Skip to main content

Ferie med storbyliv og tempo

Pescara er den største by i Abruzzo og er med sit pulserende storbyliv og tempofyldte centrum en direkte modsætning til den stille region
Pescara på 20 sekunder

Pescara ligger i regionen Abruzzo, men hvor Abruzzo er stilhed og smuk natur, er Pescara med sit sit pulserende storbyliv og tempofyldte centrum en direkte modsætning.

Byen er bl.a. kendt for, at digteren Gabriele D’Annunzio er født her, og museet om ham finder du på Corso Manthoné. Et andet museum der tåler et besøg, er Museo d’arte Moderno “Vittorio Colonna”, som du finder på Via Gramsci. Den før nævnte Corso Manthoné, er Centro Storico i Pescara. byens centrum.

Pescara ligger i regionen Abruzzo
Abruzzo - region kort
Ferie i Pescara
God mad og fantastisk stemning

Lidt om Pescara

I byens centrum finder du restauranter, caféer, masser af liv og god stemning efter en hel dag på byens lækre strand, og aftenstemningen sænker sig over Pescara.

Det store udvalg af restauranter findes over alt i Pescara. Om sommeren er det formentlig spisestederne på Lungomare Giacomo Matteotti, der får den største opmærksomhed fra turisterne. Stedet er nemlig lige ud til stranden og Adriaterhavet.

Ferie i Pescara

Seværdigheder i Pescara

Fra Pescara, er der ikke langt til Abruzzos hovedstad, L’Aquila, og tæt derved ligger Gran Sasso d’Italia, som tiltrækker rigtige bjergentusiaster. Gran Sasso er med sine 2.914 meter det højeste punkt i Appeninerne.

De talrige vandrestier og skiløjper, der udstråler fra den nærliggende Campo Imperatore, er kendt over hele Europa. Et kort over området og stisystemet, kan du få Agenzia di Viaggi-Centro Turistico Gran Sasso i L’Aquila. En anden nationalpark, med nogle af de mest fantastiske landskaber i Italien, er Parco Nazionale d’Abruzzo. De små landsbyer Sulmona og Scanno, der ligger midt i Appeninerne, skal du besøge når du er i Abruzzo. De er fantastiske!

Ristorante La Sirenetta

Her er vores favorit uden tvivl, Ristorante La Sirenetta, som du finder på Matteotti i nummer 114. Her får I en fantastisk betjening, med en overdådig service, og ikke mindst mad i klassiske, italiensk stil.

Her er priserne bestemt også til at være med på. Derfor er det, på alle parametre, vores favorit i byen, når vi skal have vores frokost eller aftensmad.

Her finder du deres hjemmeside.

Overnatning i Pescara

3 bud på hoteller i Pescara

Best Western hotel i Pescara, er midt i hele herligheden, blot 300 meter fra den dejlige strand, og stadig helt tæt på centrum.

Det er Hotel Salus også, her får du tilmed privat strand med for pengene. På La Dimora del Conte, et hyggeligt familie-ejet pensionat, er du tæt på strand og får tilmed en flot udsigt over havet.

Best Western Hotel Plaza

Best Western Hotel Plaza i Pescara

Best Western Hotel Plaza via Booking.com

Se hotellet her

Hotel Salus

Hotel Salus i Pescara

Hotel Salus via Booking.com

Se hotellet her

La Dimora del Conte

Hotel La Dimora del Conte i Pescara

La Dimora del Conte via Booking.com

Se hotellet her

Ortona havn
Status i Ortona havn
Ferie i Pescara
Slaget ved Ortona

Ortona syd for Pescara

Cimitero millitare canadese di Ortona, er navnet på den gigantiske kirkegård, der ligger en halv times kørsel syd for Pescara. Kirkegården ligger ved den lille by Ortona, tæt på Chieti, hvor der fra byens centrum, er under 10 minutters kørsel.

Er du i Rom, og 2. verdenskrig har jeres interesse, skal du ud på motorvejen mod Pescara, hvor der venter dig 2.5 times kørsel på vejen. Kirkegården finder du i den lille landsby, San Donato.

Hædret for tapperhed

Slaget ved Ortona fandt sted fra den 20. til den 28. december 1943, og det var i den periode hvor der var flest mennesketab. Men de rædselsfulde scener fortsatte helt frem til den 10. juni 1944, hvor der kom mere ro på, men her var der allerede 1300 civile menneskeliv gået bort.

Ortona blev i 1959 hædret for den tapperhed som byen havde vist.

Udødeliggjort med hvide gravsten

Slaget ved Ortona var et blodigt slag som fandt sted i december 1943, og her på kirkegården ligger der 1615 soldater, og over 1300 af dem er canadiere. Deraf navnet! Det forfærdelige slag der fandt sted lige her, den gang i december, hvor mange unge mennesker mistede livet, er for altid udødeliggjort med de hvide gravsten.

Strandpromenaden i Pescara

Pescara kan byde på lækre strande, og det er nok også den form for ferie, som byen er mest kendt for. Badeferie i byen byder på nogle af de smukkeste sandstrande i Abruzzo, hvor brede sandkyster og det krystalklare vand, er lige til at hoppe og få en dukkert.

Bystranden ligger lige i centrum i Pescara, og den er befolket af både lokale og turisterne. Her står vandet skarpt ift. byens gyldne strand.

Pescara strand

Omkringliggende strande

Ikke så langt væk finder du Silvi Marina stranden som har det blå flag. Pineto stranden med 10 kilometer lang sandstrand og stranden ved francavilla al Mare, er alle smukke og populære strande.

Den travle strandpromenade i byen huser glade strandgæster om dagen, hvor du kan slappe af i solen, mens du om aftenen kan nyde livet på en af de mange restauranter, barer og natklubber.

Mod syd går kyststrækningen helt ned til Francavilla al Mare, mens den mod nord forbindes til Montesilvano. På strækningen er der både vej og cykelstiforbindelse.

La Nave

På billedet ovenover kan du se La Nave.

Den berømte skulptur lavet af Pietro Cascella, da han fik opgaven af kommunen i 1987 og hvor han skulle gøre havneområdet smukkere.