Torino er Piemontes hovedstad

Gode nyheder for Juventus eller Torino fans, og elskere af Piemontes flotte hovedstad, de flotte vinmarker omkring byen, med de sneklædte Alper i baggrunden. Til foråret åbnes der op for en direkte rute fra København til Torino.

Det er det rumænske selskab, Blue Air, der har annonceret dette, og oplyser samtidig, at der vil være flyafgange tre gange om ugen. Mandag, onsdag og lørdag er de foreløbige flytider.

Caselle lufthavnen ligger 30 minutters kørsel nord for Torinos centrum. Busser fra lufthavnen og ind til centrum, kører hvert 15. minut på langt de fleste dage om året, og de kører direkte ind til både Porta Nuova og Porta Susa. Prisen på busturene koster cirka 7 euro.

Ferie i Torino

Torino er altså ikke nogen stor, klodset og kluntet industri-storby. Det er en virkelig lækker by, med et overdådigt centrum, som rammer jer, ligeså snart I rammer Piazza Castello i den centrale del af byen, hvor de gule sporvogne kører overalt.

Italiens første hovedstad, har så megen historie, som I passende kan starte med at snuse efter inde på Piazza San Carlo. Iflg. de fleste mennesker, er San Carlo den smukkeste piazza i byen, og den er da også prægtig med de flotte historiske bygninger, og arkaderne, der er dekoreret med stuk, og basrelieffer af ansigter med en betydelig historie for byen. I midten af pladsen ser I den imponerende rytterstatue, hvor Emanuele Filiberto, der rider på en galant hest.

Vi anbefaler gårturene under arkaderne, der omgiver pladsen, og at I går holdt ved Caffé Torino, en af de legendariske cafér i byen, hvor mange kommer for at beundre Toro di Bronzo, der er et symbol på byen. Tyren bruges både af Torino Calcio og Juventus i deres logoer.

Gaden, Via Roma forbinder pladsen med Piazza Castello og Piazza Carlo Felice.

Via Roma er en af de vigtigste gader i Torino. Her handles der i dyre, flotte og elegante butikker, og der drikkes cappuccino på de ligeså elegante caféer under arkaderne, der om vinteren holder kulden ude.

Piazza Castello er hjertet i det historiske centrum. Her finder I det imponerende Palazzo Reale, som om aftenen ser endnu smukkere ud. Pladsen huser den arkitektoniske perle, Palzzo Madama, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Slottet er en kombination af to tusinders historie i Torino. IMPONERENDE!

Den smukke San Lorenzo er også på Castello, der også er garant for et flot besøg, og er et flot eksempel på barokarkitektur.

Mole Antonelliana er for mange det største symbol for Torino, og vel nok det største symbol for en by i Italien. Med en højde på 167.5 meter, har det  en gang været den højeste bygning i Torino. I finder det nationale filmmuseum her.

Det ægyptiske museum er med mere end 775.000 besøgende om året, et af de mest besøgte museer i Italien. Det anses som det mest betydningsfulde i verden, efter museet i Kairo. Grundlagt i 1824, er det blandt de ældste ægyptiske samlinger i verden.

Torino er en by med masser af lækker arkitektur, og ikke mindst norditaliensk charme. Torino skal leves og opdages!

Seværdigheder nær Torino

Vi er stadig i byen, men har bevæget os nogle få kilometer fra centrum, for at tage op til Basilica di Superga, hvorfra I får et storslået panorama syn udover byen. Smukt!

Er I til ski i Alperne, eller hyggelige ture på de små, hyggelige vingårde i Piemonte, som ved Alba, er der noget for alle aldre og interesser.

Det er sådan set bare med at få købt de flybilletter!