Aostadalen

De højeste tinder i Alperne

Ferie i Aostadalen

Omringet af Schweiz og frankrig ligger Aostadalen – smukt i sneklædte bjerge om vinteren, og grønne dale om sommeren.
Aostadalen på 20 sekunder

Aosta kan besøges hele året, men er mest kendt for sine berømte skisportssteder, som er et rent paradis.

Med Europas højeste bjerg som nærmeste nabo, er det naturoplevelserne der trækker turisterne til Aosta. Italiens fineste nationalpark, Parco Nazionale del Gran Paradiso, som om sommeren trækker tusinder af vandrere til det fantastiske område, hvor de kan opleve den uspolerede natur, de vilde dyr og alpine planter.

Her ligger Aostadalen
aostadalen region
Ferie i Aostadalen
Fred og ro i smukke omgivelser

Aosta

Oppe i Italiens nordvestlige hjørne, ligger Valle d’Aosta, med regionens hovedstad Aosta i over 500 meters højde, der gør den til Italiens 6. højst beliggende provins hovedstad.

Fra Malpensa lufthavnen ved Milano, er der små to timers kørsel op til Aosta, og halvanden times kørsel fra Torinos centrum. Fra Aosta og op til det fransk/italienske Mont Blanc/Monte Bianco, har du blot 45 minutters kørsel.

Aosta by
Ferie i Aosta

Nok er det den fantastiske natur der præger Aosta dalen, men byen har også sin smukke historie, der går tilbage til romertiden.

Aosta rummer mange spændende romerske ruiner, og det er en romersk bymur som omgiver byen. Anfiteatro romano di Aosta, byens romerske amfiteater, ligger smukt i byens nordvestlige del.

Du finder ikke store, larmende, kaotiske byer, med tempoet helt i top, når du befinder dig i Aostadalen. Regionens hovedstad, som meget passende hedder Aosta, bor der beskedne 35.000 indbyggere.

Byen har dog rigeligt at byde på, da den var vigtig under romertiden, og byder på mange romerske ruiner, indhyllet af den næsten intakte bymur.

Aostadalen vælter sig rundt i nogle af de højeste bjerge i Italien. Som tidligere omtalt, er der Monte Bianco på 4.810 meter, som dominerer den vestlige del af Aosta-dalen med det attraktive helårsferiested Courmayeur.

Monte Cervino – Matterhorn, med det karakteristiske, trekantede tinde, som du kan se på langt afstand, rejser sig 4.478 meter over havets overflade.

Høje bjerge og lange, smukke og betagende dale, hvor freden med det samme sænker sig, er blot nogle af de tanker, som man løber ind i når man besøger Aosta.

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, agriturismi og meget, meget mere. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Aosta dalen

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Aostadalen

Bestil flybilletter til Aostadalen

Husk at bestille dine flybilletter til ferien i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter

Billige flybilletter

pila skisport
skisport i aostadalen
skisport i italien
Populært skiområde

Pila

Pila er et bjergområde i Valle d’Aosta, der ligger i 1.790 meters højde, der gør stedet til et fremragende og populært skiområde. Godt 45 kilometer nordvest for Pila finder vi Monte Bianco, der på flotteste vis, troner over Alperne med sin højde på over 4.800 meter.

Pila ligger 17 kilometer fra regionens hovedstad, Aosta. Ankommer du til det norditalienske med fly, er Pila en times kørsel fra Caselle lufthavnen ved Torino, og en lille halvanden times kørsel fra Malpensa ved Milano.

Er du der om sommeren, er området fremragende til en cykeltur i den smukke natur.

Skiferie

Pila er ski, ski, ski og ski, med alverdens muligheder for alt hvad der er tænkeligt indenfor den genre. Her finder du de nyeste og mest moderne faciliteter, der gør netop din skiferie til det ypperste, uden sammenligning med andre steder i Europa. Over 70 kilometer kan du bolte dig ned af de grønne, som de sorte bakker, alt efter hvilket niveau du befinder dig på.

Find flere informationer om skikort, og dens lige på hjemmesiden, som du kan finde her.

Find dit hotel på skiferien ved Pila

Få hvilet ud mellem de mange skiture. Hotel La Chance har de bedste skifaciliteter med gratis skitransport. Nyd derudover opholdet med spabad, dejlig mad og ild i pejsen. Hotellet ligger i naturskønne omgivelser, som får en anden dimension oppe fra tagterrassen.

Læs mere om Hotel La Chance her.

Seværdigheder omkring Pila

Pila er natur, og det er det, der er den største seværdighed. Det er generelt naturen, og dennes skønhed, som Valle d’Aosta kan prale af, og det kan de med god grund. Castello di Fenis, regionens symbol, den enorme borg i Chez-Sapin, er et vidunder, og skal ses på turen til Aosta. Husk de varme klæder – også om sommeren!

Adventure Park

Hvis du har en Indiana Jones gemt i dig, vil Adventure parken nær Pila være dit rette element. Parken er for både de store og de små, og her kan flere timer bruges. Der er fine forbindelser til parken med det offentlige transport. Vi vil dog anbefale dig, at læse mere om parken og de muligheder, som den giver dig, på deres hjemmeside. Forskellen er nemlig stor på vinterens muligheder, kontra mulighederne parken giver og området giver dig om sommeren. Men hvad enten det er den ene eller anden årstid, er parken centrum for en underholdende oplevelse.

En tidsrejse på næsten 6.000 år

Arkæologisk museum i Valle d’Aosta

Der er fornylig åbnet et nyt arkæologisk museum i Valle d’Aosta, der bliver en del af det gigantiske område på næsten 10.000 kvadratmeter.

Vi befinder os på Corso Saint-Martin de Corléans, der ligger ganske tæt på den store hovedvej SS626, der smukt kører udenom byen. Fra det store arkæologiske område, er der små to kilometer ind til centrum, som du kan nå i bil på under 5 minutter, eller gå den dejlige tur derud på godt 20 minutter.

Udgravningen blev påbegyndt i 1969.

Du bevæger dig 6 meter over gaden, og bliver ført i gennem tiden, lys og toner der forandrer sig, og omgiver de mange fund. Det hele samlet i en smuk dimension.

Belysningen i museet er også fantastisk lavet. Det forandrer sig nemlig, som dagen, alt efter hvilket tidspunkt du besøger stedet på.

Du bliver ført igennem 6 sektioner, der viser en rekonstruktion fra, hvordan det så ud en gang og frem i tiden. Vi taler om noget, der startede omkring 4.200 år før kristus! Du kommer altså med på en rejse på over 6.000 år. Det er imponerende.

Udover museum, vil der komme et forskningscenter, forskellige udstillinger, butikker, restaurant og bar.

Se mere på hjemmesiden her, om priser og åbningstider.