Ligurien

Den Italienske Riviera

Ferie i Ligurien

Det varme blå middelhav og de høje klipper kysser hinanden på Liguriens fantastiske strækning fra grænsen til Frankrig og hele vejen til Toscana.
Ligurien på 20 sekunder

Naturen i Ligurien er fantastisk! Den er på smukkeste vis præsenteret i Cinque Terre, der simpelthen er så billedsmukt et område, at man sagtens kan besøge stedet flere gange i livet.

Udover Cinque Terre, byder Ligurien på masser af andre smukke naturområder. Flere naturparker ligger spredt udover den smalle, lange kystregion. Blandt andet ved Portofino og naturligvis ved regionens hovedstad Genova.

Havnebyen Genova som ligger centralt i regionen, har masser af historie, flotte bygninger og hyggelige gader at byde på, og byen er i sandhed smukkere og langt mere skøn, end det ry, som havnebyer ellers kan have på sig.

Her ligger Ligurien
Her ligger Ligurien
Populære rejsemål i Ligurien
Ferie i Triora i Ligurien
En af de smukkeste landsbyer i Italien

Triora, på grænsen til Frankrig

I Ligurien, vest for hovedstaden Genova – så langt ude i det nordvestlige Italien, at vi er meget tæt på grænsen til Frankrig – ligger Triora i smukke omgivelser i Argentinadalen

Triora ligger oppe i næsten 800 meters højde, og ligger lunt og godt på bjergets sydlige skråning. Dette, og den passende afstand fra havet gør, at der er fine temperaturer her hele året, også om vinteren, når solen varmer husene op hele dagen.

Heksene fra Triora

Vi skal rigtig mange år tilbage for at finde den historie. Men i mellem 1587 og 1589 var der anklager mod en gruppe kvinder fra byen, der blev dømt for at skabe pest, hungersnød og sågar kannibalisme mod børn. Kvinderne, eller heksene, som de jo var, var omkring 30 personer, og nogle endda velkendte og indflydelsesrige kvinder, der stod bag disse uhyggelige aktioner.

Efter retssagen kom flere byer i nærheden på kortet, og begyndte på heksejagt, her bl.a. i Castelvittorio og San Remo.

Nu vi taler om noget uhyggeligt, har vi denne artikel om spøgelsesbyer i norditalien. Ligurien er også repræsenteret. Læs med her.

Tilbage til nutiden! Triora er en hyggelig middelalderby, en juvel med rustikke og stejle gader, intakt i sin måde, hvorpå forsvaret skulle benyttes med porte, buer, de smalle huse og fæstningen. Her finder Idu også flere kirker, store som små, der er med til at præge den hyggelige stemning Idu finder overalt.

La Casa Inglese - Urbe - Ligurien
Grand Hotel Portovenere Ligurien
Excelsior Palace Hotel Rapallo Ligurien

De viste hoteller er La Casa Inglese, Excelsior Palace Hotel og Grand Hotel Portovenere via Booking.com

Et bredt uvalg af overnatningsmuligheder

De bedste hoteller i Ligurien

Der er hundredevis af hoteller i Ligurien, der er værd at tage en overnatning på.

Booking.com har lavet en oversigt, over de mest populære hoteller i Ligurien, hvor de blandt andet tager højde for brugernes egne anmeldelser.

Og selvom vi har skrevet en helt artikel om Genova her, så er denne by selvfølgelig også at finde på listen, sammen med hoteller i bl.a. Rapallo, San Remo og Portovenere.

Se de mest populære hoteller i Ligurien

En perle ved den liguriske kyst

Portovenere

Vi er langs den liguriske kyst, bogstaveligt talt! Portovenere ligger blot 20 kilometer fra La Spezia, mens I har en halv times kørsel til Cinque Terre.

Portovenere er godt nok ikke en del af de fem små, charmerende byer ved Cinque Terre, men den er ligeså smuk. Der ligger rigtig mange landsbyer i Ligurien, men dette er vel en af de mest romantiske. De pastelfarvede huse, som vi kender fra mange steder i Ligurien, ligger tætpakket i byens små, charmerende gader.

Ferie i Portovenere

Seværdigheder i Portovenere

På Verdensarvslisten

Portovenere er på listen over de smukkeste landsbyer i Italien, som du kan se på Piu borghi d’Italia. Derudover er Portvenere også en del af Cinque Terra, og er derfor også at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

Byen oser af ligurisk hygge, og byens arkitektur er ligeså lækker og smuk, som det blå middelhav, der er byens nærmeste nabo. I byens øvre del, ligger kirken, San Lorenzo. På klippeforbjerget, der rager helt ud i havet, ligger den hvide og sorte kirke San Pietro, hvor der derude fra, er en fantastisk udsigt ud mod Cinque Terre

Castello di Porto Venere

Du skal og må, naturligvis heller ikke gå glip af Castello di Porto Venere, der er en gammel fæstning fra 1100 tallet, og er en af de mest imponerende, militære bygninger i Ligurien.

Portovenere er fantastisk, og du er så heldig, at naturen omkring den, er så indbydende, at trangen til at blive, kommer så snart du er ankommet. Det er en ligurisk landsby, fra sin allersmukkeste side.

Hoteller i Portovenere

Selvom Portovenere er et pokkers populært sted at tage hen på ferie,
og udvalget af hoteller begrænset, og der er rift om dem i højsæsonerne.

Grand Hotel Porto Venere

Dette 4-stjernede hotel tilbyder restaurant og ligger i nærheden af Doria Castle

Le Terrazze di Portovenere

3-stjernet overnatningssted ved stranden med udendørs pool i nærheden af Doria Castle

Genova i Ligurien

Genova er beviset på, havnebyer ikke behøver at være kedelige

Liguriens hovedstad

Genova – Stor og skøn ferieby

Liguriens hovedstad Genova, ligger malerisk smuk mellem de liguriske Apenniner og det dybblå middelhav. Her spreder byen sig over sine 12 kilometers bredde, og soler sig langs den italienske riviera.

Byens måske lidt dårlige rygte, der kommer af, at det er en gigantisk havneby, er ganske uberettiget, og bevæger du dig ind i byens snævre gader, vil det genovesiske folk, den varme liguriske sol, samt byens charme, give dig en fantastisk tid i byen.

For Genova kan tilbyde dig  det hele. Skønne seværdigheder, lækre restauranter, dejlige badebyer kort fra byens centrum, og så kan du selvfølgelig se fodbold på det legendariske Marassi.

Portofino i Ligurien

Portofino

Portofino er en pragtfuld lille by i Ligurien, med sit hyggelige lille fiskerleje med restauranter og caféer langs havnepromenaden. Portofino ligger øst for Genova, godt 35 kilometer fra regionens hovedstad.

Læs mere om Portofino

Cinque Terre i Ligurien

Cinque Terre ligger tæt på grænsen til Toscana

Fem små charmerende byer

Cinque Terre

Cinque Terre er den smukke kyststrækning, der strækker sig langs den italienske Riviera di Levante. Kysten er fyldt med klipper, der står i en stærk kontrast til de middelhavsbølger, der slår sig ind mod dem.

Stedets navn kommer af de 5 små byer, der smukt er klemt ind og ud mellem klipperne. De strækker sig fra Monterosso til Riomaggiore.

Noli i Ligurien
Hold badeferie på Rivieraen

Noli

Vil du have en fortryllende badeferie, og måske ikke det samme sted, som mange andre udenlandske turister foretrækker, er Noli bestemt en overvejelse værd. Byen ligger i Savona provinsen, vest for Genova, og lige ud til det dejlige middelhav.

Fra Savona er der blot et kvarters kørsel til Noli, og fra hovedstaden i Ligurien, Genova, er der en lille times kørsel i bil.

Fra lufthavnen, Malpensa ved Milano, er der lidt over to timers kørsel og ned til vandet, mens der fra lufthavnen i Nice, er en køretur på en time og 3 kvarter.

Betragt turen langs Middelhavet som en gave. Det er så ubeskriveligt smukt!

Berømt Fiskerleje

Denne middelalderlige by betragtes af mange, som en af de smukkeste landsbyer på rivieraen, og er en traditionsby på det maritime område. Noli er et berømt fiskerleje med, som vi kender i disse små italienske landsbyer, små og smalle gader, med charmerende og hyggelige gyder, med dejlige caféer på hvert hjørne.

Byen er en af de få byer der er tilbage, som stadig har lokale fiskere, der hver aften drager ud på havet for at vende tilbage ved den tidlige morgenstund med friske fisk, direkte fra middelhavet. Det er der i den grad noget hyggeligt over!

Noli er i dag en vigtig badeby ved Riviera di Ponente, med smukke hvide strande. Havet her, er særlig godt at dykke i, hvor dybderne går helt ned til 35 meter. Grundet det klare vand, er der ofte undervandsoptagelser her i nærheden.

Oppe fra Castello di Monte Ursino får du en fantastisk udsigt over byen og havet.

Seværdigheder nær Noli

Byen og området er ikke bare til dejlig badeferie, selvom det også er en fortræffelig måde at leve livet på, men synes du at en uge eller to, er for meget til kun den slags, er der masser af aktive tilbud, som kan få én op af liggestolene i en fart.

Dykning, golf, mountainbiking og paragliding, er de mest populære aktiviteter i Noli, men her findes også mulighed for at vandre i de omkring, bagud liggende bjerge, der nærmest, og faktisk på fysisk vis, adskiller Ligurien fra det øvrige fastland, nordpå til Piemonte, der ligger nogle kilometer væk på “den anden side”.

Har du tjekket Liguriens officielle turistside? Find gode informationer om hvad der sker, netop der hvor du befinder dig. Læs mere på siden her.

I Alassio, hvor der ofte er offentlige forbindelser, er der mulighed for at udforske sig selv, ved at klatre, svæve i både lianer og i svævebaner. Det hele foregår i Solleone Parco Avventura. Bemærk her, at parken har åbent hele sommeren, men fra medio oktober til start april, er der kun adgang for større grupper. Læs mere på parkens hjemmeside her.

Er livet ikke herligt? Og det får ekstra krydderi på en badeferie i Ligurien. Det tør vi godt garantere!

Tellaro i Ligurien

Tellaro er en skjult lille perle i Ligurien

En skjult hemmelighed i Italien

Tellaro

Tellaro er et uopdaget paradis, hvor du på de omkringliggende stier, virkelig kan få det hele for dig selv, og har man brug for at slappe af, få en dejlig, solrig ferie, er det Tellaro, der er noget af det mest oplagte valg.

Her får du en smuk lille by med et virvar af bittesmå gader og stræder, der om sommeren, kan virke som om du går i en gryde, også selvom vi er så tæt på havet.

En by der byder på det hele!

San Remo

Vi nærmer os den franske grænse, når vi nærmer os San Remo i den vestlige del af Ligurien, med sin russisk-ortodokse kirke, samt casino som byens varetegn, helt omkredset af det azurblå Middelhav.

Byen ligger blot 24 kilometer fra grænsen til Frankrig, mens du har 150 kilometer fra regionens hovedstad, Genova, hvorfra du i øvrigt har en smuk rute ad vandet til venstre, og Liguriens bakkede landskab til højre.

Med fly fra Danmark kan du lande i Malpensa lufthavnen ved Milano, hvorfra der er godt 3 timers kørsel ned til San Remo. Byen er oplagt til både forlængede weekender, ferier i både forår, sommer og efterår grundet sit yderst behagelige klima.

Ferie i San Remo

Casino, cykelløb og melodi gran prix

Hovedstaden på Riviera dei Fiori

San Remo er hovedstad på Riviera dei Fiori, Liguriens vestlige strækning, og byen er da også beriget med masser af blomster og idylliske haver.

Byen har derudover masser at byde på, hvad enten du er til sang, badeferie, cykling, minigolf eller noget helt fjerde!

På Corso Inglesi finder du byens casino, Casino di Sanremo, som har været i byen siden 1905. Den imponerende bygning ligger i hjertet af byen, hvor den stråler i en forvejen, pragtfuld og elegant gade. Dette casino har åbnet alle dage på året.

Foretrækker du et online casino, så tjek evt. Caino-Guide.dk i stedet.

San Remo er vært for det italienske Melodi Grand Prix, “Festival di Sanremo”, der hvert år finder sted i februar måned. Vær hurtig ude efter billetter, da festivalen er et stort tilløbstykke fra hele Italien. Denne årlige tradition har fundet sted siden 1951.

Allerede en måned senere, i marts, er der fart over feltet, når cykelklassikeren, Milano-San Remo, køres på de italienske landeveje i det tidlige forår. Tag ned og oplev denne forårsklassiker, og oplev stemningen på de små 300 kilometer, som rytterne gennemfører fra Milano.

Hvor skal jeg bo i San Remo?

Modus Vivendi er et 3 stjernet hotel midt i byen. Et moderne  og komfortabelt hotel blot to kilometer fra casino og stranden. Gæstfriheden som findes i hele regionen, får du virkelig at mærke på Vivendi. Læs mere om hotellet her.

Agriturismo Monaci Templari får du nydt enorm gæstfrihed helt tæt på naturen. Godt 6 kilometer fra San Remo, finder du en oase af fred på landet til gode priser. Læs mere om Monaci her.

Triathlon og blomsterfestival

Vi når lige akkurat den årlige blomsterfestival i byen, inden vi skal til Trofeo internazionale di minigolf, der afholdes i maj måned, og i 2016 holdes for 48. gang. Mange nationale mestre står overfor hinanden, når dysten finder sted på den 18 hullers bane, der ligger i et dejligt grønt område.

Som du kan læse er der masser af aktiviteter, og så har vi ikke en gang nået det hele. For ind i mellem alle disse forskellige sportsarrangementer, hvor du både har været ude og cykle, spille minigolf, skal der naturligvis også bruges tid på en dukkert i Middelhavet.

San Remo kan ofte nås i løbet af få timer fra Danmark, og det er oplagt at besøge byen på en forlænget weekend, hvor det er mest praktisk med letvægtskuffert, som I kan have som håndbagage i flyet, så I slipper for de ekstra udgifter til bagagen.

I når med garanti ikke det hele på en tur derned, men så er det jo fantastisk, at man kan få lov til at besøge den igen og igen.

Dolceacqua

En af de smukkeste landsbyer i Italien

Turen til Dolceacqua

Denne lille landsby ligger tæt på grænsen til Frankrig, helt ude i den vestlige del af Ligurien, tæt på Middelhavet.

Lufthavnen i Genova er et par timers kørsel væk, hvor du drejer fra på motorvejen ved Ventimiglia. De to Milano lufthavne, Malpensa og Linate, er hhv. 3.5 og 3 timers kørsel fra Dolceacqua.

Hvis du rejser med det offentlige i Italien, er der busforbindelse fra Ventimiglia, som ligger godt 10 kilometer væk. Uden at jeg har undersøgt det nærmere, er der ikke nogen direkte forbindelse til Dolceacqua, uden at du skal ind og skifte i Ventimiglia eller i Bordighera.

Anerkendelse

Dolceacqua er medlem af Club Touring Italiano og er hædret med det orange flag, der beviser byens fornemme engagement indenfor turisme.

Bandiera Arancioni skriver på deres hjemmeside:

”Kommunens initiativer vidner om en kombination af fremskridt og beskyttelse. Dolceacqua har ikke glemt sin kulturelle identitet og er en vellykket kombination af historie, natur og gastronomi, der er hemmeligheden bag dens charme og gæstfrihed. Dolceacqua er et livligt centrum for kulturelt og socialt liv, som tilbyder turister og indbyggere mange begivenheder i løbet af året”.

Byen

Dolceacqua er en typisk middelalderlandsby i Nervia dalen, som er fuld af butikker med kunstnere, kunsthåndværk, duftende kældre med typiske, lokale produkter. Den blev stærkt beskadiget under 2. verdenskrig, men er på alle måder et besøg. Det er landsbyen, der er malet af Claude Monet, som malede både broen og byens borg.

Byen består egentlig af to dele, der kun bliver adskilt af den gamle bro. Den ældste del hedder Terra og er domineret af Castello Doria, og den nyere bydel, på den anden side af floden hedder Borgo, og hvor husene klatrer sig op i dalen.

Køkkenet

Rossese di Dolceacqua, er en kendt rødvin fra egnen. Den giver dig en blød, aromatisk og sød smag. Når du skal spise din frokost eller aftensmad i byen, vil du også få serveret olivenolie, som kommer fra Cassini familien, lidt nord for byen.

Ligurien rammer endnu en gang plet med en perle.

Mindre end 10 kilometer væk ligger Apricale, som du kan læse mere om herunder.

Apricale

En af de smukkeste landsbyer i Italien

Turen til Apricale

Lige ovenover denne artikel, kan du læse om turen til Dolceacqua, og denne tur er fuldstændig magen til. Du skal blot køre 6 kilometer længere, hvilket varer en 10 minutters tid, eller lidt mere.

Beliggenheden

Apricale ligger i baglandet ved Bordighera og Ventimiglia og her kan du mærke alle naturens kræfter. Der er godt 10 kilometer til kysten, Riviera di Ponente og Monte Bignone stiger i baggrunden med sin højde på mere end 1.200 meter.

Blandt bjergtoppene i de liguriske alper, er Monte Gouta det højeste og stiger 1.315 meter op over havet.

Anerkendelser til Apricale

Denne fascinerende lille by med mindre end 600 indbyggere, er en af de smukkeste landsbyer i Italien (borghi piu belli d’Italia), og den er derudover medlem af Touring Club Italianos, Bandiera Arancioni, det orange flag.

Bandiera Arancioni skriver på deres hjemmeside:

”Den charmerende landsby Apricale ligger godt på toppen af en bakke og med udsigt over olivenlunde og skove. Det historiske centrum tilbyder overnatning i traditionelle strukturer, der giver dig mulighed for at fordybe dig i stedets gamle og indbydende atmosfære. Apricale repræsenterer også et livligt centrum for kulturelt og socialt liv, hvor landsbyfester, kunstudstillinger, festivaler og teaterfestivaler veksler”.

Byen

Apricale er en smuk by med et historisk centrum, hvor Piazza Vittorio Emanuele er hjertet i byen. Den nuværende landsby går tilbage til det 9. århundrede og har bevaret de middelalderlige mure, de 3 porte og castello della Lucertola. I Lucertola kan du se Apricales historiske museum.

Apricale har fået kendetegnet, landet med kunstnere, da du fortsat kan se de originale vægmalerier, freskomalerier af moderne kunstnere, som er med til at genoplive murene.

La Pansarola

Hvert år i september finder La Pansarola festivallen sted. Det er en typisk dessert i Apricale, men hver indbygger har deres egen opskrift på den.

Kom til Apricale og smag den og oplev en af de smukke landsbyer.

Lille og smukke Camogli

Camogli er en lille by i Ligurien, der ligger øst for Genova, blot en halv times kørsel for den store havneby. Byen er en hyggelig lille fiskerby, med få tusinde indbyggere, og lukrerer godt på byens charmerende udseende og beliggenhed.

Camogli er kendt for sine karakteristiske, farverige bygninger, som vi i øvrigt kender meget godt fra andre byer i Ligurien. Husene er malet i mange forskellige farver, der alle er lyse naturligvis. Grunden til de farverige huse i netop Camogli, er, at så kunne fiskerne kende deres hjem, når de kom hjem efter en lang periode på havet.

Camogli i Ligurien

Pragtfulde Camogli

Camogli er stærkt tiltrukket af turister, og det er ikke så underligt. Lille by med små hyggelige caféer og restauranter ud til vandet, og små, søde butikker, der disker op med mange lækre sager fra lokalområdet. Turisterne elsker netop dét!

Byens mest kendte varetegn, er Basilica di Santa Maria Assunta, der er placeret helt ud til vandet, og blev indviet tilbage i 1826.

Vi foreslår et besøg på byens maritime museum, som indeholder værker fra havet omkring byen. Her kan du også se stærke sager fra 2. verdenskrig, hvor bl.a. torpedoen, der sænkede det britiske skib Washington.

Hoteller ved Camogli

Vi er ikke helt i Camogli, men tæt på i en by der hedder Recco, små 4 kilometer fra Camogli. Vi er landet på Hotel Elena, der er et 4-stjernet hotel og ligger helt ud til stranden.

Langs stranden er der faktisk kun 2,4 kilometer til Camogli, og det kan jo sagtens gås på en god dag? Læs mere om Hotel Elena her.

Camogli er omgivet af smuk natur, og der er masser af små vandrestier, som kan føre dig ud på den smukkeste tur langs middelhavet. Her kan du nå Punta Chiappa, en smuk fiskerby, som har taget sit navn fra den klippe, der strækker sig ud i havet. På en af disse naturskønne stier finder du den romerske kirke, San Nicolo di Capodimonte.

Tag en sejltur til den gudesmukke bugt, San Fruttuoso, som også kan gås til via en meget stejl sti. Er du her i maj, hvilket er et fremragende tidspunkt at besøge Italien (forår), er der i San Fruttuoso en stor fiskefestival, den anden søndag i maj.

Det er nu tid til at sætte sig i stolen i Camogli, og nyde den dejlige by, mens de liguriske bølger rammer ind over molen. Det er som et maleri!

Højt prisniveau! Det skal vi være ærlige at sige. Et slag på tasken, er det tæt på at være dobbelt så dyrt at spise i Camogli, som f.eks. inde i Genova, men til gengæld så får du også tilmed en udsigt, der er helt forrygende.