Skip to main content

Monopoli i hjertet af Puglia

Monopoli er en fiskerlandsby, i havet, på havet, med hvide kalkstenshuse, som ligger tæt i den lille by syd for Bari.
Monopoli på 20 sekunder

I Puglia skal du ikke lede længe for at finde en hyggelig lille landsby, med et lille fiskerleje og med udsigt til Adriaterhavet.

Dette er Monopoli et levende bevis på, for dens rolige facon i dagtimerne, er forvandlet om aftenen med liv og glade dage af de lokale indbyggere.

Monopoli ligger i regionen Apulien
apulien (puglia) region på den italienske hæl
Ferie i Monopoli

Sådan kommer du til Monopoli

Som du jo ved, så befinder vi os nede på hælen af støvlen, helt ude ved Adriaterhavet og godt 40 kilometer syd for Bari. Er du med fly til Bari og skal direkte til Monopoli og holde din pragtfulde ferie, er der 60 kilometer fra lufthavnen.

70 kilometer syd for Monopoli ligger Brindisi, hvis lufthavn også er en mulighed at flyve til med flere selskaber, også fra Danmark.

Du kan ikke komme direkte fra lufthavnen i Bari og ned til Monopoli, men skal med en bus ind til centrum, for at komme med toget derned. Fra stationen i Bari, er der mere end 30 daglige afgange og køretiden ligger på omkring en halv time.

Monopoli i Puglia

Havet ved Monopoli

Man siger at Monopoli bader i havet, og det er da også næsten sandt. I hvert fald er den kyststrækning noget af det smukkeste på disse kanter, der efterlader dig store indtryk for livet. Kysten strækker sig over 15 kilometer og er meget varieret, men gældende for alle kilometer, er, det reneste blå, krystalklare vand.

Underbekræftede kan bekræfte det med den kyststrækning. Hvor er det vilde scener du kører i, når du ser havet på din venstre hånd og bakkerne på din højre (her taget vi naturligvis udgangspunkt i, at du kører mod syd). Hvor er det smukt!

Det er derfor heller ikke tilfældigt, at kysten har det blå flag som bevis for de miljømæssige forhold er som det skal være. Den nordlige del af kysten, samt ved centrum i Monopoli, er det lavtliggende, takkede klipper, der skifter mellem store indløb og bugter. Mod syd er det mere udbredt med fint gyldent sand på strandende.

Det er et landskab der byder på stor gæstfrihed og badeforhold i topklasse og et område, som opdages til fods, i båd eller ved at surfe.

Hi Hotel - Bari

Find din ferie i Monopoli på Booking.com

Havnen

Den autentiske del af byen, er havnen, hvor du kan opleve den behagelige og fascinerende stemning, når du tager en gåtur efter den pragtfulde aftensmad. Havnen er nemlig Monopoli.

Havnens centrale placering i byen, er med til at gøre byen endnu mere attraktiv for bådene at komme, hvis vi skal sammenligne med både Bari og Brindisi.

Det er her på havnen du finder slottet og du kan ikke forlade byen uden at se Catello di Monopoli. Bygget i det 16. århundrede og som i tidernes løb har været funktion for spanske millitærfolk, for militæret, siden som fængsel og i dag fungerer det til både at holde, bryllup, konferencer, udstillinger og meget andet.

Palazzo Martinelli Meo-Evoli, er et andet populært og seværdigt attraktion på havnen. Gå en tur indenfor og se den smukke entré, åbne de franske døre fra det 18. århundrede, og hvor du ser en vidunderlig udsigt udover havet.

Centro Storico

Det historiske centrum i Monopoli, er som det du forbinder med det ægte Syditalien med flotte paladser og hvidkalkede huse. Det er ”det gamle centrum”, som de lokale kalder det. Det er her i centrum du finder flere kulturskatte og kirker, og det hele findes næsten side om side.

Charmen er der nok af, ikke at der kan blive for meget, men de brostensbelagte gyder med vasketøjet hængende over dig og duften af den lokale mad i køkkenerne, som slipper ud af de grønne skodder på vinduerne, er netop det du finder ved charmen hernede på hælen. Hernede er de lokale selvfølgelig også ude om aftenen, og det er her, som det er i hele Italien, her du i den grad nyder aftenens passeggiata.  Ordet forbindes med den gåtur som italienerne går på, i alle byer, i byens lokale centrum.

Monopoli i Puglia

Fiskeretter

Monopoli lever på havet, og det ses på restauranterne i det gamle centrum, hvor du kan finde mange forskellige fiskeretter, og som bliver blandet med moderne caféer og barer, hvor de unge mødes og samles. I en by med næsten 50.000 indbyggere, så skal det hele jo også helst være indenfor rækkevidde.

Piazza Garibaldi

Piazza Garibaldi er den største seværdighed i centrum med al den skønhed du kan forestille dig. Her ser du klokketårnet med byens byskjold på med 3 hvide roser på en rød baggrund. Forestil dig en cappuccino på historiske Caffé Venezia og se byens liv passere revy.

Piazza Vittorio Emanuele

Pladsens er en af de største i Puglia og kaldes ofte ”Borgo”, er født i 1796 efter godkendelse af kongen i Napoli. Projektet blev sat i gang ved arkitekt De Simone.

På de 18.000 kvadratmeter finder du bl.a stedet hvor 300 soldater fra Monopoli faldt i 1. verdenskrig. Den enorme legionær med et sværd i den ene hånd og sejr i den anden, og for fødderne af den sidder en mor, som velsigner sin søn og en dame, som trøster en enke der har mistet sin mand.

For nylig blev de underjordiske gange igen åbnet for offentligheden. De blev brugt til beskyttelse for bombningerne under 2. verdenskrig.

Piazza Vittorio Emanuele er bestemt et besøg værd.

Populære Monopoli

Det samme kan jo siges om Monopoli, der samtidig også er i kort køreafstand fra Bari, Alberobello, Martina Franca, Polignano a Mare, for bare at nævne nogle få. Byens centrale placering i Puglia, er med til at gøre den til en attraktiv destination, samtidig med det historiske centrum og ikke mindst havet.

Monopoli i Puglia