Skip to main content

Alberobello – byen med Trulli husene

Alberobello er kendetegnet ved de mange og mystiske trulli huse, som har gjort byen til en af de mest populære byer i Puglia.
Alberobello på 20 sekunder

Alberobello er kendt for de karakteristiske og ikke mindst, de mystiske trulli huse.

Se husene med den særlige struktur, som også findes på UNESCOs verdensarvsliste.

Alberobello ligger i regionen Apulien
apulien (puglia) region på den italienske hæl
Ferie i Alberobello

Sådan kommer du til Alberobello

Alberobello er placeret næsten midt i regionen, Puglia, og der er ganske fine offentlige forbindelser til byen, både fra Bari, Brindisi og Taranto.

Fra Bari har du kun godt 70 kilometer til Alberobello, og dette område er et spektakel af skønhed og charme, hvor du kommer igennem dalen med de mange trulli huse. Dalen hedder Valle d’Itria.

Med fly

Der er godt nok ingen lufthavn i byen, men dette kan både Bari og Brindisi byde på, og derfra er der ofte muligheder med bus til og fra lufthavnene. Busserne kører ofte på daglig basis, og priserne er bestemt også til at betale. Vi er jo i Syditalien.

Fra lufthavnen i Bari har du 70 kilometer, mens der fra Brindisi er 75 kilometer.

Alberobello

Med det offentlige

Som skrevet tidligere, er der fine offentlige forbindelser til Alberobello, stort set fra hele Puglia. Men der er et men, og det er, at det oftest, alt efter hvor du bor, kan betale sig at tage ind til Bari og tage bussen ned til Alberobello.

Dette skyldes de mange flere forbindelser, som der er regionens hovedstad. Så når du er i Bari, eller bor tæt derved ved kysten, er det min bedste anbefaling til dig.

Parkering

Det kan ofte være et mareridt at finde parkering i de store, eller ikke store, men meget populære byer i Italien. Det er heldigvis rimeligt i Alberobello.

Det kan godt være du ikke lige kan parkere i centrum, men der er faktisk mange parkeringsmuligheder lige udenfor og omkring byen.

Til info, så finder du næppe en parkeringsplads, som koster under 2 euro i timen.

Alberobello

UNESCO

Alberobello er en mærkværdig destination i Puglia, som historisk set har fået en del opmærksomhed fra turister.

Den lille by er kommet på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af sine karakteristiske Trulli-huse, og byen er en ideél kandidat til en endagstur på ferien til Apulien. Specielt, hvis du selv overnatter i en Trulli!

Hi Hotel - Bari

Ferie og hotel i Alberobello

Ukendt oprindelse

Der er endnu ikke nogen, som rigtig har fundet ud af Trulli husenes oprindelse. Disse særprægede, hvidkalkede, små kegleformede huse, har derfor ikke nogen forklaring, men det gør ikke fornøjelsen mindre. Alberobello er Trulliernes hovedstad, hvilket gør byen til en kæmpe turistattraktion.

I dag er husene præget af turismen, hvor hoteller (Trulli husene), har indfundet sig, souvenirboder, og små fine restauranter, har gjort deres indtog overfor de mange turister.

Men der er hyggeligt, rigtig hyggeligt, inde mellem de små huse, på de skæve og smalle stræder, der går ud og ind igennem hele området.

Trulli huse udenfor Alberobello

Trulli huse finder du også udenfor Alberobello, dog i langt mindre målestok, men de titter af og til frem ude i de små landområder.

Husk i øvrigt at lægge et besøg forbi Locorotondo, en fantastisk, beliggende hvid bjergby.

Husk at se de elegante gader i Martina Franca og meget mere, alt imens du betræder en jord, der forgylder dig med olivenlunde, vinmarker og ikke mindst de smukke Trulli.

Alberobello

Når man ser disse billeder, får man helt lyst til at tage afsted igen, for det er snart et helt år siden disse billeder er taget.

Billederne er fra juni 2021.

Alberobello
Alberobello
Alberobello