was successfully added to your cart.

Kurv

Bari – charmerende syditaliensk havneby

Midt på den Italienske hæl, ligger Puglias hovedstad Bari. En stor og handels- og havneby, som byder på interessant historie.
Bari på 20 sekunder

En syditaliensk havneby, lyder måske ikke umiddelbart tiltrækkende, men det er Bari.

Byen er en ganske spændende sag at gå i kast med, der kan byde på masser af historie – både i og omkring byen.

Bari består af to adskilte områder, Citta Vecchia, den gamle bydel med tætte middelaldergader, og der er Citta Nuova, den nye bydel med lige og retvinklede gader.

Bari ligger i regionen Apulien
apulien (puglia) region på den italienske hæl
Ferie i Bari
God mad og fantastisk stemning

Lidt om Bari

Bari ligger i den centrale del af Puglia, hvilket gør byen til et attraktivt udgangspunkt for at udforske Apulien.

Men den livlige by har altså masser af at byde på. Og når nu turen er gået ned på den italienske hæl, er der ikke andet for, end at udforske hovedstaden.

Se eksempelvis statuen af byens helgen, San Nicola, gå en tur i Centro Storico, det gamle centrum med byens duomo, Cattedrale di San Sabino, hvor du kan opleve den fantastiske stemning, der oftest finder sted i aftentimerne.

Bari - Apulien
Bari

Bari Vecchia – Den gamle bydel

Snoede gader, smalle passager. Det er kendetegnende for byens historiske centrum, der har leveret mange historiske bygninger, gamle kirker, et område, der er et smukt eksempel på arkitektur fra middelalderen.

Jo vist! De smalle gader har været hjemsted for mange små-kriminelle, men en stor indsats fra byens myndigheder om at tiltrække turismen endnu mere, har ført de kriminelle væk. Stedet er attraktivt nu, med mange små barer og caféer, der har åbent hele døgnet.

Basilica di San Nicola

Du behøver ikke tage til Grønland for at finde Julemanden. Basilica di San Nicola siges nemlig at være det sidste hvilested for den gavmilde herre.

Basilikaen blev bygget mellem 1087 og 1197. Den enorme bygning domineres af det forgyldte træloft.

Den 6. december er en festdag her. Er det dig muligt, at tage en decembertur til Bari, så besøg kirken den dag. Kirkens hjemmeside er godt nok på italiensk, men med en lummer oversættelse kan det nogenlunde forstås. Læs med her.

Overnatning i Bari

3 bud på hoteller i Bari

I Puglias hovedstad, Bari, er der overnatningsmuligheder for enhver smag.

På Oriente Hotel, er vi inde i byens centrum, helt tæt på byens teater. Hotel Excelsior Congressi er et moderne hotel, ganske kort tid fra det store indkøbscenter og stationen. På Hi Hotel er vi små 4 kilometer fra centrum i bydelen Poggiofranco.

Hotel Excelsior Congressi

Hotel Excelsior Congressi - Bari

Hotel Excelsior Congressi via Booking.com

4-stjernet centralt beliggende hotel i Bari.

Se hotellet her

Oriente Hotel

Oriente Hotel - Bari

Oriente Hotel via Booking.com

Igen et 4-stjernet hotel, i hjertet af Bari

Se hotellet her

Hi Hotel Bari

Hi Hotel - Bari

Hi Hotel Bari via Booking.com

“Value for Money” og god mad.

Se hotellet her

Mysteriet om det 8-kantede slot

Castel del Monte

Vi besøger den enorme fæstning, Castel del Monte nede i Puglia, der er stærkt dominerende i det ellers, forholdsvis, ret øde landskab, her i 540 meters højde over vandoverfladen. Det 8-kantede slot er bygget i det 13. århundrede, og har været på UNESCO’s verdensarvsliste siden 1996.

Castel del Monte ligger 18 kilometer fra Andria, mens der er 60 kilometer ind til Bari i sydgående retning fra del Monte. Del Monte ligger i et utroligt smukt område ved Parco nazionale Alta Murgia.

Gåden om de 8

Castel del Monte er et fantastisk eksempel på middelalderlig arkitektur, og forener forskellige stilarter fra romansk til gotisk struktur. Bygningen har optaget mange forskere og andre kloge mennesker, der, ligesom alle os andre undrer sig over noget. Nemlig tallet 8?

Det hele er nemlig et stort 8 tal, ment på den måde, at bygningen er 8 kantet, i hvert hjørne er der et 8 kantet tårn, på hver af alle etager, er der 8 sale. Mange har forsøgt at finde svar, men ingen rigtig fornuftige løsninger på det med de 8. Dette er en gåde, og vil formenlig altid være det. For hvad var der med Frederik II og hans elskede nr. 8, og forbindelsen til Castel del Monte, da byggeriet blev indledt i 1240?

Castel del Monte er et gigantisk monster, der skal opleves minimum en gang i livet. Få flere oplysninger om åbningstider og mere på deres hjemmeside, som I finder her.

Adriaterhavets perle

Polignano a Mare

Polignano A Mare, Adriaterhavets perle, ER virkelig en perle nede på hælen i Italien. Byen ligger 30 kilometer syd for Bari, og det er ligetil at finde vejen derned på SS16, der fører fra den ene vidunderlige by til den anden.

Fra lufthavnen i Brindisi, hvor der til tider, er direkte forbindelse fra Danmark, er der en lille times kørsel.

Polignano a Mare er ganske enkelt en skønhed! Det blå hav, det imponerende hulrum, som byen er allermest kendt for, hvor man ser badende folk, der bare nyder livet, nyder Italien og ikke mindst Polignano og Puglia.

Mange siger, at byen har givet mangt og meget inspiration for digtere og kunstnere, som i hobetal er ankommet til byen, for at finde idéer til deres næste værk.

Seværdigheder i Pogliano a Mare

Atmosfære og blå strande

Netop havet og klipperne i byens historiske centrum, er med til at løfte det hele til nye højder, og er med til at give atmosfæren en sublim kombination.

Her, hvor Domenico Modugno blev født, og sang “Volare – Nel blu dipinto di blu”. Ja, gæt en gang, hvor han har fået sin idé til den netop den tekst fra?

Stranden er naturligvis tildelt det blå flag, og derudover kan du nyde godt af lokalbefolkningens venlige sjæle, traditioner, der giver god plads og tid til gæsterne.

Fondazione Museo Pino Piscali

Du må ikke misse et besøg på Fondazione Museo Pino Piscali, der viser en stor samling af hans værker. Pino Piscali er fra Polignano a Mare, men døde i en alt for tidlig alder i en motorcykelulykke.

Grotterne i Polignano a Mare, dem kommer vi naturligvis ikke udenom. De skal selvfølgelig besøges. Der er cirka 40 grotter nær byen, hvor langt de fleste kan besøges via båd. Disse er i den grad med til at pryde kysten omkring Polignano.

Her findes der en meget kendt, og også populær restaurant, som I måske har set andre steder på det store internet. Restauranten hedder La Grotta Palazzese, og den kan du læse mere om her.

Overnatning i Polignano a Mare

Normalt er det man siger, at man trænger til noget frisk havluft, men i og med, at du får masser af det i Polignano, er der måske mere belejligt, at vende det rundt, og komme lidt ind i landet i Puglia. For her er der nok at tage fat på, når regionens sydlige del skal udforskes i store og små charmerende byer.

Echi di Puglia er et hyggeligt lille B&B en lille kilometer fra centrum, og med samme afstand til stranden. Her finder du en udendørs pool, og med det milde klima i regionen, er der lejlighed til at hoppe i den i store dele af året.

Med 5 værelser skal du slå til hurtigt. Læs mere om Echi di Puglia her.

Vi kan starte med at køre en tur til Alberobello, der er kendt for sine særprægede Trulli huse, der er også fantastiske Martina Franca, der er Puglias flotte og stærkt charmerende arkitekt by. Fortsæt længere ned på hælen, og kør ind og besøg Ostuni, den hvide by på Italiens hæl.

Vi kan aldrig blive færdig med at rose Puglia.