Skip to main content
Courmayeur er et populært skisportssted ved Mont Blanc i Alperne, hvor traditionerne går fint i spænd med den flotte stil.
Courmayeur på 20 sekunder

Courmayeur er et internationalt kendt skisportssted i Alperne, som ligger klods op ad Monte Bianco, der er det højeste bjerg i Europa.

Her kan du stå på ski på de 100 kilometer skipister i rolige og hyggelige omgivelser.

Courmayeur ligger i regionen Valle d’Aosta
aostadalen region
Ferie i Courmayeur

Sådan kommer du til Courmayeur

Byen er en af de mest populære skidestinationer i verden og du finder den i den absolut vestligste del af Italien, oppe i Valle d’Aosta, tæt på grænsen til Frankrig.

Med fly

Det er næsten lige før du kan lande ved byen, for den ligger altså i 1224 meters højde over havets overflade, men du har altså en lille tur foran dig, hvis du flyver hertil.

Lufthavnen i Torino og Milano

Den nærmeste lufthavn ligger i Torino, som er 150 kilometer fra Courmayeur, mens lufthavnene ved Milano, er hhv. 212 og 252 kilometer fra hhv. Malpensa og Linate lufthavnen.

Courmayeur

Med bil

A5-motorvejen i Italien forbinder Torino-Aosta-Monte Bianco (Mont Blanc). Dette er skrevet, hvis du allerede er i Italien.

Hvis du ikke er det, og enten kommer fra Frankrig, Schweiz og Nordeuropa, skal du igennem San Bernardo tunnelen og Mont Blanc tunnelen, fortsætte ad Statale 36 ind til Courmayeur.

Med tog og bus

For at komme til byen skal du med bus, men der er togstationer, som er forbundet med bustransport til byen.

Linjen med Chicasso-Aosta-Pré Saint Didier. Sidstnævnte er den nærmeste station, hvorfra du tager bussen til Courmayeur.

Med tog til Courmayeur

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Hotel Piemontese i Bergamo

Find dit hotel i Courmayeur

Du finder lækre hoteller i dette område, som både kan holde en flot stil, samtidig med de holder traditionerne i hævd.

Book din ferie i Courmayeur

Courmayeur er international kendt

Byen er kendt for sine skisportsfaciliteter, men i sandhed også for sine smukke beliggenhed og sin skønhed.

Alpestemning

Her finder du en afslappende atmosfære i ægte alpestemning, som du mildest talt vil få svært ved at se og mærke andre steder. Dette kan du mærke overalt i området, hvad enten går inde på den charmerende og centrale Via Roma, eller om du står ude på en af de mange pister.

Ro og nyfalden sne

Som skrevet i starten af dette, er byen oppe i en højde af 1224 meter, og her mærker du for alvor den ro, som nyfaldet sne virkelig kan give.

Fantasi og virkelighed

Dette er sted som er ud over det sædvanlige, og hvor din fantasi bliver til virkelighed, når vi taler om skiløb i disse fantastiske omgivelser.

Courmayeur ved Mont Blanc

Monte Bianco – Mont Blanc

Det højeste bjerg i Europa, er med til at beskytte Courmayeur og gøre byen rigtig rar, for bjerget ved godt, at dette er Alpernes lille juvel.

Her ligger der andre hyggelige byer, som er sat i rigtig romantisk stil, blandt grantræer, bjerge og gletsjere.

Skabt til skiferie

Området er som skabt til skiferie, men der er også basis for at holde en aktivferie om sommeren, hvor cykling og vandring er et stort hit for turisterne.

Europas top

Når vi taler om Mont Blanc, som er det højeste bjerg i Europa, så har du mulighed for at komme op i 2000 meters højde ved hjælp af svævebanen.

Skiferie i Courmayeur

De første turister som ville stå på ski her, er dateret tilbage til 1908, hvor de første svævebaner blev bygget.

I 1939 kom der for alvor gang i hjulene, og her blev det kort tid efter, muligt for alle at komme hertil og stå på ski.

100 km Skipister

I dag har du 100 kilometer skipister foran dig. Dette betyder, at det er største skiområde i Italien og i hele Europa, og derfor har byen også skiløbere fra hele verden.