Emilia-Romagna

Flora og fauna i Italien

Emilia-Romagna på 20 sekunder

Emilia-Romagna er en flad region, som er dækket af marker og sletter mellem Po-floden i nord, og ned til skovene ved Apenninernes skråninger i regionens sydlige del.

Po-deltaet – Parco regionale del Delta del Po, dækker et areal på over 53.000 hektar og ligger i de to provinser, Ravenna og Ferrara, i regionens nordvestlige del. Parken er et yndet sted for naturelskere og det kom på UNESCOs Verdensarvsliste i 1999.

Her ligger Emilia-Romagna
Her ligger Emilia Romagna

En region med smukke byer

Ferie i Emilia-Romagna

Emilia-Romagna er primært flad, som er dækket af marker og sletter mellem Po-floden i nord, og ned til skovene ved Apenninernes skråninger i regionens sydlige del. Ud mod Adriaterhavet grænser Emilia Romagna sig op til Marche.

Regionen har masser af interessante og yderst seværdige byer at byde på. Parma, Modena, Ravenna, Ferrara og ikke mindst den overdådige, Bologna, som man aldrig vil væk fra, når man besøger byen.

Hvad enten du skal på badeferie i Rimini, naturferie ved Po-sletten, på rundrejse i regionens mangfoldighed af pragtfulde byer, eller på speed-travel i Maranello i en Ferrari, vil din rejse til Emilia-Romagna blive fantastisk.

Parma i Emilia Romagna
Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Emilia-Romagna.

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Emilia-Romagna

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

 • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
 • 24/7 dansk kundeservice
 • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Emilia-Romagna her

På to hjul til Adriaterhavet

Ferie i Ravenna

Er det ikke underligt at tænke på, at Ravenna en gang lå lige ved kysten, og den nu ligger 8 kilometer fra det skønne Adriaterhav? Men det gør den!

Ravenna har lufthavne indenfor kort køre afstand. 27 kilometer er der til lufthavnen i Forli, og blot en times kørsel fra lufthavnen i Bologna, hvorfra du tager motorvej E45, og videre op til Ravenna på motortrafikvejen SP253.

Ravenna i Emilia-Romagna
Ferie i Ravenna - Emilia Romagna
Ravenna italien

Ferie i Ravenna

Er du på badeferie i Rimini, og ønsker en storslået arkitektur, som pause fra stranden, har du ligeledes en lille times kørsel.

En cykel er ikke så meget brugt i det italienske, som vi kender det her i norden, men i regionerne der forbindes med Adriaterhavet, forsøger de at gøre noget mere ved den populære genstand på to hjul.

Corridoio Verde Adriatico, den grønne korridor ved Adriaterhavet, har en cykelsti på hele 1300 kilometer igennem 7 regioner, fra Friuli-Venezia Giulia i nord til Puglia i syd. Cykelstien kan du hoppe på, ikke langt fra Ravennas centrum.

Derudover byder Ravenna naturligvis på mange flere beundringsværdige bygninger og museer, der naturligvis alle er på høj international klasse. Så mange, at du minimum skal bruge nogle dage her, for at få det hele med.

Ravenna er kultur af den fineste slags, og på mange forskellige måder. Hvert år i juni og juli måned, afholdes Ravenna Festival, der er et stort vidunder indenfor opera og musicals.

Seværdigheder

Ravenna er en sand perle, og den er naturligvis også udsmykket på UNESCOs verdensarvsliste, hvor byen har hele 8 bygninger på listen. Alle blev anderkendt til dette i 1996. 8 bygninger – Det er imponerende!

Samtlige 8 bygninger i og omkring Ravennas centrum, hvor I passende kan tage udgangspunkt fra byens Piazza del Popolo. Herefter har I herunder flg. seværdigheder I skal se, inden jeres tid i byen er ovre.

 • Mausoleo di Galla Placida
 • Battistero Neoniano
 • Cappella Arcivescovile
 • Basilica di Sant’Apollinare Nuovo
 • Mausoleo di Teodorico
 • Battistero degli Ariani
 • Basilica di San Vitale
 • Basilica di Sant’Apollinare in Classe
Parma i Emilia Romagna

Parma er bl.a. kendt for deres lækre lokale mad

Velstand og god mad

Fantastiske Parma

Parmesanosten eller den ægte Parmigiano, lærer man bedst at kende i dens hjemby Parma. Den mindst ligeså kendte Parma-skinke, er også et vidunderligt bekendtskab, når du køber den hos de lokale forhandlere, som du finder overalt i byen. Få italienske byer er så velslående som Parma, der er synonym med velstand og god mad.

Parmas skinke, oste og gode vine kan opleves på mange måder, for udover at spise fra byens fantastiske køkken, er det også muligt at komme ud og besøge stederne, hvor de fantastiske produkter stammer fra. Dette takket være organisationen, Parma nel cuore del gusto. Find flere informationer på deres hjemmeside her.

Piazza Grande
Piazza Grande i Modena - Emilia Romagna

Den største plads i Modena

Modena

Piazza Grande er ubetinget den største og vigtigste plads i Modena. Vi befinder os naturligvis i byens historiske centrum, og her finder vi domkirken og dennes smukke nabo, klokketårnet Ghirlandina.

Piazza Grande, domkirken og klokketårnet, er hele årsagen til den flotte hæder stedet fik, da de 1997 kom på UNESCO’s verdensarvsliste.

Piazza Grande er selvfølgelig, fristes man til at sige, som at komme tilbage til middelalderen. Pladsen blev dannet som flere og flere, storslåede og forskellig artede bygninger omgav den. Fra starten af byggeriet på Duomo og Torre Ghirlandina stod færdigt, er vi to århundrer længere henne i tiden. Det er imponerende!

Antikmarked på Piazza Grande

Med så kendt og smuk en plads, er der naturligvis en masse forskellige events på Piazza Grande.

Pladsen har altid været centrum for enhver social begivenhed, som kan være protester, politiske møder, fester af forskellig art, karneval, start og slut for byens marathon løb og meget, meget mere.

Markeder er et populært fænomen i Italien, naturligvis også på Piazza Grande i Modena. Hver mandag er der et kæmpe tøjmarked på pladsen.

Et endnu større marked, er byens månedlige antikmarked, som du finder den sidste weekend på måneden, undtagen i juli måned.

Spis på Caffé & Samuleria

Her er pladsen ganske enkelt proppet med alskens ting fra småt til stort, og man kan sagtens bruge en hel formiddag til dette, og mærke det liv der samtidig er tilstede.

Må vi foreslå et godt spisested? Det gør vi, for det finder du hos Caffé & Samuleria, et fantastisk, autentisk og hyggeligt sted med service i verdensklasse.

Modena har meget at byde på, af vidunderlige seværdigheder og events. Tag et kig på byens turistinformations hjemmeside inden din ferie der til.

Bologna i Emilia-Romagna

Bologna er hovedstad i Emilia-Romagna

Liv og italiensk charme

Bologna

“Den kloge – den fede – den røde, som er Bolognas kælenavn, har en historie, et centrum og en gastronomi i verdensklasse.

Bologna med Europas ældste universitet, sine pølser, sine karakteristiske orange og røde bygninger, sin historiske bymidte som er fuldstændig fantastisk, er hovedstaden i den flade region Emilia-Romagna.

Der er ingen, når først man har været i Bologna, som nogensinde bliver træt af byen.

Middelalder og renæssance

Ferrara

Spørgsmålet er egentlig, hvor mange skandinaviske turister, rent faktisk kender denne fremragende by?! Men det vil vi forsøge at gøre bod på her, for byens historie er ganske enestående og farverig.

Byens sydlige del er smukt bevaret, med det bedårende middelalderkvarter, og i Ferraras nordlige del, er der brede boulevarder, palæer fra renæssancen, og smukke, grønne haver.

Ferrara
Ferie i Ferrara
Ferrara Emilia Romagna

En blodig historie

Der blev skrevet farverig historie, men også en blodig sag af slagsen, sat af Dynastiet d’Este, der sad på magten i byen fra sent i 1200 tallet til slutningen af 1500 tallet. Hele denne lange historie, får du dog ikke på denne side, men den findes med garanti på andre her på internettet.

Byen er stærkt domineret af Castello Estense, byens imponerende middelalderborg, med voldgrave, tårne og brystværn. Blot et par gader fra Castello Estense, ligger byens Duomo, der med sin facade, skaber på en eller anden måde, en enorm uhygge. Vi vender tilbage til Este familien, for en kort stund, for at nævne deres sommerlandsted, Palazzo Schifanoia, som du finder ude i den anden ende af middelalderbyen.

På Verdensarvlisten

Ferraras bymidte er naturligvis på UNESCOs verdensarvsliste, hvorpå den har været siden 1995.

Ikke langt fra Ferrara finder du det enorme Po-delta, der også indeholder Parco regionale del Delta del Po. Området kom i 1999 på UNESCOs verdensarvsliste, som en forlængelse af Ferraras samme udmærkelse.

San Marino

Fæstning i San Marino

Prima Torre Guaita

Godt nok er San Marino en selvstændig republik, men som vi alle ved, er den helt og aldeles opslugt af Italien, hvor den ligger mellem Emilia-Romagna og Marche ved Italiens østlige kyst, tæt på Adriaterhavet.

San Marino ligger højt, hvorfra du har udsigt over et enormt stykke land. Højden bliver endnu højere, når du besøger Prima Torre Guaita, der er den mest dominerende fæstning i San Marino.

Prima Torre blev restaureret i 1930, og har siden været åben for publikum.

Køreturen værd

San Marino ligger godt halvanden times kørsel fra Bologna, hvor du følger motorvej E45, og drejer af vejen ved Rimini og ind i landet.

Vi må dog også foreslå dig, at du kommer til San Marino sydfra. F.eks hvis du har været en tur i Urbino, hvor du skal følge rute SP138, og senere køre ind på SP2, der tager dig de sidste kilometer.

Den tur viser Marche fra sin smukkeste side, midt i den skønne natur, som regionen er så kendt for.

Selvom turen er kort, tager den lang tid, da der er mange bakker, høje bakker, og knivskarpe hårnåle sving. Men det er tiden værd.

Fantastisk udsigt

Fra fæstningen er der simpelthen en udsigt der nærmer sig det vanvittige. Du kan, når der er klart vejr, se helt til Rimini, og det omkringliggende Adriaterhav.

De mange traveture i området, kan med fordel nydes og samle indtryk her, mens de lokale borgere sørger for dejlige ro og orden.

Prima Torre har en billetpris på 3 euro, og har åbent 8-20 fra marts til september, og 8-17 fra september til marts.

San Marinos centrum er naturligvis på UNESCO’s verdensarvsliste.

Find flere informationer om San Marinos skatte på deres turistkontor, som du finder her.

Ferrari i Maranello

Tag på opdagelse i historien om Enzo Ferrari og hans fantastiske livsværk, bilen over dem alle, Ferrari. Enzo blev født i Modena, men siden 1943 har Ferraris hovedkvarter været i Maranello.

Modena ligger små 20 kilometer nord for Maranello, hvor motorvej E45 ligger lige mellem de to byer. Har du egen bil, er der en køretid på 1 time inde fra Bologna, og Milano er faktisk ikke meget mere end et par timers kørsel væk.

Med tog fra Bologna og mod Modena kan du være i Maranello på knap 2 timer. Dette inkluderer et skifte i Modena, hvor du skal stå af toget og gå over i bussen, som holder et par minutters gang væk. Når du ankommer til Maranello, er der 5 minutters gang fra stationen og over til Ferrari fabrikkerne og museet.

Maranello Ferrarri

Ferrarri Museet

Personligt er jeg ikke super fan af biler, Formel 1, eller hvad der nu kan ses på TV. Men jeg må sige, trods min sparsomme interesser for biler, så er dette en fascinerende oplevelse at komme ind og se. Her får du hele historien fra slutningen af 40’erne, hvor drømmen blev født og til i dag. Fra den allerførste Ferrari til de nyeste og mest moderne, til alle deres sejre i Formel 1, som heldigvis er mange og til deres allerstørste stjerner, som har kørt en af deres biler.

Michael Schumacher

Her kommer vi ikke udenom at nævne tyskeren, der kørte for Ferrari fra 1996 til 2006, med hvem han vandt 5 VM-titler på stribe fra 2000 til 2004. Sæsonen i 2002 blev et fuldstændig suverænt løb for Schumacher og Ferrari, da han vandt 15 ud af 17 løb.

Tag en tur i en Ferrarri

Du har naturligvis også mulighed for at tage en tur i en af de seje biler. Biludlejningsfirmaerne ligger rundt omkring museet og fabrikken og du kan ikke undgå at finde dem. Der er forskellige former for at tage en tur, men til information, så er det ikke nogen billig fornøjelse. Men med garanti en oplevelse.

Museets hjemmeside

Hvad der sker i og omkring museet, åbningstider, priser og events, kan du læse mere om på deres hjemmeside som du finder her.

God tur!

Fakta: På min første tur til Maranello i 2007, sad vi og fik vores frokost på en café i Maranello, hvor vi pludselig så en flok cykelryttere komme kørende ude på vejen. Der kom flere og flere og vi fandt selvfølgelig ud af, at der var et cykelløb i gang, hvilket resulterede i, at vi måtte i noget tid før vi kunne komme ud af byen. Når jeg skriver frokost, er det en sen frokost, som i at klokken nok var over 14, før vi blev færdige inde i Ferrari museet og var klar til at forlade det.

Ferrarri formal 1 racer