Skip to main content

Italiens Regioner

Den italienske støvle er inddelt i 20 regioner, hvor 5 af dem har autonom status, som bla. giver dem større økonomisk selvstændighed

Abruzzo

Naturen er højdepunktet i Abruzzo, hvor både havet og bjergene forener sig om smukke naturoplevelser i hele regionen.

Aostadalen

Aosta kan besøges hele året, men er mest kendt for sine berømte skisportssteder, som er et rent paradis.

Apulien

I Apulien finder I Italiens største mængder af olivenolier og vin – produkter der har fremragende vilkår i den varme region.

Basilicata

Basilicata har en interessant historie og et varieret landskab der bl.a. indebærer nogle af Syditaliens bedste strande.

Calabrien

Tåen på den Italienske støvle, er en oplevelsesrig rejse, på alle mulige positive måder. Glohed og med et fantastisk landskab.

Campania

Dette er klasse! Campania har så ufattelig meget at byde på, på et pænt stort område, så I er nød til, at have god tid i regionen.

Emilia-Romagna

Emilia-Romagna har masser af interessante og yderst seværdige byer at byde på. Bl.a. overdådige, Bologna, som er et must at besøge.

Friuli-Venezia Giulia

I Friuli-Venezia Giulia er naturens kontraster er ganske enkelt enestående. Fra de høje Dolomiter til de formidable strande og dale.

Lazio

Regionen Lazio er Rom! Men! Lazio har så utroligt meget mere at byde på, end den (efter min mening) smukkeste hovedstad verden har set.

Ligurien

Ligurien er en sand perle for livsnydere, som hungrer efter et fremragende klima, gribehjertende natur og mad i verdensklasse

Lombardiet

Lombardiet byder på det hele, med velhavende byer, natur i verdensklasse og mode og rigdom i regionens hovedstad, Milano.

Marche

Marche er en naturlig skønhed, som ligger ude ved Adriaterhavets kyst, klemt inde mellem havet, Emilia-Romagna, Umbrien og Abruzzo.

Molise

Molise er Italiens næstmindste region. Men det bliver charmen og indbyggernes imødekommenhed ikke mindre af!

Piemonte

Piemonte har enorme kontraster fra dens flade grønne marker med floden Po, til de høje og sneklædte Alper.

Sardinien

Det siges de bedste strande i Italien er på Sardinien, så hvis I/du er til badeferie så er Sardinien et fantastisk sted at holde ferie.

Sicilien

En tur til smukke Sicilien kræver minimum en uge, hvilket endda måske er i underkanten på middelhavets største ø.

Toscana

Toscana har det hele. Vin i verdensklasse, arkitektoniske perler på rad og række, verdenskendte byer og meget, meget mere.

Trentino-Alto Aldige

Alto Adige har bevaret sin østrigske kultur og tyske sprog, hvor i mod Trentino er udpræget Italiensk talende.

Umbrien

Umbrien kaldes Italiens grønne hjerte. Regionen ligger blødt, bakket og grønt, og en lille smule gemt bag naboregionen Toscana.

Veneto

Veneto byder på vældige kontraster i form af naturskønheden i Dolomitterne, til de fantastiske byer som Verona og Vicenza.

De 5 regioner i Italien med autonom status er Sicilien, Sardinen, Valle d’Aosta, Trentino-Alto Adige og Friuli-Venezia Giulia.

Den smukke middelhavsø, Sicilien, er den største region i støvlelandet med et areal på 25.711 km², mens den mindste er Valla d’Aosta, som med sine blot 3.263 km² ikke fylder meget oppe i de italienske Alper.

Lombardiet er med over 10 millioner indbyggere, den mest befolkningsrige region, mens Valle d’Aosta med blot 128.000 indbyggere, er den region med færrest indbyggere. Befolkningstætheden toppes af Campania, hvor der bor 447 mennesker pr. km², her har Valle d’Aosta kun 39 pr. km².

Udover de 20 verdenskendte regioner, følger derefter 110 provinser og 8.092 kommuner, hvoraf du kan læse om alt det, andre steder her på siden.