Ferie i Lecce – sydens perle

Der er mange smukke byer i syditalien, og Lecce er i den grad en af dem. Byen bliver kaldt for sydens perle, netop på grund af den enorme skønhed du møder rundt omkring.
Lecce på 20 sekunder

Lecces gamle bydel, er præget og domineret fra barokkens tid, hvor den også de seneste år, har høstet stor international ros.

UNESCOs verdensarvsliste har i 2009 kandideret Lecce til at komme på sin eftertragtede liste, i det barokken her, ikke findes magen til andre steder på jorden.

Byen har flere flotte piazzaer og interessante gademiljøer, med et flot udvalg af restauranter og caféer. Piazza Sant’Oronzo er en af byens vigtigste knudepunkter.

Lecce ligger i regionen Apulien
apulien (puglia) region på den italienske hæl
Ferie i Lecce
Rig på seværdigheder

Lidt om Lecce

Lecce er ikke nogen lille by, og den er rig på seværdigheder, som heldigvis for størstedelen af dem, befinder sig indenfor et forholdsvist lille område i den indre by.

På din ferie i Lecce skal du se de typiske barokkirker, Santa Maria delle Grazie, Santa Irene, Santa Teresa, og måske den vi skandinavere kender bedst, Santa Croce, med det smukke rosevindue. Gå også på opdagelse ved Palazzo Vecovile og duomoen. En gåtur der er helt enestående!

Se også det romerske amfiteaater – også selvom det kun er halvt udgravet.

Ferie i Lecce
Seværdigheder i Lecce

En by i to dele

Vi opdeler byen i to dele. Mod Via Antonietta de Pace, er en typisk struktur, som i det gamle Grækenland. Her finder du mange aristokratiske boliger, populære boliger, der ligger side om side. På den anden side finder vi Riviera Cristoforo Colombo, hvor vi straks ser det smukke Palazzo Melodia fra det 16. århundrede, og fortsætter vi mod Via Patinari ser vi det vidundelige palæ, Rocchi.

I Palazzo Zacheo kan du beundre de fantastiske malede lofter, der virkelig er et smukt skue.

Basilica di Sant’Agata, der er det vigtigste kristne tempel i Gallipoli, er fra slutningen af det 17. århundrede. Kirken ligger på det højeste punkt i byen, og er udført i klassisk barok.

Et historisk centrum

Det lyder måske ikke rigtig, men det føles sådan, når man nyder livet i de små gader. I det historiske centrum, er der fra hver gadesten udsigt til havet, der gør turen til noget unikt, og giver stemningen endnu et løft.

Den gamle bydel er en stor labyrint, der egentlig er ganske fascinerende, hvis ellers man kan finde rundt, for der er flere blindgyder, som sagtens kan få en til at gå en ekstra tur forgæves. Men det er jo det, der er det charmerende og spændende på en ferie i syditalien?

Bestil flybilletter og overnatning i Lecce

3 bud på hoteller i Lecce

Grand Hotel di Lecce har egen udendørs pool, og du bor oven i købet midt i centrum i Lecce.

På Suite Santa Chiara, bor du midt i det historiske centrum, mens du får masser af luft på Arthotel & Park, der ligger små 3 kilometer fra centrum.

Grand Hotel Di Lecce

Grand Hotel Di Lecce

Grand Hotel Di Lecce via Booking.com

Se hotellet her

Suite Hotel Santa Chiara

Suite Hotel Santa Chiara

Suite Hotel Santa Chiara via Booking.com

Se hotellet her

Arthotel & Park Lecce

Arthotel & Park Lecce

Arthotel & Park Lecce via Booking.com

Se hotellet her

Bestil flybilletter til Lecce

Lufthavnen Galatina ligger 13 km. fra Lecces centrum. Husk at bestille dine flybilletter til ferien i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Lecce

Billige flybilletter

Smuk og facinerende kystlinje
Ferie i Gallipoli - Lecce

Gallipoli

Gallipoli er klemt inde ved det Ioniske hav i Puglia, hernede i den sydlige del af regionen, hvor området hedder Salento. Gallipoli ligger i Lecce provinsen, godt 40 minutters kørsel sydvest for provinsens hovedstad.

Der er langt herned på disse vidunderlige kanter, så det er langt de fleste fra Skandinavien, som sætter sig ind i flyveren, og sætter kursen mod Italiens hæl. Lufthavnen i Bari er godt 200 kilometer væk, mens lufthavnen i Brindisi blot er en times kørsel fra Gallipoli.

Charmerende byer langs kystlinjen

Kystlinjen er en af de mest fascinerende og smukkeste i Italien, der veksler med lave klipper og lange, bredde sandstrande. kyststrækningen er på cirka 20 kilometer, og indeholder bl.a. de charmerende byer, Torre del Pizzo, Baia Verde, Lido San Giovanni og Rivabella.

Gallipolis centrum ligger 12 meter over havets overflade, og er sammensat af den gamle bydel, som ligger på en ø, som forbindes med en bro til fastlandet, der huser den mere moderne del af byen. De smukke omgivelser fra havet, er med til at oplyse i de smukkeste turkise farver.

Andre seværdigheder

Det græske springvand fungerer som bindeled mellem den gamle, og den nye bydel. Springvandet anses af mange italienere, som det ældste i Støvlelandet.

Naturen i Salento er som skrevet, stærkt præget af havet, der omdanner halvøen fra hver sin side. Langs den tidligere nævnte kyststrækning, er der mange små, hyggelige landsbyer, med skønne strande. Bl.a. Baia Verde stranden, der ligger 1.5 kilometer syd for Gallipoli.

Mere natur, en ubeskrivelig smuk natur finder du i Parco Naturale regionale Isola di Sant’Andrea, der ligger syd for Gallipoli, helt ud til havet.