Status på Corona i Italien

Sådan får du overblik over Corona når du skal bestille ferie i Italien

Digital Passenger Locator Form (dPLF)

Når du rejser til Italien skal du udfylde nedenstående dokumenter. VIGTIGT!

Find formlen her.

Forskellen på hvid og gul region, er stort set ikke eksisterende. Der skal bruges maske både ude og inde. Det er blot en kraftig påmindelse om, at respektere reglerne og for at undgå, at komme i en orange region, hvor reglerne er mere strenge, især for folk uden vaccine.

Er det svært og bøvlet at rejse til Italien?! Nej! Er du vaccineret og har en frisk PCR-test, som max er 48 timer gammel, eller en frisk kvik-test, som max er 24 timer gammel, er der ingen problemer med at rejse til landet.

Find din inspiration til Italien her.

Opdatering pr. 24. januar 2022

4 regioner er i dag blevet orange, og dermed er 5 regioner i den farve. Det handler om Valle D’Aosta, Piemonte, Friuli, Abruzzo og Sicilien. Husk på, at der er ikke kun yderligere restriktioner for ikke vaccinerede i de orange regioner.

Opdatering pr. 21. januar 2022

Fra den 24. januar vil Abruzzo, Friuli, Piemonte og Sicilien blive orange. Sardinien og Puglia går fra hvid til gul. Men som skrevet andet sted, har dette ingen betydning.

Opdatering pr. 20. januar 2022

Guardian skriver, at WHO ønsker landende dropper alle restriktioner, da de ikke har nogen virkning. I øjeblikket kan jeg ikke finde det skrevet, udover på Guardian og Ekstra Bladet. Vi håber!

Opdatering pr. 15. januar 2022

Valle D’Aosta bliver orange fra på mandag. Campania bliver gul, mens Lombardiet og Veneto forbliver gule.

Opdatering pr. 14. januar 2022

Valle d’Aosta og Sicilien overskrider nu de grænser for at blive orange regioner. Piemonte, Friuli-Venezia Giulia, Ligurien og Calabrien er tæt på den grænse.

Umbrien, Campania og Puglia er tæt på at blive gul. Hvordan farverne officielt kommer til at se ud ved vi på mandag den 17. januar.

Opdatering pr. 11. januar 2022

Friuli-Venezia Giulia kan være på vej mod at blive en orange region. Den nordøstlige region har lige nu en beliggenhed på 23% på deres intensivpladser på regionens hospitaler. Grænsen hedder 30%.

Derudover er Piemonte, Valle d’Aosta, Calabrien, Lombardiet og Lazio i fare for at blive orange fra mandag den 17. januar.

Opdatering pr. 7. januar 2022

Der er til 4 regioner som er vej mod at blive gul fra på mandag. Det handler om Abruzzo, Toscana, Valle d’Aosta og Emilia-Romagna.

Opdatering pr. 4. januar 2022

Regioner som er i risiko for at blive orange, er Marche og Calabrien, sidstnævnte kan allerede risikere det den 10. januar.

Opdatering pr. 2. januar 2022

Italien har i øjeblikket over en million smittede og det betyder nu, at flere regioner bliver gule.
Allerede nu er Trentino-Alto Adige, Calabrien, Friuli Venezia, Veneto, Ligurien og Marche i den gule zone, og fra i morgen træder Lazio, Piemonte, Lombardiet og Sicilien ind i samme område.
Lige nu er Ligurien meget tæt på at blive orange. Regionen er kun 2 procentpoint fra gul til orange.
Men, og det er vigtigt, så er Italien ikke lukket for turister og der er heldigvis fortsat stor efterspørgsel på at komme derned. Ikke bare til sommer, men også i de næste måneder, og det kan vi heldigvis også.
Med det skal det herfra lyde et forsinket godt nytår!