Skip to main content

Val d’Orcia – smuk ferie i Siena provinsen

Val d’Orcia er et stort, malerisk areal i Siena provinsen, og har været at finde på UNESCO’s verdensarvsliste siden 2004.
Val d’Orcia på 20 sekunder

Val d’Orcia er en blanding af kunst af den fineste art, og et landskab, der næppe findes magen til andre stedet. Eller, det gør det ikke! Ifølge UNESCO er landskabet et fremragende eksempel på, hvordan det blev redesignet under renæssancen.

Landskabet er da også malerisk på alle tænkelige måder, hvilket malerne fra skolen i Siena også havde bemærket. Kendte malere, der blomstrede fra det 13. til det 16. århundrede.

Val d’Orcia ligger i regionen Toscana
Her ligger Toscana
Ferie i Val d’Orcia
En smuk bid af Toscana

Lidt om Val d’Orcia

Vi er nede i den sydlige del af Toscana, hvortil der er cirka to timers kørsel fra Firenze, og cirka 3 timers kørsel fra Rom. Fra Firenze er der ganske gode busforbindelser ned til Val d’Orcia.

Billeder af Val d’Orcia, de forskellige skildringer, der varierer helt vildt, er lige til et maleri, eller et profilbillede til Facebook. Dette vil uden tvivl give en misundelig følelse fra jeres familie og venner.

Val d'Orcia ferie
Val-d'Orcia landskab

Rullende bakker dækket af tætte vinmarker, krydret med de kendte cypresser, som vi ellers kun ser på postkort, når andre skal prale af, og tale stolpe op og stolpe ned, om deres nylige tur til Italien og Toscana, og som allerede er i gang med at planlægge den næste rejse hertil.

Men tilbage til de rullende bakker, og tro det, for det er rigtigt, det føles som om de ruler, når du kommer kørende. Det er ikke kun vinmarkerne der har det godt her i dette dejlige klima.

Olivenlunde står også flot og charmerende, de allerede nævnte, cypresser, kastanje og bøgetræerne. Det er idyl!

Landskabet er uimodståeligt, det samme er de to byer Pienza samt Montepulciano, der begge ligger i Val d’Orcia.

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse, agriturismi og meget, meget mere i Val d’Orcia. 

Her skal du overnatte

De bedste hoteller i Val d'Orcia

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien i Val d’Orcia.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Val D’Orcia her

Bestil flybilletter til Val d'Orcia

Husk at bestille dine flybilletter til Val d’Orcia i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Val d’Orcia (Siena)

Billige flybilletter

Pienza i Val d'Orcia
På UNESCO i mere end 20 år

Pienza

Har været så priviligeret, at den har været på UNESCO’s verdensarvsliste siden 1996. Den dag i dag fortsætter byen med at vise sin charme og sofistikerede renæssance byplan frem foran de mange millioner besøgende om året.

Piazzaerne og de smukke bygninger, og igen er vi tilbage i middelalderen, som sætter sit præg på, at det kun kan blive en fantastisk rejse hertil.

Santa Maria Assunta, også kendt som Pienza Duomo, repræsenterer en sjælden, men perfekt balance af både gotiske og renæssance former.

Tanken bag kirken var, at sætte kirken som en perfekt, scenografisk effekt på byens vigtigste piazza.

For at fuldende piazzaen ser vi Palazzo Borgia, der eftersigende skulle være en gave fra paven til kardinal, Rodrigo Borgia.

Pienza ligger på et højdedrag, forestil dig lige hvor smukt det er, når du tager et panorama billede ud over dalen i Val d’Orcia.

Montepulciano

Er beliggende i Val di Chiana, men har kort afstand til Val d’Orcia. Byen er uden tvivl en af de mest attraktive byer i Toscana. Montepulciano er, ligesom Pienza, også beliggende på en lille bakketop, der ligesom er synonym med herlige og charmerende, middelalderbyer i Toscana.

Byen er fuldstændig bygget som om, at den blot fortsætter historien på den bakke, hvorpå de ligger og skråner sig. Landskabet der møder dig, inden besøget med byen, er nøjagtig i det landskab, som du ser igen og igen, når store multinationale rejseselskaber, skal sælge dig en rejse til Italien og især Toscana. Det er så ubeskriveligt smukt!

Montalcino i Val d'Orcia

Piazza Grande er hjertet i Montepulciano, der er her det foregår, når turisterne skal ud og spise. Det er her de lokale går deres ture om aftenen, inden de skal til spisebordet, typisk efter kl. 21.00, eller sågar omkring kl. 22.00.

En gåtur i byen, er den bedste måde at opleve stedet på, der giver jer fremragende og unikke billeder. Montepulciano ligger blot 11 kilometer fra Pienza.

Vi skal ikke forlade Val d’Orcia, før vi har smagt på områdets mest kendte vin, Brunello di Montalcino, som kan drikkes til alle lejligheder.

Vi har fundet frem til deres officielle hjemmeside, hvor du kan læse om forskellige events, men også arrangerede ture på forskellige vingårde i dalen. Hjemmesiden finder du her.

Seværdigheder nær Val d'Orcia

Dette område har så meget at byde på, at der er nok til en hel ferie i flere uger eller måneder, hvis du altså har mulighed for dette. Så derfor er der vel ingen grund til, at nævne yderligere seværdigheder i nærheden, når du kan få alt dette på én gang?

Men det gør vi, for vi er jo i Italien!

Siena, det siger sig selv. Herlig by, der emmer af middelalder og det verdenskendte Palio løb, der foregår i juli og august, og derudover den imponerende Piazza.

Lago Trasimeno ligger lige ovre på den anden side af grænsen i Umbrien, hvor badeforholdende er vidunderlige.

Og når vi er hernede i den sydlige del af Toscana, er vi også tvunget til at nævne Orvieto, også i Umbrien, der er smukt placeret på et plateau.

Men ellers er det bare at nyde dette fantastiske landskab i Toscana.