Skip to main content
Cisternino er med sit lille charmerende centrum, med sine hvide små huse,  en af de smukkeste landsbyer i Italien.
Cisternino på 20 sekunder

Cisternino er i den centrale del af Puglia, hvor den ligger i den smukke dal, Valle d’Itria, som også er sammen med Locorotondo og Alberobello.

Det smukke og charmerende centrum, med sine klassiske hvide huse, er med til at gøre byen en af de smukkeste landsbyer i Italien.

Cisternino ligger i regionen Apulien
apulien (puglia) region på den italienske hæl
Ferie i Cisternino

Vi bevæger os til Cisternino, der er i samme område som Alberobello, Ostuni og Locorotondo, inde midt i Puglias sletter.

Sådan kommer du til Cisternino

Med fly

Du flyver til Bari og har cirka 1 times kørsel ned til Cisternino. Kør på motorvej E55 og fortsæt ned mod Fassano, hvor du tager frakørsel SS16 mod Ostuni/Cisternino.

Nede fra Brindisi lufthavnen har du omkring 45 minutters kørsel. Her kommer du også på motorvej E55, men tager frakørslen mod Rosa Marina/Pilone, hvor du kommer ind på SP10 og SP9.

Cisternino

Med bil

Hvis du har din bil med til Puglia, eller har lejet en bil i lufthavnen i enten Bari eller Brindisi, så har du ikke langt ind til Cisternino.

Fra nord

Hvis du kommer fra den nordlige del af Puglia, så tager du frakørsel Bari Nord, hvorefter du følger skiltene mod Brindisi hvor vejen hedder SS16. Herefter tager du vejen ind mod byen på SS379.

Fra syd

Når du kører på motorvejen Brindisi-Lecce, følger du skiltene mod SS16 mod Bari og efterfølgende mod Cisternino.

Med bus og tog

Byen er forbundet med shuttlebusser fra Polignano a Mare, Monopoli, Fassano og Ostuni.

Derudover er der en togstation i Cisternino, som er ganske tæt på centrum. Ferrovie Sud-Est står for toget, som kører fra Martina Franca og ned til Lecce.

Cisternino

Anerkendelser til Cisternino

Byens charme og enestående sans for at give deres mange gæster, er årsagen til de anerkendelser til Cisternino.

Byen er en af de smukkeste landsbyer i Italien, og er derfor på listen ”Borghi piu belli d’Italia”, som den er sammen med 10 andre byer i Apulien.

Samtidig er byen på listen ”Bandiera Arancione”, der er givet af Touring Club Italiano, og er et udtryk for deres høje kvalitet indenfor turisme

Hi Hotel - Bari

Ferie og hotel i Cisternino

Centro storico i Cisternino

Byens gamle centrum er en lille labyrint af gader, mens de mange hvidkalkede huse veksler i farve og størrelse. Når du går igennem den store port, Porta Grande, er du indenfor og du har mulighed for at dykke ned i den intense atmosfære på Piazza Vittorio Emanuele med det flotte klokketårn. Det er her du står i hjertet af byen.

Dette gamle centrum er et fascinerende sted med de smalle gyder, buegangene, der er oversvømmet i duftende og farverige blomster, og de karakteristiske små gårdspladser.

Byen har en vidunderlig tradition for deres aftenpassegiata, hvor indbyggerne mødes til et måltid mad eller en drink på en af de mange caféer og restauranter.

Cisternino

Seværdigheder i Cisternino

Chiesa Madre di San Nicola Patara

San Nicola kirken fra det 14. århundrede, er dedikeret til byens skytshelgen, der er grundlagt for det græske-ortodokse kloster. Den neo-klassiske facade er bygget i det 19. århundrede, for at erstatte den forrige, som var en romansk facade.

De to kapeller, Madonna del Cardellino, er et fantastisk eksempel på den apuliske renæssance, og som er bygget i 1517.

Torre Normanna

De 3 tårne, Torre Amati, Torre Capece og Torre di Porta Grande dominerer byens gamle centrum. De tre tårne udgør et kompleks, der kan dateres tilbage til det 13. århundrede.

Paladser

Der er flere smukke paladser i Cisternino. Se bl.a. Palazzo Vescovile, bygget i 1560 i den sene renæssance stil, og det overdådige palæ i form af Palazzo Amato.

Læs mere om Puglia