Skip to main content

Lombardiet

Rigdom og fantastisk natur

Ferie i Lombardiet

Italiens suverænt rigeste region byder på det hele. Velhavende byer, natur i verdensklasse, samt mode og rigdom i  hovedstaden Milano.
Lombardiet på 20 sekunder

Søerne i den nordlige del af regionen, er noget af det roligste og smukkeste, som der kan besøges i Lombardiet.

Italiens næststørste sø efter Gardasøen, er Lago di Maggiore, der strækker sig ind i de schweiziske Alper, byder på masser af varme og romantik.

Regionen byder på det hele, med velhavende byer, natur i verdensklasse med de omtalte søer specielt, og mode og rigdom i regionens hovedstad, Milano, som ligger centralt i regionen.

Her ligger Lombardiet
Her ligger lombardiet

Ferie i Lombardiet

Det imponerende Lombardiet

Lombardiet  strækker sig fra Alperne ved grænsen til Schweiz, gennem de fantastiske søer, Como og Maggiore, til stedet hvor det bliver markant mere fladt ved Po-floden.

Lombardiet byder på det hele, med velhavende byer, natur i verdensklasse med de omtalte søer specielt, og mode og rigdom i regionens hovedstad, Milano, som ligger centralt i regionen.

Castello Sforzesco i Milano

Grunden til at nævne andre smukke byer i Lombardiet? Ja mon ikke! Mantova med sine aristokratiske huse, omgivet på tre sider af søer, dannet ved Mincio-flodens bredder.

Cremona er også et besøg værd, hvor hovedattraktionen er den overdådige Duomo på Piazza del Comune.

Bergamo er en gave! Den dejlige bjergby ligger et stenkast fra Milano, og den har virkelig en charme og hygge over sig, som fortjener flere besøg i livet. Byen med den nye bydel, Bergamo Bassa og byens øvre del, Bergamo Alta, på toppen af byen.

Det er Alta, der trækker millioner af turister til Bergamo, med klynger af middelalder- og renæssancebygninger over det hele.

Tag toget i Lombardiet

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, agriturismi og meget, meget mere i Lombardiet. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Lombardiet

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Lombardiet. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Lombardiet her

Milano i Lombardiet

Milano – mode, kunst og kultur i verdensklasse

Norditaliens kraftcenter

Milano

Italiens store økonomiske kraftcenter, og landets andenstørste by hedder Milano, der er beliggende på den store, flade lombardiske slette. Milano har to store lufthavne, der er naturlige ankomststeder til den nordlige del af Italien.

Milano er mode i stor stil, den er for de shopping glade, med et væld af butikker i hele byen, både for den lille og for den store tegnebog.

Domkirken i Milano

Sommerferie i Milano

Selvom sommeren med juli og august måned som sine varmeste måneder, banker ned over de milanesiske indbyggere og turisterne, er byen ikke øde af den grund.

Koncerter og mange andre events, og ikke mindst fodbold på San Siro i august, er med til at gøre byen populær om sommeren.

Hotel Villa Malpensa Milano

Hotel ved Malpensa

Gør det nemt og bekvemt for dig, der lander sent eller skal tidlig afsted om morgenen fra Milano, og book et hotel tæt ved lufthavnen i Malpensa.

Det er ikke altid man selv er herre over, hvornår og hvad tid, som man skal med sit fly fra Milano. Derfor er det oftest en fordel at booke et hotel tæt ved lufthavnen i Malpensa, så du ikke skal med tog, bus eller taxa tidlig om morgenen eller sent om aftenen/efter midnat.

Adda floden

Adda floden er en over 300 kilometer lang bifold til den endnu længere flod, Po. Floden befinder sig udelukkende i regionen, Lombardiet, hvor den når helt op til den schweiziske grænse.

Adda løber igennem 9 provinser, Sondrio, Como, Lecco, Bergamo, Monza og Brianza, Milano, Cremona og Lodi.

Du finder mange seværdigheder langs Adda floden. Bl.a. den lille smukke by Colico, der ligger i den betagende Lecco provins, for foden af Como søens østlige ben. Du kan også komme helt tæt på Trezzo sull’Adda, og se det imponerende Castello Visconteo.

Pizzighettone er også et besøg værd nede ved Cremona. Her kan du komme tilbage i tiden, fra da floden blev en stor barriere på det militære plan.

Er du til norditaliens pragtfulde natur, finder du den næppe smukkere end i Parco Nazionale dello Stelvio, som deles mellem Lombardiet og Trentino-Alto Adige. Parken er en af de ældste i Italien.

Nævnes bør også Paderno broen, der løber 80 meter over floden. Broen kan du se ved Paderno d’Adda og Calusco d’Adda i Bergamo provinsen.

Bergamo i Lombardiet

Den smukke udsigt over Bergamo

En perle mellem giganterne

Bergamo

Bergamo er meget charmerende, takket være sin begrænsede størrelse i italiensk målestok.

Skal du rundt i omegnen, er der kort ind til den norditalienske metropol, Milano, eller fremragende badesteder ved både Como og Garda søen, sågar er skisport steder i kort køreafstand nord for byen. Bergamo har det hele, både i og udenfor byen.

I smukke Val Trompia

Ferie ved Monte Guglielmo

Så snart sommeren og efteråret går på hæld, og det begynder at blive mørkere, og lidt mere koldt og træls, er der millioner af mennesker, som hvert år tænker på sne og skiferie.

Og så snart det første sne er faldet på Monte Guglielmo, og vinden er helt stille, tiltrækker dette folk en masse, som trækker de lange brædder frem fra gemmeren.

Bjerget er stærkt dominerende i Val Trompia dalen og ved den smukke Lago Iseo, som ikke er så langt væk mod vest. Bjerget løfter sig 1957 meter over havet i Prealpi Bresciane e Gardesane, eller som de siger på disse kanter, i Lombardiets østlige alper.

Monte Guglielmo i Lombardiet

Ski- og vandreture

Skisæsonen er den mest populære årstid ved Guglielmo. Det er da også muligt at gøre denne form for aktivitet i lang tid. Sneen kommer typisk omkring starten af december, og den forsvinder ikke foreløbig, typisk først i starten af april, og måske lidt senere.

Derfor er der også mange mennesker her i foråret, dels for at stå på ski, men når det ikke længere er muligt, er det for at vandre i den smukke natur. Der er et enormt stisystem her, hvor det er muligt at begive sig ud på den ene eller anden vandretur, eller dem alle, hvis det ikke afskrækker en.

Smuk natur

På trods af de vejrlige kræfter, der til tider gør krav på området, med kolde temperaturer, og meget vand, er alle stierne i pragtfuld stand, der dermed også er med til at gøre området attraktivt for meget aktive personer.

Den ene tur er på næsten 19 kilometer, med start nede fra Iseo søen, og hvor man virkelig føler, at himlen og jorden står i ét. En stærk oplevelse, der dog naturligvis kræver en god form.

Alt i alt er der rig mulighed for at få en ferie, hvor der er masser af aktiviteter, samtidig med Moder Jord viser sig fra sin smukkeste side.

Søerne i Lombardiet
Como Søen i Lombardiet

Como søen i smukke omgivelsesr

Spejlblank sø

Lago di Como – Comosøen

Como søen er omgivet af et idyllisk landskab, med bjerge og klipper hele vejen rundt (næsten hele vejen), og med de imponerende Alper i baggrunden.

Søens blanke vand, er naturligvis en ren lækkerbisken for vandhunde, både for dem der vil bade, men i ligeså høj grad for dem, som har fart på, hvad enten det er i speedbåd eller på vandski.

Como ved Comosøen

Como

Når du skal på ferie ved Comosøen, kan du jo evt. bo på din ferie i Como, som er søens hovedstad.

Pragtfulde vidder og hyggelige gader med flere kirker, som kan blæse en bagover. Tag også en tur op til Brunate og få den smukkeste udsigt.

Varenna ved Comosøen

Varenna

Byen ligger på Comosøens østlige ben og er, set fra min stol, en af de smukkeste landsbyer ved søen.

Her oplever du en helt autentisk atmosfære hvor der er ro på byen og på hvert eneste gadehjørne du kommer omkring.

Bellagio ved Comosøen

Bellagio

Bellagio er en perle ved Comosøen. Ja, der er mange perler og smukke landsbyer ved denne sø, men Bellagio er vel den største.

Når du kommer til Bellagio, kan du måske være heldig og hilse på George Clooney, som bor i en lille landsby tæt på byen.

Nesso ved Comosøen

Nesso

Nesso er en lille og pragtfuld by ved den Comosøen. Søger du fred og ro og en natur som er skabt til dette, er Nesso den optimale destination.

Ser du, dette er ferie i Italien og Comosøen.

Piazza Garibaldi i Menaggio

Menaggio

Menaggio ved Comosøen og dens maleriske søpromenade, er absolut et besøg værd, når du skal på ferie ved den smukke sø.

Inde på piazzaen oplever du en atmosfære, som du oplever på alle italienske piazzaer. Dejligt og gladelig liv, masser af liv, på diverse cafeer og restauranter.

Cernobbio ved Comosøen

Cernobbio

Cernobbio er skønhed og natur ved Comosøen, med dejlige promenader langs strandkanten, hvor folk sidder og nyder det italienske liv.

Tremezzo

Tremezzo

Tremezzo er beliggende ved Comosøen og viser sin skønhed med den mægtige Villa Carlotta og samtidig, er byen en af de smukkeste landsbyer i Italien.

En pragtfuld sø i Norditalien

Lago d’Orta

Måske bliver Lago d’Orta en kende glemt, når vi ellers taler om pragtfulde italienske søer, som Como søen, Gardasøen, Maggiore søen, eller for den sags skyld, Trasimeno ned i Umbrien.

Fakta er, at det er et vidunderligt sted, der endda ligger i en smørklat ift. Milano og dens internationale lufthavne.

Lago Maggiore Lombardiet

Lago Maggiore omgovet af skøn natur

Oplev De Borromeiske øer

Lago Maggiore

Lago Maggiore er malerisk smuk, og dens allerstørste attraktioner, De Borromeiske øer, hviler da også på en umådelig skønhed.

De Borromeiske øer består af 5 små øer, hvor Isola Bella, Isola Madre og Isola dei Pescatori er de mest besøgte. Og det med god grund. Isola Bella er præget af den smukke have ved Palazzo Borromeo. Også Isola Madre, har et flot Palazzo Borromeo, med tilhørende botanisk have. På Isola dei Pescatori, kan du gå på opdagelse i øens gamle kirke, Chiesa di San Vittore.

Crema, Cremona og Mantova

Syd for motorvejen mellem Venedig og Milano ligger der nogle højdepunkter og venter på dig.

Vi tog en tur til Crema, Cremona og Mantova, for at se på kirker, violiner, smuk arkitektur og smage på god mad, og meget mere.

Bienno

Den lille landsby med kælenavnet ”kunstnerlandsbyen” og er en af de smukkeste landsbyer i Italien.

Turen til Bienno

Bienno ligger i Brescia provinsen. 75 kilometer har du til Bienno fra Brescia, en tur der tager dig op forbi Lago d’Iseo.

Fra Bergamo har du cirka samme afstand som fra Brescia, en tur der tager godt 1 time og 15 minutter. Linate lufthavnen i Milano er knap 2 timers væk, og fra Malpensa er der 2 timer og 15 minutters kørsel.

Anerkendelser til Bienno

Bienno er, som skrevet øverst, en af de smukkeste landsbyer i Italien, men den er derudover også medlem af Club Touring Italianos Orange Flag (Bandiera Arancioni), der er en meget ærefuld titel til de landsbyer, som gør det rigtig godt indenfor turisme. Byens charme får god hjælp fra den fantastiske udsigt du kan få herfra, de maleriske gårdspladser, omringet af de mange grønne bjerge,

Bandiera Arancioni skriver på deres hjemmeside:

”Denne by er kendt for adskillige kunsthåndværkerbutikker i det historiske centrum, der er knyttet til de byens traditioner. Landsbyens centrum bliver promoveret takket være en fremragende hjemmeside, der er brugervenlig og fuld af information”.

Hjemmesiden der bliver henvist til, er Biennos officielle turistkontor.

Bienno

Bienno er en gammel middelalderlandsby i Val Camonica, hvis område stiger i Val Grigna. Bienno er kendt for den traditionelle bearbejdning af smedejern. Byen er blevet en populær og kendt destination, godt hjulpet af det du lige har læst, som en af de smukkeste landsbyer i Italien, der for alvor har sat byen på det italienske landkort.

Hvert år er Bienno destination for tusinder af mennesker, der kommer hertil for at tage en pause fra dagligdagen derhjemme og se på historiske bygninger, museer, kirker med flotte fresker, flot natur og ikke mindst mad fra et fantastisk køkken.

Seværdigheder

Blandt paladser og historiske bygninger skiller Palazzo Simoni Fé sig ud. Det er i dag hjemsted for et kunstgalleri. Palazzo Francesconi Rebajoli fra renæssancen, er i dag kombineret med museet, Mulino & Fucina. Det etnografiske museum for populær kunst og traditioner fra Bienno og noget af det meste populære, er Casa degli Artisti og Casa Valigia

Køkkenet

Den typiske ret i Bienno er Casoncelli, der er ravioli, som kan være fyldt med kød eller fisk, pyntet med ost eller persille. Til dessert skal du smage en Spongada, så er der vist ikke meget mere man kan tillade sig at bede om.

Breno

Bienno er også en destination, hvor du kan komme rundt i et område, der er fyldt op med smuk natur og små, lækre landsbyer.

Sådan en er Breno, der ligger for foden af Castello di Breno, der hæver sig 120 meter over byen. Slottet så sine første skridt i middelalderen og blev bygget af longobarderne.

Det er slottet som dominerer Breno, men det er en landsby, hvor du kan se pladser af en sjælden skønhed, museer, freskomalede kirker og ikke mindst den overdådige Villa Gheza.

Overdådig natur

Breno ligger cirka 40 minutters kørsel fra Bienno, og det er et område, der indbyder én til at blive og kigge nærmere på naturen.

Parco Nazionale delle incisioni rupestri di Naquane er et gigantisk friluftsmuseum og indeholder nogle afg de bedste klippekunstsamlinger i Valle Carmonica.

Monza

Byen er tiltrækkende for mange typer mennesker. Folk der elsker kunst, folk der er er vilde med god mad, folk der ønsker fred og ro, stærkt omgivet af den dejlige natur, og så er der naturligvis de folk, som kommer for at se Formel 1 på Autodromo nazionale di Monza.

Læs mere om Monza og Formel 1

Monza Villa Reale

Pavia

Pavia er et oplagt dagsmål for en rejse til Milano. Tag toget inde fra Stazione Centrale, og nå Pavia indenfor en halv time. Har du bil, er køreturen på lidt under 1 time inde fra Milanos centrum.

Læs mere om Pavia og Certosa di Pavia

Cremona

Udover violiner og den gamle Sampdoria angriber, Gianluca Viallis fødeby, så var det ikke fordi jeg kendte så meget til byen, da jeg længe inden Corona ramte vores verden, var et smut forbi Cremona.

Læs mere om Cremona

Cremona lombardiet violin
Domkirke Crema Lombardiet

Crema

Vi er lige i hjertet af Lombardiet, næsten lige syd for Bergamo og sydøst for Milano, hvorfra du med tog kan ankomme indenfor en time, medmindre du skal skifte undervejs.

Jeg tog toget fra Bergamo og skulle derfor skifte tog i Treviglio inden jeg kunne komme videre ned til Crema.

Den tur og meget mere kan du læse mere om herunder

Læs mere om Crema

Skiferie i Livigno

Livigno er et skiparadis i det nordligste Italien. Det toldfrie område er populært for deres pister og hyggelige områder omkring byen.

Der er mange grunde til Livigno er en populær skidestination, og der er naturligvis en årsag til byen, sammen med Milano og Bormio, er vært for de olympiske vinterlege i 2026.

Læs mere om Livigno

Livigno i Lombardiet
Limone sul Garda

Limone sul Garda

Limone sul Garda ligger i et frodigt landskab på den nordvestlige side af Gardasøen, hvor citrontræer vokser sammen med byens popularitet.

Læs mere om Limone sul Garda

Lodi

Lodi er en dejlig lille middelalderby, ganske kort syd for Milano, hvor du vil opleve en stor kontrast, hvis du kommer fra regionens hovedstad.

Tag ind på Piazza della Vittoria og nyd det rolige liv i byen.

Læs mere om Lodi

Katedralen i Lodi
Skiferie i Valtellina

Skiferie i Valtellina

Skiferie i Valtellina er et skiparadis i Italien, som når ud over alle fantasier og drømme om din næste skiferie i et skønt og smukt landskab.

Tæt på grænsen til Schweiz og i nærheden af Milano, så du nemt kan komme hertil, er det oplagte feriested til dig, der øsnker skiferie i Italien.

Læs mere om Valtellina

Skiferie i Passo Tonale

Passo Tonale deler sig mellem Trentino-Alto Adige og Lombardiet og med sine mere end 3.000 meter i højden, er det et populært skiområde.

Dette naturlige amfiteater åbner sig i højderne i Dolomitterne og varierer i højden fra 1.800 og mere end 3.000 meter over havet.

Læs mere om Passo Tonale

Passo Tonale
Sommerferie ved Gardasøen Gardone Riviera

Sommerferie ved Gardasøen

En kort gennemgang om sommerferie ved Gardasøen og forberedelsen til din næste ferie ved denne pragtfulde og skønne sø.

Somerferie i Salo

Salo er rigtig sommerferie ved Gardasøen. Byen ligger ved den sydvestlige del af søen, hvor søens milde klima kommer til sin ret.

Salo ved Gardasøen
Lago Maggiore i Piemonte og Lombardiet

Somemrferie ved Lago Maggiore

Lago Maggiore er oplagt til sommerferie, når du søger fred og ro, der i fin kombination går med smuk natur og charmerende landsbyer.

Selvom vi ikke er helt ved middelhavet, er der alligevel noget middelhavsklima over denne alpine sø, hvor solskinstimerne kommer op over 2300 om året.

Sommerferie i Moniga del Garda

Moniga del Garda ligger i Lombardiet i Brescia provinsen. Her kan du nyde den dejlige strand ved byen, og samtidig nyde de lokale vine og egnsretter, som området er så kendt for.

Byen er omgivet af et grønt miljø, som afspejler sig i de mange olivenlunde, der ligger side om side i byens bagland.

Bakkerne i Valtinesi er et smukt og fascinerende syn og har lagt sig omkring byen, som er et pragtfuldt syn fra søen, der med sit blå vand, byen og grønner træer i baggrunden, er indbegrebet af ferie.

Moniga del Garda ved Gardasøen
Gardone Riviera ved Gardasøen

Gardone Riviera

Gardone Riviera er ferie ved Gardasøens nordvestlige del, hvor byen ligger i den smukke natur, som den skjulte perle byen er kendetegnet som.

Gardone Riviera er beliggende i Lombardiet, i Brescia provinsen, og du har ganske få kilometer til Salo, der ligger syd for Gardone.

Byen er en af de smukkeste landsbyer i Italien, hvor der kun findes to af disse skønheder ved Gardasøen, som er med i den organisation, der er med til at fremme turismen i de små byer.

Idrosøen

Idrosøen er en lille sø i de små Dolomitter i Brescia provinsen. Ferie her er afslapning på 1. klasse i skovklædte omgivelser.

Idrosøen bevæger sig i det små og er vel den mindst kendte sø i dette område, der ellers er så kendt for sine pragtfulde søer, hvortil turister kommer til i millionvis hver sommer.

Pragtfuld er Idrosøen i den grad også, og den er en perfekt ramme til dig, der ønsker en fredsommelig ferie i Italien, hvor skønheden og naturen danner rammen om den perfekte ferie.

Idrosøen