Skip to main content

Status på Corona i Italien

Sådan får du overblik over Corona når du skal bestille ferie i Italien

Find din inspiration til Italien her.

Opdatering pr. 28. juni 2022

Indtil den 30. september er brug af FFP2 masker fortsat obligatorisk på flg. steder.
Kørsel i al offentlig transport, som omhandler bus og tog både lokalt og regionalt.
Skal du ud og sejle på en færge, er der samme regler gældende.
Det anbefales at du bærer FFP2 på fly, men ikke et krav.
Det anbefales at du bærer FFP2 indendørs, og hvor der er mange mennesker på et udendørsområde.

Opdatering pr. 22. juni 2022

Jeg og vi og os alle sammen, havde håbet, at vi ikke skulle skrive mere på denne side. Men Covid-19 spøger stadig i kulissen i det meste af Europa, og altså også i Italien.

Vi skal dog ikke blive nervøse for noget, for det eneste nye fra Italien, er, at det anbefales at bære mundbind på fly. Altså ikke et krav, blot en anbefaling.

Men husk at bruge mundbind, hvis du skal ud at køre med det offentlige som busser og tog.

Opdatering pr. 31. maj 2022

Fra den 1. juni 2022 er det ikke længere et krav at fremvise vaccinepas og iflg. Sky, vil dette heller ikke blive forlænget. Kort og godt, så skal du altså ikke fremvise dit pas ved indrejse til Italien.

Opdatering pr. 1. maj 2022

Restriktioner er nu snart væk. Du skal dog gemme dit coronapas indtil og med den 31. maj. Det eneste sted der nu skal bruges mundbind, er på sundhedscentre, hospitaler og i offentlig transport.

Opdatering pr. 28. april 2022

Så er det på lørdag den 30. april, at de sidste restriktioner ift. Covid-19 ophører, som i dette tilfælde omhandler brug af mundbind indendørs og fremvisning af coronapas.

Så os her på Rejser til Italien spørger os selv, om denne side har sin berettigelse mere, eller om vi skal fortsætte lidt endnu.

Det bliver det sidste, for der er fortsatte diskussioner i Italien om der skal benyttes mundbind nogle steder, så det afventer vi.

Opdatering pr. 4. april 2022

Lige nu sidder skribenten, Jesper Mejer Kristensen, godt plantet på jorden i Italien. Der er faktisk ikke en masse nyt at skrive om Corona, men lige en hurtig status alligevel.

Der er fra den 1. maj ikke længere krav om at bære mundbind indenfor, som der er lige nu, og der vil hellere ikke længere være krav om at vise coronapas, for at komme på restaurant, med tog og så fremledes.

Det er faktisk kun tilbage, at bestille sit fly og sit hotel, og sidstnævnte må du gerne gøre gennem os. Tak

Opdatering pr. 17. marts 2022

Endelig! Coronapas er ikke længere et krav efter den 1. maj. Mundbind skal du fortsat have på indendørs indtil den 30. april.

Opdatering pr. 11. marts 2022

Det er efterhånden et spørgsmål om denne side fortsat har sin berettigelse til eksistens, for det ser bedre og bedre ud for corona situationen i Italien, og snart er der helt åbnet i landet, ligesom vi kender herhjemme.

Fra på mandag den 14. marts vil flg. regioner blive hvide: Emilia-Romagna, Friul-Venezia Giulia, Liguria, Molise, Puglia, Sicilien, Toscana og Val D’Aosta.

Opdatering pr. 26. februar 2022

Der er yderligere gode nyheder fra Italien og Covid-19. Friuli går fra rød til gul zone, mens Lombardiet, Alto-Adige, Campania og Veneto går fra gul til hvid. Dette træder i kraft fra på mandag den 28. februar.

Opdatering pr. 23. februar 2022

Fra 1. Marts er lande udenfor EU velkommen i Italien, med minimum to stik, negativtest eller et bevis for man har haft corona.
I mandags var der flere regioner, som gik fra rød til gul og lige nu meldes der om regioner, som går fra gul til hvid. Det første er meldt om på vores hjemmeside, mens det sidste først kommer på, når det bliver endelig bekræftet i løbet af den kommende weekend.
Der er sådan set kun en ting at gøre nu, nemlig, at få bestilt sin ferie til Italien.

Opdatering pr. 19. februar 2022

Abruzzo, Marche, Piemonte og Aosta kan fra på mandag glæde sig over, at de går fra orange til gul zone. Det går i sandhed mod bedre tider.

Opdatering pr. 18. februar 2022

Iflg. Massimiliano Federiga, der er formand for konferencen for regioner og selvstyrende provinser, har i dag udtalt, at hvis data for corona fortsætter i samme, positive tempo som nu, er der håb for fjernelse af corona passet den 1. april. Håb!

Opdatering pr. 11. februar 2022

Sicilien bliver fra på mandag gul, og går altså fra orange zone til gul, som er bedre. Molise derimod, som sammen med Umbrien og Basilicata, er de eneste, der i øjeblikket er hvide, går til gul. Begge dele er gældende fra mandag den 14. februar.

Masker er nu slut med at skal bruge udenfor. Til gengæld går der nok noget tid endnu, før dette også kommer til at gælde indendørs.

Opdatering pr. 9. februar 2022

Det er ikke som sådan en ny opdatering, men alligevel skal det med her, for igen er der positivt nyt fra Italien, når Italiens turistminister, Massimo Garavaglia udtaler:

“Om 14 dage vil ikke længere tale om covid. Hvis Gud vil, vil vi kun tale om at tage afsted”. Med det mener han selvfølgelig, at vi alle skal ud og rejse igen og selvfølgelig til Italien.

Opdatering pr. 5. februar 2022

Lige nu sidder jeg i Marche og netop den region bliver orange fra på mandag den 7. februar.

Den gode nyhed er dog, som det hele tegner til lige nu, for intet er selvfølgelig sikkert, men så ser det ud til alle restriktioner i Italien er væk den 31. marts.

Opdatering pr. 28. januar 2022

Nu bliver det nemmere at komme til Italien. Fra tirsdag den 1. februar, er det ikke længere nødvendigt at tage en test inden din indrejse til Italien. Dit coronapas er altså nok fra på tirsdag.

Der er ikke nogen regioner, som skifter fra på mandag, og det er første gang i mange uger, at der ikke er en region, som enten bliver gul eller orange.

Lutter gode nyheder!

Opdatering pr. 27. januar 2022

Fra på tirsdag vil det ikke længere være nødvendigt at skal vise en negativ test inden du ankommer til Italien. Dit corona pas er nok at fremvise. Afsted!

Opdatering pr. 25. januar 2022

Lige nu bliver der i EU snakket om at fjerne alle rejserestriktioner . Siden jul har det betydet, at for at komme ind i Italien, skal du have en negativ test og derudover er der stikprøver på disse ved grænser, havne og lufthavne. Flere nationer har fjernet alle restriktioner, og det forventes snart at flere nationer følger med, således det bliver ens i hele EU.

Opdatering pr. 24. januar 2022

4 regioner er i dag blevet orange, og dermed er 5 regioner i den farve. Det handler om Valle D’Aosta, Piemonte, Friuli, Abruzzo og Sicilien. Husk på, at der er ikke kun yderligere restriktioner for ikke vaccinerede i de orange regioner.

Opdatering pr. 21. januar 2022

Fra den 24. januar vil Abruzzo, Friuli, Piemonte og Sicilien blive orange. Sardinien og Puglia går fra hvid til gul. Men som skrevet andet sted, har dette ingen betydning.

Opdatering pr. 20. januar 2022

Guardian skriver, at WHO ønsker landende dropper alle restriktioner, da de ikke har nogen virkning. I øjeblikket kan jeg ikke finde det skrevet, udover på Guardian og Ekstra Bladet. Vi håber!

Opdatering pr. 15. januar 2022

Valle D’Aosta bliver orange fra på mandag. Campania bliver gul, mens Lombardiet og Veneto forbliver gule.

Opdatering pr. 14. januar 2022

Valle d’Aosta og Sicilien overskrider nu de grænser for at blive orange regioner. Piemonte, Friuli-Venezia Giulia, Ligurien og Calabrien er tæt på den grænse.

Umbrien, Campania og Puglia er tæt på at blive gul. Hvordan farverne officielt kommer til at se ud ved vi på mandag den 17. januar.

Opdatering pr. 11. januar 2022

Friuli-Venezia Giulia kan være på vej mod at blive en orange region. Den nordøstlige region har lige nu en beliggenhed på 23% på deres intensivpladser på regionens hospitaler. Grænsen hedder 30%.

Derudover er Piemonte, Valle d’Aosta, Calabrien, Lombardiet og Lazio i fare for at blive orange fra mandag den 17. januar.

Opdatering pr. 7. januar 2022

Der er til 4 regioner som er vej mod at blive gul fra på mandag. Det handler om Abruzzo, Toscana, Valle d’Aosta og Emilia-Romagna.

Opdatering pr. 4. januar 2022

Regioner som er i risiko for at blive orange, er Marche og Calabrien, sidstnævnte kan allerede risikere det den 10. januar.

Opdatering pr. 2. januar 2022

Italien har i øjeblikket over en million smittede og det betyder nu, at flere regioner bliver gule.
Allerede nu er Trentino-Alto Adige, Calabrien, Friuli Venezia, Veneto, Ligurien og Marche i den gule zone, og fra i morgen træder Lazio, Piemonte, Lombardiet og Sicilien ind i samme område.
Lige nu er Ligurien meget tæt på at blive orange. Regionen er kun 2 procentpoint fra gul til orange.
Men, og det er vigtigt, så er Italien ikke lukket for turister og der er heldigvis fortsat stor efterspørgsel på at komme derned. Ikke bare til sommer, men også i de næste måneder, og det kan vi heldigvis også.
Med det skal det herfra lyde et forsinket godt nytår!