Skip to main content

Ferie i Lecce – sydens perle

Der er mange smukke byer i syditalien, og Lecce er i den grad en af dem. Byen bliver kaldt for sydens perle, netop på grund af den enorme skønhed du møder rundt omkring.
Lecce på 20 sekunder

Lecces gamle bydel, er præget og domineret fra barokkens tid, hvor den også de seneste år, har høstet stor international ros.

UNESCOs verdensarvsliste har i 2009 kandideret Lecce til at komme på sin eftertragtede liste, i det barokken her, ikke findes magen til andre steder på jorden.

Byen har flere flotte piazzaer og interessante gademiljøer, med et flot udvalg af restauranter og caféer. Piazza Sant’Oronzo er en af byens vigtigste knudepunkter.

Lecce ligger i regionen Apulien
apulien (puglia) region på den italienske hæl
Ferie i Lecce
Rig på seværdigheder

Lidt om Lecce

Lecce er ikke nogen lille by, og den er rig på seværdigheder, som heldigvis for størstedelen af dem, befinder sig indenfor et forholdsvist lille område i den indre by.

På din ferie i Lecce skal du se de typiske barokkirker, Santa Maria delle Grazie, Santa Irene, Santa Teresa, og måske den vi skandinavere kender bedst, Santa Croce, med det smukke rosevindue. Gå også på opdagelse ved Palazzo Vecovile og duomoen. En gåtur der er helt enestående!

Se også det romerske amfiteaater – også selvom det kun er halvt udgravet.

En by i to dele

Vi opdeler byen i to dele. Mod Via Antonietta de Pace, er en typisk struktur, som i det gamle Grækenland. Her finder du mange aristokratiske boliger, populære boliger, der ligger side om side. På den anden side finder vi Riviera Cristoforo Colombo, hvor vi straks ser det smukke Palazzo Melodia fra det 16. århundrede, og fortsætter vi mod Via Patinari ser vi det vidundelige palæ, Rocchi.

I Palazzo Zacheo kan du beundre de fantastiske malede lofter, der virkelig er et smukt skue.

Basilica di Sant’Agata, der er det vigtigste kristne tempel i Gallipoli, er fra slutningen af det 17. århundrede. Kirken ligger på det højeste punkt i byen, og er udført i klassisk barok.

Et historisk centrum

Det lyder måske ikke rigtig, men det føles sådan, når man nyder livet i de små gader. I det historiske centrum, er der fra hver gadesten udsigt til havet, der gør turen til noget unikt, og giver stemningen endnu et løft.

Den gamle bydel er en stor labyrint, der egentlig er ganske fascinerende, hvis ellers man kan finde rundt, for der er flere blindgyder, som sagtens kan få en til at gå en ekstra tur forgæves. Men det er jo det, der er det charmerende og spændende på en ferie i syditalien?

Bestil flybilletter og overnatning i Lecce

3 bud på hoteller i Lecce

Grand Hotel di Lecce har egen udendørs pool, og du bor oven i købet midt i centrum i Lecce.

På Suite Santa Chiara, bor du midt i det historiske centrum, mens du får masser af luft på Arthotel & Park, der ligger små 3 kilometer fra centrum.

Grand Hotel Di Lecce

Grand Hotel Di Lecce

Grand Hotel Di Lecce via Booking.com

Se hotellet her

Suite Hotel Santa Chiara

Suite Hotel Santa Chiara

Suite Hotel Santa Chiara via Booking.com

Se hotellet her

Arthotel & Park Lecce

Arthotel & Park Lecce

Arthotel & Park Lecce via Booking.com

Se hotellet her

Bestil flybilletter til Lecce

Lufthavnen Galatina ligger 13 km. fra Lecces centrum. Husk at bestille dine flybilletter til ferien i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Lecce

Billige flybilletter

Lecce i 43 graders varme

Det er næppe nogen overraskelse for de fleste, at der kan være rigtig varmt i Puglia, og når der så ingen kyst eller hav lige uden for døren, men derimod er inde midt Salento halvøen, så kan det føles som det hele står helt stille.

Det gjorde det den dag jeg besøgte byen, hvor temperaturen var kommet helt op på 43 graders varme, og det endda i skyggen.

Jeg boede i Monopoli, så derfor var jeg fuldstændig med på, at der var tosse varmt, men i Monopoli var der alligevel en lettere brise ind i mellem, som kunne hjælpe lidt heden. Forskellen var dog ikke markant, for i Monopoli stod den vist på de 38-39 grader, så det var ikke fordi den varme sweater var nødvendig.

Til centrum via Del Mare

Jeg nærmede mig Lecce, men havde besluttet mig for at svinge forbi byens stadion, Via del Mare, som jo betyder ”ved havet”, men det er altså ikke tilfældet her i Lecce.

På trods af min enorme interesse for italiensk fodbold siden mit 11. leveår, og har set bunkevis af fodboldkampe i støvlelandet, så har jeg aldrig været så heldig at se fodbold i Lecce.

Hvis du interesser dig for fodbold, og måske også italiensk fodbold, så er du formentlig velvidende om, at italienerne hænger lidt bagefter de øvrige lande i Europa mht. at følge med udviklingen. Det er i hele Italien og så sandelig også i Lecce.

Komme helt tæt på stadion var ikke muligt, for der var et to meter højt hegn omkring et hele vejen rundt, men set fra afstand, så det okay ud. Det gjorde udearealet til gengæld ikke. Affald lå rundt omkring, og græsset var groet om til ualmindelig høj højde, som var en blanding af græs og alskens ukrudt. Stedet lignede i den grad som om det var forladt, hvilket det så også på det tidspunkt havde været i en måneds tid, men alligevel.

Selvom det ikke lige skal bruges i morgen og det ligger i udkanten af byen, er det vel tilladt at bruge penge på at holde området pænt?! Nå, men det kan være det blev gjort i morgen, eller, måske i overmorgen.

Seværdigheder i Lecce

Dem er der mange af og det er ikke for ingenting, at byen er kendt for sin barok. Man skal aldrig klage sig over varmen, men det var varmt og de 43 grader føles måske endnu varmere, når du går inde i byens lidt snævre gader.

Selvom pladsen ved Amfiteateret er åbent, så er det næste problem jo, at der ikke findes skygge, så lige den dag, der blev det kun lige til et par skridt ved amfiteateret og så ind i at søge skygge.

Nu skal det siges, at jeg besøgte byen ved middagstid, og set i bakspejlet var det måske ikke så gennemtænkt, men det er jo altid nemt at være bagklog.

Byen er et åbent museum og du ser virkelig flotte kirker og bygninger i hele centrum. Naturligvis er det et krav at komme forbi Santa Croce med det berømte rosenkransvindue på facaden, og det var da også et krav, som jeg fik efterlevet.

Hvornår er det bedst at besøge Lecce?

Hvis du spørger så direkte, så vil jeg sige at det bedst i hele kalenderåret. Men spøg til side, så er varmen for nogle mennesker en vigtig faktor.

Foråret er fantastisk i hele Italien, og her tænker jeg du kan besøge Lecce, hvor der omkring de 25 grader. Jeg besøgte Lecce i juni måned og det var altså i 43 graders varme, men det var altså også midt i en hedebølge.

Efter sommeren går der et stykke tid før temperaturen kommer på de 20-25 grader. Så selvom du tænker, at du vil vente til oktober, så kan der stadig være 30 graders varme og altså en del varmere end ved de kendte kystbyer i Puglia.

Personligt behøver jeg ikke 43 graders varme, men har intet imod varmen, men tænker alligevel, at næste gang turen går til Lecce, bliver det i april eller maj måned.

Mad og drikke i Lecce

Duer helten ikke og slet ikke i Lecces sommervarme. Klokken var et pænt over 14 og morgenmaden lå efterhånden mange timer siden, men det er som om appetitten ikke bliver så synlig, når der er så varme, som tilfældet denne dag i Lecce.

Efter flere timer i den stegende hede fandt jeg et autentisk stykke mesterværk, ikke langt fra Amfiteateret, som hed Caffé Cittadino, og her kan jeg bestemt anbefale dig at tage din frokost eller aftensmad. Stedet finder du på Via Francesco Rubichi 35.

Jeg var hverken til en varm pastaret eller risotto, men derimod noget let og gerne lidt køligt. Det blev til en omgang godt, lokal carpaccio, drysset med rucola og ost. Dette går selvfølgelig ikke uden olivenolie, som kommer fra de lokale marker ved Otranto, og derved navnet på olien, Terra d’Otranto.

En dag som denne går ikke uden vand, masser af vand, men til dette måltid, går det heller ikke uden et lille glas vin. Den skal naturligvis være lokal, og må jeg i denne sammenhæng fortælle dig, at det er en god idé at bestille lokal vin når du er i Italien. Nå, men det lille glas hvidvin jeg bestilte, var fra en flaske Salice Salento.

Alle måltider skal afsluttes med en espresso eller måske en cappuccino. Jeg håber du kan li kaffe? Jeg bestiller altid en espresso efter et måltid, også selvom der er meget varmt. Den hører sig bare til.