Umbrien

Italiens grønne hjerte

Ferie i Umbrien

Umbrien er en malerisk region. Den ligger bakket og grønt midt i Italien. Det idylliske landskab og højtliggende vildt, har givet den tilnavnet “Italiens grønne hjerte”.
Umbrien på 20 sekunder

Umbriens natur er ligeså uforglemmelig og smukke som byerne. Fra de spøgelsesagtige vidder i Piano Grande og bjergenes pragt i Monti Sibillini nationalparken, til det blidere landskab i Valnerina og Trasimeno søens strandbredder.

Monti Sibillini i det østlige Umbrien, har regionens mest uberørte og smukke landskab. Bjergene er en 40 kilometer lang kæde og er en del af Appenninerne, som løber hele vejen ned af den italiensk halvø. Monte Vettore er det højeste punkt og det tredjehøjeste på hele halvøen, med sine 2.476 meter over havet.

Her ligger Umbrien
Her ligger Umbrien
Ferie i Umbrien

Skønne middelalderbyer

Smukke Umbrien

Det er ikke kun naturen, der er smuk i Umbrien.

Assisi og Spoleto, nogle af de kønneste byer i Umbrien, er de mest praktiske og charmerende udgangspunkter, hvis du vil rundt og udforske den grønne region.

Begge disse middelalderperler er steder du SKAL se, ligesom den gamle bymidte i regionens hovedstad, Perugia, og de eventyrlige bjergbyer Gubbio, Spello, Montefalco og Todi.

Assisi led i september 1997, store skader efter et voldsomt jordskælv, men istandsættelsen gik relativ hurtigt og efter to år var de færdige med genopbyggelsen.

Assisi er også en smuk middelalderby, hvis gader er fulde af geranier, med vidunderlige udsigter og pladser med rindende springvand.

Spoleto i Umbrien
Ferie i Umbrien
Hotel i Umbrien
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Umbrien.

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Umbrien

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien i Umbrien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Umbrien her

En af de smukkeste landsbyer i Italien

Corciano

Vi er taget på besøg i den lille middelalderby, Corciano, der endda er så smuk og så charmerende, at den er optaget på “I borgi piu belli d’Italia“.

En liste der hædrer de små italienske landsbyer, som vi ellers ikke hører meget om i de ellers så berømte turistbøger om Støvlelandet.

Corciano ligger i Perugia provinsen, 12 kilometer fra Umbriens hovedstad, mellem dén og Trasimenosøen.

Vi kan udvide den geografiske afstand yderligere, er byen 140 kilometer syd for Firenze, og 180 kilometer nord for Rom.

Masser af middelalderstemning

Corciano er omgivet af middelalderstemning, der især er synliggjort ved husene, gaderne og den enorme mur, som omdanner byen.

Din rundtur i byen skal foreksempel gå forbi Palazzo del Capitano del Popolo, der er fra det 15. århundrede. Smut videre forbi il Palazzo dei Priori e della Mercanzia, herefter kan du afslutte formiddagen ved et besøg ved chiesa di San Cristoforo, der bl.a. er indehaver af et museum for religiøs kunst.

Champignoner er et hit!

På museo della Casa Contadina, ser du hvordan Corciano så ud fra sin fødsel, der vist nok er omkring det 14. århundrede og op til i dag.

Byens restauranter byder på lækre råvarer fra Umbrien, og her på egnen, er champignoner et stort hit. Snyd derfor ikke dig selv for at smage på den berømte champignon suppe, som der serveres på samtlige spisesteder i byen.

Nyd den behagelige gåtur udenom centrum, hvor du får tæt følgeskab med ferskentræer, og den umbriske hygge, midt i Italiens grønne hjerte.

Spoleto i Umbrien

Spoleto er omgivet af skøn natur

Kultur og kunstneriske værker af høj klasse

Spoleto

Spoleto er en smuk by en lille times kørsel syd for Umbriens hovedstad, Perugia.

Det store symbol på Spoleto er Ponte del Torri, der fungerer som bindeled mellem Colle Sant’Elia og Monteluco.

Spoleto byder også på historiske fæstninger, romerske teatre og selvfølgelig masser af skøn natur!

Oprindeligt beboet af Etruskerne

Orvieto

Orvieto er en by med en bemærkelsesværdig placering. Byen ligger nemlig oppe i luften på et plateau, godt 325 meter over havets overflade. Byen ligger klods op ad motorvej E35 mellem Firenze i nord og Rom i syd.

Fra Italiens bedårende hovedstad, har du blot halvanden times kørsel til Orvieto på motorvejen fra syd, mens du nordfra, fra Firenze, har små to timers kørsel.

De første beboere i Orvieto

Etruskerne var de første der var i Orvieto, som historien fortæller, da de kom her og bosatte sig i det 9. århundrede før kristus. I det 3. århundrede før kristus var det romernes, indtil deres fald.

Udviklingen fortsatte dog i byen, der var paven tro, og under middelalderen var byens prægtighed på sit højeste.

Byens katedral, Duomo di Orvieto fra år 1290, er uden sammenligning byens altoverskyggende attraktion og kendetegn.

Der er meget italiensk arkitektur, der er imponerende, og det samme kan vi sige om denne sag i Orvieto. En storslået, gotisk facade i mosaikker, og den vidunderlige baldakin, er kirkens højdepunkter.

Prægtige bygninger

Samtidig kan vi nævne Palazzo Comunale, Palazzo del Popolo, Torre del Moro, som alle er prægtige bygninger. Du ser også et arkæologisk museum, et opera museum og et museum for moderne kunst. Du kommer ikke til at kede dig i Orvieo!

Hvor du også kan komme ned i byens undergrund. Det er noget af det, der gør byen så specielt, her, hvor den hænger oppe i luften, der gør den unik og spændende.

Du kommer på en guidet undergrundstur i de mange kringlede kroge og labyrinter, der løber under byen. Dette er en meget anderledes måde, at komme helt tæt på byens interessante historie, fra etruskerne og op til dagens Orvieto, som er lige oven over os.

Læs og få oplysninger om alle de forskellige events i byen, bl.a. de forskelligartede musikfestivaler i byen, på byens officielle turist hjemmeside. Den finder du her.

I Perugiaprovinsen

Preci

Vi har taget turen til den lille vidunderlige by, Preci i Umbrien, der ligger små 100 kilometer fra Perugia, provinsen, og regionens smukke hovedstad.

Preci er omgivet af smukke omgivelser i Valle Castoriana, og for foden af Parco Nazionale dei Monti Sibillini. 20 kilometer sydpå finder du Norcia

Landsby fra middelalderen

Preci er en gammel middelalderlig landsby, hvor du finder en stærk inspiration til ro og mag i de dejligste umbriske omgivelser man kan tænke sig.

I byen må vi anbefale et stop i Abbazia benedettina, der blev bygget igennem 3 perioder fra 900 tallet til år 1300.

Det er blevet bygget på en klippe, og er stærkt domineret af det imponerende klokketårn fra det 17. århundrede. Slottet i Preci har en utrolig historie. Gentagne gange er det blevet ødelagt, efterfølgende er det blevet genopbygget, og alle gangene skete i det 16. århundrede.

Prøv køkkenet!

Hvad skal du spise? Ja, der er nok at udforske i det italienske køkken, og især fra det lokale køkken her i Umbrien. Der er masser af svinekødsprodukter, som salami og pølser, men prøv også hjorte salamien og de kendte, og meget dyre sorte trøfler.

Som skrevet er Preci for foden af Monti Sibillini, der på alle fortjente måder, betragtes som en af de smukkeste nationalparker i det centrale Italien. Parken blev etableret i 1993.

Norcia er ligeså charmerende og smuk som Preci. Byen er omgivet af middelalderlige mure fra det 13. århundrede. Her er de sorte trøfler mere udbredt, og vi tør godt love dig, at du får serveret mad i verdensklasse på disse kanter.

Det Romerske Teater

Gubbio

Teatro Romano er en fremragende afstikker inde fra den smukke by Gubbio, hvor der hersker en dejlig, behersket stemning i de hyggelige middelaldergader.

Igen er vi i en historisk by, hvor udgravninger og restaurering har fundet sted siden 1789. SIdenhen er der fundet mange flotte mosaikker.

Teatro Romano

Teatret er bygget i det første århundrede før kristus, bygget mellem år 55 og 27 f. kristus. Der er fundet beviser for, at det stammer fra Augustus tiden, der havde magten fra år 44 f.kristus til år 14 e.kristus.

Udgravninger og restaurering har fundet sted siden 1789, og der er siden fundet mange flotte mosaikker.

I tidernes morgen var der plads til 6.000 tilskuere i teatret. Om sommeren er der flere forskellige udstillinger, samt forskellige events af enhver art.

Åbningstider og mere info

Teatret kan nås til fods fra byens centrum. Følg Via Repubblica ud af byen, drej til højre ved Via Giacomo Matteotti og fortsæt videre på Viale Teatro Romano, hvor du vil kunne se teatret på jeres venstre side.

Åbningstiden er kl. 10.00-19-30 i april-oktober, og november-marts er åbningstiden fra 9.00-18.30. Billetprisen er blot 3 euro.

Mere om turismen i og omkring Gubbio kan du læse mere om her.

Blomsterbyen

Spello

Når foråret er i fuldt flor i Italien, (og det kommer typisk en del uger før, end vi kender til her i Skandinavien) sker der ting og sager.

Det er her vi ser, hvorfor italienerne har givet Umbrien kælenavnet “Italiens Grønne Hjerte”.

Spello finder vi i Perugia provinsen, godt 30 kilometer fra regionens hovedstad, der ligger nordvest for byen. Byen ligger i et smukt landskab i blandt bjerge og bakker, hvilket også Spello’s centrum afspejler sig i.

Monte Subasio, der næsten kravler 1.300 meter op over havet, er byens nærmeste nabo.  Subasio er aldeles attraktiv for cykelryttere – og også for dig, som blot synes det er hyggeligt at cykle

Blomsterfestival

Spello er vært for en blomsterfestival, Infiorate, der hvert år finder sted i den umbriske by, den 9. søndag efter påsken. Eftersom påsken kan falde i både marts eller april måned, er festivalen altså at finde i enten maj eller juni måned.

Gaderne i den middelalderlige by, forvandler sig hvert år til en stor parade af blomster, der danner sig til et stort tæppe, som bliver op til 1.5 kilometer lang.

Gaderne i det historiske centrum, bliver udsmykket med religiøs kunst, lavet af blomster. Byen er grundet dette, blomstret med titlen, Capitale dei fiori – Blomstens hovedstad.

La Notte dei Fiori

La notte dei fiori er ligeledes en stor begivenhed, hvor emnet naturligvis også er blomster. Her er der udover blomsterne, fest, musik, og glade dage i Spello. Herligt!

Infiorate Spello kan give mange nyttige oplysninger på deres hjemmeside, om de forskellige events der findes i byen. Læs om dem her.

Det er en nødvendighed at nævne, at du skal slå en tur forbi Via Giulia, hvor du kan få et fantastisk overblik over det skønne område, og byen.

Umbrien er i sandhed Italiens grønne hjerte!