Skip to main content

Emilia-Romagna

Flora og fauna i Italien

Emilia-Romagna på 20 sekunder

Emilia-Romagna er en flad region, som er dækket af marker og sletter mellem Po-floden i nord, og ned til skovene ved Apenninernes skråninger i regionens sydlige del.

Po-deltaet – Parco regionale del Delta del Po, dækker et areal på over 53.000 hektar og ligger i de to provinser, Ravenna og Ferrara, i regionens nordvestlige del. Parken er et yndet sted for naturelskere og det kom på UNESCOs Verdensarvsliste i 1999.

Her ligger Emilia-Romagna
Her ligger Emilia Romagna

En region med smukke byer

Ferie i Emilia-Romagna

Emilia-Romagna er primært flad, som er dækket af marker og sletter mellem Po-floden i nord, og ned til skovene ved Apenninernes skråninger i regionens sydlige del. Ud mod Adriaterhavet grænser Emilia Romagna sig op til Marche.

Regionen har masser af interessante og yderst seværdige byer at byde på. Parma, Modena, Ravenna, Ferrara og ikke mindst den overdådige, Bologna, som man aldrig vil væk fra, når man besøger byen.

Hvad enten du skal på badeferie i Rimini, naturferie ved Po-sletten, på rundrejse i regionens mangfoldighed af pragtfulde byer, eller på speed-travel i Maranello i en Ferrari, vil din rejse til Emilia-Romagna blive fantastisk.

Parma i Emilia-Romagna
Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Emilia-Romagna.

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Emilia-Romagna

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

 • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
 • 24/7 dansk kundeservice
 • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Emilia-Romagna her

Tag toget i Emilia-Romagna

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Ferie i Ravenna

Er det ikke underligt at tænke på, at Ravenna en gang lå lige ved kysten, og den nu ligger 8 kilometer fra det skønne Adriaterhav? Men det gør den!

Ravenna har lufthavne indenfor kort køre afstand. 27 kilometer er der til lufthavnen i Forli, og blot en times kørsel fra lufthavnen i Bologna, hvorfra du tager motorvej E45, og videre op til Ravenna på motortrafikvejen SP253.

Mosaik i Ravenna

Ferie i Ravenna

Er du på badeferie i Rimini, og ønsker en storslået arkitektur, som pause fra stranden, har du ligeledes en lille times kørsel.

En cykel er ikke så meget brugt i det italienske, som vi kender det her i norden, men i regionerne der forbindes med Adriaterhavet, forsøger de at gøre noget mere ved den populære genstand på to hjul.

Corridoio Verde Adriatico, den grønne korridor ved Adriaterhavet, har en cykelsti på hele 1300 kilometer igennem 7 regioner, fra Friuli-Venezia Giulia i nord til Puglia i syd. Cykelstien kan du hoppe på, ikke langt fra Ravennas centrum.

Derudover byder Ravenna naturligvis på mange flere beundringsværdige bygninger og museer, der naturligvis alle er på høj international klasse. Så mange, at du minimum skal bruge nogle dage her, for at få det hele med.

Ravenna er kultur af den fineste slags, og på mange forskellige måder. Hvert år i juni og juli måned, afholdes Ravenna Festival, der er et stort vidunder indenfor opera og musicals.

Seværdigheder

Ravenna er en sand perle, og den er naturligvis også udsmykket på UNESCOs verdensarvsliste, hvor byen har hele 8 bygninger på listen. Alle blev anderkendt til dette i 1996. 8 bygninger – Det er imponerende!

Samtlige 8 bygninger i og omkring Ravennas centrum, hvor I passende kan tage udgangspunkt fra byens Piazza del Popolo. Herefter har I herunder flg. seværdigheder I skal se, inden jeres tid i byen er ovre.

 • Mausoleo di Galla Placida
 • Battistero Neoniano
 • Cappella Arcivescovile
 • Basilica di Sant’Apollinare Nuovo
 • Mausoleo di Teodorico
 • Battistero degli Ariani
 • Basilica di San Vitale
 • Basilica di Sant’Apollinare in Classe
Parma i Emilia-Romagna

Parma er bl.a. kendt for deres lækre lokale mad

Velstand og god mad

Fantastiske Parma

Parmesanosten eller den ægte Parmigiano, lærer man bedst at kende i dens hjemby Parma. Den mindst ligeså kendte Parma-skinke, er også et vidunderligt bekendtskab, når du køber den hos de lokale forhandlere, som du finder overalt i byen. Få italienske byer er så velslående som Parma, der er synonym med velstand og god mad.

Parmas skinke, oste og gode vine kan opleves på mange måder, for udover at spise fra byens fantastiske køkken, er det også muligt at komme ud og besøge stederne, hvor de fantastiske produkter stammer fra. Dette takket være organisationen, Parma nel cuore del gusto. Find flere informationer på deres hjemmeside her.

Modena i Emilia-Romagna

Den største plads i Modena

Modena

Modena et helt klart et besøg værd på din rejse til Emilia-Romagna. Byen byder på et smukt centrum med Piazza Grande som byens hjerte.

Læs mere om Modena
Bologna i Emilia-Romagna

Bologna er hovedstad i Emilia-Romagna

Liv og italiensk charme

Bologna

“Den kloge – den fede – den røde, som er Bolognas kælenavn, har en historie, et centrum og en gastronomi i verdensklasse.

Bologna med Europas ældste universitet, sine pølser, sine karakteristiske orange og røde bygninger, sin historiske bymidte som er fuldstændig fantastisk, er hovedstaden i den flade region Emilia-Romagna.

Der er ingen, når først man har været i Bologna, som nogensinde bliver træt af byen.

Middelalder og renæssance

Ferrara

Vi har naturligvis været i Ferrara, hvor renæssancen blomstrede tilbage i 1300-tallet og hvor Castello Estense fortsat dominerer byen.

Tryk på linket herunder og læs meget mere om byen.

Castello Estense i Ferrara i Emilia Romagna
San Marino Emilia-Romagna

Fæstning i San Marino

Prima Torre Guaita

Godt nok er San Marino en selvstændig republik, men som vi alle ved, er den helt og aldeles opslugt af Italien, hvor den ligger mellem Emilia-Romagna og Marche ved Italiens østlige kyst, tæt på Adriaterhavet.

San Marino ligger højt, hvorfra du har udsigt over et enormt stykke land. Højden bliver endnu højere, når du besøger Prima Torre Guaita, der er den mest dominerende fæstning i San Marino.

Prima Torre blev restaureret i 1930, og har siden været åben for publikum.

Køreturen værd

San Marino ligger godt halvanden times kørsel fra Bologna, hvor du følger motorvej E45, og drejer af vejen ved Rimini og ind i landet.

Vi må dog også foreslå dig, at du kommer til San Marino sydfra. F.eks hvis du har været en tur i Urbino, hvor du skal følge rute SP138, og senere køre ind på SP2, der tager dig de sidste kilometer.

Den tur viser Marche fra sin smukkeste side, midt i den skønne natur, som regionen er så kendt for.

Selvom turen er kort, tager den lang tid, da der er mange bakker, høje bakker, og knivskarpe hårnåle sving. Men det er tiden værd.

Fantastisk udsigt

Fra fæstningen er der simpelthen en udsigt der nærmer sig det vanvittige. Du kan, når der er klart vejr, se helt til Rimini, og det omkringliggende Adriaterhav.

De mange traveture i området, kan med fordel nydes og samle indtryk her, mens de lokale borgere sørger for dejlige ro og orden.

Prima Torre har en billetpris på 3 euro, og har åbent 8-20 fra marts til september, og 8-17 fra september til marts.

San Marinos centrum er naturligvis på UNESCO’s verdensarvsliste.

Find flere informationer om San Marinos skatte på deres turistkontor, som du finder her.

Ferrari i Maranello

Tag på opdagelse i historien om Enzo Ferrari og hans fantastiske livsværk, bilen over dem alle, Ferrari. Enzo blev født i Modena, men siden 1943 har Ferraris hovedkvarter været i Maranello.

Se hans enorme livsværk fra ingenting til det enorme konsortium, som det er i dag, med en af den mest kendte bil i denne verden.

Madlavningskursus i Parma Emilia-Romagna

Madlavningskursus i Parma

Her på Rejser til Italien er vi både stolte og beærede over, at vi har skabt et samarbejde med Stefania Bertaccini, som driver selskabet, Stefania’s Cooking classes & Tours.

Her har du mulighed for at lære at lave mad på den mest autentiske måde i Emilia-Romagna. Dette kan foregå inde i Parmas centrum, eller på Stefanias landsted, som ligger 20 minutters kørsel syd for Parma.

Fordelen ved dette kursus, er, at du kan vælge en dag, to dage, en forlænget weekend, eller hvad du nu har lyst til.

Agriturismo i Emilia-Romagna

Når du skal på madlavningskursus i Parma, er det oplagt at tage et par overnatninger i nærheden.

Hos Rocca Castrignano er du kun en halv times kørsel fra Parma. Du bor i den smukkeste natur, hvor freden for længst har lagt sig, og hvor du kan være med til at lave balsamico, nøjagtig som de gjorde det for 1000 år siden.

Læs mere om Rocca Castrignano

Agriturismo i Parma Emilia-Romagna
Dozza en af de smukkeste landsbyer i Italien

En af de smukkeste landsbyer i Italien

Dozza

Grunden til vi har denne lille charmerende by på siden, er, naturligvis fordi den er en af de smukkeste landsbyer i Italien.

Vi har naturligvis besøgt byen som du kan læse meget mere om herunder.

Læs mere om Dozza

Dozza i Emilia Romagna
Dozza i Emilia Romagna

Rimini

Med mere end 7 millioner turister om året, er Rimini en af de mest besøgte og populæreste feriesteder i Italien.

De 15 kilometer sandstrand og de mange muligheder for afslapning eller forlystelser i den dejlige varme, er stærkt tillokkende for både italienske og udenlandske turister.

Sandstranden i Rimini