Skip to main content

Molise

Charmerende og imødekommende region

Ferie i Molise

Molise trækker ikke store overskrifter om ferie i Italien. Men derfor har regionen bestemt sin charme, som bl.a. ses i den dejlige og imødekommende befolkning.
Molise på 20 sekunder

Molise er ikke stor, faktisk er det den anden mindste region i Italien. Mennesker er der heller ikke en hel masse af, hvilket befolkningstallet på lidt over 300.000 tydeligt beviser.

Indenfor de seneste par år, er lufthavnen i Brindisi kommet på landkortet, efter flere lavpris flyselskaber lander i byen i Puglia. Lufthavnene i Pescara og Foggia, er naturligvis de to der er nærmest, men det er en temmelig kringlet vej til Molise.

Her ligger Molise
Her ligger Molise
Ferie i Molise

Molise vil betage dig! Med garanti!

Lidt om Molise

Molise’s hovedstad, Cambobasso, illustrerer forskellen mellem nyt og gammelt i Molise.

Byen domineres af Castello Monforte, hvorfra den gamle bys stejle gyder fører ned til de nyere bydele, der går helt ned til den gamle banegård.

I den moderne bydel ligger byens vigtige institutioner, et topsikret fængsel og en skole for carabinieri, som er det italienske politi.

Termoli ved Adriaterhavskysten er et meget populært feriested. Byen er et af de steder, der har bådforbindelse til Isole Trémiti, en lille øgruppe der er kendt for sine hemmelige grotter.

Ferie i Molise
strandferie i molise
Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Molise. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Molise

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Molise her

Tag toget i Molise

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Bagnoli del Trigno i Molise

Ægte italiensk landsby

Bagnoli del Trigno

Du finder ikke mange turistbøger om vores elskede Italien, der handler om Molise, der ellers har kilometervis af lækre strand, skøn natur og ægte italienske landsbyer, som vi jo sætter så stor pris på.

Men hvorfor ikke prøve det?

Tag f.eks. en tur til den lille by, Bagnoli del Trigno, som du finder i Isernia provinsen, en times kørsel fra hovedstaden Campobasso, og det samme har du til kysten ved Termoli.

Seværdigheder i Bagnoli del Trigno

Bagnoli del Trigno har ikke mange monumenter at byde, men hvad gør det, når hyggen står ud fra alle hjørner i byen, der ligger i over 600 meters højde. En dag, måske to dage, så kan du sagtens finde ro og mag til at opleve atmosfæren, der klinger bedst nede fra pladsen ved Chiesa di San Silvestro.

Tilbage fra mange, mange år siden, blev byen kraftig affolket, primært til Rom, men det skal du ikke lade dig skræmme af. Byen er i sandhed et stykke kunst, med en enestående natur omkring sig.

Storslået katolsk kirke

Castelpetroso i Molise

Castelpetroso kirken

Vi er ved den lille landsby, Castelpetroso, hvor denne enorme helligdom troner sig gennem bjergene, som fik sin første spæde start i 1888.

Santuario di Maria Santissima Addolorata di Castelpetroso

Læs mere om kirken 

Termoli i Molise

Termoli

Helt ud til det flotte og krystalklare Adriaterhav, finder vi badebyen Termoli.

Udover det azurblå hav og fine strandsand, og naturligvis masser af syditaliensk charme, byder Termoli også på flere flotte attraktioner. Castello Svevo, ligger i Termolis gamle bydel og er symbolet på byen, og den enorme Cattedrale di Santa Maria della Purificazione, som du finder på Piazza Duomo.

Læs mere om Termoli

Ripalimosani

Vi er taget ned til den sydlige del af Molise, for at finde frem til denne lille perle, Ripalimosani, der ligger sydvest for regionens hovedstad, Campobasso. Der er helt præcist 24 kilometer i mellem de to byer, som hovedsageligt føres af hovedvej SP13.

Skal I direkte hertil fra lufthavnen? Altså ligeså snart, at I har sat jeres fødder på den italienske landjord? Okay! Der er over 2.5 times kørsel fra Ciampino lufthavnen ved Rom, men fra Napolis lufthavn, er turen godt en halv time kortere.

Oppe på en lille bakke med en fantastisk udsigt over Biferno dalen, (vi er kun 640 meter over havet), finder vi Ripalimosani. En lille, og meget gammel by, der er fuld af charme, der i øvrigt forstærkes om aftenen, når mørket har sænket sig.

Det er fantastisk at dvæle sig i byens gader, i de smalle gyder og på de smukke trapper, der danner sig smukke maleriske billeder foran sig. Det kan måske lyde en smule overdrevet, men det er det ikke, når det skrives, at det er uforglemmelige billeder, som der kan tages i byen. Uforglemmeligt, naturligvis på et billede, men i sandhed også i sit sind. Dramtisk? jovist, men så ganske, som det er skrevet her.

Vi drøner en tur tilbage i tiden, for det gør man automatisk, når vi betræder gaderne. Men tilbage i år 1000, har der været folk i dette område, og byens centrum er fra etruskernes tid.

Tag et kig på kirken, Santa Maria Assunta, der er unik med sin facade, der afspejler renæssancen fra Napoli. Du skal også se også et kopi af ligklædet fra Torino.

De færreste kender til Molise, og den vin de producerer. Men det bliver der altså, og faktisk lige her i Biferno dalen. Prøv det, og tag lige et kig på en af vingårdenes hjemmeside, som du finder her, og giv dem et besøg på vejen.

SEVÆRDIGHEDER NÆR RIPALIMOSANI

Bliver Ripalimosani lige en tand for lille, er der altid en mulighed for at kigge forbi regionens hovedstad, Campobasso. Men ellers må vi også anbefale kirken i Castelpetroso, basilica dell’Addorata.

Ellers er der kun et at sige; Nyd de små landsbyer i omegnen, og Molises dejlige og fredsommelige natur.

Hyggelig landsby i Molise

Colletorto

Colletorto er en lille bitte by i det sydvestlige Molise, tæt på grænsen til Puglia. Byen er en lille times kørsel fra regionens hovedstad, Campobasso, og er du ved vandet ved Termoli, har du den samme afstand, altså en lille times kørsel.

De mange små landsbyer i fattige Molise emmer af hygge og dejlig atmosfære, og har så meget at byde på. Netop dét, vil vi selvfølgelig også forsøge at bringe videre til dig, det er ganske enkelt vores opgave!

Colletorto ligger på de grønneste og dejligste bakker, hvor der ikke er langt til Occhito søen. Denne lille by er klar til at tage i mod dig hele året rundt. På de varmeste sommerdage, er det så dejligt ind i mellem, at der kommer en lille sommerbrise på tværs, der gør opholdet yderst behageligt.

De tidlige efterårsmåneder, er også oplagt til en lille ferie i Colletorto, hvor temperaturen fortsat er langt oppe i graderne.

Landbruget er den største indtægtskilde i byen. Hvede og olivenolie er de to største, og kører du en søndagstur i området, er der flotte olivenlunde, der er lige til et billede, som et godt minde om ferien i Colletorto.

La Torre dominerer byens middelalderlige centrum, hvor det tordner 25 meter op i himlen. Kirken, San Giovanni Battista skal også nydes, og det kunne gøres med en dejlig cappuccino, der ingenting koster på disse kanter.

Du kan sagtens tage afsted, og spise og nyde både varmt og koldt til ganen, til den halve pris af, hvad det koster længere nordpå.

Seværdigheder nær Colletorto

De hyggelige landsbyer i et roligt, afslappet og behageligt klima og natur, er Molise på mange måder en rigtig hyggeferie. De største seværdigheder nær Colletorto, er isernia, der ligger vest for byen, og ikke langt fra Montecassino i Lazio. Syd for finder vi bl.a. Gargano halvøen, hvor vejret altid er godt, og det er som i altid!

Skøn landsby i provinsen

Fornelli

Fornelli i Molise er en lille landsby i Isernia provinsen, som du finder i regionens nordvestlige del, tæt på grænsen til Lazio. Landsbyen ligger godt 80 kilometer fra Molise’s hovedstad, Campobasso.

Du kan med lethed og hurtighed komme til Fornelli fra lufthavnen, Ciampino, syd for Rom, hvor der blot er en køretur på små to timer. Endnu mindre er der fra lufthavnen i Napoli, Capodichino, hvor der blot er halvanden times kørsel til.

FERIE I FORNELLI

Fornelli er en af de smukkeste landsbyer i Italien, optaget på Piu Borghi d’Italia listen, for ganske få år siden. Se organisationens video her.

Fornelli har en af de bedste bevarede middelalderlige mure i Molise, og en helt unik struktur, som vi elsker de italienske landsbyer for, og som gør byen til noget specielt. Du vil måske synes, at bygningerne ikke er af arkitektonisk betydning, men det betyder også mindre, når det er hele byen, der gør stedet til noget fantastisk.

Kirken, San Pietro Martire blev stærkt beskadiget af jordskælvet i 1984, og det er desværre et naturfænomen, der har berørt området i mange århundreder. Hele to jordskælv ramte byen og Isernia provinsen fra 1980 til 1984.

Her handler det dog om det pragtfulde ved stedet, og det er bl.a. de mange oliventræer med til at bidrage med. Sørg for at få en enkelt, eller to flasker olivenolie med hjem, De dråber er i den grad med til at vækste i byens økonomi.

Få oplysninger om byens event på Isernias turisthjemmeside, som I finder her.

Campobasso i Molise

Campobasso

Dagstur til Campobasso

Campobasso er sandsynligvis den mest undervurderede regionshovedstad i Italien. Dette kan givetvis skyldes byens placering i Molise, der er en af de mindste regioner i Italien, men også måske den region, hvor der kommer færrest turister.

 Læs mere om Campobasso