Skip to main content

Calabrien

Tåen på den Italienske støvle

Ferie i Calabrien – Italiens tå

Calabrien udgør tåen i den italienske støvle. Den glohede Calabriske jord, læner sig smukt op af Middelhavets største ø, Sicilien.
Calabrien på 20 sekunder

Tåen på den italienske støvle, er en oplevelsesrig rejse, på alle mulige positive måder. Naturen er, som alle steder i Italien, fuldstændig fantastisk, med masser af imponerende naturparker i regionens sydlige del.

Billigt er der også i det bjergrige Calabrien, og er du i bil, er det gratis at køre på motorvejen fra Salento og helt ned til Reggio di calabria.

Her ligger Calabrien
her ligger calabrien
Ferie i Calabrien

Lidt om Calabrien

Strandende er toneangivende i Calabrien, hvor kysterne langs det Tyrrhenske og Ioniske hav, er spækket med lange fine sandstrande.

De er dog slet ikke, turistmæssigt udnyttet, som længere nordpå i Italien. Her finder du små hyggelige landsbyer, der specielt på den Tyrrhenske kyst, så småt er ved at finde ud af, hvad turisme kan betyde for dem og befolkningen.

Rejs med det offentlige

Hvis ikke du har egen bil til rådighed, er det en fordel at læse artiklen om at rejse med det offentlige i Italien. Både tog og bus er både præcise og så er det en billig og nem måde at komme rundt på.

ferie i calabrien

Tag toget i Calabrien

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Nationalparker

Tre store nationalparker, er med til at dominere Calabrias smukke, og meget bjergrige natur . Parco Nazionale dell’Aspromonte, som ligger helt nede ved byen Reggio Di Calabria. Parco Nazionale della Sila, der er den 3. yngste nationalpark i Italien, og ikke mindst, Parco Nazionale del Pollino.

Pollino er med over 190.000 hektar, den største nationalpark i Italien. Calabria og Basilicata må dog deles om denne enorme skønhed.

Ukendte seværdigheder

Mange af Calabrias seværdigheder er ikke just verdenskendte, men de er til gengæld betagende. Den største by er Reggio di Calabria, det er dog ikke hovedstaden, som hedder Catanzaro.

Verdensberømte eller ej, så er en by som eksempelvis, Tropea, noget af det smukkeste og mest charmerende, som du overhovedet kan forestille dig.

Hotel Aragonese
Hotel Villaggio Spiagge Rosse
Hotel Perla Del Borgo

De viste hoteller er Aragonese, Villaggio Spiagge Rosse og Perla Del Borgo via Booking.com

Her skal du overnatte i Calabrien

De 6 bedste hoteller i Calabrien

Booking.com har sammensat en side med hoteller i Calabrien.

Har kan du se de 6 bedst bedømte hoteller, og sortere ferieboliger, lejligheder og meget mere.

Fordelene ved Booking.com er bl.a. 0 kr. i booking gebyrer og 24/7 kundeservice.

Se de 6 bedste hoteller her

Bestil flybilletter til Calabrien

Husk at bestille dine flybilletter til ferien i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Calabrien (Reggio di Calabria)

Billige flybilletter

amantea i calabrien
Feriehusj i Amantea
Ud til det Tyrrhenske hav i Calabrien

Amantea

Amantea er placeret på smukkeste vis ud til det Tyrrhenske hav i Calabrien. Byen finder du i Cosenza provinsen, og derfra og til provinsens hovedstad er der godt en times kørsel. Fra regionens største by, Reggio di Calabria, er der lige knap to timers kørsel.

Skal du direkte til Amantea fra lufthavnen i Lamezia Terme? Så er du på rette vej, for der er kun små 40 minutters kørsel til sol, sommer og masser af god mad.

Hårdt klima og smuk beliggenhed

Amantea

Byen ligger i et område, hvor der er floder, eller større vandløb, der kommer udefra havet og suger sig ind i landet. Dette gør at vinterene kan være meget våde og regnfulde, mens det er det direkte modsatte om sommeren, hvor der er meget tørt.

Men det til tider kraftige regn der kommer om vinteren, er ikke bare kraftfuldt, der kan skabe oversvømmelser, det kan også være farligt. Det er især november og december, der kommer mest vand, også selvom temperaturen fortsat er høj på dette tidspunkt, men over 20 grader.

Amantea har en fantastisk beliggenhed, og med et formidabelt, helt utrolig smukt centrum, præget af kirken, chiesa di San Bernardino da Siena. Toppen på kirken var engang ejer af en dekoration med keramiske plader arabisk-siciliansk håndværk. I dag finder du dette på Museo Nazionale nede i Reggio Calabria.

Sognekirken, San Biagio er også et kig værd. Kirken kan ses langvejs fra med sin imponerende 8-kantede kuppel.

Blandt det smukkeste byggeri i Amantea er det imponerende slot, bygget i den byzantinske-normanniske periode. Slottet var naturligvis til de højst rangerende i byen, og er blevet renoveret masser af gange i de sidste århundrede.

Amantea blev kraftig ødelagt under 2. verdenskrig, men byen rejse sig, blev genopbygget og vækstede voldsomt, og er i dag en populær feriedestination nede på Italiens tå.

Hernede skal du smage de lokale produkter, der spænder vidt omkring. sardiner, ansjoser, tun, figner, peberfrugter, løg, olivenolie, og naturligvis druerne som de hælder på flaske.

Når først du har lagt dig ved byens strand, der strækker sig mere end 20 kilometer, er der ikke meget lyst til at bevæge sig rundt. Men vi synes alligevel, at det er en god kombination at få på sin ferie. Solbadning, kombineret med kultur og naturoplevelser, hvis det sidste altså er muligt.

Og det er det naturligvis i Calabrien, der er indehaver af 3 gigantiske nationalparker. Den ene af dem, Parco nazionale della Sila, er i kort køreafstand fra Amantea.

Tropea i Calabrien

Det krystalklare vand i Tropea er en lækkerbisken for dykkere

En perle i Calabrien

Tropea

Tropea er en de smukkeste og mest maleriske byer i Calabrien, hvor havet naturligvis spiller en central rolle. Tropea er inddelt i to stykker, grundet sin placering på en klippe.

Byens øvre del, der ligger 50 meter over havet, og har en flot udsigt over det Tyrrhenske hav, Mar Tirreno. Stranden er smuk, og det er ikke et under, at den regnes blandt de 20 smukkeste af sin slags i Italien. Det siger ikke så lidt!

Arco Magno

Det er måske ikke alle der ved, at der mange steder i Calabrien, er mange steder, der fortjener at blive set, og hvor man i fulde drag kan holde sin ferie, fridage, eller hvad der nu er til rådighed.

Sådan et sted er Arco Magno, der ligger i den nordlige del af Calabrien, og tæt ved det Tyrrhenske hav.

Arco Magno i Calabrien
Reggio di Calabria

Reggio di Calabria ligger helt ude på tåspidsen af Italien

Reggio di Calabria

Nede på den yderste tåspids af den italienske støvle, i smukke omgivelser i Messina-strædet, finder vi Reggio di Calabria – Calabriens største by.

Reggio di Calabria kan ikke prale af, at den er hovedstad i regionen, men til gengæld kan den mønstre sig af stor tilgang af indbyggere i de sidste 20 år. Her er der i den periode flyttet over 10.000 nye til byen, hvilket måske ikke lyder af meget, men det er det i syditalien, og specielt i Calabrien.

Stilo

Stilo er en skønhed af en by i Calabrien, som er kendt for sin smukke og fascinerende kirke, men også sin beliggenhed i bjergene.

Stilo i Calabrien
Parco Pollino i Calabrien

Parco Pollino

Trekking er en forholdsvis ny måde at trække turister på i Calabrien, langt fra glamour og mange andre, mere kendte seværdigheder i Calabrien.

Vi forslår at tage en trekking-tur i smukke Parco Pollino, som faktisk ligger i to regioner – Calabrien og Basilicata.

Læs mere om Parco Pollino

Slottet i Corigliano Calabro

I den nordlige del af Calabrien, tæt på grænserne til Campania og Basilicata, finder vi den lille by, Corigliano Calabro. Byen ligger i Cosenza provinsen, og der er lidt over en times kørsel til provinsens hovedstad.

Corigliano Calabro er formentlig ikke den by, der først bliver peget på, når du skal til at planlægge din næste ferie til Italien, og det er i sig selv også fair nok. Men da det er en italiensk landsby, har den naturligvis masser af charme og gamle bygninger, der uanset hvad tid på året, altid er en fornøjelse at traske op og ned af de små gader.

Slotte og koncerter

De gamle bygninger og kirker, som der er rigtig mange af i byen, samt de middelalderlige gader, er så rigeligt til at byen skal have dit visit.

Den første snak om byen kom da Normannerne forsøgte at erobre Sicilien og Calabrien. Det var da også deres konge, Roberto d’Altavilla, der byggede det imponerende slot.

Slottet er et imponerende skue, der fuldstændig dominerer byen, og lige så imponerende og fantastisk, som slottets facade har det, bliver dette ikke mindre imponerende og smukt, når du kommer indenfor, hvilket du kan komme for kun 5 euro.

Der er et væld af koncerter ved slottet, det meste af året, de første fra februar, og så kører det derudaf med masser af musik, mest i den klassiske stil.

Læs mere om dem, åbningstider (bemærk de ofte har lukket tidligt på eftermiddagen), og meget andet på deres hjemmeside, som I finder her.

Vi må og skal klart anbefale, at besøge dette vidunder! Må vi herfra slå et slag for den sidste anbefaling? Nemlig at være der i medio august, hvor der hvert år er “Notte d’Estate”, er en stor musikalsk oplevelse i byens centrum.

Seværdigheder nær Corigliano Calabro

Parco Nazionale del Sila, der er den ældste nationalpark i Calabrien, som byen ligger for foden af, er helt sikkert, og uden tøven, i den grad et besøg værd. Provinsens hovedstad, Cosenza, der er alt for undervurderet ift. turismen, bør du også aflægge et besøg, og gå nogle ture ind og ud af byens labyrintiske vejnet. Det er charmerende.

Men er der noget af dette, som slår en dukkert i et af de to have, som omgiver Calabrien, og som er ganske tæt på Corigliano Calabro? Næppe! Både det Tyrrhenske hav og det Ioniske hav er inden for kort afstand, er lige så smukt og blåt som vi kender det, lige til en dukkert i det syditalienske.

Civita

Civita ligger midt i Parco del Pollino, som ligger i både Calabrien og Basilicata, og er en ren skattekiste, når vi taler om små italienske landsbyer.

Læs mere om Civita

Vibo Valentia

En gammel græsk koloni nede i den sydlige del af Calabrien, tæt på det Tyrrhenske hav.

Læs mere om Vibo Valentia

Vibo Valentia
Scilla i Calabrien

Scilla

Vi har taget den lange tur ned til Calabriens nordlige del, hvor Scilla skal aflægges et besøg, der godt kan forventes at blive varmt besøg, men det gør så absolut ikke forventningerne mindre.

Scilla er en populær badeby, og er en af de smukkeste og mest karakteristiske badebyer i Italien, og er da også at finde som en af de smukkeste landsbyer i Italien.

Læs mere om Scilla