Fodboldrejser til Italien

Italienerne er vilde med fodbold – Calcio!

For nogle år siden lavede Samsung en stor undersøgelse i Europa, for at finde ud af hvor den største interesse for fodbold var og hvor meget tid, der blev brugt på calcio.

Ikke overraskende er det italienerne som bruger mest af deres tid på fodbold. Så selv om de italienske klubbers økonomi, ikke på nogen måde er konkurrencedygtig med konkurrerende ligaer, som i Tyskland, Spanien og især England er det, så har det heldigvis ikke fjernet italieneres glæde og passion for den populære sport, og for Serie A.

Denne interesse vil du høre når du sidder på en fortovscafé og drikker din espresso, er på sightseeing i byen, på restaurant og ikke mindst, når du skal til fodbold på stadion. Passionen for den runde bold finder du overalt. Glæd dig!

Et par tips til trafikken

Den italienske infrastruktur er ikke fantastisk, skrevet med al respekt, men omkring de italienske stadions kan det godt gå et stykke tid, før du kommer fra stadion når du er i bil.

Så for det første, så skal du komme i god tid før kampen, for at du kan være heldig at finde en p-plads i rimelig afstand fra stadion. For det andet, så skal du ikke have nogen bagkant, for trafikken er oftest intens og horribel efter kampen.

Skal du med det offentlige kan du til tider opleve de mest bizarre situationer, når du skal til fodbold i Italien. Så som at den eneste kiosk der sælger sporvognsbilletter ved Piazza Popolo i Rom, ikke har flere billetter, eller som i Salerno, hvor metrostationen ved stadion ikke bliver benyttet og sådan kunne jeg blive ved.

Glem alt om at finde en taxi ved stadion efter kampen, men søg i stedet hen efter metro, tog eller bus, men vær forberedt en lettere vandretur. Alt dette er heldigvis noget du griner af om 100 år.

Link til Trenitalia.com

Link til vores artikel om offentlig transport er her.

Sådan køber du billetter

Klubberne henviser naturligvis til billetter, som du kan købe online og kan gøres på få minutter. Vær opmærksom på, at i Italien, kan det være op til ugen før den kamp du skal se, at billetterne først kommer til salg, så hold øje med klubbernes hjemmesider.

Husk altid dit pas når du skal til kamp. Det er et krav med billede-ID til fodbold i Italien, og sørg for det navn på billetten er identisk med det navn som står i dit pas.

Er der udsolgt til en kamp og du er kommet ud til stadion og køber en andens billet, så SKAL navnet på billetten ændres, ellers kommer du ikke ind. Dette kan du gøre ved en af billetlugerne ved stadion. De har åbent, selv hvis der er udsolgt.

Er der noget jeg har glemt eller du har spørgsmål til, så skriv til info@rejsertilitalien.dk.

Se Serie A fodbold i Italien

JuventusFodboldrejser
03/12/2021

Juventus og Torino

Oplev Juventus og Torino i Serie A Juventus er helt klart storebror i byen, hvor…
fodbold san siro milanoFodboldrejser
25/10/2021

AC Milan og Inter

Tag til fodbold på San Siro Det bliver bogstavelig talt ikke større i Italien, end…
roma-lazio-fodboldrejser thumbFodboldrejser
25/10/2021

Roma og Lazio

Tag til fodbold på Stadio Olimpico i Rom Når turen går til Rom, så skal…
fiorentina fodboldrejse thumbFodboldrejser
25/10/2021

Fiorentina

Oplev Fiorentina på Stadio Artemio Franchi Firenze er en fodboldby! Byens indbyggere lever og ånder…
napoli fodboldrejser thumbFodboldrejser
25/10/2021

Napoli

Se Napoli spille fodbold på Stadio Diego Armando Maradona Indhold i denne artikel Fodbold i…
Fodboldrejser
25/10/2021

Sampdoria og Genoa

Tag til fodbold på Stadio Luigi Ferraris Det er stærkt anbefalelsesværdigt at tage på Stadio…
atalanta fodboldrejser serie a thumbFodboldrejser
25/10/2021

Atalanta

Tag til fodbold på Atleti Azzurri d’Italia Indhold i denne artikel Fodbold i Bergamo på…