Skip to main content

Abruzzo

Betagende bjergregion

Ferie i Abruzzo

I den smukke og bjergtagende region, Abruzzo, er det naturen der er højdepunktet. Her forener havet og bjergene sig om smukke naturoplevelser over alt.
Abruzzo på 20 sekunder

Abruzzo er ud fra alle dens herligheder, en alt for undervurderet region i Italien, men Abruzzo har så meget at byde på. Uanset om du er til middelalderbyer, som Scanno, badeferie i Pescara, eller vandreture, så er der noget for alle aldersgrupper og ikke mindst interesser.

Abruzzo er også berømt for sine smukke landsbyer, som måske allermest karakteriser de yndige byer, når vi ser dem skråne sig op ad det ene eller det andet bjerg.

Organisationen, Borghi piu belli d’Italia, der hylder de allermindste og smukkeste landsbyer i Italien, er voldsomt begejstret for Abruzzo, og på listen over de 257 smukkeste byer, deler Abruzzo førstepladsen på listen med Umbrien.

Her ligger Abruzzo
Abruzzo - region kort
Ferie i Abruzzo

En region med niveau

Alt for ofte trækker Abruzzo det korte strå når den står på ferie i Italien. Storbyferie inde i Rom, ferie i i Italiens grønne hjerte, Umbrien, eller tilmed i Marche, lige nord for Abruzzo står ofte højere på ønskelisten. Men Abruzzo må ikke undervurderes!

Regionen byder på de smukkeste og skønneste sandstrand i øst, hvor badebyen, Pescara, hver sommer bliver overløbet af turister fra ind og udland.

Inde midt i Abruzzo, finder du en natur som ikke finder sit lige i Italien, og vel heller ikke nogen andre steder på kloden. Den ene bjergtop afløser den anden, og vandrere fra hele verden, har i Abruzzo, spektakulære omgivelser at boltre sig i.

Abruzzo ved Civitella del Tronto

Badeferie

Abruzzo har byer der emmer af historie. Badebyen Pescara, er regionens største, mens L’Aquila er regionshovedstad.

Snus den italienske charme i byerne Teramo og Chieti, og er det Italien i noget af sin smukkeste form, skal du besøge de små landsbyer i bjergene, hvor det er værd at nævne Sulmona, som er placeret smukt for fødderne af de høje bjerge.

Natur

Bliver det at ligge ved stranden for kedeligt, så er der rig mulighed for at få brugt sine kræfter i Abruzzos vilde natur, der bl.a. tæller 3 store nationalparker. Parco Nazionale d’Abruzzo er blandt de 10 mest besøgte nationalparker i Italien, hvor millioner af turister hvert år besøger parken.

Det er også her vi finder Appenninernes højeste punkt. Corno Grande, som du finder i Parco Nazionale del Gran Sasso e Monti della Laga, når 2912 meter over havet.

Til alle naturelskerne, er der alt hvad hjertet kan begære af oplevelser, og regionens natur kan udforskes både vinter og sommer, med hver sit charmerende ydre.

Aktiv ferie

Her er der naturligvis alverdens muligheder for at få dyrket sine interesser, hvad enten vi taler om trekking, cykling, kano, rafting, eller blot være helt stille, og kigge på det rige dyreliv, som der findes i Abruzzos natur.

Når vi er på disse enorme højder, er der selvfølgelig også mulighed for at stå på ski, hvilket du faktisk kan hen til langt på foråret. Her er der stadig mulighed for at hoppe på de to ski eller snowbord, når vi taler om slut marts eller starten af april måned. Monte Scindarella, der er et lille forbjerg til Corno Grande har alt det der skal til for du kan få en forrygende skiferie.

Afslapning og smukke seværdigheder

Efter disse strabadser, er det tid til at slappe af, få lidt ro omkring ørerne, og her er middelalderbyen, Scanno et oplagt sted at finde det. Ro er nemlig det rette ord at bruge, når vi taler om Abruzzo og dens storslåede natur.

Vi har kigget nærmere på nogle af de mest kendte steder, men også om de steder, som du aldrig har hørt, eller læst om i forbindelse med Abruzzo.

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, agriturismi og meget, meget mere. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Abruzzo

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Abruzzo her

Tag toget i Abruzzo

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Seværdigheder
L'Aquila springvand
Santa Maria di Collemaggio
L'Aquila Abruzzo
Hovedstad og middelalderby

L’Aquila

Før i tiden, havde Abruzzo’s hovedstad, L’Aquila 99 paladser, 99 springvand og 99 pladser, alt sammen noget der blev ødelagt efter en belejring omkring år 1259. For at mindes dette talmæssige sammentræf, bestilte bystyret i 1272 en fontæne med 99 strålerør. Fontane delle Novantanove Cannelle, er et af byens højdepunkter. Den nydelige gård af røde og hvide sten og lyden af vandet, der plasker ud af de 99 masker på springvandet, skaber alt sammen en fredfyldt stemning.

Jordskælv og seværdigheder

Abruzzos hovedstad, middelalderbyen, L’Aquila, var på alle forsider den 6. april 2009, hvor et kraftigt jordskælv ramte byen, hvor mere end 10.000 bygninger blev ødelagt. Mange renæssance og barokbygninger styrtede sammen, der i blandt den berømte facade på Basilica San Bernardino.

Til det mere positive, der naturligvis hører til byen, er der masser af seværdigheder i byen.

Byens mest kendte seværdighed, er 1300-tals kirken Santa Maria di Collemaggio, der ligger uden for byen i dens sydvestlige hjørne. Et af de bedste museer i Abruzzo, er Museo Nazionale d’Abruzzo, som du finder i byens nordlige del.

Ferie i Pescara

Pescara har masser af liv, strand og jazz!

Strand og jazz i skønne omgivelser

Pescara – storbyliv og tempo

Pescara er i dansk målestok en storby med over 120.000 indbyggere, og den byder da også på alt det, som vi forventer af en storby. Byen emmer af liv i dens smukke centrum, og byder på mange kulturelle arrangementer i form af forskellige koncerter, hvor den berømte Jazz festival rammer byen hver sommer.

Det er dog byens strand der tiltrækker de allerfleste turister, når sommeren begynder sit indtog i det centrale Italien, og den begynder tidligt. Det azurblå Adriaterhav er lige for sine fødder, og når sommeren og højtrykket er på sit højeste, er det rart med et par sandaler omkring fødderne i det brandvarme sand.

Roccascalegnas gamle borg ved Chieti

Roccascalegna er en lille by i den sydlige del af Abruzzo med lige knap 1400 indbyggere. Fra den dejlige badeby, Pescara, er der godt en times kørsel ned til byen.

Er du på ferie i Rom og har lyst til at få natur ind under vingerne, er der trods den korte strækning i fugleflugt, faktisk en lang køretur, da man skal udenom Parco Nazionale della Majela, som er i en meget bakket tærren. Tager du turen fra den evige stad, vil du kunne forvente en biltur på cirka 3 timer.

Ferie i Abruzzo
Roccascalegna-3

Bevaring er et kapløb med tiden

Roccascalegna daterer sig tilbage til år 600 e.kristus, bygget af Longobarderne. Byen var dengang under det daværende Molise. Vi skal dog frem til 1525 før vi hører om Castello di Roccascalegna for første gang, men det menes at vide, at borgen har fået sin spæde start i 1320’erne.

Der var fra midt 80’erne en kraftig renovering i gang på borgen, hvilket først blev afsluttet i 1996, der igen sørgede for at publikum kunne besøge Roccascalegna.

Men som I kan se på billederne fra stedet, er det et kapløb med tiden for at bevare byens berømte varetegn.

Borgen hænger udover kløften, og der er over 30 meter ned til jorden. Årsagen kan tilskrives de kraftige regnskyl der af og til rammer området, og derfor arbejder kommunen naturligvis på højtryk for at finde en stablisering af den berømte seværdighed.

Læs på Castello’s egen hjemmeside om priser og åbningstider her. Der er nemlig ikke åbnet alle dage, hvis du kommer i oktober og marts måned.

Se denne fantastiske stemningsvideo, og få endnu mere lyst til at besøge den lille landsby i hyggelige Abruzzo. Videoen er spækket med smukke billeder med dejlig og rolig musik tillagt,

Landsbyen Scanno
En lækkerbisken i Abruzzos bjerge

Scanno

Scanno er en ren lækkerbisken i Abruzzos bjergrige egne, hvor de store og imponerende Appenniner, kredser omkring byen. En by, der er et vidunder fra middelalderen, og den tid, er stadig godt bevaret i Scanno. Derfor er byen med stor sandsynlighed også en af de største attraktioner i regionen.

Læs mere om Scanno

Fantastisk natur i Parco nazionale della Majella

74.000 hektar ren nydelse

Parco nazionale della Majella

Netop hjemvendt fra en fantastisk tur til Italien, endnu en gang, der denne gang gik til Lazio og Abruzzo. Vi bevægede os naturligvis ud i den fantastiske natur, som Abruzzo byder på med stor overlegenhed, og det er med rette. Parco Nazionale della Majella blev målet, og det er ikke fortrudt på nogen måde.

Vi boede i Pescara, hvorfra der er lidt over en times kørsel ind til parken, der dækker et areal på over 74.000 hektar. Majella parken ligger i provinserne i Pescara, L’Aquila og Chieti, hvilket også er med til at bevise dens størrelse.

Caramanico Terme

Caramanico Terme er en af de smukkeste landsbyer i Italien og er beliggende tæt på Majella bjergene i Abruzzo.

Som navnet på byen antyder, er den kendt for de romerske bade, der er en af dens største attraktioner.

Læs mere om Caramanico Terme

Caramanico Terme i Abruzzo
Civitella del Tronto i Abruzzo

Civitella del Tronto

Byen er en af de smukkeste landsbyer i Italien. Og det gør den på flotteste vis, med sin beliggenhed på en klippe, hvorfra du har de smukkeste vidder over markerne og naturen.

Læs mere om Civitella del Tronto