Skip to main content

Lazio

Meget mere end Rom

Ferie i Lazio

Regionen Lazio er Rom! Sådan er det. Men Lazio har så utroligt meget mere at byde på, end den smukke hovedstad.
Lazio på 20 sekunder

En stor del af Lazios landskab er dannet ved udbrud af fire vulkaner, hvis lava spredte sig ud over området. Rom dominerer klart regionen, og laver et klart skel med skovene og bjergene i nord, og de Pontinske sumpe i i syd.

Så selvom Rom, med sine enorme, smukke og vidunderlige rækkevide, er en stor by, så er der stadig af smuk natur, med dejlige varme søer og lange strande i verdensklasse.

Her ligger Lazio
Her ligger Lazio
Seværdigheder i Lazio

Historie fra 2. verdenskrig

Montecassino klosteret

Vi starter vores historie om Lazio direkte på med Montecassino – eller Monte Cassinoklosteret – som er det gigantiske kloster, du kan se, når du kører på motervej E45 mellem Rom og Napoli.

Montecassino klosteret star på bakken ved Cassino og står med historien om det drabelige slag mellem de allierede og deres modstandere i WWII.

Læs mere om Montecassino klosteret

Montecassino klosteret i Lazio
Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Lazio.

Her skal du overnatte i Lazio

De bedste hoteller i Lazio

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien i Lazio regionen.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller her

Tag toget i Lazio

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Turano søen i Lazio

Lago del Turano

Lago del Turano finder vi i den nordlige del af Lazio, nærmere bestemt har du cirka 1 time og 15 minutters kørsel inde fra den italienske hovedstad, hvorfra du kører mod nordøst.

Søen blev skabt i 1939 for at styrke vandkraftværket til byerne Terni og Rieti.

Læs mere om Turano søen

Peterspladsen

Rom er af de mest fantastiske byer i verden

Italiens hovedstad

Fantastiske Rom

Selvom Lazio er meget mere end Rom, kommer vi ikke langt i en artikel om Lazio-regionen, før vi må nævne Italiens hovedstad.

Byen byder simpelthen på så meget historie, så mange seværdigheder, så meget kunst og så meget kultur, at uanset hvor mange besøg du foretager dig derned, så vil du aldrig føle dig færdige med dén og de flinke og rare romere.

Hotel ved Fiumcino lufthavnen i Rom

Hotel ved Fiumcino lufthavnen i Rom

Hotel ved Fiumcino lufthavnen ved Rom, både ved en ferie, men også hvis du skal tidlig afsted om morgenen eller sent om aftenen.

Hotel ved Fiumcino lufthavnen

Når du skal til Rom og du bestiller dine flybilletter, er du ikke selv herre over hvornår du lander i Fiumcino, eller hvor tidlig du skal afsted om morgenen.

Uanset om det er i denne ene ende om morgenen eller den anden om aftenen, er det en klar fordel, at booke hotel ved lufthavnen, således du ikke skal med tog, bus eller taxa på disse ydertidspunkter.

San Felice Circeo

Vi er nede i den sydlige del af Lazio, her hvor solen næsten altid skinner, og flere og flere badebyer tager i mod mange gæster, fortrinsvis italienske, om sommeren, når det bliver alt for hedt inde i Rom.

Vi er taget til San Felice Circeo!

En by der ligger godt 30 kilometer syd for provinshovedstaden, Latina, små 100 kilometer syd for Rom, og 15 kilometer nord for Napoli.

De to lufthavne ved hovedstaden, Fiumicino og Ciampino er hhv. 111 og 107 kilometer fra San Felice Circeo.

En badeby i 2 halvdele

Vi landene for mange år siden selv i Fiumicino, hvor turen skulle fortsætte sydpå til Napoli i en lejet bil, og her tog vi ikke motorvejen, men derimod kystvejen. Og tro på det, når der siges, at det var hele turen værd!

For nok er kystvejen mere langsom – det siger sig selv – men det at køre med Middelhavet på sin venstre side, smukt og blåt som Middelhavet er skabt, er bare noget helt andet end en tur på den 3-sporede motorvej, Autostrada del sole.

Et godt fif: Tag landevejen langs kysten, når du skal fra Rom og ned til San Felice.

San Felice Circeo er en kendt badeby i Lazio, der kendetegnes ved, at byen ligger i to halvdele, ligesom du måske kender fra Bergamo?

Den gamle bydel ligger oppe på foden af bjerget, Circeo, mens den nyere bydel er nede ved vandet.

Hele området har været beboet i 1000’er af år, hvilket også fremgår af alle de historiske fund, der er fundet her.

I en af de mange huler ved bjerget, blev der for nogle år siden fundet et kranie, der stammede helt tilbage fra Neandertal perioden.

Derved kan vi jo slå fast, uden at være helt præcis, at der har været beboelse her for mere end 28.000 år siden, og med al sandsynlighed i længere tid.

Festival og seværdigheder

I byens centrum finder du Torre dei Templari, tempelriddernes tårn, der i dag huser rådhuset.

En festival, der hvert år holdes i september for at hylde paletkirugfiskene, og foregår ved Santa Maria della Sorresca.

Nationalparken er kandidat til at komme på UNESCO’s verdensarvsliste, og lad den komme det. Den har fortjent den store status.

Parco Nazionale del Circeo

Du kommer ikke på disse kanter uden at komme udenom Parco Nazionale del Circeo, der med åbne vidder har spektakulære og virkelige flotte landskaber og udsigtspunkter over marker, enge og ikke mindst havet.

Parken spænder sig på et kæmpe område i mellem Anzio og Terracina, to berømte badebyer i regionen.

Tag også en tur til Zannone øerne, som er kendt for sine mange forskellige fuglearter. Der sejles til Zannone fra flere forskellige byer langs kysten. Det er som at få fred helt ind i sjælen!

Ferie i Sperlonga Lazio

Fantastisk feriested

Sperlonga

Denne populære badeby finder vi i den sydlige del af Lazio.

Den er en af de smukkeste landsbyer i Italien. Og med det charmerende centrum, omgivet af den smukkeste natur og det krystalklare vand, er dette et oplagt feriemål til en god ferie i Lazio.

Lazio’s ukendte del i øst

Subiaco

Lazio er groft sagt, måske en tand sat på spidsen, næsten kun kendt for Italiens prægtige hovedstad, Rom, også kaldet den Evige Stad.

I den allerøstligste del af Lazio finder du en helt fantastisk natur, spækket med små bjergrige landsbyer. Heriblandt den smukke Subiaco, der også er krydret med den ære, at være på listen over de smukkeste landsbyer i Italien.

Der er kirker, som vi kender i vores elskede Italien, og store flotte og kendte klostre, som Santa Scolastica og San Benedetto, og blandet med stemningen i Subiaco, er der middelalder stemning i verdensklasse.

Subiaco ligger godt en times kørsel fra Roms centrum.

Subiaco i Lazio
Civita di Bagonoregio i Lazio

Den døende by!

Civita di Bagnoregio

Civita di Bagnoregio, også kaldet den “Den døende by”, er en af de smukkeste byer i Italien, og er også tilføjet på listen over de smukkeste landsbyer i støvlelandet, I borghi piu belli d’Italia.

Byen ligger godt en times kørsel nord for Rom, som gør det til en perfekt en-dags tur, at besøge byen. der ligger temmelig afsides i en dal i Viterbo provinsen

Læs mere om Civita di Bagnoregio

Vil du se monstre i Italien?

Parco dei Mostri

Ved byen Bomarzo, finder vi Parco dei Mostri, eller Sacro Bosco, finder vi denne have, hvor det vrimler med skruppelløse monstre til højre og venstre.

Læs mere om monsterparken i Bomarzo

Monsterparken i Bomarzo
Ponza Lazio

Ponza

Ponza er en vidunderlig ø i det Tyrrhenske hav, midt imellem Rom og Napoli og blot 5 kvarters sejlads fra det italienske fastland.

Snup nogle dage på den fantastiske ø, en uge eller to, og få trækket vejret helt ud og glem alt om job og dagligdag derhjemme. Det er ferie på Ponza!

Fiuggi

De bedste kurbade finder du i Fiuggi

Fiuggi, en lille by med 10.000 indbyggere ligger i Frosinone provinsen, godt 1 times kørsel syd for Rom.

Byen har flest hoteller at byde turisterne i Lazio, efter Rom, hvilket er ganske imponerende, taget Fiuggis størrelse i betragtning.

Det er kurbade og varme kilder, der er helbredende, som tiltrækker turisterne.

Fiuggi Lazio
Nemi i Lazio

Nemi

Nemi er en idyllisk by syd for Rom ud til den pragtfulde Lago di Nemi.

Castel San Pietro Romano

Byen er en af de smukkeste landsbyer i Italien.

Lazio rummer mange smukke landsbyer, både syd og nord for hovedstaden, og her i Castel San Pietro Romano, er vi godt 40 kilometer sydøst for den italienske hovedstad.

ikke fundet informationer om det.

Castel San Pietro Romano i Lazio
Castel Gandolfo i Lazio

Castel Gandolfo

Byen er en af de smukkeste landsbyer i Italien.

Se den sukkeste udsigt over Albano søen og samtidig en af de hyggeligste piazzaer i Italien.

Læs mere om Castel Gandolfo

Villa d'Este i Tivoli

Tivoli

Byen Tivoli finder du i retning mod Abruzzo, øst for Rom, godt 30 kilometer fra byens centrum. På skråningerne ved Tiburtini og langs Aniene floden, er stedet et klimatisk paradis.

Du mærker ikke storbyens puls, selvom du er kort fra Rom, for her emmer simpelthen en ro, som på alle måder er charmerende. Det er også her i Tivoli du kan se Villa d’Este og Villa Adriana, der begge er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Villa d'Este i Tivoli

Villa D’este

Pragtfulde Villa d’Este kom på UNESCOs verdensarv i 2001og den er en del af et fascinerende område som danner vandfald, kløfter og huler. Mesterværket i renæssancekunst blev bestilt i det 16. århundrede og er i dag et af de mest besøgte i Italien.

Bygningen er en skønhed, men det finder du også i den skønne have med springvand, nymfer og hydraulisk musik. De mange skulpturer som står ved de forskellige vandfunktioner, er dedikeret til de græske guder, der bl.a. tæller Grotta di Diana, Fontana del Pegaso eller Loggia di Pandora.

Hele herligheden finder du på Piazza Trento 5.

Bolsenasøen

Bolsenasøen er den mest turistbesøgte sø i Tusciasøerne, hvor den er en stor attraktion for turister, som hvert år tilbringer ferie ved denne smukke sø.

Søen finder du i den nordlige del af Lazio i Viterbo provinsen. På disse kanter finder du spektakulære naturscener, som bl.a. kan indbefatte et besøg ved Civita di Bagnoregio, som giver dig et usandsynligt flot skue over den døende by.

Læs mere om Bolsenasøen

Bolsenasøen i Lazio
Bolsena

Bolsena

Bolsena er en rejse tilbage i tiden, hvor du samtidig kan nyde udsigten, og selvfølgelig bade i den blanke sø, Bolsena søen, der er en den største vulkansø i Europa.

Byen er et dejligt feriested, hvor du kan nyde den fred og ro, som en sø kan, og hvor der er god plads til de mange turister på campingpladserne, som der ligger langs søen.