Skip to main content

Trevi fontænen i Rom

Trevi fontænen er det mest besøgte monument i Rom og det mest kendte springvand i verden. Husk at smide en mønt i, så du vender tilbage til Rom.

Fontana di Trevi, som er springvandets navn, er det mest kendte springvand i verden, og er samtidig det mest besøgte monument i Rom.

Den græske gud Oceano

Den græske gud, Oceano, er i midten af springvandet, som rider på to heste, hvor den ene er helt, er rolig og den er rasende, som symboliserer havets to sider og dets dobbelte liv.

De to sider er med statuen af overflod og statuen af sundhed.

Temaet for hele springvandet er netop havet.

Brug din fornuft

Ja, den overskrift kan hedde mange ting, for det handler helt enkelt om at bruge sin sunde fornuft, når du besøger Trevi.

Men du skal ikke sidde ved springvandet og spise din madpakke. Dette har kostet nogle turister flere hundrede euro i bøde.

Tætpakket seværdighed

Jeg er så heldig, at jeg har set Trevi en del gange, men jeg har aldrig været der alene. Vil du have det for dig selv, så kom tidligt om morgenen.

For der er virkelig tætpakket her, og du skal være rigtig heldig og smidig, hvis du skal skyde et godt billede.

Ferie i Rom

Hold ferie i en af de mest kendte og ikoniske byer i verden. Rom er verdens hovedstad og at gå herinde, er som at gå århundreder tilbage i tiden. Det er på alle måder fascinerende.

Udover Colosseum, er der muligheder for at se Den Spanske Trappe, Pantheon, Trevi fontænen, Forum Romanum og meget, meget mere.

Book din ferie i Rom

Hotel

”La Dolce Vita”

Trevi fontænen er et stemningsfyldt og romantisk sted. Fontænen er kendt for en af de mest berømte scener i Federico Fellinis film, La Dolce Vita.

Det er her Anita Ekberg inviterer Marcello Mastroianni og fordyber sig.

Kast en mønt i springvandet

Rom er en fantastisk by og en by som man vil tilbage til igen og igen.

Dette kan du også komme og hvis du kaster en mønt i Trevi, så er du sikker på du kommer tilbage til byen.

Stå med ryggen til og kast mønten.