Trentino-Alto Adige

To regioner i én

Ferie i Trentino-Alto Adige

Italien er heldigvis ikke længere væk, end du kan køre i bil. Kører I over Brennerpasset, er det første I møder, denne region, hvor der bliver talt ligeså meget tysk som italiensk.
Trentino-Alto Adige på 20 sekunder

Regionen Trentino-Alto Adige, består af to skarpt adskilte provinser, der begge nyder en særlig form for selvstyre, både sammen som region og hver for sig som provinser.

Trentino har historisk set, altid været italiensk, bortset fra en periode under Østrig. Alto Adige var derimod en del af Østrig i seks århundreder, før området i 1919 blev overgivet til Italien.

Alto Adige har bevaret sin østrigske kultur og tyske sprog, hvor i mod Trentino er udpræget italiensk talende.

Her ligger Trentino-Alto Adige
Her ligger Trentino-Alto Adige
Ferie i Trentino-Alto Adige

Ferie i Trentino-Alto Adige

Skisportsudøvere har gode vilkår i de italienske dolomitter, og længere vi kommer op i Alto Adige, er det Alperne der dominerer stedet. Canazei der ligger ved foden af nogle af de mest frygtindgydende bjergtoppe og er et fantastisk område til udforskning af Dolomitterne.

Om sommeren går der lifte op til de bedste udsigtssteder, mens der om vinteren, stadig i høj sol, mens turen ned, nærmest flyver afsted på ski, snowboard eller noget helt tredje.

Bolzano er et levende eksempel på mødet mellem italiensk og tysk kultur. Den ældre by har sit samlingspunkt omkring Piazza Walther og forretningsarkaderne i Via dei Portici.

Den sydligere storby, Trento, er omgivet af stor skønhed. Byens centrale himmerige, er dannet omkring Piazza Duomo, hvor I også finder Cattedrale di San Vigilio.

Hvad enten det er sommer eller vinter, er Trentino Alto-Adige noget helt specielt.

Ferie i Trentino Alto Aldige
Canazei i Trentino Alto Aldige
Canazei i Trentino Alto Aldige
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Trentino-Alto Adige.

Her skal du overnatte i Trentino-Alto Adige

De bedste hoteller i Trentino-Alto Adige

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller Trentino Alto Adige her

De Italienske Alper

Bressanone

I er næsten kommet ind i Italien, til Bressanone, der ligger godt 45 kilometer fra Brenner-passet, grænsen til Østrig, og I har blot 11 timers kørsel ned til denne hyggelige lille by fra den dansk/tyske grænse.

Bressanone ligger 40 kilometer nord for Bolzano.

Skal I længere ned i Italien, altså længere ned, ned til eksempelvis Garda søen, eller Lidoen, over ved Venedig, er dette faktisk en fremragende destination til overnatning.

Mange turister, der skal til de to destinationer, tager en overnatning i det sydlige Tyskland, eller måske i Østrig, men er det f.eks. Toscana og syd for, er dette altså en fremragende overnatningsby. Yderligere er det et plus, at I så er i Italien.

Ferie i Bressanone

Bressanone, eller Brixen, som det hedder på tysk, vi er jo i Sydtyrol, den sydlige del af Alperne og den nordlige del af regionen, Trentino Alto-Adige.

Det tyske sprog bliver takt af en stor del af byen, og områdets befolkning, så vær derfor ikke overrasket, når personalet på hotellet, butikkerne, eller på restauranterne taler tysk.

Byens beliggenhed i en dal, giver den et malerisk udseende, med bjergene der omgiver Bressanone, når op i højder på over 2.500 meter over havet.

Seværdigheder i Bressanone

Bressanones centrum, udgøres indefra Piazza Vescovile, hvor I kan gøre jeres udgangspunkt til Duomo di Bressanone, med sin imponerende marmorudsmykning, samt det romansk-gotiske kloster, der ligger ved siden af Duomo.

Byen er desuden vært for et kæmpe julemarked, der trækker masser af turister til byen i den store højtid.

Byens imponerende beliggenhed, gør det til et populært skiområde i vintermånederne. Blot 6 kilometer fra Bressanone, finder I Plose, et enormt skiområde, hvor muligheder på de to brædder er uendelige.

I sommermånederne, er det nærliggende, at tage på trekking og vandreture i byens omkringliggende natur.

Dolomitterne

Dolomitterne i Trentino-Alto-Adige

Et besøg værd året rundt

Dolomitterne

Den italienske bjergkæde, er naturligvis så smuk, at den er en del af UNESCO’s verdensarv. Dolomitternes flora og fauna, prydes med azurblå søer og bjergekæder op til over 3.000 meters højde.

Det er ikke bare på landjorden de 192.000 hektar, som Dolomitterne fylder, pryder det norditalienske landskab, det er også i højden. Hele 18 tinder med en højde på over 3.000 meter findes i bjergkæden.

Området er som skabt til aktiviteter som vandreture og mountain-biking, samt naturligvis flere forskellige vintersportsaktiviteter, som f.eks i det mondæne og eksklusive Cortina D’Ampezzo.

Italiensk skiparadis

Skiferie i Canazei

Vi befinder os i Trentino Alto-Adiges højeste bjerge, hvor denne lille by er placeret. Fra den dansk/tyske grænse, har I blot 12 timers kørsel til dette ski-paradis.

Synes I det er for lang tid, og foretrækker en flyvemaskine, er lufthavnen i Bolzano, 86 kilometer væk, lufthavnen i Verona er 198 kilometer væk, mens lufthavnen ved Venedig, er 222 kilometer fra Canazei.

Ferie i Canazei

Vi taler om sport i koldt føre. Skisport, det er Canazei, i vidunderlige omgivelser i Dolomiterne. Vi befinder os rundt om de største tinder i denne pragtfulde bjerkæde, Dolomiterne.

Her finder vi Sassuolungo, hvor der er over 3100 meter op til toppen. Vi finder Marmolada, her er der over 3300 meter op til toppen, og vi finder den mindre bjergkæde, Gruppo del Sella, der på sit højeste punkt, er over 3100 meter over havets overflade.

I Canazei finder de flotteste udsigtspunkter fra Pecol og Col dei Rossi.

Seværdigheder i Canazei

Canazei er udpræget kendt som et skisportsområde, men det er naturligvis, indbydende hele året. Byen ligger i den maleriske smukke, og fuldstændig, betagende dal, Val di Fassa.

Her finder I et af de største skisteder i verden, Dolomiti Superski, der strækker sig ud i et enormt område i Alto-Adige, provinserne ved Trento og Belluno, samt de sydøstligste alper.

Canazei er turisme, vinter og sommer, i den vildeste og smukkeste natur I kan forestille jer at drømme om.

Smukt!

Sydtyrols største sø

Reisasøen

Lago di Reisa, eller på tysk, Reschensee, her på siden forbeholder vi dog retten til at skrive det første ord om søen, er en kunstig, alpin sø, der ligger 1.498 meter over havet. Det er den største sø i Sydtyrol, og ligger nær byen Curon Venosta i Bolzano provinsen.

Søen ligger meget, meget tæt på den italiensk/østrigske grænse, faktisk under 3 kilometer derfra, men spids nu øjne og ører, når I læser nedenstående:

For når I kommer i bil nordfra, og kommer til Insbruck, skal I IKKE køre ned mod Brennerpasset, men der i mod fortsætte på motorvej A12, der tager jer vestpå, og ned mod grænsen, som vi omtalte ovenover.

Den dansk/tyske grænse og til Reisa søen har en strækning på sølle 1.187 kilometer. Den nærmeste store, internationale lufthavn i Italien, er Orio al Serio lufthavnen i Bergamo, og I kan nå til søen på knap 4 timer.

Det gamle klokketårn

Lago di Reisa er mest kendt for sit klokketårn, der står midt i søen. Når der er vinter, og det kan i den grad forekomme på disse kanter, og søen fryser, kan I gå ud til klokketårnet.

Historien bag dette: De 3 søer, Reisa, Curon søen og lago di Mezzo var opført på Reisa passet. Konstruktionen af dæmningen skabte meget røre og kontroverser blandt lokalbefolkningen, og selv paven kunne ikke forhindre opstillingen af den. De 3 søer var snart oversvømmet, og det efterlod oversvømmelse af 163 huse, her i blandt kirken, hvor vi i dag kun er vidne til klokketårnet.

Vandet er desværre stærkt truende for dens videre eksistens, og derfor blev der i 2009 gennemført et større renoveringsarbejde.

Vi håber dog, sammen med flere tusinder af andre turister, at vi kan opleve den i mange år frem.

Naturen i Sydtyrol

Naturen er den stærke tiltrækningskraft, som området trækker sine turister til på. Det er både om sommeren, hvor vandsport, cykling, trekking står på programmet, mens det om vinteren, naturligvis er på ski, at området er egnet til en fantastisk ferie i norditalien og Alto Adige.

Læs om de mange seværdigheder, attraktioner og events på Sydtyrols officielle hjemmeside, som I kan finde her.

Smuk lille landsby

San Lorenzo in Banale

Vi er i den øverste del af Italien, Trentino-Alto Adige, hvor du blot har 12 timers til fra den dansk/tyske grænse, og når du endelig er kommet til vidunderlige Italien, over Brennerpasset, har du blot et par timers kørsel mere, før du ankommer til San Lorenzo in Banale.

Det vrimler ikke med internationale lufthavne i regionen, så vælger du i stedet at flyve hertil, er det fra Danmark, sandsynligvis til Bergamos internationale lufthavn, som der er den nærmeste.

Derfra og til byen, har du lidt over to timers kørsel.

Fantastisk udsigt i 800 meters højde

San Lorenzo in Banale er så smuk en lille landsby, at den naturligvis er at finde på listen over dem, Piu, borghi d’italia, og det er med rette.

Byens placering giver en fantastisk udsigt ud mod Sarca dalen. Byen ligger i 800 meters højde, er ganske lille, og er derfor oplagt til afslapning i masser af frisk luft, og vandreture i den smukkeste natur.

Og netop naturen, det er den du tager hertil for, når du skal udforske området omkring San Lorenzo.

Er I til badeture, primært om sommeren naturligvis, finder du den vidunderlige Lago Molveno, blot 8 kilometer nord for byen. Naturen her, er ganske enkelt henrivende, med alt det vi betragter som smukt.

Seværdigheder i San Lorenzo in Banale

Vandreture ligger også lige for, her er områderne ved Val d’Ambiez og Gruppo del Brenta populære, men også ekstremt udfordrende.

Hvis du hellere foretrækker vinterferien hernede, så taler vi selvfølgelig om skiferie, som også er muligt, ikke så langt fra San Lorenzo. De nærmeste finder du ved Andalo eller Altopiano, men også Pinzolo, er populære skisportsområder.

Når du sidder og bestiller ferien hertil, så er et godt herfra, at du ligger den omkring slutningen af oktober – starten af november. Her er der nemlig en gigantisk pølsefestival, ja, den er god nok, Sagra della Ciugia hedder den.

Sydtyrol

Lago di Braies

Vi er virkelig oppe nordpå i Italien, helt op i det fantastiske Sydtyrol, hvor der er ligeså meget tysk sprog, som italiensk, og nogle steder endda mere.

Vi har besøgt Lago di Braies, der ligger øst for motorvej E45. Men for at komme lidt nærmere på, hvor søen ligger, er vi små 100 kilometer fra Brennerpasset, og her kører I netop på E45, og for at komme ind til søen, drejer I af lige nord for Bressanone.

De internationale lufthavne ligger ikke lige i nærheden, men vi kan da oplyse, at der er over to en halv times kørsel til lufthavnen i Treviso, og små 4 timers kørsel fra lufthavnen i Bergamo.

Fra den dansk/tyske grænse, er der blot 13 timers kørsel. Det er ligefor det kan gøres uden pauser.

Alpin sø omgivet af bjerge

Lago di Braies, eller, Pragser Wildsee, hvis vi skal tage den på tysk, er en alpin sø, som er helt og aldeles omgivet af bjerge. Søen er helt blank, og overskriften lyver altså ikke. I kan spejle jer i søen, så blank og smuk er den.

Søen er den største naturskabte sø i Dolomitterne.

Smaragd farve om sommeren, dækket af sne og is om vinteren, Lago Braies et besøg værd hele året. Omårdet indbyder da også til det hele, lige fra vandreture, Bjergbestigning, og vi kan naturligvis også tage ski på, når den første sne rammer området.

Søen er virkelig en stjerne om sommeren, hvor det eneste I kan høre er vandets rislen!

Smuk lille landsby

Bolzano

Bolzano er en stor by i Trentino-Alto Adige, cirka en times kørsel fra Brenner-passet. Byen er 45 minutters kørsel fra Trento, halvanden times kørsel fra Verona, og 2.5 times kørsel fra lufthavnen ved Bergamo.

Imødeset med store forventninger, er Mercatino Natale så småt ved at være klar i Bolzano, der som altid holder trofast fat i traditionerne omkring denne højtid i Sydtyrol.

Med mere end 80 udstillere, er der noget for en hver smag, og også til børn, som der vil være en specialudgave til den 6. januar 2017.

Der er noget at se frem til på disse 4 adventsuger på den bedste årstid om året.

Italiensk bagværk

Gå ikke glip af det mange hjemmebagte småkager, alle bagt med kyndige hænder, der ved at dejen skal formes og bages. Folkene bag markedet ved hvad det kræver for at holde en traditionel jul, og her finder I altså alt hvad der hører til af julebag, guirlander og julenisser.

I kan ikke undgå at finde markedet. Det store juletræ ses fra langt hold.

Børnene kan køre på det elektriske tog, køre i karrusel, se dukketeater, og blive transporteret i gennem Bolzanos historiske centrum.

Julemarkedet i Bolzano fortsætter sin vej med at forbedre miljøet, og er igen i år markedet som et Grøn Event.

Seværdigheder nær Bolzano

Tag til julemarked i Bolzano, der kommer tæt på det vi kender fra alverdens julekort med sne, julemænd, og boder der sælger alt det søde, som vi kender fra denne højtid. Markedet åbner den 24. november, og er naturligvis åbent helt frem til jul, samt efter nytår frem til den 6. januar.

Bolzano er omgivet af vidunderlige naturscener i det nordlige Italien, med bjerge der omgiver byen i op til 1600 meters højde. Her finder i noget af det smukkeste natur, som Italien og hele Europa kan byde på. Skisæsonen står for døren, og her kan I starte allerede i november, og fortsætte på de lange brædder til en gang i starten af marts måned.

Castel Mareccio, Castel Firmiano og naturligvis, Duomo di Bolzano, er blot nogle af de seværdigheder, som I ikke bør snyde jer selv for at se.

Vinfestival fra 4.-8. november

Merano

Mens efteråret rusker herhjemme i Danmark, og de første frostgrader snart kommer snigende, er det ikke nogen tosset idé, at stikke sydpå til Italien.

Nærmere bestemt til Merano i sydtyrol, hvor der er en vinfestival i byen fra den 4. til den 8. november.

Merano ligger i utrolig smukke omgivelser i Val Venosta dalen, og er hele vejen rundt om byen, omringet af bjerge på over 3.000 meter.

Vejen til Merano

Byen finder I godt en times kørsel syd for Brennerpasset, og en halv times kørsel nord for Bolzano, som I faktisk kører forbi, hvis I kommer hertil nordfra.

De massive bjergkomplekser gør, at man ikke bare kan køre direkte ned til Merano fra Brennerpasset.

Vinfestivalen her i Merano har været her siden 1992. Festivalen præsenterer det bedste vin i gennem det sidste års tid, sammen med gastronomi fra det italienske køkken, og fra det lokale her i sydtyrol.

De fire dage er én stor fest. Læs mere om festivalen her, hvor I finder alle de oplysninger I skal bruge.

Er det billetter I er ude efter, er det på denne side I finder dem.

Besøg Lago di Molveno – Fredfyldt!

Den pragtfulde og fredfyldte by, Molveno, ligger nede for enden af Trentino-Alto Adige, og lige nord for Gardasøen. Byen er dermed til et perfekt pitstop, med overnatning, inden turen evt. går længere ned i Italien på jeres kør selv ferie til Støvlelandet.

Molveno er kun små to timers kørsel syd for Brenner passet, så der er altså ikke langt til dette paradis fra det markant køligere Skandinavien. Fra Romeo & Julies by, Verona, kan du nappe toget på et par timer, hvis du ikke har en bil til rådighed. Lander du i lufthavnen i Bergamo, og skal direkte til Molveno, venter der 180 kilometer foran jer, hvis altså du kører nordpå ved vest siden af Gardasøen.

Molveno kan besøges både sommer og vinter.

Sommer for at slappe af, nyde naturen og stilheden ved den dejlige sø, og om vinteren for at stå på ski i bjergene.

Molveno er som skrevet beliggende ved den smuk sø, af samme navn, Lago di Molveno, hvor der om sommeren er masser af liv af glade gæster, der boltrer sig ved vandet. Søen er den næststørste sø i Trentino-Alto Adige efter Caldonazzo søen.

Søen og byen er omgivet af Dolomiti di Brenta, der når en højde på helt op til 3.000 meter over havets overflade, samt Cima Tosa, der er endnu højere, og når en højde på næsten 3.200 meter over havet.

Mange udendørs aktiviteter

Området byder på et væld af udendørsaktiviteter, som cykling, løb, paragliding og meget mere. Du kan få store rabatter ved at købe et Molveno Card Estate, som du kan læse på byens officielle hjemmeside, som du kan finde her. Kortet giver adgang til museer og mange andre kulturelle destinationer og seværdigheder.

Molveno er ferie for alle! Med familien for sjov, i naturen og dyrke sport og friluftsliv, slappe af og nyde stilheden og naturen, eller for at smage på det lokale køkken og gå på opdagelse i de norditalienske egnsretter.

Alpe Cimbra thumb

Alpe Cimbra

Hvad enten du skal på vinterferie eller sommerferie, er Alpe Cimbra Skiarea et oplagt sted at holde ferie, og hvor du er helt tæt på den smukke natur i Alperne.

Aktiviteterne står i kø til dig, om du er til sne og kulde, eller til de varme solstråler i sommerferien.

Vipiteno

Byen er en af de smukkeste landsbyer i Italien

Sådan kommer du til Vipiteno

Når du sidder i bilen og på vej til Italien på din kør-selv-ferie, rammer du Vipiteno på din venstre side, når du selvfølgelig er på vej til Italien. Du har næsten lige passeret Brenner-passet, og har blot kørt 12-15 kilometer på motorvejen, før skiltet til Vipiteno kommer.

Det er den ene mulighed, at du kommer nord fra, men det kan jo også være du er på ferie ved Gardasøen, og så ønsker at tage en dagstur til Vipiteno. Der er naturligvis stor forskel på afstandene fra Gardasøen, alt efter hvor du er henne, men påregn minimum 2-3 timers kørsel til byen.

En anden mulighed vil også være at besøge byen på vej hjem fra ferien. Vipiteno har den fordel, at den ligger meget tæt på motorvejen, og derfor ikke skal bruge voldsom mange timer på at køre frem og tilbage mellem by og motorvej.

Lej en bil

Jeg ved faktisk ikke hvor mange som tager flyet, for at komme til Vipiteno, eller Trentino generalt. Men er det tilfældet, er der fly til både Bergamo og Verona, og skal du med toget fra Verona til Vipiteno, har du en togtur på knap 3 timer.

Her vil jeg faktisk ikke anbefale at tage det offentlige. Ikke fordi, det bestemmer du helt selv, men afstandene in mente plus den tid, som du vil komme til at bruge på at tage bus og tog, vil komme til at blive rigtig mange timer ift. den tid, som du får på sightseeing.

Derfor, skal du flyve, så lej en bil i lufthavnen og tag turen i bil derop. Den lejede bil er selvfølgelig ikke gratis, men det er det bestemt heller ikke at køre i bus og tog, plus den store ekstra tid, som du vil bruge på det, kontra i en bil.

Tid har som bekendt også en værdi.

Indbyggerne

Vipiteno er italiensk, byen er en af de smukkeste landsbyer i Italien, alligevel hører du flere tyske gloser i byen end italiensk. Der er intet som helst ved det, at der bliver talt mere tysk, men det er lidt specielt, når du ved du er i støvlelandet.

Men hvor er det nogle søde og rare mennesker du møder. Om det så er damen på den lokale kaffebar, den unge dame som er ved at åbne hendes tekstilbutik, eller sågar skraldemanden, der er ved at tømme dagens affald fra en restaurant, så får du en hilsen og et hej.

Det er da fantastisk, og så får du lige den med, at det både er på tysk og italiensk, du får disse hej og goddag, det er kun med til at gøre oplevelsen større.

Byen

Der er ingen tvivl om at byens vartegn, er Torre del Dodici, som du ikke kommer udenom når du er i byen. Tårnet har stået her siden 1469 og sluttede i 1473 med tårnets solur og ur. Dengang var tårnet ved byporten, hvor dette var bymuren. Tårnet ser ud som i dag efter den store brand i 1868.

Charmen finder du alle steder i byen, der bedst kommer til udtryk ved de forskellige former på denne alpine by, som kommer stærkt fra de smukke omgivelser.

Byen er klar til at invitere dig indenfor til en slentretur på de brostensbelagte gader, der er omringet af de forskelligfarvede butikker, som går i fint spænd med de mange caféer og restauranter.

For kulturelskeren rammer du også de smukke gotiske kirker og middelalderlige borge, og kommer du ikke forbi Vipiteno uden at se den imponerende Castel Tasso.

Området

Denne del af Italien giver dig mulighed for at komme på sommerferie med masser af grøn natur, eller på skiferie, hvor bjergene er perfekt formet til din skiferie. Uanset hvilken form for ferie du skal på, hotel eller lejlighed, kan du finde det du søger i Vipiteno på Booking.com

Min tur til Vipiteno

På en sommerferie til Riva del Garda, havde jeg samlet familien i bilen og kørt i de små 14 timer, som det tager fra DK og ned til Norditalien. Vi havde taget turen direkte, uden nogen stop, og skulle tjekke ind på vores hotel i Riva omkring kl. 14, så vi trængte rent faktisk til disse afslappende timer i Vipiteno.

Da vi ramte det sydlige Tyskland, begyndte det at regne meget, og det stoppede ikke, da vi kørte ind i Østrig og turen gennem det lille alpeland, tager en god times tid, men foregik i silende regnvejr.

Regnen var bestemt ikke holdt inde, da vi kom til Vipiteno, men allerførst skulle vi en god morgenmad, så vi forventede at regnen ville holde inde snart.

Kl. var omkring 7 og inde på caféen stod der lige fra murere og tømrer, til mænd og kvinder i deres fineste puds, bestående af fine kjoler og jakkesæt.

Vi kunne endelig kom til at bestille, og den bestod af rigtig mange croissanter og masser af kaffe til de voksne. Efter en lang køretur var dette tiltængt.

Efter morgenmaden var regnen fortsat i fuld gang, men vi skulle ind i centrum og vi (jeg) ville ind og se Torre del Dodici, for det var ligesom hele meningen med dette besøg, som faktisk blev kortere end forventet.

Men regnen blev kun til enkelte dryp og vi fik sat bilen på en tilfældig sidegade, tæt på centrum. Byen var stadig ikke vågnet, men der var da liv rundt omkring, hvor de første mennesker vi så enten sad på en bænk, snakkede eller arbejdede.

For selvom de sorte skyer fortsat hang over byen og måske ikke lige havde fornemmelse af at forsvinde, skulle det ikke ødelægge starten på en ny dag, hverken for de søde indbyggere, eller for os, der netop havde startet en ny ferie i Italien.

Italien har enorme kontraster på by og land. Dette mærker du over det hele og det er ingen undtagelse, når du er på besøg i de smukkeste landsbyer i Italien. For forskellen er markant, om du er i en landsby i Basilicata eller tæt ved den østrigske grænse, men hver især kan de virkelig noget.

Canale di Tenno

Byen er en af de smukkeste landsbyer i Italien

Sådan kommer du til Canale di Tenno

Byen ligger ikke mange kilometer fra Gardasøen og er du på ferie ved f.eks. Riva del Garda, har du slet ikke langt. Du er formentlig på ferie ved Gardasøen, bor i Riva, har bil og vil en tur op til denne vidunderlige lille by, så har du blot 20 minutters kørsel.

Dette er ikke så meget anderledes, hvis du ikke har bil og skal en tur til Tenno med det offentlige. Der kører busser det meste af tiden og vil tage dig omkring 40 minutter.

Det er meget populært at cykle ved Gardasøen, så hvorfor ikke cykle en tur til Tenno? Nu ved jeg ikke hvor god form du er i, men cykler du ved Gardasøen, er du formentlig i god form, og så er det jo ingen sag at cykle de 10-12 kilometer.

Overnatning

Der er mange grunde til at tage en overnatning her. For her kan du virkelig finde din indre ro og mærke naturens sænkende ro over en og nyde stilheden.

Der findes mange forskellige former og priser på dette. Dem kan du finde her på Booking.com

Området

Hvis du kender området ved Gardasøen, så er du også bekendt med hvor smukt der er her, og hvor naturen er det helt store trækplaster her.

Selvom Canale di Tenno lige er trukket 10 kilometer nord for søen, er den ikke mindre charmerende smuk. Byen står i smuk kontrast ved Lago di Tenno, som du finder et stenkast fra byen, og hvor du finder den ro, som er kendetegnende ved en lille sø, en lille middelalderby og som er i stor kontrast ved siden af de mere pulserende byer ved Gardasøen.

Der er 2 kilometer imellem by og sø, så der er faktisk ikke længere end vi kan gå eller cykle. Jeg må virkelig anbefale at tage et smut forbi søen. Hvilken ro!

Landsbyen

Der findes vel en mere stemningsfyldt by som Borgo Medievale di Canale, som byen altså kaldes. Det smukke middelalderlige centrum ligger i 600 meters højde, og deroppefra får du en udsigt over dalen.

Italienerne er virkelig fantastiske til at holde deres gamle byer vedlige. Det samme gør sig selvfølgelig gældende her og det middelalderlige materiale, eller look, står helt som det skal og som det altid har gjort.

Stemningen

Vores sommerferie et år, blev holdt ved Riva del Garda og vi besluttede os for at køre op og opleve Canale, som den også kaldes.

Det er ikke fordi attraktionerne kan nævnes i et væld, men det er for mit vedkommende også ligegyldigt, for bare det at være der, og nyde sin cappuccino. Vejret var ikke supergodt den dag vi var der, men det var hyggeligt og nød gåturene inde i de gamle gader.

Vi besøgte byen mens den berømte corona stadig var til stede, så der var ikke mange mennesker i byen, som der typisk vil være, hvis verdens ville være helt normalt.

Dette gjorde selvfølgelig ikke os noget. Der var naturligvis turister, og jeg tror bestemt de nød stemningen i denne gamle middelalderby, tæt ved Gardasøen.

Lago Toblino

Sådan kommer du til søen

Toblino søen finder du 20 kilometer vest for Trentino, så der er altså ikke langt dertil fra motorvej E45. Vejene kan være temmelig snoede på disse kanter, så afsæt minimum 25-30 minutters kørsel fra Trentino.

Afstanden er ikke meget længere fra Riva del Garda ved Gardasøen, der tæller en afstand på 25 kilometer, men her er vejene bestemt ikke bedre, så vær opmærksom på at det tager 30-45 minutter.

Der er naturligvis busforbindelser til søen, både fra Gardasøen og Trentino, men det tager minimum 1 time og i nogle forbindelser op til halvanden time.

Roen ved Toblino

Jeg må indrømme, at det var faktisk ikke et sted jeg kendte inden vi kom forbi den en sommer, hvor vi var på vej til Gardasøen, og pludselig kom dette vidunderlige stykke jord med sø op foran os.

Vi kom fra Trentino og som jeg husker det, tog det en del tid at køre i bil derfra og til søen, men lad det ligge. Vi var som skrevet på vej til vores destination ved Gardasøen, men vi måtte simpelthen gøre holdt her og se nærmere på søen.

En sø er jo, som en sø er, men det fantastiske ved denne var den ro, som ganske enkelt lå som en dyne over området. Toblino skulle udover roen også være kendt for at være den mest romantiske sø i Trentino.

Klimaet

Grundet det behagelige klima ved søen, er der mulighed for at finde typiske middelhavsplanter, der kan være citroner, rosmarin, laurbær og oliventræer.

Det milde klima er godt hjulpet af de bløde bakker, de tætte skove omkring og så er det jo regionens mest romantiske sø, hvilket også hjælper på det.

Riva del Garda

Vi er i den nordlige del ved Garda søen, , og hertil har du ikke ret langt fra den dansk/tyske grænse.

Når du igen, år efter år, tager på din årlige sommerferie til Italien, er der altså kun 13 timers effektiv kørsel til Riva del Garda. Det er faktisk lige før, at du kan gøre det i et træk? Altså uden nogen former for overnatning i det tyske, for det handler jo om at komme til Il Bel Paese så hurtigt som muligt.

Ned til pragtfulde Verona, har du en køretid på 2 timer, men det er altså også den tid, og penge til benzin, værd.

Hvor skal jeg bo i Riva del Garda?

Dejlige Hotel Luise er med sit venlige og imødekommende personale, et skønt sted at opholde sig på sin ferie. Luise er et 4-stjernet hotel, der ligger i hjertet af byen, tæt på La Rocca og med egen udendørs pool.

Find og læs mere om de mange muligheder på Hotel Luise her.

Gardasøen har en særlig charme, som millioner af turister forlængst har fundet frem til. Riva del Garda står ikke tilbage for den ære, og kan tilbyde nøjagtig den charme og hygge, som vi kender søen, og ikke mindst Italien for.

Det blå vand fra søen,der omgiver og charmer sig ind mod byen, og med den brændende sol ned over én, naturligvis med et lille, varmt og frisk vind fra de omkringliggende bjerge, gør, at livet bare bliver lidt lettere hernede.

Strandene omkring, er dejlig brede, mens duften af oliven og citronlundende kommer imod ens næse, er endnu en gang med til at føle, at nu er man i live, og man lever!

Overskrift 2

Mulighederne i Riva del Garda

Turisterne der kommer til Riva del Garda vil komme til at opleve det hele, for mulighederne er ganske enkelt uendelige. Historien, kunsten, de mange sportsfaciliteter, både sommer og vinter, samt den pragtfulde natur. Tillæg dertil hoteller i verdensklasse, samt restauranter og caféer i nøjagtig samme klasse, er der belæg for en særdeles fantastisk og uforglemmelig ferie.

Mærk fortidens vingesus inde i byens centrum, der pejler direkte ud mod søen, omkranset af bygninger i lombardisk og veneziansk byggestil. Slå jer ned på Piazza III Novembre med en cappuccino eller en kold og forfriskende hvidvin fra Veneto. Livet!

Byens musikfestivaller

Riva del Garda er musikkens by. Og det mærker man hele året, hvor der er forskellige musikalske events i byen. De mest kendte er Musica Riva Festival og Garda Jazza Festival. Der er indlagt links til de to festivals hjemmeside, hvor I kan læse om musikken og datoerne.