San Siro har en kapacitet på 80.018 tilskuere.

Milano har på alle måder alt at byde på, og er på ligeså mange måder en gigantisk fodboldby, hvor to af de største klubber i verden har til huse. Det er nemlig her både Inter og Milan spiller på deres hjemmebane, templet, og Italiens suverænt største stadion, San Siro, eller Giuseppe Meazza, som Inters fans helst kalder det, og som kan klemme over 80.000 italienske tifosis på plads.

Udover San Siro benyttes af Inter og Milan, bruges stadionet også af det italienske landshold, og UEFA, der ind i mellem arrangerer Champions League finalen her (senest i 2016), samt til koncerter, hvor de største kunstnernavne har spillet her.

Men det skal ikke handle om musik, men om at tage til fodbold i Milano, for at se Inter eller Milan, eller det klassiske opgør mellem de to klubber, Derby della Madonnina.

Inter spiller i sort og blåt, kaldes Nerazzurri, Milan spiller i rød og sort og kaldes for Rossoneri. To af sværvægterne i international fodbold igennem historien. Begge klubber har adskillige mesterskaber og internationale trofæer på CV’et, og har gennem tiden haft de allerstørste spillere på deres hold. Det er et faktum, og det er ligeledes et faktum, at dette vil vare ved i de næste mange år. Nogle klubber kan man bare ikke tage fra toppen, og det skal man vel heller ikke?!

Tag metroen til San Siro

Metroen kører dig ud til San Siro med den lilla linje. Befinder du dig på den røde linje, og måske ikke har fået skiftet, står du af på Lotto stationen, hvorefter der er en gåtur på et par kilometer.

Rød linje: M1 kører fra Sesto 1′ Maggio FS til både RHO FIERA og Bisceglie. Her skal du sørge for, at hoppe på metroen, som kører mod RHO.

Lilla linje: M5 kører mellem Bignami og Stadio San Siro. Fra den røde linje står du af på Lotto stationen. Her skifter du metro og hopper på den lilla linje, der tager dig det sidste stykke ud til San Siro.

Få det fulde overblik over metroen i Milano her.

INTER OG MILANS FANS

Inters tilhængere står på Curva Nord på San Siro. Billetter til deres kampe kan købes i hele Milano, og i hele regionen. Du kan ligeledes købe billetter i Inter Store Milano, der har åbent alle dage fra kl. 10.00 til kl. 20.00. Butikken findes i Galleria Passarella 2, blot et stenkast fra domkirken. Bemærk her, at fodboldbilletter kun kan købes fra torsdag til lørdag i tidsrummet 12.00-19.30.

Milans fans står på Curva Sud. Milan sælger naturligvis også deres billetter i hele byen, og sågar også i hele Lombardiet, nøjagtig ligesom Inter. Milan har flere butikker i byen. Milan Megastore, der er på 500 kvm. ligger i Galleria San Carlo, tæt på domkirken. Det nye Casa Milan, der er klubbens hovedkontor, hvor vi finder museum og butik finder du på Via Aldo Rossi, der er i byens nordøstlige del.

San Siro Store er også et besøg værd, hvor du kan få guidet tur på stadion, og se det store, flotte museum.

Lokalopgøret mellem de to klubber, er, vil nogen mene, det absolut største lokalopgør i verden. Derby della Madonnina er da også gigantisk, og har man mulighed for at være i byen, eller omkring, bør man ikke snyde sig selv for den store oplevelse, som denne kamp giver én. Der er dog altid udsolgt til dette opgør, derfor skal der bestilles billet hjemmefra, for at få denne oplevelse med sig.

En kamp på San Siro, Giuseppe Meazza findes næppe større andre steder på denne klode.

Ferie i Milano

Der er ingen grund til at komme tomhændet hjem fra Milano, hvilket er ment på oplevelser, for udover at se noget smukt fodbold, er der en verden af muligheder for kultur på den øverste hylde.

Duomoen inde i centrum skal ses, både inde, som udefra. Lige ved siden af den store kirke, finder du indkøbscentret, Galleria Vittorio Emanuele, hvor vi finder de dyreste butikker fra modens verden.

Det er i Milano vi kan se Castello Sforzesco, der er et af symbolerne fra Milano, ligesom duomoen, eller tage på museum, hvor Pinacoteca di Brera er et must, for elskere af kunstværker.

Opera i Milano, ja, det kan du også, og det kan ses og opleves på det verdenskendte Teatro alla Scala, som ligger ikke langt fra Domkirken.

Læs mere om Milano her.

Med de fordelagtige flybilletter, som du finder til Lombardiets hovedstad, er der ingen grund til at vente med bestillingen. Bestil rejse til Milano på Bellavista.dk, og se fodbold fra den allerøverste hylde.

Artiklen er sponsoreret.