Skip to main content

Marche

Et mesterstykke i naturlig skønhed

Ferie i Marche

Marche er et mesterstykke i, hvad moder natur kan præstere. Smukt klemt inde mellem Umbrien og Abruzzo, som sammen med Marche, er verdenskendte for deres naturskønheder.
Marche på 20 sekunder

Der er nemlig masser af dejlige byer og områder, som gør, at man i den grad bliver forelsket i stedet. Den mest kendte by er Urbino, der er en af de få bjergbyer i Italien, som ikke er omringet af nyere og mere moderne forstæder.

Ascoli er en lille universitetsby, har et verdensklasse centrum med Piazza del Popolo som den centrale akse for byens indbyggere. Et centrum der, selvfølgelig, også er på UNESCOs verdensarvsliste.

Her ligger Marche
Her ligger Marche
Ferie i Marche

Lidt om Marche

Marche er en kende underkendt i turistbranchen og i hvert fald, hvis vi taler om turiststrømmen her fra det høje nord, så er Marche ikke overbebyrdet med turister. Og tak for det!

Lufthavnene ligger heller ikke umiddelbart rundt hjørnet.

Skal du direkte til Marche fra Skandinavien, er det sandsynligvis lufthavnene i Rom, Bologna eller Pisa, hvorfra der rent faktisk ikke er langt, tværs hen over den italienske støvle.

Conero i Marche

San Marino

Republikken San Marino, der er verdens femtemindste stat, ligger som du måske ved i Marche.

San Marino er hjemsted på Monte Titano, der strækker sig 739 meter op over havet. Fra udsigtspunkterne har du en fuldstændig fantastisk udsigt over Adriaterhavet. Betagende!

Vest for San Marino ligger fæstningen, San Leo, som også er et imponerende syn.

Skønne områder og natur

Noget af det Marche er bedst til, er at vise naturen på smukkeste vis.

Uanset om du befinder dig i Grotte di Frassis hulesystem eller på Portonovos skønne strande, så er Marche garant for smukke oplevelser.

Også i byerne er der noget for øjet. Urbino er en smuk middelalderby med skæve gader og vinkler, og Montecosaro er, inde bag sin bymur, en af Italiens smukkeste byer.

Ferieby i marche
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Marche. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Marche

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien i Marche.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Marche her 

Conero i Marche

Badeferie i Italien

Badeferie i Portonovo

I januar måned, er det faktisk ikke for tidligt at begynde og kigge på jeres sommerferie, som naturligvis skal gå til Italien. Vi har i denne omgang bevæget os rundt i Marche, nærmere bestemt ved feriestedet Portonovo, som ligger ganske tæt på storbyen Ancona.

Næsten en halv million turister i sommermånederne kan næppe tage fejl, og der er ikke noget at sige til det. Portonovo er en del af den vidundelige Parco del Conero, der med sine 6.000 hektar, fylder en del af Marche, syd for Ancona.

Portonovo ligger fredfyldt i bugten ud mod Adriaterhavet, da Monte Conero stejler højt og tager al vind der skulle komme ned mod de badende gæster.

Der er to store campingpladser ved den smukke bugt, den ene hedder Camping La Torre, og priserne formentlig lettere tilgængelig, end eksempelvis ved Gardasøen.

Hulesystem midt i Marche

Grotte di Frassasi

Vi finder den imponerende Frasassi grotte i Marches vestlige del.

Derfor ligger seværdigheden i nær afstand af det sydlige Toscana eller Umbrien, hvis det er der du holder din ferie.

Det kan jo egentlig også bare være, at du holder ferie i Marche?

Grotte di Frasassi
Urbino i Marche

Urbino er en smuk middelalderby

Den største attraktion i Marche

Urbino

Urbino er en smuk middelalderby, med små og skæve gader i alle vinkler. Dette vidunderlige centrum, er naturligvis præget af Palazzo Ducale, men byens Duomo er også et besøg værd.

Yderligere elskværdigt er det, at byens mange unge studerende fra byens universitet, sætter et pragtfuldt liv, her midt i middelalderens centrum.

Urbino ville uden tvivl ikke være så kendt, uden Palazzo Ducale, bygget af Federico da Montefeltro. Galleria Nazionale delle Marche er til huse i den enorme renæssance bygning.

Montecosaro i Marche

Marche's bagland

Montecosaro

Montecosaro ligger inde i det bakkede Marche landskab. Adriaterhavet er dog ikke langt væk, fra Civitanova Marche, der blot er et lille kvarters kørsel væk.

Fra regionens hovedstad, Ancona, er der små 45 minutters kørsel, hvor du følger motorvej A14, og drejer af ved frakørsel, Civitanova Marche-Macerata, og følg vejen ind mod byen.

Montecosaro er en af 22 landsbyer i Marche regionen, der er på listen over de smukkeste landsbyer i Italien, I Borghi piú belli d’Italia.

Det er der flere årsager til naturligvis, bl.a. når du møder byen, der isoleret står på en bakketop med en flot udsigt over Chienti dalen.

Centrum i Montecosaro

Byen er kompakt, godt omringet af en bymur, omkring den indre by, der har været en forsvarsmur siden det 14. århundrede. Du kommer ind i det smukke centrum ved Porta San Lorenzo.

Arkitekturen fejler da så bestemt heller ikke noget på disse kanter, hvilket den ikke gør nogen som helst steder i Italien.

Flere kirker tegner sig for det smukke ved byen; Chiesa di San Rocco, Chiesa di Sant’Agostino, Chiesa del Crocifisso, Chiesa della Anime og Chiesa di San Domenico, og dette er endda ikke dem alle, men der kan dårligt stå flere i denne artikel.

Den romerske basilica, Santa Maria, eller, Santissima Annunziata, betragtes som et af de fineste og smukkeste eksempler på romansk arkitektur, og dette er ikke kun i Marche, men i hele Italien. Den finder du i Montecosaro Scalo.

Seværdigheder nær Montecosaro

Fra Montecosaro er der ikke langt til Loreto med den fantastiske smukke basilica på byens torv. Civitanova Marche, en dejlig by ved Adriaterhavet, er også et besøg værd med dens mange smukke kirker og haver.

Parco dell’Annunziata er en malerisk park, hvor alle sanser kan få den ro, som den fortjener. Dette vil og er dog sjældent et problem i Italien, og da slet ikke inde i bakkerne i Marche.

Mod syd skal nævnes Ascoli Piceno, der uden tvivl, måske en subjektiv mening, men Ascoli Piceno er uden tvivl en af de smukkeste byer i Marche.

Klassik middelalderby i Italien!

Smukt badeby ved Riviera Conero

Numana

Numana er beliggende ud til Adriaterhavet, midt i den naturskønne park, Parco Regionale del Conero, og vi finder byen på Coneros Riviera.

Det findes næppe mere idyllisk end dette, med azurblåt hav, smuk natur i fredsommelige omgivelser.

Conero i Marche
Piazza del Popolo i Ascoli Piceno i Marche

Marche’s smukkeste by

Den smukkeste by i Marche

Ascoli

Selvom Ascoli Piceno kun er den fjerde største by i regionen, Marche, må den altså påtage sig ansvaret som regionens flotteste, dette naturligvis sammen med Urbino.

Ascoli ligger betagende smukt i den sydlige nede af Marche, meget tæt på grænsen til grænsen til Abruzzo.

“Ascoli Piceno er en af de smukkeste små byer i Italien, og jeg kan ikke se andre der ligner den”, skrevet af Guido Piovene i Rejsen til Italien i 1957.

Basilica i Loreto i Marche

Smuk middelalderby

Loreto

Vi finder Loreto lige syd for hovedstaden, Ancona, hvor der blot er en lille halv time i bil til.

Loreto i Marche er en bjergby i den lige så bjergrige region, Marche. Inde i byen kan du se den imponerende Basilica della Santa Casa kirke.

Læs mere om Loreto

Landsby-idyl

Torre di Palma ved Fermo

Torre di Palme har et charmerende centrum, og en fantastisk panorama udsigt ud over det blå Adriaterhav.

En udsigt der dominerer den bakke byen befinder sig på, og som er svær at slippe, når først du står deroppe. Byen er 104 meter over havets overflade.

Byen er en af de smukkeste landsbyer i Italien.

Torre di Palme er en af de smukkeste landsbyer i Italien og Marche
Grottammare

En af de smukkeste landsbyer i Italien

Grottammare

Byen er faktisk opdelt i to byer, hvor den ældre middelalderby, er højt over den nyere bydel. Hernede i den nye bydel finder du naturligvis stranden, som kan byde dig på 5 kilometer lang sandstrand. Den dejlige og hyggelige arkade, som følger stranden, er med til at gøre oplevelsen tryg for alle aldre.

Læs mere om Grottammare

Offida

Ved indgangen til det historiske centrum går du forbi Monumento alle merlettaie, der viser en mor og en datter som sidder og knipler.

En historie du kan se mere til ved dit besøg i byen, som er en af de smukkeste landsbyer i Italien.

LÆS MERE OM OFFIDA

Offida i Marche