Sardinien

Dramatisk natur og krystalklart vand

Ferie på Sardinien

Det siges de bedste strande i Italien er på Sardinien, så hvis du er forelsket i krystalklart vand, med dramatisk natur omkring  dig, er Sardinien et fantastisk sted at holde ferie.
Sardinien på 20 sekunder

Hvide sandstrande er ligeså tidsløse som resten af Sardinien, hvor tiden nærmest har stået stille, eller i hvert fald skredet meget langsomt frem. Heldigvis! For det efterlader øen i en charme og ro, som er helt ubeskrivelig, og hvor der er alle lejligheder og steder, hvor det er muligt at koble helt af fra hverdagens jag.

Sardinien er karakteriseret ved et dramatisk, bølgende højland og en kyst med fortryllende, gennemsigtigt hav, isolerede vige, lange sandstrande og huler.

Her ligger Sardinien
Her ligger Sardinien
Seværdigheder i Sardinien
Skønne strande og fantastisk natur

Velkommen til Sardinien

Sardinien er den næststørste ø i Middelhavet og et yndet rejsemål for turister verden over. Og det forstår man nemt, når man ser, hvad Sardinien har at byde på.

En ferie i Sardinien byder på fantastiske oplevelser.

Dyk i det krystalklare vand, rejs tilbage i tiden til de fantastiske monumenter fra en mystisk fortid, eller tag en tur rundt og oplev et fantastisk køkken med spændende smagsindtryk.

I Sardiniens hovedstad, Cagliari føres du ind i et net af byens historie og flere verdenskendte museer, bl.a. Cittadella dei Musei og Museo Nazionale Archeologico.

sardinien
seværdigheder sardinien
ferie sardinien

Sardiniens natur

Gennargentu-bjergene, hvis højeste tinde er 1.834 meter over havet, beskytter området med landlige flækker.

I den nordøstlige del af øen, falder bjergene dramatisk ned mod de høje bølger ved Costa Smeralda. Et område der er et eksklusivt kystområde.

Længere sydpå ved Golfo di Orosei, virker det som om der aldrig har været et menneske, et område, som er helt og aldeles uspoleret.

Oplev Sardiniens byer

I Sardiniens hovedstad, Cagliari føres du ind i et net af byens historie og flere verdenskendte museer, bl.a. Cittadella dei Musei og Museo Nazionale Archeologico.

Sassari, Oristano, Alghero og Olbia, er alle byer, der føres frem som vidunderlige destinationer i markedsføringen fra Sardinien.

Olbia er en by i rivende udvikling, gjort rig af turismen, som er bibragt af feriestedet Costa Smeralda.

Olbia står i skærende kontrast til den dystre by, Nuoro, der med sine provinser i skyggen af Gennargentu bjergene, har meget lidt til fælles med Sardiniens andre byer.

Villa Bulcrini B&B Country House Sardinien
Hotel Arcupintau Sardinien
Hotel Villa Fanny Sardinien

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, og meget, meget på Sicilien. 

Her skal du overnatte på Sicilien

De bedste hoteller på Sardinien

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien på Sardinien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller på Sardinien her

Bestil flybilletter til Sardinien

Husk at bestille dine flybilletter til Sardinien i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Sardinien (Cagliari)

Billige flybilletter

Katalansk inspiration på Sardinien

Alghero

På Sardiniens nordvestlige kyst, finder vi den katalansk inspirerende by Alghero.

Algheros lufthavn finder du 12 kilometer fra byens centrum. Lufthavnen er i de sidste år virkelig kommet på det internationale landkort efter lavprisselskaberne har givet den meget mere trafik.

Er du allerede på Sardinien, måske på ferie nede ved Cagliari, har du små 3 timers kørsel på til Alghero.

Det lille Barcelona

Barceloneta (Det lille Barcelona), er Algheros kælenavn, og det er med god grund.

Alghero har været befolket af nybyggere fra Catalonien, hvilket man også mærker i byen, og på de lokale, hvor der stadig bliver talt catalansk.

Byen har et spansk udseende, hvor selv gadenavnene stadig står på catalansk.

Alghero
Ferie i Alghero
Alghero Sardinien

Seværdigheder i Alghero

Noget du kommer til at opleve på din ferie i Alghero, er at byen har bevaret sine mure, der blev brugt som forsvarsværk.

En fabelagtig tur får du ude på voldene, hvor havet møder dig og den gamle by. Torri e bastoni di Alghero er belagt med tårne, med udsigt over bugten, men ikke alle er åbne hele tiden.

Disse antikke mure er velegnet til afslapning, med en dertil hørende fantastisk udsigt, og den gamle bydel, der delvist er omringet af de middelalderlige mure, og labyrintagtige gyder, kan vel næppe findes smukkere og mere fortryllende.

Her er de brolagte gader, kranset af høje huse og hvor vasketøjet flagrer over alt. Her er alt fra afslapning til den livlige havn, og det er også her, at stemningen og hyggen formerer sig til noget særligt – specielt når aftensmaden skal indtages fra det lokale sardinske køkken.

Områdets bedste strand er Spiaggia di Maria Pia, og når du er ved havet, er der en meget populær sejltur ud til Grotta di Nettuno.

Ferie i Cagliari

Cagliari er Sardiniens smukke hovedstad

Sardiniens hektiske hovedstad

Cagliari

Cagliari er Sardiniens hektiske hovedstad, som bl.a. byder på Castello – et middelalderområde med stejle, atmosfærefyldte små gader, der ligger klemt inde bag gamle mure og tårne. Stærkt charmerende!

Oplev den bedårende udsigt oppe fra Piazza Costituzione, hvor du får et fantastisk view udover byen og det omkring liggende landskab.

Idyl i det sydlige Sardinien

Bosa

Bosa er en lille malerisk by som er beliggende på Sardiniens nordvestlige kyst. Bosa’s smukke beliggenhed er godt hjulpet på vej af floden Temo.

Bosa ligger syd for Alghero. Fra Algheros internationale lufthavn, har du lidt over en times kørsel, hvor det er hovedvej SS49 der forbinder Bosa og Alghero.

Fra lufthavnen i Cagliari, har du lidt over to timers kørsel.

Det varme klima der omgiver Bosa og området, er indbydende for alle, og i særdeleshed for os fra Skandinavien. Rent faktisk, er der flere og flere danskere, der tager dertil. Og det er forståeligt!

Bosa
Bosa Sardinien
Ferie i Bosa

Seværdigheder i Bosa

Allerførst smutter vi op på Castello di Serravalle, der også er kendt som Castello Malaspina.

Der er langt herop, trapperne er stejle, men turen fortjener sig, når du møder det smukke syn der rammer dig. Du får en fantastisk udsigt over byen. Smut gerne ind forbi Chiesa di Nostra Signora, hvor du kan se smukke fresker.

Nede i byen, som ikke er ret stor, men har en enorm charme, finder du bl.a. det historiske centrum ved Sa Costa, der på en dejlig facon, forsøger at kravle op af bakken til Serravalle. I Sa Costa går du i små gyder og krogede gader, og tiden her virker til at være stået helt stille siden middelalderen, hvilket er stærkt charmerende.

Gå en tur ned langs havnepromenaden, mærk stilheden, mærk hyggen der omgiver dig, og tag en kølig drink, en cappucino, eller spis en lokal sardinsk ret sammen med dem der bor, de lokale. Mere italiensk bliver det næppe.

Hvor skal jeg bo i Bosa?

Hotel Isola Rossa er et 3-stjernet hotel med lidt over 3 kilometer ind til Bosa. Lækker udendørs pool får du med i denne pakke, der er som skabt til en ferie på Sardinien. Hvis ikke det er poolen der trækker, er der blot en kilometers penge til stranden.

Læs mere om Isola Rossa her.

Cala Gonone Sardinien
Cala Gonone
Ferie i Cala Gonone
En kystby ved Orosei bugten

Cala Gonone

Den lille kystby Cala Gonone ligger ved den pragtfulde Orosei bugt. Fra provinsens hovedstad, Nuoro, og ud til Cala Gonone, har du godt en lille times kørsel.

Det skal samtidig siges, at der er et ganske fremragende offentligt bussystem i provinsen. Her kan du nemt og billigt komme rundt, også ud til Cala Gonone.

Cala Gonone ligger klemt helt ud til havet, og byen går smukt i hånd med det blå hav, som på vidunderligste vis giver et pragtfuldt syn udover Orosei bugten.

På din ferie i Cala Gonone vil du opleve den ene skønne strand efter den anden. Bl.a. Cala Cartoe, Ziu Martine, Cala Fuili og Cala Luna, hvor specielt den sidstnævnte, er særdeles populær.

Seværdigheder i Cala Gonone

Grotta del Bue Marino åbner sig langs kyststrækningen i Dorgali, syd for Cala Fuili stranden, er en stor magnet på turisterne. Grotten er 5 kilometer lang, opdelt i to, og er oplyst på 900 meter. Bemærk, at der kun er indgang fra den sydlige gren.

Du kan kun besøge stedet fra havet. Her er der flere muligheder at komme derud. Der er sejlafgange fra Cala Gonone, Orosei, Santa Maria Navarrese, Arbatax og La Caletta, og billetterne kan købes i alle kiosker og butikker, som er en god idé at købe dagen forinden du tager derud.

Fra Area del Mannu, godt 4 kilometer fra Cala Gonone, får du en udsigt udover bugten, som sjældent ses smukkere.

Varm og indbydende sandstrand

Cala Luna

Sardinien er kendt for at have nogle af de smukkeste og skønneste strande i Italien, og det er svært at modsige de påstande.

Den smukke strand, Cala Luna ligger på Sardiniens østkyst mellem Baunei  og Dorgali. Tager du på ferie i Cala Luna kan du opleve, hvad der måske er den smukkeste strand i hele Italien.

Stranden i Cala Luna består af lys sand, blandet med en lille smule sten, men de er så små, at du ikke vil opdage dem.

Havet omkring stranden er naturligvis blåt, men blå på en smuk, helt ufattelig måde, som giver en lyst til at hoppe direkte i havet. Det er jo også det, dét er til!

Der er intet til hindrer for du kan kigge ud over havet og kysten, så langt øjet rækker. Der er åbent, der er varmt og meget indbydende.

Cala Luna
Cala Luna Sardinien
Ferie Cala Luna

Sådan kommer du til Cala Luna

Cala Luna langt ligger fra de store byer, og det kan i sandhed siges, at stranden er en gemt skat.

Vi er helt oppe på Sardiniens østlige kyst, inde på den bredde Golfo di Orosei.

Cala Luna er 186 kilometer fra øens hovedstad, Cagliari, og på de kringlede og hyggelige landeveje på Sardinien, vil det være en køretur på knap 4 timer.

Er du på ferie i den anden ende af øen, eksempelvis i Alghero, bliver køreturen ikke kortere, tværtimod, for der er nemlig over 4 timers kørsel over til den smukke strand.

Fra lufthavnen i Olbia er der knap 4 timers kørsel.

Du kan også sejle ind til stranden, hvilket også er en oplevelsesrig tur, som godt nok er kort, men er at foretrække end at køre dertil. Der er konstant afgang i små både inde fra Cala Gonone.

Hvor skal jeg bo i Cala Luna?

Hotel Villa Gustui Maris er med 4-stjerner på alle måder lækkert, og med egen udendørs pool, er der ikke skortet på de herlige omgivelser.

Til Cala Luna stranden er der 1.3 kilometer. Skønt, skønt, skønt!

Læs mere om Hotel Villa Gustui Maris her.

Området er naturligvis for alle. Par med eller uden børn, der er klar på en dejlig badeferie, snorkling og ind i mellem det blå azurblå hav, er der også gode muligheder for trekking i det bakkede terræn.

Stedet er især også populær for unge mennesker, og byen har et pulserende natteliv om sommeren, som er lang på disse kanter. Sommeren kan vi godt skrive, at den starter i medio april, og slutter senest i slutningen af september.

Vi startede med at skrive, at Cala Luna er den smukkeste strand i Italien. Det er der naturligvis delte meninger omkring, men der er kun en måde at finde ud af det på. Tag afsted!

Castelsardo
Ferie i Castelsardo
Castelsardo Sardinien
Et paradis med sandstrand

Castelsardo

Vi befinder os helt oppe på Sardiniens nordlige kyst, ved den smukke bugt Golfo dell’Asinara.

Fra lufthavnen i Alghero, har du lidt over en times kørsel op til Castelsardo, der tager dig på en forrygende tur på de sardinske landeveje.

Er du på Sardiniens østkyst, det kunne være tæt på lufthavnen ved Olbia, så har du små to timers kørsel til Castelsardo.

Netop turen fra Olbia findes næppe meget smukkere på denne jord.

Ferie i Castelsardo

Som skrevet, Golfo dell’Asinara, omgiver med sin skønhed, Castelsardo.

Bugten er et stort paradis med mange kilometers sandstrand, hvor de mest kendte er Balai, og La Pelosa. Og nu vi taler om strand og ordet “kendt”, er det almindeligt kendt, at Sardinien kan prale af, at de har nogle af de bedste strande i Italien.

Nogle af dem, finder du altså her ved Castelsardo.

Denne rolige, skønne og vidunderlige lille badeby, bliver brudt af Concattedrale di Sant’Antonio abate. En mastodontisk katedral, der med sin byggestil, har gener fra Catalonien.

Seværdigheder i Castelsardo

Byens største udflugtsmål, udover strandende, er uden tvivl Roccia dell’Elefante, der ligger godt 4 kilometer fra Castelsardo, hvor du kommer ud via SS134.

Den 4 meter høje sten, er, som navnet også antyder, udformet som en elefant.

Castelsardo er med sin skønhed, naturligvis på listen over “I borghi piú bella d’Italia”, der tæller listen over de smukkeste landsbyer i Italien.

Sol og krystalklart vand

Spargi ved La Maddalena

Det er måske den smukkeste af øgruppen, Spargi, nord for Sardinien.

Vi er ved havet i Sassari provinsen, helt oppe ved La Maddalena øerne, hvor den ene ø er smukkere end den anden. Og så er det faktisk sandt!

Det er ikke nogen stor ø, men til gengæld er den høj. 153 meter over havet ved det højeste punkt, og der er i sandhed meget strand, omgivet af det reneste blå vand.

Den nærmeste lufthavn, er Olbia lufthavnen.

Spargi
Spargi Sardinien
Ferie i Spargi

På ferie i Spargi

På din ferie i Spargi vil du se generelt høje og stenede kyster, med smukke granitformationer, der afspejles i de omkringliggende farvande i de meget fredelige og idylliske fjorde. De mange bugter laver helt gennemsigtigt vand, hvor havbunden står krystalklart foran sig, mens solen bager på sig med en voldsomhed, der kræver den højeste faktor indenfor solcremen.

De smukkeste kyster er den sydlige og østlige, mens den vestlige har et temmelig ujævnt terræn, med mere granit end sand.

Nordkysten er imponerende og betagende, hvor selv de forladte fæstninger fra 2. verdenskrig er fascinerende. Det er her turisterne bliver lokket til, og der kommer mange besøgende, her, og til La Maddalena, Palau og Santa Teresa.

Costa Smeralda
Costa Smeralda Sardinien
Ferie i Costa Smeralda
Hvide sandstande og luksus på Sardinien

Costa Smeralda

Vi befinder os på Sardiniens nordkyst.

Fra lufthavnen i Alghero, har du godt 160 kilometer, men bemærk her, at der ikke ligefrem er 3-sporede motorveje, så turen i bil, kan nemt snige sig op over to timers kørsel.

Er du på ferie i den sydlige del af Sardinien, nærmere bestemt ved Cagliari, og du finder lyst til den vilde natur og ikke mindst skønhed, så har du næsten 300 kilometers vej foran jer.

Men det er i sandhed også det værd!

Ferie i Costa Smeralda

Costa Smeralda var tidligere en afsidesliggende, og ikke mindst vild naturstrækning, der strækker sig fra Golfo di Cugnana og videre til Golfo di Arzachena, og har siden 1950’erne været et populært rejsemål.

Kyststrækningen er områdets helt store turistkilde, og ser man nærmere på området, hvor det azurblå hav bølger ind i de hyggelige bugter på de fineste strande du kan tænke dig, finder man svaret på hvorfor.

Øgruppen La Maddalena, der består af en række små-øer, er populært for sejlere og dykkere i det smaragdgrønne vand.

La Maddalena er en af nationalparken, Parco Nazionale dell’Arcipelago di La Maddalena. Fra Palau, er der hyppige færgeafgange til La Maddalena.

Seværdigheder i Costa Smeralda

Porto Cervo er Costa Smeraldas hovedby. Her finder du små, og meget, meget, dyre butikker, lækre restauranter og store luksushoteller.

Læg vejen forbi Chiesa Stella Maris, en fantastisk bygning af en kirke, der falder helt naturligt ind i byggestilen i byen.

Selvom området er dyrt, og der i turistbøgerne står, at det er for milliardærer, og dem der er rigere end det, skal du ikke holde dig væk, selvom du ikke har en milliard på tegnebogen.

Området er fantastisk, også for os, der sagtens kan nøjes med ikke-luksus hoteller.

Ferieby ved foden for Monte Ortobene

Atzara

Atzara er en lille malerisk by, smuk som bare pokker, der ligger lige midt på Sardinien.

Vi er i nærheden af bjergkæden, Gennargentu, der med sit højeste punkt, Punta La Marmora, når op over 1.800 meter over havet.

Nede fra Sardiniens hovedstad, Cagliari, og byens lufthavn, er der små to timers kørsel. En lille smule længere afstand, er der op til lufthavnen ved Alghero.

Ferie Atzara Sardinien

Brosten og gotisk kirke

På din ferie i Atzara vil du opleve hvordan byens charmerende centrum er præget af middelalderen.

I fascinerende omgivelser ligger det omringet af brostensbelagte gader, der alle fører op til sognekirken, som i sig selv er hjem for mange skatte.

Den gotiske kirke, Chiesa di Sant’Antioco indeholder dyrebart sølv fra det 16. århundrede. Derudover er kirken, Chiesa di Santa Maria Bambina bestemt også et besøg værd.

Nuraghe

Atzara er forbundet med indgroede traditioner og gamle kulturer, der stammer helt fra Nuraghi-tiden.

Her inde midt på Sardinien, hvor der er så stille, at du kan høre græsset gro, er der plads til det meste, i hvert fald til en fredfyldt ferie, men dog langt til de dejlige strande, som Sardinien er så kendt for.

Bliver du inde på den centrale del af øen, er det oplagt at udforske de kegleformede nuraghe, der om noget, er Sardiniens kendte varetegn.

Ferie i Nuraghe
Nuraghe Sardinien
Nuraghe
Sardiniens mystiske varetegn

Nuraghe

Du har sikkert set dem på masser af billeder fra Sardinien.

Den kegleformede bygning, der er bygget af enorme sten og blokke, er Sardiniens, vel nok mest kendte varetegn.

Du finder dem over hele Sardinien, men dog mest på den centrale del af øen.

Det anslås, at der er mellem 7- og 9.000 Nuragher på Sardinien. I området Valle dei Nuraghi, oppe ved Sassari, finder du mange på et overskueligt område.

Nuraghefolket

Men hvem opstillede disse mystiske bygninger? Udover at vi ved det var Nuraghefolket, ved det sardinske folk, det rent faktisk ikke. Man er dog klar over, at det er mange år siden de var her, fra cirka 1800 til 300 f.kr. Det er mange år siden, og formentlig vil det tage ligeså mange år, at finde mysteriet om dette folk.

Su Nuraxi

Ved byen Barumini, godt en times kørsel nord for Cagliari, finder du området Su Nuraxi. Landsbyen er den største Nuraghi by på Sardinien, og dermed også i verden. Her blev der i 1950’erne, fundet arkæologiske fund, der har givet svar på nogle af de mange spørgsmål om Nuraghe.

Su Nuraxi kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1997. Italien har jo som bekendt en enorm lang liste på verdensarvslisten, men dette er dog nok det mest usædvanlige blandt de mange vidundere, som det skønne støvleland byder på.

Ferieby ved foden for Monte Ortobene

Nuoro

Nuoro ligger i det i det nord-vestlige Sardinien.

Fra de populære feriesteder i nordsardinien, har du fra Alghero lidt over to timers kørsel, og fra La Maddalena er der lidt over 2 timer og 30 minutters kørsel i bil.

Skal du besøge byen sydfra, er det vej SS 131, der på fremragende vis forbinder Sardinien fra Cagliari i syd, til Olbia i nord.

nuoro
nuoro sardinien
ferie i nuoro

Ferie i Nuoro

Nuoro har en fantastisk beliggenhed ved foden for Monte Ortobene.

Monte Ortobene, når sit højdepunkt 955 meter over havet. Højdepunkter har det i ordets forstand, rigeligt af, hvor der er flere anlagte stisystemer, der tager dig igennem pragtfulde udsigter over Sardiniens øde landskaber.

Byens centrum er hyggelig og varm. Piazza Sebastiano Satta, er beliggende tæt ved hovedgaden, prydes af flotte skulpturer, bygget af sten fra netop Monte Ortobene.

Seværdigheder i Nuoro

Den store domkirke, Cattedrale di Santa Maria della Neve, finder du Nuoros historiske centrum. Santa Maria er en de vigtigste, katolske kirker i byens omegn. Chiesa della Madonna delle Grazie, med den meget anderledes facade, er også et besøg værd, når turen går til Nuoro.

På Museo della vita e delle tradizioni popolari sarde, som du finder ved bakken Sant’Onofrio, kan du komme mange hundrede år tilbage i den sardinske tøjstil, der fremvises fra alle egne på den italienske ø.

Sørg for at være i Nuoro den sidste søndag i august, hvor den store folkefest, Sagra del Redentore finder sted. Her kommer områdets imponerende folkedragter for alvor i brug. Festivallen er et stort tilløbsstykke, og det er i sandhed en fest!

Saccargia
Saccargia Sardinien
Ferie i Saccargia
Sardiniens nordlige del

Saccargia

Basilica della Santissima Trinita di Saccargia – for at få kirkens fulde navn med – er den vigtigste romanske kirke på Sardinien. Den ligger i den nordlige del af Sardinien i Sassari provinsen ved den lille landsby, Codrongianos, med blot 1.300 indbyggere.

Bygget af de lokale sten (sort basalt og hvide kalksten) stod den romanske kirke færdig i år 1116 men blev fuldstændig forladt, efterladt í ruiner i det 16. århundrede.

Genopbyggelsen blev igang sat i 1903, og varede frem til 1906. Det er altså i rigtig mange år, hvor den ikke er blevet benyttet.

Du kan læse mere på kirkens hjemmeside, om de mest nyttige informationer.