Ascoli – den smukkeste by i Marche

Selvom Ascoli Piceno kun er den fjerde største by i regionen, Marche, må den altså påtage sig ansvaret som regionens flotteste
Indhold i denne artikel
Ascoli på 20 sekunder

Selvom Ascoli Piceno kun er den fjerde største by i regionen, Marche, må den altså påtage sig ansvaret som regionens flotteste, dette naturligvis sammen med Urbino.

Ascoli ligger betagende smukt i den sydlige ende af Marche, meget tæt på grænsen til grænsen til Abruzzo.

“Ascoli Piceno er en af de smukkeste små byer i Italien, og jeg kan ikke se anden der ligner den”, skrevet af Guido Piovene i Rejsen til Italien i 1957.

Ascoli ligger i regionen Marche
Her ligger Marche
Ferie i Ascoli
En af Italiens smukkeste Piazzaer

Ascoli

Der findes ikke en by i Italien, med respekt for sig selv, hvor der ikke findes en piazza.

Her er Ascoli Piceno ejer af Piazza del Popolo, der menes at være en af de smukkeste piazzaer i støvlelandet. Dette er naturligvis et kæmpe skulderklap til den lille by.

Ascoli er en gammel middelalderby, hvor der er det hele af gamle og imponerende bygningsværker. Duomoer (kirker) i forskellige stilarter.

Museo Archeologico med bl.a. en fremvisning af det gamle Piceno folk, cattedrale di Sant’Emidio, Il Battistero di San Giovanni og mange andre ting kan nydes i en uendelighed.

Piazza i Ascoli
Ferie i Ascoli

Seværdigheder og trøfler

Madelskere gør også sit indtog i og omkring Ascoli, hvor kastanjer, svampe og trøfler, som bliver plukket i de omkringliggende skove. På byens restauranter finder du naturligvis kun de lokale råvarer, der bliver serveret som det fortjener det for gæsterne.

Fra byen er der ikke langt til Grotte di Frasassi, som er nogle af de største offentlige, tilgængelige huler i Europa.

Kør turen langs kysten op til Conero-halvøen, der udover den flotte natur, også kan byde på den lokale vin, hvor især Rosso del Conero er i særklasse.

Der er heller ikke langt til Parco Nazionale del Monti Sibillini, et stort bjergmassiv med gode skisportsmuligheder.

30 kilometer syd for byen finder du også den store nationalpark Parco Nazionale del Gran Sasso.

Acquasanta Terme fra Ascoli Piceno

Når du er på besøg i Ascoli vil det være et dejligt tiltag, at bruge et par timer i Acquasanta Terme. Du har ikke langt dertil, blot 21 kilometer derned, der går i et lettere uvejsomt terræn.

Byen ligger i en enestående natur, der findes nærmest overalt i pragtfulde Marche.

Læg et visit forbi Chiesa di San Giovanni Battista, hvor du kan se fresken af en syg person, der er blevet helbredt af byens svovlholdige kurbade. Du har naturligvis også tid til et besøg på den charmerende herregård, Castel di Luco.

Byens spabade tilbyder en attraktiv pakke af mange forskellige slags, som mudderbad, spa, skønhedscentre og som skrevet, de svovlholdige bade. Hvorvidt de helbreder alt sygdom, tør der ikke gættes på herfra siden.

Trods sin lille størrelse, har Acquasanta Terme meget at byde på, midt i al sin charme og andre seværdigheder, som Marche byder på.

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, og meget mere i Ascoli. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Ascoli

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Ascoli. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Ascoli her