Veneto

Gardasøen, Venedig og meget mere

Ferie i Veneto

Veneto er vel nok den region i Italien, der får flest besøg af Danskerne. Med sin forholdsvis korte afstand fra Danmark, er Gardasøen nemlig indenfor kør-selv feriens muligheder.
Veneto på 20 sekunder

Veneto er en region med vældige kontraster, lige fra den betagende naturskønhed i Dolomitterne til de bølgende Euganei-bjerge til de menneskeskabte vidunderligheder i de fantastiske byer.

Her er masser af attraktioner, der kan besøges igen og igen. Og det bliver de! Hvem kender ikke Venedig, Verona, Padova, og ikke mindst de store badedestinationer, Gardasøen og Lidoen, nord for Vendig?

Det gør alle, naturligvis!

Her ligger Veneto
Her ligger Veneto
Ferie i Veneto

Ferie i Veneto

Veneto-slettens flade land har et dramtisk bagtæppe i form af de smukke Dolomitter-bjerge, som danner regionens nordvestlige grænse.

Venetos sydlige del, grænser op til Adriaterhavet med strande og havnebyer, som en kontrast til områdets svagt kuperede landskab, den store Gardasø og de mange attraktive feriesteder og gamle byer.

Rigtig mange kender regionen for den fantastiske Gardasø, som trækker tusindvis af turister hvert år, men Veneto har meget mere at byde på.

Hvis ikke du er kommet for at bade, er der mange andre ting at opleve. Eksempelvis ligger Venedig i Veneto, og hvem kender ikke historien om Romeo og Julie?

Her et meget lille udpluk af, hvad du kan opleve i Veneto

  • Gondoler og Markuspladsen i Venedig
  • Opera samt Romeo & Julies balkon i smukke Verona
  • Palladios træbro i Bassano del Grappa
  • Middelalderborge i Sirmione
  • Piazza dei Signori i Vicenza
  • Duomoen i Padova med Italiens ældste universitet
  • Her på siden kan du læse meget mere om disse fantastiske oplevelser.

Alt dette kan du læse meget mere om her på siden. God fornøjelse!

Ferie i Veneto Malcesine

Tag toget i Veneto

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Hotel i Veneto
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Veneto

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Veneto her

Lago di Garda

Gardasøen

Er Gardasøen det mest besøgte sted for danskere og resten af den skandinaviske befolkning? Hvis det er tilfældet, er der heller ikke noget at sige til det, for det er meget nemt at komme dertil.

Fra den dansk/tyske grænse, kan du komme til Gardasøen på under 12 timer, hvis du tager turen og kører Non-Stop. 12 timer!

Vi har skrevet en guide til ferie ved Gardasøen. Den er læsetiden værd!

Ferie i Venedig Rialto broen Veneto

Venedigs gondoler er et af de mange symboler på Italien

Sejl med gondolerne op ad Canal Grande

Venedig

Venedig er Venetos hovedby og en af de mest besøgte byer i Italien. Byen er kendetegnet ved gondolerne, som bl.a. sejler på Canal Grande.

Men venedig er meget mere. Selve byen er et studie at gå rundt i, og at gå rundt i en by, der er bygget på 118 øer og blot støttet af pæle finder man ikke lige andre steder i verden!

Strand i Bibione Veneto
Populært for kør-selv folket

Bibione

Bibione er sammen med Gardasøen, et af de mest besøgte feriesteder i sommermånederne for kør-selv folket i Skandinaven.

Læs mere om Bibione

Ferie i Verona

Verona er ofte overset men er et fantastisk sted i Norditalien

Knudepunktet ved Gardasøen

Verona

Er Gardasøen sommerens feriemål, skal du ikke snyde dig selv for Verona. Fra den sydlige del af Gardasøen, er der nemlig kun en halv times kørsel til Romeo og Julie.

Verona er alt fra fantastiske naturscener i Trentino Alto-Adige regionen, til de berømte badebyer ved Gardasøen, Sirmione, Lazise, Desenzano og Bardolino.

Øst for Venedig

Caorle

Vi er helt ude ved Adriaterhavet, nord for Venedig, hvor der er en lille times kørsel ind til.

I Caorle får du 18 kilometer lang sandstrand, hvor du kan holde alle de ugers ferie du har lyst til.

Spring i Adriaterhavet, gå på opdagelse i naturen eller gå på shopping. Caorle har det hele.

Caorle i Veneto

Vizenza og dennes villaer af Palladio, kom med på UNESCO’s verdensarvsliste i 1994.

En af de vigtigste byer i Veneto

Vicenza

Gennem flere århundrer blev Vicenza beriget med flere arkitektoniske mesterværker, der den dag i dag, står ligeså prægtig og imponerende, som den gang de blev bygget.

Den store mesterværker i denne forbindelse, er uden tvivl den store arkitekt, Andrea Palladio (født i Padova), der for evigt gjorde byen kendt, og for altid være forbundet med byen.

Cortina d'Ampezzo
Eksklusiv skisport

Cortina d’Ampezzo

Vi er i et af de mest eksklusive skisportssteder i Europa, hvor flere internationale begivenheder finder sted, når det handler om skisport.

Læs mere om Cortina d'Ampezzo

Prosecco-ruten

Strada del Prosecco

Prosecco ruten vælger vi at kalde den her på siden, som er godt 5 kvarters kørsel nord for Venedig, og knap to timers kørsel fra Verona. Stjernen på denne tur er Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOGC.

Vi kommer ind i ét stort teater i naturen, der næsten udelukkende er dekoreret af vinmarker, klostre, kirker og slotte. Vores tur begynder i Conegliano, hvor vi finder den første skole med enologi. Her har der i mere end et århundrede blevet undervist nogle af de bedste vindyrkere i Italien. Er det dét du skal være, kan du søge optagelse på Cerletti Enological.

Kunst og vin

For kunstelskere er et besøg på Rocca di Castelvecchio guld værd. En fæstning der er rig på malerier, fresker, møbler og arkæologiske fund fra stenalderen og op til den romerske middelalder.

Vi forlader Conegliano for at komme til Rua di San Pietro di Feletto, hvor vi ser den charmerende, romanske klosterkirke fra det 12. århundrede. Ikke langt derfra kan vi få en storslået panorama udsigt over bakkerne, hvor vi kan spotte Molinetto della Croda i den fredfyldte natur.

I Solighetto finder vi den smukke villa, Brandolini d’Adda, der er hjemsted for Consorzio del Prosecco, og et museum for at hylde operasanger, Toti del Monte. Fra den lille kirke, Santa Maria Nova, har vi en lille gåtur til Tempietto di San Gallo, hvorfra vi igen får en smuk udsigt over de betagende vinmarker.

Smukke vinmarker og vingårde

Vores endelige destination er Valdobbiadene, hvor Prosecco fascinerer de besøgende med den smukke Villa dei Cedri. Den prestigefyldte park er åben for offentligheden, og her er mulighed for at smage på produkterne, og naturligvis er de også til salg.

Her findes der også mindre kendte Prosecco produkter, som Colli di Conegliano, Refrontolo passito, Torchiato og Verdiso.

Den mest værdsatte vin, er Prosecco Superiore di Cartizze, er lidt mere sød end de traditionelle flasker, og som kun er dyrket på 106 hektar.

Husk når du er på disse kanter, at smutte en tur ind til Vicenza og se byens berømte villaer, der er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Prosecco har i den grad bidraget til, at gøre italiensk vin til den verdensberømthed som er tilfældet. Se videoen her, og få endnu mere smag for rejsen dertil.

Borghetto sul Minico

En af de smukkeste landsbyer i Italien

Turen til Borghetto

Her er vi syd for Gardasøen og nærmere præcist, er vi godt 25 kilometer sydvest for Verona, hvorfra du ikke skal køre på motorvej, men følge Via statale 12, SS62 og siden SP24, hvor du følger skiltene mod Borghetto sul Minico.

Fra Peschiera del Garda kan du komme med bus ned til Borghetto. Her står du af i Valeggio S. Rocco og går den sidste kilometer til Borghetto. Den bustur tager knap 20 minutter og koster under 3 euro (priser i juni 2020 og tages naturligvis med forbehold).

Beliggenheden

Borghetto ligger i den sydvestlige del af Veneto, tæt på grænsen til Lombardiet og hvor den drager op i dalen ved Minico floden. Floden er det reneste idyl og springer ud oppe ved Peschiera del Garda, løber forbi Mantova, inden den munder ud i Po floden.

Byens historie

Byen stammer fra Longobarderne, der var de første, som lavede bebyggelse ved Minico floden. Den 30. maj 1796 blev der spillet et slag her, da Napoleon besejrede østrigerne, som blev ledet af Beaulieu. Borghetto var i det 19. århundrede inddraget i Risorgimento-perioden. Den 9. april 1848 var der et sammenstød mellem Piemonte og østrigerne, og hvor sidstnævnte træk sig tilbage. Efter den anden uafhængighedskrig blev Borghetto sul Minico tildelt Italien.

Byen

Borghetto sul Minico er hædret med Borghi piu belli d’Italia, som er organisationen, de smukkeste landsbyer i Italien. Her kan du opleve de mange, og lange, sommeraftener sammen med de knap 1000 indbyggere, som på alle måder nyder liver og deres aften passeggiata.

Gå en tur på Ponte Visconteo, der går over Minico floden, og oplev atmosfæren på dette rolige sted, der adskiller sig fra det store menneskehav ved Gardasøen (hvilket ikke er negativt ment), men det er bare en helt anden oplevelse.

Afslut en dag, eller dem alle, på Ristorante Antica Trattoria, der ligger helt ned til floden. Her vil idyllen og romantikken ingen ende tage i dette pragtfulde område i Veneto.

San Giorgio di Valpolicella

I Veneto finder du 10 landsbyer, der er på listen over de smukkeste landsbyer i Italien, og her er San Giorgio di Valpolicella altså en af dem.

Transport til byen

Inden vi konkret ind i turen til San Giorgio, er det et enkelt godt råd til dig, som er interesseret i at komme ud og se disse landsbyer, som du finder på listen.

Byerne er beliggende ude på de meste afsides beliggenheder ift. storbyerne, og her kan offentlig transport blive en alvorlig udfordring, hvis du f.eks. skal fra Verona og til San Giorgio di Valpolicella.

Alene i dette tilfælde, er der en transporttid fra Verona på mere end 2 timer i bus og tog og op til San Giorgio, og det er altså blot en afstand på godt 30 kilometer. Til sammenligning kan du køre i bil fra Veronas centrum og nå San Giorgio på en halv time.

Derfor, har du, ligesom mig, interessen i at se de smukkeste landsbyer, så lej en bil i den lufthavn du ankommer til. Prisforskellen på en lejet bil og hvad du samlet kommer til at bruge på offentlig transport, er oftest meget lille.

Området

De fleste af os kender formentlig Valpolicella vinen og for os der indimellem nyder et godt glas italiensk vin, er netop dette område kendt for deres gode vin.

San Giorgio er placeret i disse bølgede vinmarker, der bølger sig gennem landskabet i et smukt malerisk landskab af vinmarker og vingårde.

Med landskabet in mente, er det ganske forståeligt at disse marker har grundlagt Amarone, Recioto, Valpolicella, Valpolicella Superiore og Ripasso.

Byen

San Giorgio di Valpolicella er en stille by, i hvert fald hvis du ankommer midt på en hverdag som vi gjorde. Så skal du trække vejret og nyde stilheden, er dette en oplagt mulighed for dette.

Her vil du opleve den gamle sognekirke, der er bygget i det 8. århundrede og derved er en af de ældste bygningsværker i Veneto. Delvist blev noget af kirken genopbygget i det 11. århundrede.

En gåtur på de brostensbelagte gader, mens solen brænder ned fra den varme sommerhimmel, mens den højeste lyd du kan høre, er de børn der spiller bold på den totalt billøse gade.

Vi afsluttede vores besøg i byen efter et par timer og nød vores cappuccino på Red Zone Bar, som umiddelbart var den eneste beværtning vi fandt. Den italienske kaffe og is blev nydt og det gjorde San Giorgio i den grad også.

Santuario Madonna della Corona

Flot kirke ved Monte Baldo.

Kirken ligger oppe i Monte Baldo, der ligger i Trentino og Verona provinsen. Baldo er et enormt bjergkompleks, der når op på en højde på over 2200 meter over havet.

Læs mere om Madonna della Corona

Kør selv ferie til Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

Et populært sommerparadis med hundrede tusinder turister, der hver sommer kommer og boltrer sig i vandet ved den kilometer lange strand.

Du hopper i bilen og når du kommer til den dans/tyske grænse, med  mindre du bor der, så har du under 14 timers kørsel til lidoen. Det er naturligvis hvis du kører direkte.

Læs mere om Lido di Jesolo

Bassano del Grappa

Bassano del Grappa, der er kendt for sin berømte træbro, Ponte Vecchio, ligger en lille times kørsel nord for Vicenza. Byen ligger ganske enkelt i et smørhul af lækre og seværdige byer. Lidt over en halv times kørsel til Verona, og cirka det samme, måske lidt mere til Venezia.

Læs mere om Bassano del Grappa

Bassano del Grappa

Asolo

Vi er taget op til Asolo i Veneto, der ligger i det nordøstlige hjørne i regionen, ikke langt fra Bassano del Grappa.

Med fly kan du nemt og hurtigt komme til den lille by, der er nemlig kun 40 minutters kørsel fra lufthavnen i Treviso, som bl.a. Ryan-air flyver til fra Danmark. Fra lufthavnen i Verona er der halvanden times kørsel.

Byen med de mange horisonter, det er Asolo vi taler om i Veneto, og grundet sin beliggenhed i de høje bakker, har fået kælenavnet, “Byen med de 100 horisonter”.

Asolo har en af de mest maleriske bykerner i Italien. Indkredset af de gamle mure, der forgrener sig tilbage til det 12. århundrede, bevarer den i hver en afkrog i byen, sin historie der går mange tusinder år tilbage.

Byen er et fascineret sted i bakkerne i Veneto. Asolo var en destination for digtere, forfattere og kunstere, der tog til byen for at finde inspiration og harmoni.

La Rocca slottet

Asolo er domineret af La Rocca slottet, og byen har da også sin stemningsfulde, middelalderlige atmosfære. Søjlegange og fortove der er overdækket, er med til at gøre et besøg i byen til en herlig og afslappende ferie.

På den centrale piazza kan der nydes alt det, som vi kender det for. Og på disse kanter kan det bl.a. gøres ved at drikke et iskoldt glas med Prosecco.

Et besøg i Asolo giver dig mulighed for at kombinere fornøjelser med storslået kultur, med pragtfuld spisning, samt drikke.

På taverner, restauranter, caféer og vinbarer i de karakteristiske arkader og pladser kan du nyde lækre retter tilberedt med de fineste lokale råvarer, der er knyttet til den venetianske kulinariske tradition, såsom lækre Cicchetti.

Malcesine

Malcesine er en af de nordligste byer ved Gardasøen, hvor den ligger godt gemt i mellem byens kendte slot, søen og Monte Balde.

Byen er middelalderlig og nøjagtig så lækker, som du forventer ved en ferie ved Gardasøen, hvor der mulighed for at bade og shoppe og vandre.

Læs mere om Malcesine

Malcesine
Lazise

Lazise

Lazise er med afstand en af de mest populære sommerdestinationer i Italien.

Den charmerende by ved Gardasøen, er da også voldsomt tillokkende med dens rolige og vuggende placering ved den populære sø.

Læs mere om Lazise

Padova

Padova er et stort skattekammer med smukke monumenter og fresker i verdensklasse.

Byen er tilmed repræsenteret på UNESCOs verdensarvsliste med både den botaniske have og kappellet, Scrovegni.

Læs mere om Padova

Padova