Skip to main content

Trentino-Alto Adige

To regioner i én

Ferie i Trentino-Alto Adige

Italien er heldigvis ikke længere væk, end du kan køre i bil. Kører I over Brennerpasset, er det første I møder, denne region, hvor der bliver talt ligeså meget tysk som italiensk.
Trentino-Alto Adige på 20 sekunder

Regionen Trentino-Alto Adige, består af to skarpt adskilte provinser, der begge nyder en særlig form for selvstyre, både sammen som region og hver for sig som provinser.

Trentino har historisk set, altid været italiensk, bortset fra en periode under Østrig. Alto Adige var derimod en del af Østrig i seks århundreder, før området i 1919 blev overgivet til Italien.

Alto Adige har bevaret sin østrigske kultur og tyske sprog, hvor i mod Trentino er udpræget italiensk talende.

Her ligger Trentino-Alto Adige
Her ligger Trentino-Alto Adige
Ferie i Trentino-Alto Adige

Ferie i Trentino-Alto Adige

Skisportsudøvere har gode vilkår i de italienske dolomitter, og længere vi kommer op i Alto Adige, er det Alperne der dominerer stedet. Canazei der ligger ved foden af nogle af de mest frygtindgydende bjergtoppe og er et fantastisk område til udforskning af Dolomitterne.

Om sommeren går der lifte op til de bedste udsigtssteder, mens der om vinteren, stadig i høj sol, mens turen ned, nærmest flyver afsted på ski, snowboard eller noget helt tredje.

Bolzano er et levende eksempel på mødet mellem italiensk og tysk kultur. Den ældre by har sit samlingspunkt omkring Piazza Walther og forretningsarkaderne i Via dei Portici.

Den sydligere storby, Trento, er omgivet af stor skønhed. Byens centrale himmerige, er dannet omkring Piazza Duomo, hvor I også finder Cattedrale di San Vigilio.

Hvad enten det er sommer eller vinter, er Trentino Alto-Adige noget helt specielt.

Ferie i Trentino Alto Aldige
Canazei i Trentino Alto Aldige
Canazei i Trentino Alto Aldige
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Trentino-Alto Adige.

Her skal du overnatte i Trentino-Alto Adige

De bedste hoteller i Trentino-Alto Adige

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller Trentino Alto Adige her

Bressanone i Trentio-Alto Adige

De Italienske Alper

Bressanone

I er næsten kommet ind i Italien, til Bressanone, der ligger godt 45 kilometer fra Brenner-passet, grænsen til Østrig, og I har blot 11 timers kørsel ned til denne hyggelige lille by fra den dansk/tyske grænse.

Bressanone ligger 40 kilometer nord for Bolzano.

Skal I længere ned i Italien, altså længere ned, ned til eksempelvis Garda søen, eller Lidoen, over ved Venedig, er dette faktisk en fremragende destination til overnatning.

Mange turister, der skal til de to destinationer, tager en overnatning i det sydlige Tyskland, eller måske i Østrig, men er det f.eks. Toscana og syd for, er dette altså en fremragende overnatningsby. Yderligere er det et plus, at I så er i Italien.

Ferie i Bressanone

Bressanone, eller Brixen, som det hedder på tysk, vi er jo i Sydtyrol, den sydlige del af Alperne og den nordlige del af regionen, Trentino Alto-Adige.

Det tyske sprog bliver takt af en stor del af byen, og områdets befolkning, så vær derfor ikke overrasket, når personalet på hotellet, butikkerne, eller på restauranterne taler tysk.

Byens beliggenhed i en dal, giver den et malerisk udseende, med bjergene der omgiver Bressanone, når op i højder på over 2.500 meter over havet.

Seværdigheder i Bressanone

Bressanones centrum, udgøres indefra Piazza Vescovile, hvor I kan gøre jeres udgangspunkt til Duomo di Bressanone, med sin imponerende marmorudsmykning, samt det romansk-gotiske kloster, der ligger ved siden af Duomo.

Byen er desuden vært for et kæmpe julemarked, der trækker masser af turister til byen i den store højtid.

Byens imponerende beliggenhed, gør det til et populært skiområde i vintermånederne. Blot 6 kilometer fra Bressanone, finder I Plose, et enormt skiområde, hvor muligheder på de to brædder er uendelige.

I sommermånederne, er det nærliggende, at tage på trekking og vandreture i byens omkringliggende natur.

Dolomitterne

Dolomitterne i Trentino-Alto-Adige

Et besøg værd året rundt

Dolomitterne

Den italienske bjergkæde, er naturligvis så smuk, at den er en del af UNESCO’s verdensarv. Dolomitternes flora og fauna, prydes med azurblå søer og bjergekæder op til over 3.000 meters højde.

Det er ikke bare på landjorden de 192.000 hektar, som Dolomitterne fylder, pryder det norditalienske landskab, det er også i højden. Hele 18 tinder med en højde på over 3.000 meter findes i bjergkæden.

Området er som skabt til aktiviteter som vandreture og mountain-biking, samt naturligvis flere forskellige vintersportsaktiviteter, som f.eks i det mondæne og eksklusive Cortina D’Ampezzo.

Italiensk skiparadis

Skiferie i Canazei

Der er noget over Canazei, som er omgivet af de højeste bjerge, som bl.a. tæller Marmolada, men samtidig er beliggende i den smukke og rolige dal, Valla di Fassa.

Her i Canazei er der noget til alle, både sommer og vinter.

Byen er formentlig mest kendt for sine skisportsfaciliteter og det er med god grund.

Læs mere om Canazei

Canazei i Trentino-Alto Adige
Resia søen i Trentino-Alto Adige

Sydtyrols største sø

Resia søen

Resia søen er kendt for klokketårnet, der står midt i søen, som dels er en alpin sø, men også den største sø i Sydtyrol i de italienske bjerge i Alto Adige.

Læs mere om Resia søen

Smuk lille landsby

San Lorenzo in Banale

Vi er i den øverste del af Italien, Trentino-Alto Adige, hvor du blot har 12 timers til fra den dansk/tyske grænse, og når du endelig er kommet til vidunderlige Italien, over Brennerpasset, har du blot et par timers kørsel mere, før du ankommer til San Lorenzo in Banale.

Det vrimler ikke med internationale lufthavne i regionen, så vælger du i stedet at flyve hertil, er det fra Danmark, sandsynligvis til Bergamos internationale lufthavn, som der er den nærmeste.

Derfra og til byen, har du lidt over to timers kørsel.

Fantastisk udsigt i 800 meters højde

San Lorenzo in Banale er så smuk en lille landsby, at den naturligvis er at finde på listen over dem, Piu, borghi d’italia, og det er med rette.

Byens placering giver en fantastisk udsigt ud mod Sarca dalen. Byen ligger i 800 meters højde, er ganske lille, og er derfor oplagt til afslapning i masser af frisk luft, og vandreture i den smukkeste natur.

Og netop naturen, det er den du tager hertil for, når du skal udforske området omkring San Lorenzo.

Er I til badeture, primært om sommeren naturligvis, finder du den vidunderlige Lago Molveno, blot 8 kilometer nord for byen. Naturen her, er ganske enkelt henrivende, med alt det vi betragter som smukt.

Seværdigheder i San Lorenzo in Banale

Vandreture ligger også lige for, her er områderne ved Val d’Ambiez og Gruppo del Brenta populære, men også ekstremt udfordrende.

Hvis du hellere foretrækker vinterferien hernede, så taler vi selvfølgelig om skiferie, som også er muligt, ikke så langt fra San Lorenzo. De nærmeste finder du ved Andalo eller Altopiano, men også Pinzolo, er populære skisportsområder.

Når du sidder og bestiller ferien hertil, så er et godt herfra, at du ligger den omkring slutningen af oktober – starten af november. Her er der nemlig en gigantisk pølsefestival, ja, den er god nok, Sagra della Ciugia hedder den.

Lago di Braies i Trentino-Alto Adige

Lago di Braies

Vi er virkelig oppe nordpå i Italien, helt op i det fantastiske Sydtyrol, hvor der er ligeså meget tysk sprog, som italiensk, og nogle steder endda mere.

Braies dalen er et vidunderligt område i Dolomitterne, hvor søen sætter stemningen for den hygge og atmosfære i naturens ånd.

Læs mere om Lago di Braies

Bolzano

Bolzano er en stor by i Trentino-Alto Adige, cirka en times kørsel fra Brenner-passet. Byen er 45 minutters kørsel fra Trento, halvanden times kørsel fra Verona, og 2.5 times kørsel fra lufthavnen ved Bergamo.

Imødeset med store forventninger, er Mercatino Natale så småt ved at være klar i Bolzano, der som altid holder trofast fat i traditionerne omkring denne højtid i Sydtyrol.

Læs mere om Bolzano

Bolzano i Trentino-Alto Adige

Vinfestival fra 4.-8. november

Merano

Mens efteråret rusker herhjemme i Danmark, og de første frostgrader snart kommer snigende, er det ikke nogen tosset idé, at stikke sydpå til Italien.

Nærmere bestemt til Merano i sydtyrol, hvor der er en vinfestival i byen fra den 4. til den 8. november.

Merano ligger i utrolig smukke omgivelser i Val Venosta dalen, og er hele vejen rundt om byen, omringet af bjerge på over 3.000 meter.

Vejen til Merano

Byen finder du godt en times kørsel syd for Brennerpasset, og en halv times kørsel nord for Bolzano, som du faktisk kører forbi, hvis du kommer hertil nordfra.

De massive bjergkomplekser gør, at man ikke bare kan køre direkte ned til Merano fra Brennerpasset.

Vinfestivalen her i Merano har været her siden 1992. Festivalen præsenterer det bedste vin i gennem det sidste års tid, sammen med gastronomi fra det italienske køkken, og fra det lokale her i sydtyrol.

De fire dage er én stor fest. Læs mere om festivalen her, hvor du finder alle de oplysninger du skal bruge.

Er det billetter du er ude efter, er det på denne side du finder dem.

Molveno søen

Den pragtfulde og fredfyldte by, Molveno, ligger nede for enden af Trentino-Alto Adige, og lige nord for Gardasøen. Byen er dermed til et perfekt pitstop, eller en ferie á 1 eller 2 eller 3 ugers ferie.

Læs mere om Molveno søen

Molveno søen i Trentino-Alto Adige
Alpe Cimbra thumb

Alpe Cimbra

Hvad enten du skal på vinterferie eller sommerferie, er Alpe Cimbra Skiarea et oplagt sted at holde ferie, og hvor du er helt tæt på den smukke natur i Alperne.

Aktiviteterne står i kø til dig, om du er til sne og kulde, eller til de varme solstråler i sommerferien.

Vipiteno

Byen er en af de smukkeste landsbyer i Italien. Når du kører ind i Italien og måske er på vej videre ned i landet, er det oplagt, at tage en tur ind til denne hyggelige by.

Læs mere om Vipiteno

Canale di Tenno

Canale di Tenno

Canale di Tenno er en lille by, der er en af de smukkeste landsbyer i Italien, og hvor du kan finde den fred og ro, som du måske ikke finder ved Gardasøen i sommermånederne.

Ikke langt fra byen kan du finde endnu mere ro ved Tenno søen, som er et lille stykke vidunder af en sø i Trentinos rå natur.

Læs mere om Canale di Tenno

Lago Toblino

Sådan kommer du til søen

Toblino søen finder du 20 kilometer vest for Trentino, så der er altså ikke langt dertil fra motorvej E45. Vejene kan være temmelig snoede på disse kanter, så afsæt minimum 25-30 minutters kørsel fra Trentino.

Læs mere om Toblino søen

Toblino søen

Riva del Garda

Vi er i den nordlige del ved Garda søen, , og hertil har du ikke ret langt fra den dansk/tyske grænse.

Når du igen, år efter år, tager på din årlige sommerferie til Italien, er der altså kun 13 timers effektiv kørsel til Riva del Garda. Det er faktisk lige før, at du kan gøre det i et træk? Altså uden nogen former for overnatning i det tyske, for det handler jo om at komme til Il Bel Paese så hurtigt som muligt.

Ned til pragtfulde Verona, har du en køretid på 2 timer, men det er altså også den tid, og penge til benzin, værd.

Hotel i Riva del Garda

Dejlige Hotel Luise er med sit venlige og imødekommende personale, et skønt sted at opholde sig på sin ferie. Luise er et 4-stjernet hotel, der ligger i hjertet af byen, tæt på La Rocca og med egen udendørs pool.

Charme i Riva del Garda

Gardasøen har en særlig charme, som millioner af turister forlængst har fundet frem til. Riva del Garda står ikke tilbage for den ære, og kan tilbyde nøjagtig den charme og hygge, som vi kender søen, og ikke mindst Italien for.

Det blå vand fra søen,der omgiver og charmer sig ind mod byen, og med den brændende sol ned over én, naturligvis med et lille, varmt og frisk vind fra de omkringliggende bjerge, gør, at livet bare bliver lidt lettere hernede.

Strandene omkring, er dejlig brede, mens duften af oliven og citronlundende kommer imod ens næse, er endnu en gang med til at føle, at nu er man i live, og man lever!

Livlige Riva del Garda

Turisterne der kommer til Riva del Garda vil komme til at opleve det hele, for mulighederne er ganske enkelt uendelige. Historien, kunsten, de mange sportsfaciliteter, både sommer og vinter, samt den pragtfulde natur. Tillæg dertil hoteller i verdensklasse, samt restauranter og caféer i nøjagtig samme klasse, er der belæg for en særdeles fantastisk og uforglemmelig ferie.

Mærk fortidens vingesus inde i byens centrum, der pejler direkte ud mod søen, omkranset af bygninger i lombardisk og veneziansk byggestil. Slå jer ned på Piazza III Novembre med en cappuccino eller en kold og forfriskende hvidvin fra Veneto. Livet!

Musikfestivaller

Riva del Garda er musikkens by. Og det mærker man hele året, hvor der er forskellige musikalske events i byen. De mest kendte er Musica Riva Festival og Garda Jazza Festival. Der er indlagt links til de to festivals hjemmeside, hvor I kan læse om musikken og datoerne.

Dolomiti Superski

Dolomiti Superski er en verden i smukke bjerge og landskaber, der ligger i det nordlige Italien og Dolomitterne er da også på UNESCOs verdensarvsliste.

Dolomitti Superski er et sandt skisportsparadis. Et vinterlandskab som ikke kender sin lige, og hvor du kan benytte de mange forskellige pister med kun et enkelt liftkort.

Du finder disse områder i Trentino-Alto Adige og Veneto.

Læs mere om Dolomiti Superski

Dolomiti Superski
Skiferie i Italien

Skiferie i Val di Fassa

Val di Fassa giver dig næsten endeløse pister så langt øjet rækker i de smukke omgivelser i den pragtfulde region Trentino-Alto Adige.

Dette fantastiske stykke naturområde kan noget hele året, men det er nok de mange pister, der er dækket af sne i stort set det halve af året, som området er mest kendt for.

Læs mere om skiferie i Val di Fassa

Tre Cime di Lavaredo

Tre Cime di Lavaredo i Trentino-Alto-Adige, er symbolet i Dolomitterne og de tre toppe er på UNESCOs verdensarvsliste.

Tre Cime di Lavaredo er i Parco Naturale Tre Cime og ligger i Bolzano provinsen. Vi er oppe i det absolut nordligste af Dolomitterne, helt oppe mod grænsen til Østrig.

Læs mere om Tre Cime

Tre Cime di Lavaredo i Alto Adige
Misurina søen i Dolomitterne i Trentino-Alto Adige

Misurina søen

Misurina søen er den højst beliggende sø i Dolomitterne og ligger i de smukkeste omgivelser nær Tre Cime di Lavaredo.

De majestætiske Tre Cime di Lavaredo, er et meget godt pejlemærke for din tur til søen. Det imponerende bjergmassiv kan du se fra søen, og der er åben himmel i alle sæsoner, så din tur dertil er virkelig smuk.

Læs mere om Misurina søen

Skiferie i Passo Tonale

Passo Tonale deler sig mellem Trentino-Alto Adige og Lombardiet og med sine mere end 3.000 meter i højden, er det et populært skiområde.

Dette naturlige amfiteater åbner sig i højderne i Dolomitterne og varierer i højden fra 1.800 og mere end 3.000 meter over havet.

Læs mere om Passo Tonale

Passo Tonale
Val di Fiemme

Val di Fiemme

Val di Fiemme er et fortryllende sted i den friske og smukke natur i bjergene i Trentino-Alto Adige, der er populært sommer og vinter.

Hvis du mangler frisk luft og skal have bragt energi tilbage til dagligdagen, er det en god idé at læse om dette sted og stærkt overveje, om din næste ferie skal foregå i dette bjergrige område i Norditalien.

Val di Fiemme har den natur, som netop gør dette til et sted, som i mange hundrede år, har gjort det til et populært feriemål, både sommer og vinter.