Skip to main content

Sardinien

Dramatisk natur og krystalklart vand

Ferie på Sardinien

Det siges de bedste strande i Italien er på Sardinien, så hvis du er forelsket i krystalklart vand, med dramatisk natur omkring  dig, er Sardinien et fantastisk sted at holde ferie.
Sardinien på 20 sekunder

Hvide sandstrande er ligeså tidsløse som resten af Sardinien, hvor tiden nærmest har stået stille, eller i hvert fald skredet meget langsomt frem. Heldigvis! For det efterlader øen i en charme og ro, som er helt ubeskrivelig, og hvor der er alle lejligheder og steder, hvor det er muligt at koble helt af fra hverdagens jag.

Sardinien er karakteriseret ved et dramatisk, bølgende højland og en kyst med fortryllende, gennemsigtigt hav, isolerede vige, lange sandstrande og huler.

Her ligger Sardinien
Her ligger Sardinien
Seværdigheder i Sardinien
Skønne strande og fantastisk natur

Velkommen til Sardinien

Sardinien er den næststørste ø i Middelhavet og et yndet rejsemål for turister verden over. Og det forstår man nemt, når man ser, hvad Sardinien har at byde på.

En ferie i Sardinien byder på fantastiske oplevelser.

Dyk i det krystalklare vand, rejs tilbage i tiden til de fantastiske monumenter fra en mystisk fortid, eller tag en tur rundt og oplev et fantastisk køkken med spændende smagsindtryk.

I Sardiniens hovedstad, Cagliari føres du ind i et net af byens historie og flere verdenskendte museer, bl.a. Cittadella dei Musei og Museo Nazionale Archeologico.

sardinien
seværdigheder sardinien
ferie sardinien

Sardiniens natur

Gennargentu-bjergene, hvis højeste tinde er 1.834 meter over havet, beskytter området med landlige flækker.

I den nordøstlige del af øen, falder bjergene dramatisk ned mod de høje bølger ved Costa Smeralda. Et område der er et eksklusivt kystområde.

Længere sydpå ved Golfo di Orosei, virker det som om der aldrig har været et menneske, et område, som er helt og aldeles uspoleret.

Oplev Sardiniens byer

I Sardiniens hovedstad, Cagliari føres du ind i et net af byens historie og flere verdenskendte museer, bl.a. Cittadella dei Musei og Museo Nazionale Archeologico.

Sassari, Oristano, Alghero og Olbia, er alle byer, der føres frem som vidunderlige destinationer i markedsføringen fra Sardinien.

Olbia er en by i rivende udvikling, gjort rig af turismen, som er bibragt af feriestedet Costa Smeralda.

Olbia står i skærende kontrast til den dystre by, Nuoro, der med sine provinser i skyggen af Gennargentu bjergene, har meget lidt til fælles med Sardiniens andre byer.

Villa Bulcrini B&B Country House Sardinien
Hotel Arcupintau Sardinien
Hotel Villa Fanny Sardinien

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, og meget, meget på Sicilien. 

Her skal du overnatte på Sicilien

De bedste hoteller på Sardinien

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien på Sardinien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller på Sardinien her

Tag toget på Sardinien

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Katalansk inspiration på Sardinien

Alghero

På Sardiniens nordvestlige kyst, finder vi den katalansk inspirerende by Alghero.

Algheros lufthavn finder du 12 kilometer fra byens centrum. Lufthavnen er i de sidste år virkelig kommet på det internationale landkort efter lavprisselskaberne har givet den meget mere trafik.

Er du allerede på Sardinien, måske på ferie nede ved Cagliari, har du små 3 timers kørsel på til Alghero.

Det lille Barcelona

Barceloneta (Det lille Barcelona), er Algheros kælenavn, og det er med god grund.

Alghero har været befolket af nybyggere fra Catalonien, hvilket man også mærker i byen, og på de lokale, hvor der stadig bliver talt catalansk.

Byen har et spansk udseende, hvor selv gadenavnene stadig står på catalansk.

Alghero på Sardinien

Seværdigheder i Alghero

Noget du kommer til at opleve på din ferie i Alghero, er at byen har bevaret sine mure, der blev brugt som forsvarsværk.

En fabelagtig tur får du ude på voldene, hvor havet møder dig og den gamle by. Torri e bastoni di Alghero er belagt med tårne, med udsigt over bugten, men ikke alle er åbne hele tiden.

Disse antikke mure er velegnet til afslapning, med en dertil hørende fantastisk udsigt, og den gamle bydel, der delvist er omringet af de middelalderlige mure, og labyrintagtige gyder, kan vel næppe findes smukkere og mere fortryllende.

Her er de brolagte gader, kranset af høje huse og hvor vasketøjet flagrer over alt. Her er alt fra afslapning til den livlige havn, og det er også her, at stemningen og hyggen formerer sig til noget særligt – specielt når aftensmaden skal indtages fra det lokale sardinske køkken.

Områdets bedste strand er Spiaggia di Maria Pia, og når du er ved havet, er der en meget populær sejltur ud til Grotta di Nettuno.

Ferie i Cagliari

Cagliari er Sardiniens smukke hovedstad

Sardiniens hektiske hovedstad

Cagliari

Cagliari er Sardiniens hektiske hovedstad, som bl.a. byder på Castello – et middelalderområde med stejle, atmosfærefyldte små gader, der ligger klemt inde bag gamle mure og tårne. Stærkt charmerende!

Oplev den bedårende udsigt oppe fra Piazza Costituzione, hvor du får et fantastisk view udover byen og det omkring liggende landskab.

Bosa

Bosa er en lille malerisk by som er beliggende på Sardiniens nordvestlige kyst. Bosa’s smukke beliggenhed er godt hjulpet på vej af floden Temo.

Det varme klima der omgiver Bosa og området, er indbydende for alle, og i særdeleshed for os fra Skandinavien. Rent faktisk, er der flere og flere danskere, der tager dertil. Og det er forståeligt!

Læs mere om Bosa

Bosa på Sardinien
Cala Gonone Sardinien
Cala Gonone
Ferie i Cala Gonone
En kystby ved Orosei bugten

Cala Gonone

Den lille kystby Cala Gonone ligger ved den pragtfulde Orosei bugt. Fra provinsens hovedstad, Nuoro, og ud til Cala Gonone, har du godt en lille times kørsel.

Det skal samtidig siges, at der er et ganske fremragende offentligt bussystem i provinsen. Her kan du nemt og billigt komme rundt, også ud til Cala Gonone.

Cala Gonone ligger klemt helt ud til havet, og byen går smukt i hånd med det blå hav, som på vidunderligste vis giver et pragtfuldt syn udover Orosei bugten.

På din ferie i Cala Gonone vil du opleve den ene skønne strand efter den anden. Bl.a. Cala Cartoe, Ziu Martine, Cala Fuili og Cala Luna, hvor specielt den sidstnævnte, er særdeles populær.

Seværdigheder i Cala Gonone

Grotta del Bue Marino åbner sig langs kyststrækningen i Dorgali, syd for Cala Fuili stranden, er en stor magnet på turisterne. Grotten er 5 kilometer lang, opdelt i to, og er oplyst på 900 meter. Bemærk, at der kun er indgang fra den sydlige gren.

Du kan kun besøge stedet fra havet. Her er der flere muligheder at komme derud. Der er sejlafgange fra Cala Gonone, Orosei, Santa Maria Navarrese, Arbatax og La Caletta, og billetterne kan købes i alle kiosker og butikker, som er en god idé at købe dagen forinden du tager derud.

Fra Area del Mannu, godt 4 kilometer fra Cala Gonone, får du en udsigt udover bugten, som sjældent ses smukkere.

Varm og indbydende sandstrand

Cala Luna

Sardinien er kendt for at have nogle af de smukkeste og skønneste strande i Italien, og det er svært at modsige de påstande.

Den smukke strand, Cala Luna ligger på Sardiniens østkyst mellem Baunei  og Dorgali. Tager du på ferie i Cala Luna kan du opleve, hvad der måske er den smukkeste strand i hele Italien.

Læs mere om Cala Luna

Cala Luna
Castelsardo på Sardinien
Et paradis med sandstrand

Castelsardo

Vi befinder os helt oppe på Sardiniens nordlige kyst, ved den smukke bugt Golfo dell’Asinara.

Castelsardo er beliggende på den nordligste kyststrækning på Sardinien og er kendt for sine strande og den smukke landsby

Sol og krystalklart vand

Spargi ved La Maddalena

Det er måske den smukkeste af øgruppen, Spargi, nord for Sardinien.

Vi er ved havet i Sassari provinsen, helt oppe ved La Maddalena øerne, hvor den ene ø er smukkere end den anden. Og så er det faktisk sandt!

Det er ikke nogen stor ø, men til gengæld er den høj. 153 meter over havet ved det højeste punkt, og der er i sandhed meget strand, omgivet af det reneste blå vand.

Den nærmeste lufthavn, er Olbia lufthavnen.

Spargi
Spargi Sardinien
Ferie i Spargi

På ferie i Spargi

På din ferie i Spargi vil du se generelt høje og stenede kyster, med smukke granitformationer, der afspejles i de omkringliggende farvande i de meget fredelige og idylliske fjorde. De mange bugter laver helt gennemsigtigt vand, hvor havbunden står krystalklart foran sig, mens solen bager på sig med en voldsomhed, der kræver den højeste faktor indenfor solcremen.

De smukkeste kyster er den sydlige og østlige, mens den vestlige har et temmelig ujævnt terræn, med mere granit end sand.

Nordkysten er imponerende og betagende, hvor selv de forladte fæstninger fra 2. verdenskrig er fascinerende. Det er her turisterne bliver lokket til, og der kommer mange besøgende, her, og til La Maddalena, Palau og Santa Teresa.

Costa Smeralda på Sardinien

Costa Smeralda

Vi befinder os på Sardiniens nordkyst.

Costa Smeralda er hvide sandstrande og luksus på Sardiniens nordlige kyst, hvor du kan nyde det pragtfulde klima.

Læs mere om Costa Smeralda

Ferieby ved foden for Monte Ortobene

Atzara

Atzara er en lille malerisk by, smuk som bare pokker, der ligger lige midt på Sardinien.

Vi er i nærheden af bjergkæden, Gennargentu, der med sit højeste punkt, Punta La Marmora, når op over 1.800 meter over havet.

Nede fra Sardiniens hovedstad, Cagliari, og byens lufthavn, er der små to timers kørsel. En lille smule længere afstand, er der op til lufthavnen ved Alghero.

Ferie Atzara Sardinien

Brosten og gotisk kirke

På din ferie i Atzara vil du opleve hvordan byens charmerende centrum er præget af middelalderen.

I fascinerende omgivelser ligger det omringet af brostensbelagte gader, der alle fører op til sognekirken, som i sig selv er hjem for mange skatte.

Den gotiske kirke, Chiesa di Sant’Antioco indeholder dyrebart sølv fra det 16. århundrede. Derudover er kirken, Chiesa di Santa Maria Bambina bestemt også et besøg værd.

Nuraghe

Atzara er forbundet med indgroede traditioner og gamle kulturer, der stammer helt fra Nuraghi-tiden.

Her inde midt på Sardinien, hvor der er så stille, at du kan høre græsset gro, er der plads til det meste, i hvert fald til en fredfyldt ferie, men dog langt til de dejlige strande, som Sardinien er så kendt for.

Bliver du inde på den centrale del af øen, er det oplagt at udforske de kegleformede nuraghe, der om noget, er Sardiniens kendte varetegn.

Nuraghe på Sardinien
Sardiniens mystiske varetegn

Nuraghe

Den kegleformede bygning, der er bygget af enorme sten og blokke, er Sardiniens, vel nok mest kendte varetegn.

Du finder dem over hele Sardinien, men dog mest på den centrale del af øen.

Læs mere om Nuraghe på Sardinien

Ferieby ved foden for Monte Ortobene

Nuoro

Nuoro ligger i det i det nord-vestlige Sardinien.

Fra de populære feriesteder i nordsardinien, har du fra Alghero lidt over to timers kørsel, og fra La Maddalena er der lidt over 2 timer og 30 minutters kørsel i bil.

Skal du besøge byen sydfra, er det vej SS 131, der på fremragende vis forbinder Sardinien fra Cagliari i syd, til Olbia i nord.

nuoro
nuoro sardinien
ferie i nuoro

Ferie i Nuoro

Nuoro har en fantastisk beliggenhed ved foden for Monte Ortobene.

Monte Ortobene, når sit højdepunkt 955 meter over havet. Højdepunkter har det i ordets forstand, rigeligt af, hvor der er flere anlagte stisystemer, der tager dig igennem pragtfulde udsigter over Sardiniens øde landskaber.

Byens centrum er hyggelig og varm. Piazza Sebastiano Satta, er beliggende tæt ved hovedgaden, prydes af flotte skulpturer, bygget af sten fra netop Monte Ortobene.

Seværdigheder i Nuoro

Den store domkirke, Cattedrale di Santa Maria della Neve, finder du Nuoros historiske centrum. Santa Maria er en de vigtigste, katolske kirker i byens omegn. Chiesa della Madonna delle Grazie, med den meget anderledes facade, er også et besøg værd, når turen går til Nuoro.

På Museo della vita e delle tradizioni popolari sarde, som du finder ved bakken Sant’Onofrio, kan du komme mange hundrede år tilbage i den sardinske tøjstil, der fremvises fra alle egne på den italienske ø.

Sørg for at være i Nuoro den sidste søndag i august, hvor den store folkefest, Sagra del Redentore finder sted. Her kommer områdets imponerende folkedragter for alvor i brug. Festivallen er et stort tilløbsstykke, og det er i sandhed en fest!

Saccargia på Sardinien
Sardiniens nordlige del

Saccargia

Basilica della Santissima Trinita di Saccargia – for at få kirkens fulde navn med – er den vigtigste romanske kirke på Sardinien. Den ligger i den nordlige del af Sardinien i Sassari provinsen ved den lille landsby, Codrongianos, med blot 1.300 indbyggere.

Læs mere om Saccargia kirken

Nuraghe Palmavera

Nuraghe Palmvera ved Alghero, er noget du skal se på din ferie ved Alghero, hvis du er på disse kanter på Sardinien, hvor du kan tage en pause fra stranden.

Bedst bevarede Nuraghe på Sardinien

Du kender dem sikkert, måske har du læst om dem her på siden, hvor vi har beskrevet de kendte nuraghe, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og som primært er beliggende længere sydpå på Sardinien.

Nuraghe Palmavera på Sardinien
Sassari på Sardinien

Sassari

Sassari er den andenstørste by på Sardinien, der ligger i den nordlige del af øen, og den byder på et smukt centrum med flot arkitektur.

Sassari kan give dig et fint afbræk fra strandende, som er for de fleste tilfælde, årsagen til en ferie på Sardinien.

Her i byen kan du se det flotte centrum, som især udbyder sig inde på Piazza Italia, men også byder på flere flotte bygninger og kirker.

Byens placering gør det nemt for dig, enten i bil eller med det offentlige, at komme dertil, hvis du blot besøger Sassari på en endags tur.

De bedste strande på Sardinien

Sardinien byder på nogle af de bedste strande i Italien. Der er sandstrande så langt øjet rækker, med majestætiske klipper og krystalklart vand.

Det er ikke det caribiske hav vi står ved eller skriver om lige nu, men derimod noget af det bedste ved en ferie, om det så er på det italienske fastland, eller her på Sardinien.

Der er mange, rigtig mange, som påstår Sardinien byder på de bedste strande i Italien, og det kan sagtens være rigtigt, for jeg har personligt ikke været på dem alle sammen.

Med mere end 7.800 kilometer kyststrækning, vil det tage et stykke tid at se dem alle, men der er gode muligheder for lækre strande i Veneto, Puglia, Calabrien, Sicilien og så har vi måske prikken over dem alle, Sardinien.

Strand på Sardinien
Iglesias

Tag på sprogkursus i Iglesias

At udforske Iglesias, en skjult skat på Sardinien, kan synes som en udfordring for dem, der søger oplevelser uden for de traditionelle turistruter. Netop derfor tilbyder Studia.dk, en fremragende italienskskole dedikeret udelukkende til danskere, en unik løsning: studierejser, der kombinerer læring af italiensk med en dyb og autentisk kulturel fordybelse. Skabt ud fra passion og erfaring fra indfødte lærere fra Iglesias, er disse kurser designet til at lade dig opleve Sardiniens rene essens.

Læs mere om sprogkursus i Iglesias