Skip to main content

Aostadalen

De højeste tinder i Alperne

Ferie i Aostadalen

Omringet af Schweiz og frankrig ligger Aostadalen – smukt i sneklædte bjerge om vinteren, og grønne dale om sommeren.
Aostadalen på 20 sekunder

Aosta kan besøges hele året, men er mest kendt for sine berømte skisportssteder, som er et rent paradis.

Med Europas højeste bjerg som nærmeste nabo, er det naturoplevelserne der trækker turisterne til Aosta. Italiens fineste nationalpark, Parco Nazionale del Gran Paradiso, som om sommeren trækker tusinder af vandrere til det fantastiske område, hvor de kan opleve den uspolerede natur, de vilde dyr og alpine planter.

Her ligger Aostadalen
aostadalen region
Ferie i Aostadalen

Aosta

Oppe i Italiens nordvestlige hjørne, ligger Valle d’Aosta, med regionens hovedstad Aosta i over 500 meters højde, der gør den til Italiens 6. højst beliggende provins hovedstad.

Fra Malpensa lufthavnen ved Milano, er der små to timers kørsel op til Aosta, og halvanden times kørsel fra Torinos centrum. Fra Aosta og op til det fransk/italienske Mont Blanc/Monte Bianco, har du blot 45 minutters kørsel.

Aosta by
Ferie i Aosta

Nok er det den fantastiske natur der præger Aosta dalen, men byen har også sin smukke historie, der går tilbage til romertiden.

Aosta rummer mange spændende romerske ruiner, og det er en romersk bymur som omgiver byen. Anfiteatro romano di Aosta, byens romerske amfiteater, ligger smukt i byens nordvestlige del.

Du finder ikke store, larmende, kaotiske byer, med tempoet helt i top, når du befinder dig i Aostadalen. Regionens hovedstad, som meget passende hedder Aosta, bor der beskedne 35.000 indbyggere.

Byen har dog rigeligt at byde på, da den var vigtig under romertiden, og byder på mange romerske ruiner, indhyllet af den næsten intakte bymur.

Aostadalen vælter sig rundt i nogle af de højeste bjerge i Italien. Som tidligere omtalt, er der Monte Bianco på 4.810 meter, som dominerer den vestlige del af Aosta-dalen med det attraktive helårsferiested Courmayeur.

Monte Cervino – Matterhorn, med det karakteristiske, trekantede tinde, som du kan se på langt afstand, rejser sig 4.478 meter over havets overflade.

Høje bjerge og lange, smukke og betagende dale, hvor freden med det samme sænker sig, er blot nogle af de tanker, som man løber ind i når man besøger Aosta.

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, agriturismi og meget, meget mere. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Aosta dalen

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Aostadalen

Tag toget i Valle d’Aosta

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Pila i Aosta
Populært skiområde

Skiferie i Pila

Pila er et bjergområde i Valle d’Aosta, der ligger i 1.790 meters højde, der gør stedet til et fremragende og populært skiområde. Godt 45 kilometer nordvest for Pila finder vi Monte Bianco, der på flotteste vis, troner over Alperne med sin højde på over 4.800 meter.

Læs mere om Pila

En tidsrejse på næsten 6.000 år

Arkæologisk museum i Valle d’Aosta

Der er fornylig åbnet et nyt arkæologisk museum i Valle d’Aosta, der bliver en del af det gigantiske område på næsten 10.000 kvadratmeter.

Vi befinder os på Corso Saint-Martin de Corléans, der ligger ganske tæt på den store hovedvej SS626, der smukt kører udenom byen. Fra det store arkæologiske område, er der små to kilometer ind til centrum, som du kan nå i bil på under 5 minutter, eller gå den dejlige tur derud på godt 20 minutter.

Udgravningen blev påbegyndt i 1969.

Du bevæger dig 6 meter over gaden, og bliver ført i gennem tiden, lys og toner der forandrer sig, og omgiver de mange fund. Det hele samlet i en smuk dimension.

Belysningen i museet er også fantastisk lavet. Det forandrer sig nemlig, som dagen, alt efter hvilket tidspunkt du besøger stedet på.

Du bliver ført igennem 6 sektioner, der viser en rekonstruktion fra, hvordan det så ud en gang og frem i tiden. Vi taler om noget, der startede omkring 4.200 år før kristus! Du kommer altså med på en rejse på over 6.000 år. Det er imponerende.

Udover museum, vil der komme et forskningscenter, forskellige udstillinger, butikker, restaurant og bar.

Se mere på hjemmesiden her, om priser og åbningstider.

Courmayeur

Skiferie i Courmayeur

Courmayeur er et populært skisportssted ved Mont Blanc i Alperne, hvor traditionerne går fint i spænd med den flotte stil.

Dette er sted som er ud over det sædvanlige, og hvor din fantasi bliver til virkelighed, når vi taler om skiløb i disse fantastiske omgivelser.

Læs mere om Courmayeur

Skiferie i Valle d’Aosta

Skiferie i Valle d’Aosta er et privilegie for skielskere og generelt folk, som elsker skisport og alt hvad denne sport kan indebære.

Læs mere om Skiferie i Aosta

Courmayeur ved Mont Blanc