Skip to main content

Basilicata

Ubesøgt region med fantastiske strande

Ferie i Basilicata

Basilicata har en interessant historie, et varieret landskab, og er ikke overløbet af turister. Perfekt for dig, der vil opleve Italien med ro på.
Basilicata på 20 sekunder

Basilicata har masser af små, charmerende og “lune” landsbyer. Den UNESCO-udsmykkede by, Matera, er uden tvivl den mest kendte by og største attraktion i Basilicata. Dette er den, godt hjulpet af den gamle hule-by, Sassi, der så ubeskriveligt smukt, betagende, magisk, ligger “nede” for foden af den nye og moderne bydel.

Udover Matera kan Basilicata uden problemer prale af seværdigheder som byen, Melfi, der er en gammel, næsten forladt middelalderby med den verdensberømte normannerfæstning. Venosa, Castelmezzano, kysten ved Maratea og tusinde andre steder, bør også nævnes som steder der SKAL ses.

Her ligger Basilicata
her ligger basilicata
Ferie i Basilicata

Lidt om Basilicata

Flere af byerne i Basilicata, ligger temmelig højt, hvilket gør at der kan være køligt om aftenen, også om sommeren.

Et fremragende eksempel på dette, er regionens hovedstad, Potenza, som er over 800 meter over havet. Her er der brandvarmt om sommeren ved cirka 25 grader, noget som mange andre steder i Italien, blot vil betegnes som et smålunt forår.

Men trods de småkolde aftener, som du som skrevet kan forvente, vil du ikke andet, end at blive betaget af Basilicata, der har masser af små, charmerende og “lune” landsbyer.

Derudover er der yderligere mulighed for en varm dukkert på lidoen ved Metaponto, eller den fantastisk beliggende sø, Lago Laudemio. Dennes beliggenhed er helt fantastisk.

Castelmezzano i Basilicata

Tag på tur

Basilicatas befolkning er heldige på mange måder, og primært fordi regionen kysser to have. Det Ioniske hav nede i den sydøstlige del af regionen.

Hernede finder du pragtfulde havnebyer, Policoro og Metaponto, der tilbyder brede strande (både med sand eller grus), der er omgivet af skov, som giver en pragtfuld og lækker frisk luft.

Mere end Matera

Basilicata er omgivet af Calabria og Puglia, men selvom de to store regioner fylder markant mere, er der masser at gøre stop for i Basilicata. Regionen rummer nemlig meget mere end det berømte Sassi kvarter ved Matera.

Hotel i Basilicata
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Basilicata.

Her skal du overnatte i Basilicata

De bedste hoteller i Basilicata

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel.
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Basilicata her

Tag toget i Basilicata

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Melfi i Basilicata

Melfi

Melfi skal vænne sig til at være et turistmål. Det har de nemlig ikke bekendt med i ret mange år.

Melfis største turistattraktion er Normannerfæstningen, der blev bygget af nomannerne, og genopbygget af Frederik II.

Læs mere om Melfi

Sassi kvarteret i Matera i Basilicata

Matera er europæisk kulturhovedstad i 2019!

En by med en unik historie

Matera

Inde i den centrale del af Basilicata, finder vi Matera og dens meget berømte forstad Sassi. Matera har ingen lufthavn, men der er blot 65 kilometer fra lufthavnen i Bari, og derudover er der fremragende togforbindelser fra Bari.

Fra Basilicatas hovedstad, Potenza, er der 100 kilometer, godt halvanden times kørsel (Der er ikke motorvej i mellem de to byer).

Midt i nationalparken

Viggianello

Viggianello er inde midt i Parco Nazionale del Pollino, den gigantiske nationalpark i syditalien, der flot har lagt sig i både Basilicata og Calabria med sine 1.700 kvadratkilometer. Fra Viggianello til regionens hovedstad, Potenza, er der godt to timers kørsel, mens der fra Matera, er en køretur på to timer og et enkelt kvarter.

Fra Matera kan du evt. køre ud langs kysten, hvilket giver luft under vingerne på denne smukke rute ved det Ioniske hav. Viggianello er en af de mange smukke landsbyer i Italien, og har været på listen over de smukkeste, Borghi Piu delli d’Italia siden 2014.

Viggianello
Viggianello i Basilicata

549 meter over havet

Vi skal helt op i 549 meter over havet for at finde byen, der ligger og soler sig i Basilicatas varme og tørre luft, hvor der på de varmeste dage bliver meget, meget varmt.

Byen har stærke aftryk fra byzantinerne og normannerne, hvilket er med til at give besøget et ekstra krydderi. Palazzo Mastropaolo og Palazzo Caporale, er meget smukke og tag et billede og gem det. Smukt!

Parco Nazionale Pollino

Parco Nazionale Pollino skal besøges. Den enorme park, der både befinder sig i Basilicata og Calabria, er et behageligt bekendtskab med dens pragtfulde flora og fauna og rige dyreliv. Den frodige og grønne park, har du mulighed for at bestille guide, for at føre sikkert og informativt gennem parken.

Maretea, hvor der bades på livet løs i forår og sommermånederne, er indenfor fornuftig køreafstand, og det samme er, vel nok, Basilicatas største attraktion, Matera med det kendte og spektakulære Sassi kvarter.

Seværdighed i Basilicata

Oplev Basilicata fra oven

Svæv mellem Castelmezzano og Pietrapertosa

Flyv med englene i Basilicata

Over de smukke Lucane Dolomiter, inde i hjertet af Basilicata regionen i syditalien, får du mulighed for at hægte dig på et højt hængende stålkabel, der forbinder de højeste toppe i de to byer, Castelmezzano og Pietrapertosa.

Volo del Angelo er et nyt koncept, der giver en storslået og unik oplevelse. Det er en innovativ måde, hvor du kan opleve naturen, og søge nye udfordringer på at søge dit næste adrenalin-kick, når du svæver over en kilometer i 1.000 meters højde!

Maratea udsigt i Basilicata
Policoro i Basilicata
Pollino i Basilicata

Udforsk 10.000 fantastiske km2

Road Trip i Basilicata

Basilicata er ikke nogen stor region, der derfor giver dig en fantastisk mulighed for at tage på en lille rundrejse i den fattige region.

Basilicatas størrelse på små 10.000 Kvm. gør den som et stensikkert hit, at køre rundt i bil i den smukke natur med små, charmerende landsbyer. Nogle af dem i ca. 1000 meters højde, hvor den rene luft suger sig omkring én.

Nyd turen med herunder, som gerne skulle give inspiration til et roadtrip i Basilicata.

Morte Vulture

I Basilicatas nordlige del kan du nyde stilheden, ro, når du besøger Monte Vulture, en gammel vulkan der nu er inaktiv. Fra en højde på over 1200 meter har du en fremragende udsigt, som ikke bliver dårligere med Laghi di Monticchio, de to søer der omgiver bjerget.

Fortsæt herefter op til Melfi, som ligger få kilometer nord for Monte Vulture. Her skal du naturligvis se byens berømte normannerfæstning. Med Melfi som en perfekt base, og de to fredfyldte søer, er der basis for nogle pragtfulde dage heroppe.

Huleboliger fra 60’erne

Fra Melfi har du kun halvanden times kørsel ned til Matera, der som omtalt tidligere, er indehaver af det berømte Sassi kvarter.

Det er her du finder de huleboliger, der var beboet for sidste gang tilbage i 1960’erne. Det er et ekstraordinært sted, millioner af mennesker besøger Sassi hvert år, måske derfor byen er Europæisk Kulturhovedstad i 2019.

Mel Gibson synes også stedet var noget særligt, og valgte at filme “The Passion of the Christ” i Sassi kvarteret.

Maratea – kirker og dykning

Ovre på den kystlinje finder vi Maratea, der er en ganske kompetent sommerdestination, omgivet af skøn natur, uberørt naturligvis, og så er stedet ideelt for dykning. Byen har 44 kirker at passe på, og vi kender jo italienerene, de passer godt på dem, ligesom resten af det historiske centrum. Maratea er domineret af statuen, Cristo Redentore, der rejser sig for bjerget, San Biagio.

Husk at tage mange pitstop mellem de mange seværdigheder. Spis godt (det kan du ikke undgå), her på kanterne er lam en meget populær spise.

Find flere informationer hos Basilicatas officielle turistinformation.

Du kan sagtens køre Basilicata rundt på en uge, men tag hellere en uge mere for en sikkerheds skyld. Fordelen hernede er det milde klima. Allerede fra start marts begynder foråret at blive som danske sommer, og det gode vejr kan sagtens fortsætte til langt ind i november.

Castelmezzano

Byen er en af de smukkeste landsbyer i Italien

Læs mere om Castelmezzano