Skip to main content

Campingferie i Italien

En campingferie i Italien vil give dig alt, hvad du drømmer om til en ferie i Støvelandet. Nyd den storslående Italienske natur helt tæt på!
Denne artikel på 20 sekunder

I denne artikel vil vi inspirere dig til at tage på campingferie i Italien.

En campingferie i Italien give dig og din familie, præcis den ferie, som vi alle har drømt om siden vi var børn.

Du vil få mulighed for en masse forskellige aktiviteter, ude som inde.

Grill din mad i smukke omgivelser, bad i søer, Adriaterhavet eller Middelhavet og ikke mindst så kan du nyde den storslående italienske natur, fra bjerge til vinmarker og fra smukke storbyer til små charmerende landsbyer.

Campingpladserne strækker sig over store områder af Italien, men i denne artikel fokuserer vi på den nordlige del.
Kør selv ferie italien
Tag campingvognen med på eventyr

Bestil campingferien i god tid

Vi ved med sikkerhed, at Gardasøen og områderne ved Caorle og Lido di Jesolo, nord for Venedig, er de to mest populære sommerdestinationer for os danskere. Derfor er det også en god idé at bestille i god tid. De første er allerede i gang med at booke 1 eller 2 uger på en campingplads ved en af de nævnte steder.

Har du valgt at tage turen ud i det blå, og rammer disse steder i juli måned, så er der stor sandsynlighed for du ikke finder en ledig plads. Dette kan måske lade sig gøre andre steder i Italien, men alt er stort set udsolgt og revet væk i juli.

Derfor skal du gå tidligt i gang med planlægning af din sommerferie, og de første bestillinger til campingpladserne begynder allerede at komme i oktober og november måned. Altså mere end et halvt år før din ferie starter. Blot et godt råd.

Når bilen skal pakkes og fyldes med kufferter og børn og campingvognen er sat på trækket, og det går ned igennem Tyskland, er der en del praktiske ting, som der skal være styr på. Det har sat ord på i denne artikel om kør-selv ferie i Italien.

autocamper kører til italien

Trentino-Alto Adige

Trentino-Alto Adige er beliggende i den nordlige del af Italien på grænserne til Østrig og Schweiz, og hvor du krydser Brennerpasset allerede efter kun 1200 kilometer fra den dansk/tyske grænse.

Trentino-Alto Adige, er med dens placering, primært kendt for sin skønne natur, der er stærkt beriget med bjerge, som i den grad toppes ved nogle af de smukkeste bjerge i Europa, Dolomitterne. Bjergkæden, som i 2009 kom på UNESCOs verdensarvsliste og som kan tilbyde de skønneste dale og flotte bjergkæder i Val di Fassa, Brenta, Val Gardena og Val di Fiemme.

Det varierende landskab udspringer sig i meget. Som de majestætiske toppe i Dolomitterne, skove, floder, stillestående søer og et massivt stort stykke uberørt landskab, der står i en smuk kontrast til lysspillet fra Dolomitterne.

campingferie i Trentino-Alto Adige

Gardasøen

Gardasøen er vel den mest populære sø i Italien, i hvert fald for os danskere, som hvert sommer drager derned i vores tætpakkede bil med badebukser, solcreme og børnene på bagsædet.

Gardasøen er så stor, at den deler sig imellem de tre regioner, Trentino-Alto Adige, Lombardiet og Veneto, og her i Trentino, får du den nordlige del af søen med. Her kan du bl.a. opleve Riva del Garda, der især er kendt for sine mange windsurfere og sin smukke placering bag Brenta bjergene. Derudover kan vi anbefale at se byen Torbole & Nago, ruiner ved Arco, der er blandet sammen med de mange oliven og vinmarker.

Når vi taler om campingferie til Italien, er det uundgåeligt at komme uden om Gardasøen, og den har vi da også ganske kort berørt under de tre ovenstående regioner, men vi har lavet en langt større og mere fyldestgørende artikel om den største sø i Italien.

Vi har skrevet en stor guide til ferie ved Gardasøen her.

campingferie med børn

Veneto og Venedigområdet

Veneto er en region som næppe behøver nærmere præsentation.

Veneto tiltrækker nemlig millioner af turister hvert år, som kommer for at holde badeferie ved Garadsøen, se de verdenskendte byer som Verona, Vicenza, Padova og Venedig, og smage vin fra de kendte vinmarker, der bl.a. tæller Valpolicella og Prosecco.

Motorvej E45 kører dig hele vejen fra Danmark og ned til Gardasøen og Verona. Hernede møder du motorvej E70, der går mellem Milano og Venedig, så skal du over mod Venedig, har du altså fremragende motorvej at køre på hele vejen.

Skal du holde campingferie nord eller syd for Venedig, er der populære byer som Carole og Lido di Jesolo med deres flotte badestrande. Syd for Venedig, er der lige så store campingpladser og dejlige badestrande ved Chioggia.

Verona, Vicenza og Padova

Selvom byerne ikke er kendt for deres badestrande, så er de alligevel værd at nævne i denne sammenhæng. Storbyer med en unik historiefortælling fra Romeo og Julie i Verona, Palladinos villaer ved Vicenza og til de flotte kirker og botaniske haver i Padova. De tre byer er alle på UNESCOs verdensarvsliste og er et besøg værd.

Vinmarker i Veneto

Du skal ikke køre langt fra hverken Gardasøen eller Verona, før du rammer Valpolicella markerne, hvor vinbonderne er klar med en smagsprøvning af deres druer. Det samme gør sig gældende med Prosecco, som du også finder på disse kanter i den nordlige del af Veneto. Husk at booke tid til rundvisning og vinsmagning på en vingård.

Gardasøen

Veneto har fået den østlige del af Gardasøen. Her ligger campingpladserne side om side med de charmerende byer ved søen. Her er det især byer som Peschiera del Garda og Lazise, der tiltrækker turisterne, så husk at bestille din sommerferie i god tid, hvis det er hertil turen går til. Byer som Bardolino og Malcesine kan også være med på både charme, gode badestrande, lækker mad og flot natur.

Lombardiet

Den rigeste region i Italien byder på modebyen Milano, den gamle og nye bydel i Bergamo, smukke byer som Mantova og Cremona og ikke mindst, så finder du Comosøen, Gardasøen og Maggiore søen i Lombardiet.

Det hele har været med til at inspirere millioner af mennesker gennem tiden, der har taget på ferie i Lombardiet og som har søgt og fået det bedste ved en ferie.

Byerne

Jeg tror det er de færreste, som holder ferie i Lombardiet, som ikke tager en tur til Milano og ser deres spektakulære Duomo og de mange, og dyre, shopping gader.

Eller tag en mere rolig og afslappet tur til Bergamo og oplev den charmerende bydel, Bergamo Alta, og oplev en anderledes atmosfære i det ellers travle Lombardiet.

Regionen byder også på Cremona, Lodi, Pavia og Mantova, der dels kan prale af deres flotte gotiske kirker, eller har verdensarv fra UNESCO at tilbyde.

campingferie i lombardiet

Gardasøen

Lombardiet har fået den vestlige del af Gardasøen og her kan du opleve byer som Sirmione, Salo, Gardone Riviera og mange andre. Den side af søen har færre turister end den østlige side, men i den sidste ende, er dog ikke meget forskel.

Comosøen

Mere rolig mht. turister ift. Gardasøen, men med en lige så underskøn og smuk natur som Garda, og med byer, der strækker sig helt op på den øverste hylde, når vi taler om skønhed.

Her kan nævnes Menaggio på vestsiden, Bellagio, som ligger lige i midten af søen og Varenna, som du finder på østsiden af søen. Dette blot for at nævne nogle byer, som alle har en historie af smuk natur, kunst og kultur at fortælle dig. Læs meget mere om Comosøen her.

Lago di Maggiore

Maggioresøen deler sig i Piemonte, Lombardiet og Schweiz. Nøjagtig som ved Como og Gardasøen, er der en fantastisk smuk natur, mildt klima det meste af året, og charmerende små byer helt ud til søen.

Her det oplagt at krydre campingferien med et kig på de mange herskabende villaer, med dertilhørende haver, hvor der intet er, som står skævt, mens søen skvulper svagt i forgrunden.

Campingferie i Toscana

Campingferie er for mange danskere ved Gardasøen og andre steder i norditalien, men Toscana er også ved at lære det, og er ved at kende en af de mest populære former for ferie, som vi danskere og generelt skandinavere holder.

Toscanas byer

I Toscana har vi at gøre med et hav af muligheder, for at komme ind og se en verdenskendt by som Pisa, Firenze, Arezzo, Siena og vi kunne fortsætte i en uendelighed. I de nævnte byer, har du det skæve tårn, Uffizi og duomo i Firenze, Piazza Grande i Arezzo eller Piazza Campo med det kendte klokketårn og palio løb i juli og august.

Vi kunne også sætte ord på San Gimignano, Volterra, Pitigliano, Sorano, for bare lige at komme på sporet af middelalderbyer, som i den grad er et besøg værd. Her vil du virkelig få Italien at føle, mærke den italienske stemning helt tæt på, og som vil få dig til at få den fornemmelse, at her skal jeg tilbage.

Landskabet i Toscana

Når vi taler om italienske landskaber, er det vel det mest varierende landskab der findes, ikke bare i Europa, men i hele verden. I Toscana udspiller de smukkeste landskaber sig omkring Chianti, som du kører igennem mellem Firenze og Siena. UNESCO har Val d’Orcia området på deres verdensarv, og dette vidunder kan du finde frem til syd for Siena, og her er vi nede i den absolut sydligste del af regionen.

Strande i Toscana

Det er ikke nødvendigvis et must, at når man er på camping, at der så også er en strand ganske få meter fra sin plads. Men jeg tænker, at det for de fleste mennesker, er det nok noget der hænger sammen, om ikke vi kan komme til stranden, så kan vi i det mindste komme i en pool.

Strandene i Toscana, for at nævne nogle af de mest populære, så taler vi om Viareggio i den nordlige del af regionen, der er mellem Pisa og grænsen til Ligurien. Pisa Marina kan også noget og her får du det skæve tårn lige i nærheden, og så kan vi nævne området ved Maremma, der, og det er en helt subjektiv holdning, er et af de meste fredfyldte områder i Toscana.