Skip to main content

Med SS222 på tur gennem Chianti

Via Chiantigiana (SS222), er en af de mest charmerende og smukkeste veje, som du kan bevæge dig ud på i Italien.
SS222 turen på 20 sekunder

SS222 skærer sig igennem det fantastiske Chianti område, fra syd for Firenze og ned til Siena, hvor vejen bølger sig igennem de toscanske bakker og de grønne vinmarker.

Du kan besøge Toscana hele året. Det bedste tidspunkt at besøge Chianti, er dog i september, lige inden høsten af den kommende vin skal på flaske.

Det er også i september, du kan komme til vinfestivalen, Vino al Vino, der afholdes i Panzano in Chianti, hvor mange lokale vinbønder kommer forbi, og giver prøvesmagninger på deres egen lille kæledægge.

Chianti ligger i regionen Toscana
Her ligger Toscana
Ferie i Chianti

Chianti

Et af de vigtigste vinområder i Italien

Kører du det maksimale mellem Firenze og Siena på SS222, er køreturen på en times tid, men du skal bruge meget mere tid på denne tur, derved sagt, at du nærmest skal og må bruge en hel dag på turen.

For vi må anbefale dig, at tage holdt ved nogle af de mange landsbyer, som du kommer igennem, hvor der handles vin og olivenolie, og dette skal du naturligvis ikke gå glip af.

Det er så fristende, at pengepungen må op af lommen, flere gange endda, få støttet de lokale, og slæbe flere flasker med hjem i bilen, og videre nordpå til Skandinavien.

På togtur i Chianti

Greve

Er den populære købstad, 31 kilometer syd for Firenze, hvor den store piazza har holdt markeder, mere eller mindre kontinuerligt igennem de seneste mange århundreder, hvor byen betjener de mange små landsbyer i området.

Vingårde i området: Verrazzano går tilbage til det 14. århundrede, og vingården producerer mere end 230.000 flasker om året, fordelt mellem Chianti Classico, Chianti Classico Riserva, IGT og Vinsanto del Chianti Classico DOC.

De tilbyder arrangerede ture på gården, disse skal dog forudbestilles.

Panzano

En lille by med etruskiske rødder, hvor du kan nyde Castello Panzano, der ligger på det højeste punkt i byen, samt nyde et glas vin og den fantastiske is fra byen.

Vingårde i området: Le Fonti er en familiedrevet vingård, der er åbent mandag til fredag fra 10.00 til kl. 12.00, og derudover, når der er bestilt tur til en guidet tur. Her produceres der Chianti Classico og IGT.

Fattoria Montagliari producerer et arsenal af gode produkter. Vin nøjes de nemlig ikke med her, men også grappa, brandy og en strålende olivenolie.

Her findes der tilmed en restaurant, med dertilhørende en fantastisk udsigt over bakkerne.

Radda og Castellina

Hotel i Chianti

Sørg for at få det  hele med når du besøger Chianti. Tag derfor nogle overnatninger på et af de mange hoteller eller vingårde i området.

Vingårde i Chianti

Seværdigheder nær SS222

Dette område er et mekka for turister, der ønsker at se nogle af de allerstørste seværdigheder og mest populære byer, ikke bare i Italien eller Toscana, men i hele verden, er indenfor ganske få halve timer omkring jer.

Firenze behøver ikke yderligere informationer. Toscanas populære hovedstad med Uffizi museet, Ponte Vecchio broen, Duomoen og meget, meget mere.

Siena er vel nok noget af de smukkeste vi kan komme på. En ægte middelalderstemning hersker der her i byen, hvor det populære Palio løb, hvert år i juli og august spænder sig an, hvilket trækker millioner af turister til byen.

Tager vi en afstikker fra SS222, er San Gimignano og Volterra ikke langt derfra mod vest, mens Arezzo også er indenfor rimelig køretid mod øst.

Castellina

Er en historisk by med romerske rødder, med den smukke kirke, San Salvatore.

Vingårde i området: Med over 50 hektar, er der vin nok til mange dage, og der produceres her både Chianti DOC og IGT. Her finder du tilmed 10 hektar olivenlunde, og der tilbydes guidede ture ved Villa Teraqua.

Radda

Vi begynder at nærme os Siena, og byen er faktisk en lille forstad til den skønne by.

Vingårde i området: Både Volpaia og Albola er kendte og flotte vingårde, men her er det også nødvendigt at booke ture og besøg hjemmefra.

Gaiole

Vi er fortsat lige nord for Siena. Byen blev af Forbes meldt, “det skønneste sted at leve på jorden”, og derved kan det ikke siges mere præcist. Dette er paradis!

Vingårde i området: Ricasoli er blevet nævnt i forbindelse med vin siden 11. århundrede, og det er også herfra, vi ser de første billeder af Chianti vinen.

Her kan der bookes ture for både små og større grupper, og her vil du sætte ekstra stor pris på et glas Chianti Classico.