Skip to main content

Toscana

Regionen der har det hele

Ferie i Toscana

Der er næppe en region i Italien, der er mere omtalt og besøgt, end Toscana. Regionen har det hele – uanset om I er til storbyferie eller foretrækker et naturskønt agriturismo.
Toscana på 20 sekunder

Vi taler om vin i verdensklasse, arkitektoniske perler på rad og række, lokale egnsretter, der smager efter mere, verdenskendte byer, der alle har printet sig ind i historien på den ene eller anden måde og meget, meget mere.

Toscana er for alle mennesker, der ønsker kvalitet af det ypperste på sin ferie.

Det behøver ikke en gang være særlig dyrt at komme til Toscana. Pisa lufthavnen er nemlig kommet på landkortet med lavpris flyselskaberne, der i den grad har gjort det enkelt og let, at komme til den vidunderlige region.

Her ligger Toscana
Her ligger Toscana
Ferie i Toscana

Oplev Toscanas smukke natur

Velkommen til Toscana

Naturen i Toscana varierer meget, fra den forholdsvis flade strækning i den nordlige del ved Pisa og på tværs over til Firenze, til den meget bakkede natur i Chianti og turen nede omkring Siena.

Fra bjergene på grænsen til Emilia-Romagna, hvor højderne kommer helt op over 1700 meter over havet i Lucca provinsen, til lange, brede sandstrande ved bl.a Viareggio, men det azurblå hav ved øen, Elba, er i den grad også tiltrækkende.

Hvis vi i hurtig vending skal nævne Pisa lufthavnen, så ligger byen da også i en dejlig central placering, hvis du skal videre ud og udforske Toscana, hvilket du aldrig bliver færdig med.

Piazza Campo i Siena Toscana

Seværdigheder i Toscana

Toscana er nok den region i Italien, og i hele Europa, der kan byde på de fleste seværdigheder, der er samlet på så lille et sted.

Dermed ikke sagt, at Toscana er lille, men der er ganske enkelt en seværdighed, af den ene eller anden slags, for næsten hver eneste kilometer du kommer frem.

Der er naturligvis masser af spændende byer i Toscana. Historien vælter frem fra sin smukkeste side, når du besøger den ene by efter den anden, fra Viareggio i nord til Siena i syd.

Forskellen er stor, men charmen er overalt, uanset om du bevæger dig rundt inde i Firenze, mellem tusindvis af andre turister, eller om du er på eventyr i Grosseto, en dag sidst på efteråret.

Firenze er naturligvis, og ikke overraskende, byen der er mest kendt i Toscana. Men der er mange andre byer, der har fortjent et besøg. Lucca, San Gimignano, Volterra, Arezzo, Livorno, Pisa, Siena og mange andre, er alle tæt på betegnelsen, verdensklasse!

Smuk natur i Chianti

Vi springer lynhurtigt fra de smukke byer, til Toscanas, fuldstændig vidunderlige natur. Chinati området er verdenskendt, der ligger mellem Firenze og Siena.

Et fantastisk godt råd, kan du få her! Gør digselv den tjeneste, hvis du selvfølgelig har en bil, er, at køre ad vej SS222, der starter lige syd for Firenze og ned til Siena. Turen er helt igennem smuk og ikke mindst utrolig, når man bevæger sig igennem den ene bølgede vinmark efter den anden.

Naturparker er der tilmed også mange af i regionen, hvor der stærkt, kan anbefales Parco naurale della Maremma, som ligger nede i Grosseto provinsen.

Toscana har det hele! Det eneste der må skuffe dig, er, at du ikke kan nå det hele på en gang. Der er simpelthen for meget af det bedste.

Herunder kan du læse om noget af det mere ukendte fra Toscana. Andre steder på hjemmesiden, kan du finde mere om de mest kendte og populære byer.

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, agriturismi, feriehuse og meget mere i Toscana. 

Her skal du overnatte i Toscana

De bedste hoteller i Toscana

Det er umuligt at opsummere de bedste overnatningsmuligheder, Toscana har at byde på. Fra fantastiske hoteller til romantiske agriturismi – Toscana har det hele! Vi kan dog henvise til Booking.com, som har et enormt udvalg.

Vi anbefaler generelt Booking.com, når du skal bestille overnatning. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Toscana her

Tag toget i Toscana

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Idéel til aktive ferie

Lunigiana

Lunigiana er en historisk region, der deler sig i to provinser og to regioner, Toscana og Ligurien. Den høje del af Lunigiana ligger i Massa Carrara provinsen, mens den lave del, er at finde i La Spezia provinsen.

Den 70 kilometer lange flod, Magra, der er en af de vigtigste i Ligurien, løber ind igennem Lunigiana, og stiger i op 1200 meters højde inde i Toscana.

Der er masser af lufthavne tæt på Lunigiana. Fra lufthavnen i Firenze, er der en køretur på godt 187 kilometer.

Lufthavnen i Pisa, er den der er tættest på, er kun 100 kilometer væk, mens lufthavnene i Genova og Milano (Linate), er hhv. 132 og 188 kilometer fra den lille region.

Lufthavnene i Bergamo (227 kilometer), og Pisa, har fremragende forbindelser med lavprisselskaberne, der har flere afgange om ugen, både fra Billund og København.

Ferie i Lunigiana

Den uspolerede natur, er den allerstørste seværdighed i Lunigiana, hvor der kan praktiseres et ocean af sportslige aktiviteter, både om sommeren, og om vinteren, ergo hele året. Med mere end 250 kilometer stisystem, er der alverdens muligheder for at få nogle smukke udsigter, hvor du kan opdage regionens gamle historie, som området byder på.

Stierne er ideelt til mountainbiking, men også til trekking. Magra floden, samt dennes bi-floder, er smukt anlagt til badning i et uspoleret miljø. og mange steder, et fuldstændig ukendt sted. Floden er også ideel til trekking, hvor der er smukke ture til Giaredo eller til Noce Zeri.

Skiløb er også en mulighed! Lunigiana er omdannet af Appeninerne, hvor skisportstedet, Zum Zeri – Passo due Santi, der ligger tæt på grænsen mellem Emilia-Romagna og Ligurien, er et aldeles kendt sted for ski entusiaster fra hele verden.

Lunigiana byder på mange små, flotte, charmerende middelalderbyer, hvor Pontremoli i den nordlige del af regionen, er den største og mest befolkningsrige. Byen er rig på kultur og historie, hvor slotte, museer, kirker, og dens vakkelvorne bro, Ponte Tremulus byder sig til.

Køkkenet i Lunigiana er, som alle andre steder i Italien, et køkken i verdensklasse. Den friske luft i egnen giver et godt karakteristika for maden, uanset årstiden. Blandt de gastronomiske højdepunkter kan nævnes, Erbi, den lokale kage, pesto, Champignon sauce, osten, der emmer af den friske luft, det saltede svinekød, salami, og det hele skylles ned med den lokale vin, IGT di Val di Magra eller Colli di Luni DOC.

Lunigiana er et land med traditioner og overraskelser, ro og frihed, og masser af festlige festivaller, og hele regionen giver dig en uforglemmelig oplevelse. Toscana, som du ikke kender!

Seværdigheder nær Lunigiana

Da vi befinder os i den nordlige del af Toscana, er det mest nærliggende, at nævne de seværdigheder, der befinder sig i nærheden af Lunigiana, og dem er der i øvrigt også mange af.

Lad os starte i Toscana, hvor der ikke er langt til Pisa, og dennes skæve tårn, på den fuldstændig fantastiske plads, Piazza dei Miracoli, hvor du også kan se den enorme kirke og dåbskappellet. Ikke langt fra Pisa finder du Lucca, der har et dejligt centrum, omkranset af byens enorme mur.

Er du til badeferie, er det nærliggende at slå sig ned ved Viareggio, der ligger mellem Pisa og Massa Carrara. Og netop Massa Carrara, ja, det er her du finder de enorme bjergmassiver af marmor. Imponerende!

Liguriens østligste punkt er ved La Spezia, som ligger ganske tæt på Cinque Terre, det imponerende stykke landskab med de fem små landsbyer, der kiler sig helt ud til kysten.

Af andre smukke seværdigheder, øst for Genova, kan i al sin enkelthed nævnes naturen, for hvor er det en fantastisk tur i den smalle region, mellem havet og bjergene. Inden Genova kan du få pragtfulde naturscener ved Portofino, og hyggelige stunder inde i Chiavari.

Klassisk kulturby i Toscana

Pisa

Pisa ER det skæve tårn, kort og godt. Misforstå det ikke, for Pisa er en dejlig og hyggelig by, men ser vi med turistøjne, så er det Torre Pendente der trækker i folket. Når det er sagt, så har Pisa også meget andet at byde på.

Toscanas Manhattan

San Gimignano

Vi befinder os midt i Toscana, hvor vi kommer frem til vidunderlige San Gimignano.

Naturligvis skal du en tur til San Gimignano og mærke den ægte middelalderlige stemning, der næppe bliver mere autentisk og ægte, end her i Toscana.

Du kan læse meget mere om byen i nedenstående artikel.

Læs mere om San Gimignano

San Gimignano i Toscana
Firenze Duomo
En af verdens mest besøgte byer

Firenze

Toscanas hovedstad og en af de mest besøgte byer i hele denne verden. Firenze er verdenskendt for sin skønhed, og byens beliggenhed i Toscana, gør det ikke dårligere!

Firenze i Toscana

Top-10 seværdigheder i Firenze

Med Firenzes mange og helt igennem smukke og fascinerende seværdigheder, er det jo interessant at vide, hvilken af dem, der er de mest populære og mest besøgte.

Elba

Smuk ø ud for Toscanas kyst

Elba

Elba er en ø ud for den toscanske kyst, beliggende i det Tyrrhenske hav, cirka 20 kilometer fra fastlandet. Elba er den tredjestørste italienske ø efter Sicilien og Sardinien, og er dermed den største ø i det toscanske øhav.

Du tager færgen nede fra Piombino, hvor der er flere daglige afgange over til Elba, og med en overfart på mellem 30 og 70 minutter.

Oplev Elbas smukke og vilde natur, de hvide sandstrande, den rolige atmosfære og det dejlige lokale køkken.

Læs mere om Elba

Arezzo i Toscana
Ægte italiensk stemning

Arezzo

Den barske, men aldeles fremragende, oscarbelønnede film, La vita é bella, er optaget i denne smukke og klassiske Arezzo.

Arezzo er bedst kendt for sin enorme Piazza Grande, der stejlt, skråner sig igennem den centrale del af byen. Der findes mange forskellige events på pladsen, og de finder sted på alle tider af året. Det månedlige antikvitetsmarked finder sted den første søndag i hver måned. Her finder du boder, så langt som øjet kan række, rundt om den store plads.

Djævlens bro

Ponte del Diavolo

Vi har bevæget os mod Lucca provinsen og floden, Serchio, hvor vi finder denne bemærkelsesværdige bro.

En kort rutebeskrivelse fra Lucca er nødvendig, så den får du her:

Inde fra Luccas centrum, skal du søge mod SS12, som fører dig nord for byen. På SS12 fortsætter du på vejen, helt op til broen, der ankommer efter cirka 27 minutters kørsel.

Broen hedder, Ponte della Maddalena, men bliver ligeså ofte, måske oftere kaldt for Ponte del Diavolo, djævlens bro.

Den pukkelhvals lignende bro blev bestilt af grevinde Matilda af Toscana, i og omkring årene 1080-1100.

Broen blev renoveret igennem flere århundrede, og fik sin endelige form i starten af 1900 tallet. Den ekstra høje bue blev lavet til den dukkende kørebane, der er til højre for floden.

Broen er kendt som djævelen i lokalområdet. Historien går på, at skibsføreren, der arbejdede på konstruktionen, var bekymret for at den blev forsinket, og derved måtte affinde sig ved selve djævelen.

Djævelen lovede at gøre broen færdig på kun en nat, for i bytte at få den sjæl af den første der krydsede den. Skibsføreren accepterede det og broen blev afsluttet.

Men bange for konsekvenserne, og trist for det uvidende offer, søgte han råd ved den lokale præst. Her tænkte præsten noget smart!

Han sendte en hund gennem broen, og det blev djævelen rasende over. Vred over handlingen tog han hunden med ned i vandet, og blev aldrig set siden.

Hvad enten du tror på dette eller ej, er det absolut et besøg værd.

Siena
En perle i Toscana

Siena

Sienas største seværdigheder ligger i en labyrint af smalle gader og gyder, rundt om den enorme, vifteformede Piazza del Campo. Palazzo Pubblico, rådhuset på Piazza del Campo, har med Torre del Mangia, det næsthøjeste klokketårn i Italien med sine 102 meter.

Sienas Palio finder sted den 2. juli og den 16. august.

Teltferie ved den Etruskiske kyst!

Vi ved, hvad du tænker.

“Er det ikke for varmt at ligge i telt i Italien midt om sommeren?”

Og svaret her er: jo, det kan være en kende varmt, men har man de rigtige faciliteter til den form for ferie, så kan du sagtens holde den trykkende varme ude.

Og så skal du være opmærksom på, at det er forbudt at slå telt op, og lave sin egen camping ferie, hvor som helst du lyster at gøre det. Det er for jeres egen sikkerheds skyld.

Med de to småting til side, er der igen vej tilbage, for der er en ting, der er sikkert er det, at camping er hygge på højeste niveau!

Den Etruskiske kyst

Kyststrækningen

Den etruskiske kyst er ikke blot en kyststrækning. Den vidunderlige oase ved Bolgheri, de skovklædte bakker ved Bibbona og Monte Calvi, hvor området er spækket med kastanjetræer.

Kysten er ikke bare det smukke, blå Middelhav. Det er også de maleriske bakker, der står i al sin skønhed.

De historiske og kulturelle oplevelser kan især findes i de middelalderlige landsbyer, Castagneto Carducci, Suvereto og Campiglia Marittima, der alle holder sine spor fra middelalderen.

Rocca san Silvestro

Nær Campiglia Marittima finder du Rocca San Silvestro, en befæstet landsby fra det 10. århundrede. For at se byen skal du køre mod den arkæologiske park, San Silvestro.

Et andet vigtigt centrum, er Piombino, der har bevaret sine flotte levn fra sin glorværdige fortid, der oprindeligt var etruskernes hovedstad.

Her finder du stadig byens flotte historie i de arkitektoniske monumenter og kunstværker, der er bevaret i byens historiske bydel.

Ferie ved den etruskiske kyst, er, som alle andre ferier i Italien, hvad enten det foregår i telt på den lokale campingplads, eller på et stort, flot og moderne hotel inde i Firenze.

Maden

At smage det Italienske køkken er et Must, og det er nærmest halvdelen af hele turen til Bel Paese.

Hernede på disse kanter, er vildsvin en yndet spise, og det skal naturligvis skylles ned med den lokale vin, og det med de lokale, der sætter en dyd i at servere dén, og de mange andre vidunderlige retter fra egnen.

Cacciucco er en typisk livornesisk ret, der består af en række forskellige krebsdyr. Retten er, som skrevet, en tradition fra Livorno, der bliver serveret med rødvin.

Transporten til Toscana

Er det ned i gennem Europa i bil, er der godt 15 timers kørsel fra den dansk/tyske grænse, en strækning på + 1.600 kilometer.

Bemærk, at turen over Brennerpasset er den længste, så hvis du vil spare både tid og kilometer, er turen over Schweiz og Milano, en lille smule hurtigere.

Et fly kan næsten fragte dig til den etruskiske kyst direkte. Lufthaven i Pisa er blot 20-30 kilometer nordpå.

A80, som er lige udenfor lufthavnen, har direkte og fremragende forbindelse til Livorno, og herefter er det ind på landvej SR206, som fører dig langs kysten og ned mod den sydlige del af Toscana, herunder Maremma området.

Val d'Orcia i Toscana

Val d’Orcia er med sit smukke landskab indbegrebet af Toscana

Smuk ferie i Siena provinsen

Val d’Orcia

I den sydlige del af Toscana, hvortil der er cirka to timers kørsel fra Firenze, og cirka 3 timers kørsel fra Rom, finder vi Val d’Orcia. En en blanding af kunst af den fineste art, og et landskab, der næppe findes magen til andre stedet.

Anført af Siena er Val d’Orcia et fantastisk område, som skal opleves på din tur til Toscana.

Vie Cave

Et netværk af huleveje

Vie Cave er et netværk af “veje”, der springer ud fra byen Pitigliano.

Ordets betydning er “hulevej”, og det er disse smalle stisystemer, som etruskerne så fint skårede ud nede i Maremma provinsen i den sydlige del af Toscana.

Det virker som en infrastruktur, imponerende, som der forbinder landskabet ud til de små landsbyer. Funktionerne af disse “veje” er blevet lavet til at transportere vand fra havet og ind til landsbyerne.

Tager vi bredden af disse “veje”, er de givetvis ikke lavet til at bringe store varer eller store mængder frem.

Nogle af vejene er hellige, området var også brugt i middelalderen, og hellige billeder var hængt op forskellige steder for at afværge djævle eller onde ånder væk fra området.

Nu hvor Maremma er en fantastisk sommerdestination, og du planlægger din ferie til Toscana, skulle du overveje at ligge turen forbi en etruskisk vandring.

Det er det hele værd og en uforglemmelig rejse i gennem hulevejene.

Manuel arbejdskraft

Det store spørgsmål, er, hvordan de formåede at bygge dette, med tanker på den mangel på maskiner, som vi kender i dag, har det været et enormt, manuelt arbejde, hvilket ikke gør det mindre imponerende.

Nogle af de ridser og tegn du ser på væggene, er bevis på, at det hele er foregået med manuelt arbejdskraft og ud fra vejenes konstruktioner.

De høje mure, i nogle tilfælde op til 25 meter høje, får det til at føles som et fantastisk eventyr at gå gennem området.

De skematiske kort der ligger ved indgangen til parken, er også fremragende til at give jer et ekstra eventyr, og give dig ekstra undren over det som du beskuer.

Som skrevet er vi nede ved Pitigliano, og den by kan du læse meget mere om her nedenunder.

God campingferie til Etruskernes mange mysterier!

Toscana

Pitigliano

Byen er en af de smukkeste landsbyer i Italien (Borghi piu belli d’Italia), og er ligeledes at finde på Touring Club Italianos, Bandiera Aranciano, som kendetegner byer, der har et højt niveau på alle planer indenfor turisme.

Pitigliano i Toscana

Læs mere om Pitigliano

Sovana i Toscana

Sovana

Byen er en af de smukkeste landsbyer i Italien. Dem kan du finde 26 af i Toscana, hvilket er imponerende, men ikke overraskende.

Læs meget mere om Sovana

Giglio Castello

Vi er taget ud på Isola del Giglio, en lille ø ud for den toscanske kyst, hvor vi skal se endnu af de smukkeste landsbyer i Italien.

Rejsen til Isola del Giglio

Vi er i den absolut sydligste del af Toscana i Grosseto provinsen. Her skal vi med færgen fra Porto Santo Stefano til Giglio Porto. Færgeturen tager godt 1 time.

Toscana Giglio Castello
Prato i Toscana

Prato

Prato har mange ansigter og her kan du stort set se dem alle. Kunst, historie, det moderne køkken og de nye tekstiler indenfor mode.

Dagsrejsen til Prato

Jeg er såmænd klar over, at hvis du er på ferie i Firenze, så er det svært at nå hele byen, og det er uanset hvor mange dage du har i en af de smukkeste byer i verden. Men jeg vil alligevel foreslå dig, at tage en lille tur op til Prato og bruge nogle timer, for det er en smuk og betagende by.

Læs mere om Prato

Certaldo

I hjertet af Val d’Elsa kan du opleve et middelalderligt hjørne i Certaldo, og det er faktisk også lige i hjertet af Toscana.

Turen til Certaldo

Vi tager os et udgangspunkt fra Firenze, for uanset om du er her i byen, eller om du kommer nord fra, og skal ned til Certaldo, så vil du komme forbi Firenze på motorvejen.

I bil til Certaldo

Du er kørende på motorvej A1/E35 og tager frakørslen Firenze Impruneta, og fortsætter mod Firenze Impruneta/Siena, hvor du skal holde til højre og fortsætte mod Raccordo Autostradale Firenze – Siena. Her kører du cirka 16 kilometer, tager frakørsel Tavarnelle og fortsætter ad Via Cassia/SR2 indtil du kommer til Certaldo. Distancen fra Firenze er på cirka 50 kilometer.

Med tog og bus til Certaldo

Vi bliver i Firenze hvor vi nu skal med det offentlige. Du står på toget i Firenze Santa Maria Novella stationen og hopper på toget mod Livorno, hvor du skal stå af i Empoli. Dette tager cirka 35 minutter. Herefter skal du over og med bussen, som kører mod Siena, og her skal du naturligvis stå af i Certaldo. Den tur tager cirka 45 minutter.

Toscana

Certaldo – De to bydele

Byen er opdelt i to byer. Dvs. Certaldo Bassa og Certaldo Alta. Bassa er den nye og moderne bydel, der ligger i bunden, mens Alta er den gamle del, ligger på toppen, omringet af en bymur og er den langt mest interessante del af de to bydele.

Certaldo Alta

Det gamle centrum ligger som skrevet indenfor bymuren. Indgangen til den finder du i de 3 porte, Porta Alberti, Porta al Sole og Porta al Rivellino. Inden du kommer herop, kan du vælge at tage den lille bane, som kører dig de 200 meter op hvert 15. minut. Letbanen afgår nede fra Piazza Boccaccio.

Du kan også vælge at gå på en af de smukke veje på via Costa Alberti eller på via Costa Vecchia, eller på den mere moderne vej, via del Castello.

Seværdigheder

Enhver italiensk by har en piazza, men ikke Certaldo. Her finder du ikke en piazza. I middelalderen var torvet hjemsted for de største bygninger, hvor de lokale magter havde deres dømme. Byen er omgivet af små stejle bakker, så de religiøse og politiske magter er spredt ud på via Boccaccio.

Palazzo Pretorio

Som også bliver kaldt dei Vicari, er det vigtigste symbol for Certaldo. Se våbenskjoldene i glaseret terracotta, som hver repræsenterer de familier af præsterne, som boede og regerede her. Fængslerne, arkivet, mødelokalerne, kapellet og de private boliger for præsterne, kan ses den dag i dag.

Ved siden af kan du se chiesa dei Santi Tommaso e Prospero, som går tilbage til det 13. århundrede.

Museo di arte sacra

Det er oprindeligt et kloster fra det 15. århundrede, men er blevet restaureret og har været museum siden 2001. Her kan du se flotte malerier og skulpturer af store kunstnere fra det 12. til det 15. århundrede.

Madfestival

Certaldo er et fantastisk sted at nyde toscansk mad og især i september og oktober, hvor der sælges lokale produkter, der tilbydes madlavningstimer på gaderne og hvor du kan se madlavningsshow, konditori og vinsmagning.

Byen tilbyder bare ren hygge i de middelalderlige gader.

Anghiari i Toscana

En af de smukkeste landsbyer i Italien

Anghiari

Vidunderlig middelalderlandsby ved Tiberfloden

Turen til Anghiari

Byens fabelagtige placering og ikoniske udsigter over dalen, gør byen til et populært rejsemål.

Slaget i Anghiari den 29. juni 1440, er fortsat en stor dag for florentinerne og toscanerne.

Læs mere om Anghiari

Cykelferie i Toscana

Lyder det ikke lækkert, og måske lidt hårdt, at hoppe op på cyklen og tage på farten i det toscanske landskab?

Dette har vi skrevet lidt om nedenstående link.

Cykelferie i Toscana
Abbazia di San Galgano i Toscana

Abbazia di San Galgano

Vi er taget på besøg nede i det sydlige Toscana, nær den lille by Chiusdino på bakkerne ved Montesiepi, hvor vi skal se klosteret, Abbazia di San Galgano.

Læs mere om San Galgano

Palio i Siena

Palio i Siena er en af de mest ventede og største events og traditioner i Toscana. Det kendte hestevæddeløb finder sted to gange om året.

Læs mere om Palio i Siena

Piazza del Campo i Siena
San Quirico d'Orcia i Toscana

San Quirico d’Orcia

Byen er smukt placeret i Val d’Orcia egnen i det sydlige Toscana, og regnes for mange for det ægte og autentiske Toscana.

Dette område har et af de mest ikoniske landskaber i Toscana, og måske i hele Italien, med bakkerne som er fyldt med olivenlunde, vinmarker, gamle slotte og middelalderlandsbyer.

Læs mere om byen her

Cascate del Mulino

Cascate del Mulino ved Saturnia i det sydlige Toscana, er et skønt sted med varme kilder og termer, der kan holde ens krop foreviget ung.

Disse varmholdige kilder i disse pragtfulde omgivelser i Maremma, er med til at give dig en fantastisk ferie, hvor temperaturen i vandet altid er på 37.5°C.

Cascate del Mulino ved Saturnia i Toscana
Sommerferie i Toscana

Sommerferie i Toscana

Sommerferie i Toscana er en fascinerende og varierende størrelse, som både kan byde på dejlige strande, storby og middelalderbyer.

Toscana har et rigt landskab som vi nok alle kender, når vi skal finde vores næste sommerferie til denne velbesøgte region.

Monteriggioni

Monteriggioni er det ægte Toscana, hvor din ferie vil være præget af middelalder i en den smukke toscanske natur og lækker gastronomi.

Monteriggioni har en middelaldermur omkring hele byen, hvorfra du kan få et imponerende stykke udsigt over det omkringliggende landskab i Toscana.

Middelalderen er rammen omkring byen, ikke bare muren, men også byens centrum, der er stærkt forbundet med den store plads, Piazza Roma, som er byens dominerende centrum.

Byen ligger i kort afstand fra Siena og er perfekt til dagsture i Toscana.

Monteriggioni i Toscana
Volterra

Volterra

Volterra er en by i Toscana, hvor tiden nogle gange har stået stille, men hvor du ferien byder på kunst og en fantastisk historie.

Volterra har engang været etruskernes hovedstad, og udover dette, har den historie, som er længere end mange andre byer.

En romersk besættelse, bl.a., samt middelalderen er med til at give byen en fascinerende historie, som du kan få syn for på ferien til dette stykke ægte Toscana.