Skip to main content
Pila er et populært skiområde i Valle d’Aosta, hvor det handler om skiløb i de smukke omgivelser og med et livligt afterski millø.
Pila på 20 sekunder

Pila er et bjergområde i Valle d’Aosta, der ligger i 1.790 meters højde, der gør stedet til et fremragende og populært skiområde.

Godt 45 kilometer nordvest for byen finder vi Monte Bianco, der på flotteste vis, troner over Alperne med sin højde på over 4.800 meter.

Området er perfekt hele året til sportslige aktiviteter.

Pila ligger i regionen Valle d’Aosta
aostadalen region
Ferie i Pila

Sådan kommer du til Pila

Pila er et bjergområde i Valle d’Aosta, der ligger i 1.790 meters højde, der gør stedet til et fremragende og populært skiområde. Godt 45 kilometer nordvest for Pila finder vi Monte Bianco, der på flotteste vis, troner over Alperne med sin højde på over 4.800 meter.

Med bil

Hvis du befinder dig i Italien, er du motorvej A5 Torino-Aosta, hvor du tager frakørsel Aosta Est, som du følger for at komme ind på vejen mod byen.

Kommer du fra udlandet, altså fra Tyskland, er det ind i Schweiz og gennem San Bernardo tunnelen og følger hhv. SS27 og SS26 mod Aosta. Når du er ankommet til byen, følger du vejen mod Gressan-Pila.

skisport i Pila

Med fly

Pila ligger 17 kilometer fra regionens hovedstad, Aosta. Ankommer du til det norditalienske med fly, er byen en times kørsel fra Caselle lufthavnen ved Torino, og en lille halvanden times kørsel fra Malpensa ved Milano.

Med tog og bus

Du tager toget fra Milano Centrale til Aosta. Turen tager cirka 3 timer, hvilket er inkl. Et skift i Chivasso, som kører op til Aosta.

Du kan ikke tage toget til byen, men der er fint med busafgange fra Aosta, som går flere gange om dagen. Der er derudover busser fra Milano tog Torino, som kører til Aosta, hvorfra du kan komme videre.

pila skisport

Skiferie i Pila

Pila er ski, ski, ski og ski, med alverdens muligheder for alt hvad der er tænkeligt indenfor den genre.

Her finder du de nyeste og mest moderne faciliteter, der gør netop din skiferie til det ypperste, uden sammenligning med andre steder i Europa.

Over 70 kilometer kan du bolte dig ned af de grønne, som de sorte bakker, alt efter hvilket niveau du befinder dig på.

Smukke omgivelser

Det er svært at finde nogle flottere og smukkere rammer i Europa, når vi taler om skiferie, for dette alpeområde byder på så meget smukt og unikt.

Her kan du tilmed stå på ski i det smukkeste solskin, for med de kolde temperaturer, som er på disse kanter, er der mulighed for at stå ski langt ind i foråret.

Ski for alle

Nu ved jegikke hvor stærk du er på ski og hvor meget erfaring du har på dette område. Men om du skal til at lære det nu, skal på skiskole og over på børnebakkerne, eller om du flyver direkte op på de sorte pister, er fuldstændig ligegyldigt.

For området er skabt til at alle, erfaring eller ikke erfaring, stærk eller ny på ski, så er Pila det oplagte valg til dig, som ønsker en skiferie i de smukkeste omgivelser.

Find dit hotel på skiferien i Pila

Få hvilet ud mellem de mange skiture. Hotellerne ligger i naturskønne omgivelser i dalen.

San Max Hotel Catania

Adventure Park

Hvis du har en Indiana Jones gemt i dig, vil Adventure parken nær Pila være dit rette element. Parken er for både de store og de små, og her kan flere timer bruges.

Der er fine forbindelser til parken med den offentlige transport. Forskellen er stor på vinterens muligheder, kontra mulighederne parken giver og området giver dig om sommeren. Men hvad enten det er den ene eller anden årstid, er parken centrum for en underholdende oplevelse.

Seværdigheder ved Pila

Pila er natur, og det er det, der er den største seværdighed. Det er generelt naturen, og dennes skønhed, som Valle d’Aosta kan prale af, og det kan de med god grund.

Castello di Fenis, regionens symbol, den enorme borg i Chez-Sapin, er et vidunder, og skal ses på turen til Aosta. Husk de varme klæder – også om sommeren!

Er du der om sommeren, er området fremragende til en cykeltur i den smukke natur.