Lombardiet

Rigdom og fantastisk natur

Ferie i Lombardiet

Italiens suverænt rigeste region byder på det hele. Velhavende byer, natur i verdensklasse, samt mode og rigdom i  hovedstaden Milano.
Lombardiet på 20 sekunder

Søerne i den nordlige del af regionen, er noget af det roligste og smukkeste, som der kan besøges i Lombardiet.

Italiens næststørste sø efter Gardasøen, er Lago di Maggiore, der strækker sig ind i de schweiziske Alper, byder på masser af varme og romantik.

Regionen byder på det hele, med velhavende byer, natur i verdensklasse med de omtalte søer specielt, og mode og rigdom i regionens hovedstad, Milano, som ligger centralt i regionen.

Her ligger Lombardiet
Her ligger lombardiet
Ferie i Lombardiet
Idyl i Mantova og Bergamo

Det imponerende Lombardiet

Lombardiet  strækker sig fra Alperne ved grænsen til Schweiz, gennem de fantastiske søer, Como og Maggiore, til stedet hvor det bliver markant mere fladt ved Po-floden.

Lombardiet byder på det hele, med velhavende byer, natur i verdensklasse med de omtalte søer specielt, og mode og rigdom i regionens hovedstad, Milano, som ligger centralt i regionen.

Ferie i Lombardiet
Rejse til Lombardiet

Grunden til at nævne andre smukke byer i Lombardiet? Ja mon ikke! Mantova med sine aristokratiske huse, omgivet på tre sider af søer, dannet ved Mincio-flodens bredder.

Cremona er også et besøg værd, hvor hovedattraktionen er den overdådige Duomo på Piazza del Comune.

Bergamo er en gave! Den dejlige bjergby ligger et stenkast fra Milano, og den har virkelig en charme og hygge over sig, som fortjener flere besøg i livet. Byen med den nye bydel, Bergamo Bassa og byens øvre del, Bergamo Alta, på toppen af byen.

Det er Alta, der trækker millioner af turister til Bergamo, med klynger af middelalder- og renæssancebygninger over det hele.

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, agriturismi og meget, meget mere i Lombardiet. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Lombardiet

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Lombardiet. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Lombardiet her

Bestil flybilletter

Husk at bestille dine flybilletter til ferien i Lombardiet god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Lombardiet (Milano)

Billige flybilletter

Milano i Lombardiet

Milano – mode, kunst og kultur i verdensklasse

Norditaliens kraftcenter

Milano

Italiens store økonomiske kraftcenter, og landets andenstørste by hedder Milano, der er beliggende på den store, flade lombardiske slette. Milano har to store lufthavne, der er naturlige ankomststeder til den nordlige del af Italien.

Milano er mode i stor stil, den er for de shopping glade, med et væld af butikker i hele byen, både for den lille og for den store tegnebog.

Adda floden

Adda floden er en over 300 kilometer lang bifold til den endnu længere flod, Po. Floden befinder sig udelukkende i regionen, Lombardiet, hvor den når helt op til den schweiziske grænse.

Adda løber igennem 9 provinser, Sondrio, Como, Lecco, Bergamo, Monza og Brianza, Milano, Cremona og Lodi.

Du finder mange seværdigheder langs Adda floden. Bl.a. den lille smukke by Colico, der ligger i den betagende Lecco provins, for foden af Como søens østlige ben. Du kan også komme helt tæt på Trezzo sull’Adda, og se det imponerende Castello Visconteo.

Pizzighettone er også et besøg værd nede ved Cremona. Her kan du komme tilbage i tiden, fra da floden blev en stor barriere på det militære plan.

Er du til norditaliens pragtfulde natur, finder du den næppe smukkere end i Parco Nazionale dello Stelvio, som deles mellem Lombardiet og Trentino-Alto Adige. Parken er en af de ældste i Italien.

Nævnes bør også Paderno broen, der løber 80 meter over floden. Broen kan du se ved Paderno d’Adda og Calusco d’Adda i Bergamo provinsen.

Bergamo i Lombardiet

Den smukke udsigt over Bergamo

En perle mellem giganterne

Bergamo

Bergamo er meget charmerende, takket være sin begrænsede størrelse i italiensk målestok.

Skal du rundt i omegnen, er der kort ind til den norditalienske metropol, Milano, eller fremragende badesteder ved både Como og Garda søen, sågar er skisport steder i kort køreafstand nord for byen. Bergamo har det hele, både i og udenfor byen.

I smukke Val Trompia

Ferie ved Monte Guglielmo

Så snart sommeren og efteråret går på hæld, og det begynder at blive mørkere, og lidt mere koldt og træls, er der millioner af mennesker, som hvert år tænker på sne og skiferie.

Og så snart det første sne er faldet på Monte Guglielmo, og vinden er helt stille, tiltrækker dette folk en masse, som trækker de lange brædder frem fra gemmeren.

Bjerget er stærkt dominerende i Val Trompia dalen og ved den smukke Lago Iseo, som ikke er så langt væk mod vest. Bjerget løfter sig 1957 meter over havet i Prealpi Bresciane e Gardesane, eller som de siger på disse kanter, i Lombardiets østlige alper.

Monte Guglielmo i Lombardiet

Ski- og vandreture

Skisæsonen er den mest populære årstid ved Guglielmo. Det er da også muligt at gøre denne form for aktivitet i lang tid. Sneen kommer typisk omkring starten af december, og den forsvinder ikke foreløbig, typisk først i starten af april, og måske lidt senere.

Derfor er der også mange mennesker her i foråret, dels for at stå på ski, men når det ikke længere er muligt, er det for at vandre i den smukke natur. Der er et enormt stisystem her, hvor det er muligt at begive sig ud på den ene eller anden vandretur, eller dem alle, hvis det ikke afskrækker en.

Smuk natur

På trods af de vejrlige kræfter, der til tider gør krav på området, med kolde temperaturer, og meget vand, er alle stierne i pragtfuld stand, der dermed også er med til at gøre området attraktivt for meget aktive personer.

Den ene tur er på næsten 19 kilometer, med start nede fra Iseo søen, og hvor man virkelig føler, at himlen og jorden står i ét. En stærk oplevelse, der dog naturligvis kræver en god form.

Alt i alt er der rig mulighed for at få en ferie, hvor der er masser af aktiviteter, samtidig med Moder Jord viser sig fra sin smukkeste side.

Søerne i Lombardiet
Como Søen i Lombardiet

Como søen i smukke omgivelsesr

Spejlblank sø

Lago Di Como

Como søen er omgivet af et idyllisk landskab, med bjerge og klipper hele vejen rundt (næsten hele vejen), og med de imponerende Alper i baggrunden.

Søens blanke vand, er naturligvis en ren lækkerbisken for vandhunde, både for dem der vil bade, men i ligeså høj grad for dem, som har fart på, hvad enten det er i speedbåd eller på vandski.

En pragtfuld sø i Norditalien

Lago d’Orta

Måske bliver Lago d’Orta en kende glemt, når vi ellers taler om pragtfulde italienske søer, som Como søen, Gardasøen, Maggiore søen, eller for den sags skyld, Trasimeno ned i Umbrien.

Fakta er, at det er et vidunderligt sted, der endda ligger i en smørklat ift. Milano og dens internationale lufthavne.

Lago Maggiore Lombardiet

Lago Maggiore omgovet af skøn natur

Oplev De Borromeiske øer

Lago Maggiore

Lago Maggiore er malerisk smuk, og dens allerstørste attraktioner, De Borromeiske øer, hviler da også på en umådelig skønhed.

De Borromeiske øer består af 5 små øer, hvor Isola Bella, Isola Madre og Isola dei Pescatori er de mest besøgte. Og det med god grund. Isola Bella er præget af den smukke have ved Palazzo Borromeo. Også Isola Madre, har et flot Palazzo Borromeo, med tilhørende botanisk have. På Isola dei Pescatori, kan du gå på opdagelse i øens gamle kirke, Chiesa di San Vittore.