Se fodbold på fantastiske San Paolo i Napoli

Når beslutningen om, at jeres næste ferie til Italien skal gå til Campanias imponerende hovedstad, tænker din kæreste på, hvor meget hun kan nå at shoppe i byens centrum, inden det måske er tid til en 1-dags tur til Ischia, med wellnes og Spa, en romantisk tur til jetset øen, Capri, en endnu mere romantisk sejltur til den blå grotte, eller en flot køretur på Amalfi kysten, hvor god mad og flotte udsigter over farvandet er i udsigt.

God italiensk mad med flotte vidder, er der med garanti, men når du fortæller hende, at turen primært består af calcio (italiensk fodbold), calcio og endnu mere calcio, så kan der forventes en lille smule skuffelse fra hendes side af.

Derfor er der sandsynligvis behov for at kompensere for dette, og derefter tage hende med på det fantastiske San Paolo i Napoli, hvor der sidder over 60.000 ellevilde tilskuere, og hepper på Gonzalo Higuain og Co. Fodboldinteresseret eller ej, det er en kæmpe oplevelse, også for hende!

Så mens fruen din, udelukker alt det romantiske ved jeres ferie, er det oplagt at give hende et smukt armbånd fra Bechristensen, og forklare hende, at romantik og calcio uden problemer kan kombineres på en ferie til Napoli.

Ferie i Campania

At se fodbold i Napoli, og du oplever noget af det vildeste, som der overhovedet kan tænkes, når vi besøger fodboldstadions i Europa. Vi har tale om en passion for det runde læder, som er svær at finde øvrige steder, selv i Italien, og man mærker summen for spillet, allerede i flere dage op til næste kamp.

Besøg Napolis træningsanlæg i Castel Volturno, og se de store stjerner helt tæt på, når træningen og forberedelserne til næste kamp finder sted under holdets træner, Maurizio Sarri. Castel Volturno er 55 kilometer nord for Napoli, og der er en køretur på godt 40 minutter i bil. Har I ikke bil til rådighed, så er der bus indefra Napoli centrale, og der venter en bustur på lidt over en time, til gengæld koster den ene billet kun 4 euro.

Det er ikke alle træninger der er åbne for publikum, men hold øje med klubbens hjemmeside, således I ikke tager turen forgæves. Men ellers kan turen derop også nydes ved det pragtfulde middelhav, hvor der er rig mulighed for at gå hånd i hånd med kæresten.

Der skal naturligvis også købes merchandise i klubbens butik inde ved Stazione Centrale i byens centrum. Butikken har åben alle dage fra kl. 8 til kl. 21.00. Her skal der bruges et par timer, før man er helt færdig, og derudover bliver kæresten også tilfreds. Nu er I jo ude og shoppe!

Når kampdagen er kommet, er det med at komme på stadion i en fart. Italienerne kommer tidligt ud til stadion, ikke nødvendigvis ind på stadion, men kommer derud nogle timer før kampen, snakker fodbold og drikker et par øl, hvis man altså er til det?!

En times tid før kampstart, er det tid til at komme ind på det legendariske San Paolo, hvor Diego Maradona ikke på nogen måder er glemt, hvilket I også kan mærke i hele byen. Herinde er festen formentlig allerede i gang, fra begge curvaer (bag målet), hvor romerlys og sang dominerer kraftigt i billedet.

Det hele eksploderer dog, når stadionspeakeren, Daniele Bellini starter på Napolis startopstilling. Her kommer decibelene op til højder, som I næppe har oplevet det før. I kan se flere videoer på Youtube med den gode og entusiastiske Bellini, der får hele San Paolo til at gynge, så selv Vesuvio er ved at blive skudt i gang.

Vinder Napoli er der fest indtil næste kamp, taber de, er der stemning som til en begravelse. Napolitanerne lever for deres hold – Calcio!

Seværdigheder i Napoli

Hvis der stadig er tid til overs, og det bør der være, er der rig mulighed for at grave i dybden i alle Napolis herligheder. Dette er også for at tilfredsstille kæresten, så hun trods alt for lyst til en ferie mere i byen.

Få et fantastisk overblik over byen fra Castel Sant’Elmo, gå på opdagelse i byens spanske kvarter, eller gå i operaen i et af de største operahuse i Italien, San Carlo. Byens centrum er på UNESCO’s verdensarvsliste, og det er ikke sært, området er ganske enkelt fantastisk. Gå en tur nede ved havet, og se Castel Nuovo, der fuldstændig dominerer Piazza Municipo. Den største piazza hedder dog, Plebiscito, der bl.a. huser Palazzo Reale.

Nu må fruen være tilfreds med ferien, ellers bliver hun det med tøj fra Tryde Andrés, læs mere her.

Intet er umuligt. Kombiner en fodboldferie med kæresten til Napoli, hvor der er noget for begge parter.

Denne artikel er sponsoreret.