Skip to main content
Locorotondo med sit cirkulære centrum med sine karakteristiske hvide hus, er et must-see, når du bevæger dig rundt i Puglia.
Locorotondo på 20 sekunder

Locorotondo er en af de smukkeste landsbyer i Italien.

Her går du ikke forgæves hvis du søger ægte italienske charme og autentiske billeder fra syditalienernes dagligdag.

Byen er et fantastisk eksempel på hvorfor vi elsker Italien og er dybt forelsket i dette land.

Locorotondo ligger i regionen Apulien
apulien (puglia) region på den italienske hæl
Ferie i Locorotondo

Sådan kommer du til Locorotondo

Tag toget

Byen er med på den togstrækning som forbinder byen med Bari i den ene ende og Taranto ovre i den anden ende af Puglia.

Køb din togbillet her

Det nemmeste for dig når du skal med tog, er at købe den online. Det kan du gøre lige her hvor du er nu, go det eneste du skal bruge i toget, er den QR-kode, som er med når du køber billetten.

I bil

Vi er inde i landet, i fugleflugt er vi godt 20 kilometer fra kysten, cirka en times kørsel fra Bari og lufthavnen deroppe og cirka den samme tids kørsel fra lufthavnen i Brindisi, som ligger syd for Locorotondo.

Hotel i Bardolino - Gardaland resort

Ferie i Locorotondo

Hvis jeg var dig, så ville jeg tage en ferie i Locorotondo. Det kan jeg selvfølgelig sagtens sige, og det kan jeg kun fordi, at jeg faktisk har været her og kommer med garanti tilbage.

Book din ferie her

Locorotondo i hjertet i Valle d’Itria

Mellem Adriaterhavet og det Ioniske hav finder vi disse grønne sletter og i hjertet af dem, har Locorotondo placeret sig oppe på et plataeu, som stiger lige så stille og smukt i horisonten.

Det er med god grund byen er blandt de smukkeste landsbyer i Italien med sine karakteristiske huse og cirkulære centrum. Det er faktisk meget enkelt!

Locorotondo
Locorotondo

Locorotondos kirker

Når du nærmer dig byen, er de hvide huse lette at se, men op stikker klokketårnene sig, og byen byder da også på mange kirker. Nedenunder er der et par eksempler.

Chiesa Madre di San Giorgio – Piazza Fra Giuseppe Andrea Rodio

Flot neoklassisk façade, der er bygget mellem 1790 og 1825 på resterne af to ældre religiøse bygninger. Her kan du bl.a. se et gammelt reliefsbillede af San Giorgio med dragen. Ved siden af står det smukke klokketårn sammen med fire stenstatuer. Der er gratid indgang.

Chiesa Madonna della Greca – Largo Madonna della Greca

Det er først og fremmest det flotte rosevindue som pryder kirken, som ligger i hjertet af den gamle bydel. Se et værk i moderne kunst af Domenico Rosato og en fresko med Madonna og barnet. Kirken blev bygget i det 15. århundrede og huser Madonna delle Rose.

En af de smukkeste landsbyer

Locorotondo er med på Borghi più belli d’Italia (de smukkeste landsbyer i Italien) og Bandiera Arancione (det orange flag), der er et tildelt af Touring Club Italiano, som bliver givet til små kommuner, med maksimalt 15.000 indbyggere.

Dette er kendetegnet for deres fremragende service og en gæstfrihed af høj kvalitet.