Skip to main content

Bari – charmerende syditaliensk havneby

Midt på den Italienske hæl, ligger Puglias hovedstad Bari. En stor og handels- og havneby, som byder på interessant historie.
Bari på 20 sekunder

En syditaliensk havneby, lyder måske ikke umiddelbart tiltrækkende, men det er Bari.

Byen er en ganske spændende sag at gå i kast med, der kan byde på masser af historie – både i og omkring byen.

Bari består af to adskilte områder, Citta Vecchia, den gamle bydel med tætte middelaldergader, og der er Citta Nuova, den nye bydel med lige og retvinklede gader.

Bari ligger i regionen Apulien
apulien (puglia) region på den italienske hæl
Ferie i Bari

Lidt om Bari

Bari ligger i den centrale del af Puglia, hvilket gør byen til et attraktivt udgangspunkt for at udforske Apulien.

Men den livlige by har altså masser af at byde på. Og når nu turen er gået ned på den italienske hæl, er der ikke andet for, end at udforske hovedstaden.

Se eksempelvis statuen af byens helgen, San Nicola, gå en tur i Centro Storico, det gamle centrum med byens duomo, Cattedrale di San Sabino, hvor du kan opleve den fantastiske stemning, der oftest finder sted i aftentimerne.

bari apulien puglia centro storico

Bari Vecchia – Den gamle bydel

Snoede gader, smalle passager. Det er kendetegnende for byens historiske centrum, der har leveret mange historiske bygninger, gamle kirker, et område, der er et smukt eksempel på arkitektur fra middelalderen.

Jo vist! De smalle gader har været hjemsted for mange små-kriminelle, men en stor indsats fra byens myndigheder om at tiltrække turismen endnu mere, har ført de kriminelle væk. Stedet er attraktivt nu, med mange små barer og caféer, der har åbent hele døgnet.

Frokost i den gamle bydel

”På en sommerdag”, er en sang med Gasolin, men dette omhandler en dag i august, hvor jeg var på sightseeing i Bari for første gang i mere end 10 år. Vejret var naturligvis fra sin bedste side og tænker temperaturen var over de 30-35 grader.

Vi søgte selvfølgelig den gamle bydel, som er et historisk sted at bevæge sig rundt med mere end 30 forskellige kirker og i en fantastisk arkitektur, som i f.eks. Basilica di San Nicola. Centro Storico er en labyrint af små og snoede gader og lad mig sige det som det er, det er en fantastisk atmosfære hernede på hælen i Puglias charmerende hovedstad.

Vi boede rent faktisk i Napoli, da vi besøgte Bari på denne tur. Jeg har været i Bari før, men det ligger så mange år tilbage, at det i den grad var tid til et besøg igen. Køreturen er på lige knap 3 timer, men det var det hele værd, for da vi satte os på Osteria Le Arpie, var det netop som at komme i himlen.

bari apulien restauranter mad
bari centro storico

Osteria le Arpie

Finder du på Arce del Carmine, dybt inde i centrum, hvor de lokale råvarer er direkte hentet fra de mange markeder som du finder i Bari. Maden bliver der kræset om og kundebetjeningen er som altid i top, og det er manden selv, Vincenzo Vigilante, som står for den del. Og det gør han godt.

Jeg bestilte, tænk hvis jeg kunne huske hvad det hed, men du kan se det på billedet. I hvert fald nogenlunde og godt, det smagte det.

Restauranten finder du på Vico Arco del Carmine 2, og det bliver en stor anbefaling herfra at besøge dem når du skal til Bari. Hjemmesiden finder du her.

Overnatning i Bari

3 bud på hoteller i Bari

I Puglias hovedstad, Bari, er der overnatningsmuligheder for enhver smag.

På Oriente Hotel, er vi inde i byens centrum, helt tæt på byens teater. Hotel Excelsior Congressi er et moderne hotel, ganske kort tid fra det store indkøbscenter og stationen. På Hi Hotel er vi små 4 kilometer fra centrum i bydelen Poggiofranco.

Hotel Excelsior Congressi

Hotel Excelsior Congressi - Bari

Hotel Excelsior Congressi via Booking.com

4-stjernet centralt beliggende hotel i Bari.

Se hotellet her

Oriente Hotel

Oriente Hotel - Bari

Oriente Hotel via Booking.com

Igen et 4-stjernet hotel, i hjertet af Bari

Se hotellet her

Hi Hotel Bari

Hi Hotel - Bari

Hi Hotel Bari via Booking.com

“Value for Money” og god mad.

Se hotellet her

stadio san nicola bari

Fodbold i Bari

Lige så længe jeg kan huske, har jeg været passioneret omkring italiensk fodbold og her har Bari også haft en plads i mit hjerte. Hvorfor er svært at svare på, men det hænger formentlig sammen med den passion, som vi ser på de kanter, at klubben er fra det fattige syd og igen, for at vende tilbage til passionen, så skaber klubbens fans en fantastisk atmosfære på San Nicola.

San Nicola

Baris stadion blev renoveret til VM slutrunden i 1990 og har plads til 58.000 tilskuere. Det er rigtig mange pladser, faktisk alt for mange, for der er oftest kun halvfyldt til klubbens hjemmekampe. Dog, når de store klubber er på besøg, kommer tilskuertallet op over de 50.000. Men det er selvfølgelig kun når Bari spiller i Serie A, og det er desværre alt for sjældent.

Stadio San Nicola ligger små 7 kilometer fra byens centrum. Vi havde lejet en bil på vores tur, men har du ikke det, så vær opmærksom på den offentlige transport. Det er ikke et problem at få en taxi i centrum og ud til stadion, men det kan være meget svært at få en taxi ude ved stadion efter kampen. Derfor er det at foretrække, at tjekke bybusser til stadion. De må være der!

Billetter

Dem kan du typisk købe ude ved stadion på kampdagen ude ved stadion. Vil du være sikker på billet, er der link til klubbens hjemmeside her, hvor du finder adresser på de steder de sælger billetter.

Vi havde ikke bilet til kampen mod Cesena, som vi skulle ind og se, så derfor kørte vi til stadion i god tid, og det var mere end heldigt. For magen til ineffektivt system skal vi lede længe efter. Det var første kamp i sæsonen og folk var naturligvis spændte, men at der så kun er én billetluge åbent, er jo nærmest grotesk, men dejligt italiensk, som man kan grine af bagefter.

Efter mere end halvanden times venten blev det endelige vores tur. Vi viste vores pas og købte billetterne, hvorefter vi endelig kunne nyde stemningen udenfor stadion, hvor der kom flere og flere mennesker.

Kampen mod Cesena

Selvom det er en Serie B kamp vi snakker om, så kom der altså over 25.000 tilskuere på San Nicola, og selvom der var mere end 30.000 tomme pladser, så kunne man bestemt ikke fornemme det indenfor. Fantastisk stemning fra Curva Nord, hvor Baris mest inkarnerede fans står og synger hele deres opbakning ud til deres hold, hvilket de gør i samtlige 90 minutter og starter længe før kampens start.

Bari vandt kampen med hele 3-0 og fik altså en fremragende start på sæsonen, hvor de endte i top-8 og havde derfor mulighed for oprykning til Serie A. Men desværre viste Cittadella sig for stærke for syditalienerne.

Fallit i 2018

Sommeren i 2018 viste sig fra den dystre side for Bari Calcio, for her kunne klubbens økonomi ikke længere bære klubbens udgifter og gik desværre fallit. Herefter blev klubben tvangsnedrykket til Serie D, amatørligaen, men rykkede heldigvis op i samme sæson og spiller i nuværende tidspunkt i Serie C.

Men uanset hvilken række Bari spiller, så er det fedt, for der er stemning og så selvom det er en kamp i en af de lavere rækker.

Det er fodbold fra sin smukkeste side!

Hi Hotel - Bari

Find din ferie i Bari på Booking.com

En lille og stille anbefaling til dig, der er ved at læse om Bari, den altoverskyggende hovedstad på den italienske støvlehæl, Puglia, så tag for din egen skyld et par overnatninger i byen.

Eller en uge eller to. Der er nok at se!

Centro Storico i Bari

bari apulien centro storico
bari apulien centro storico
bari apulien puglia centro storico

Lufthavnen i Bari

Baris internationale lufthavn, Bari Karol Wojtyla International Airport, ligger 11 kilometer nord for Baris centrum.

Tider og priser som du finder nedenstående, tager vi med forbehold, og har ikke ansvar for evt. forsinkelser eller prisstigninger.

Med shuttlebus ind til Bari

Du kan hele tiden finde en shuttlebus fra lufthavnen og ind til Bari. AMTAB-busserne er populære blandt de lokale, da de er de billigste og du finder dem ved at kigge på busserne med nr. 16. Disse busser kører ind til Piazza Aldo Moro inde i centrum. Turen tager imellem 40 og 60 minutter, koster kun 0.80 cent, men skal samtidig være benyttet indenfor 75 minutter.

Tempesta Shuttle Bus kører dig hurtigere ind til centrum. Disse kører dig også ind til Piazza Aldo Moro, men går det kun på 20-30 minutter, men koster til gengæld også 4.15 euro.

AMTAB har billetkontorer, hvor du kan købe billet, mens du ved Tempesta kan købe billet direkte ved chaufføren.

Med taxi fra lufthaven

En tur med taxi fra lufthavnen og ind til Bari tager cirka 25 minutter og koster cirka 20 euro. Der er mange pirattaxier i Bari, så tag dem der står Taxi Apulia, Radiotaxi eller EuroTaxi på.

Sørg for taxameteret virker inden du sætter dig ind. Gør det ikke det, så få en pris forhandlet med chaufføren inden turen går ind mod Bari.

Lejebil

Der er flere forskellige firmaer i lufthavnen hvor du kan leje bil, og du kender formentlig de fleste som Hertz, Sixt osv.

Men der er en vigtig detalje at notere. Du skal være fyldt 21 år før du kan leje bil.

Tag toget i Bari

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.