Skip to main content

Ostuni – Den hvide by

Den hvide by, Ostuni, der malerisk er berømt for sin berømmelse og store popularitet blandt turister, der kommer for at se de hvidkalkede huse.
Ostuni på 20 sekunder

Ostuni er den hvide by. Den er ikke så meget længere, og gå en tur i byen og fornem den helt specielle atmosfære, som du finder i Puglia.

Der er hvidkalkede huse over det hele, hvor det ene er mere charmerende og smuk end det andet.

Ostuni ligger i regionen Apulien
apulien (puglia) region på den italienske hæl
Ferie i Ostuni

Sådan kommer du til Ostuni

Ostuni ligger små 100 kilometer syd for Bari og lufthavnen i Apuliens hovedstad. Brindisi lufthavnen er tættere på, da der kun er små 40 kilometer til dennes lufthavn.

I fugleflugt og direkte ud til kysten fra byen, er der ikke meget mere end 9-10 kilometer.

Byen er beliggende på tre bakker i Valle d’Itria og hæver sig 218 meter over havets overflade., og derved kan let se den fra flere kilometers afstand og ligeledes fra motorvejen mellem Bari og Lecce.

Ostuni
Ostuni

Centro Storico

Er et virvar af ultrasmalle gader, der mest af alt minder om et lille bitte marked og hvor pladsen er meget trang, men omvendt, naturligvis, også hyggelig og varmt. Som der jo er på disse kanter, og hvor temperaturen let kravler på de 40 grader på de varmeste sommerdage.

Labyrinten i alle de gader, som også har stejle trapper at byde på, finder du kunsthåndværkere, restauranter, butikker og masser af flotte pelargonier.

Magien i den hvide by er den kalkmaling, som bliver brugt på husene og det er stadig en praksis, som bliver stærkt respekteret af indbyggerne.

Cattedrale di Santa Maria dell’Assunzione

Midt i det historiske centrum står kattedralen, der har stået der siden det 15. århundrede og opkaldt efter Santa Maria dell’Assunzione, og som har været er nationalt monument siden 1902.

Den blev renoveret i slutningen af det 15. århundrede efter et kraftigt jordskælv. Den præsenterer sig med majestætisk med kristus figuren i centrum af de 24 søjler

Hi Hotel - Bari

Find din ferie i Ostuni på Booking.com

Cavalcata di Sant’Oronzo

Prøv at være i Ostuni i slutningen af august. Her er der årligt en historisk festival som hyldest til byens helgen og for at vise taknemlighed, da det siges han reddede Ostuni for pesten.

Festivalen løber over 3 dage, hvor riddere marcherer sig ind igennem byen og bliver ledsaget af musik og selvfølgelig god lokal mad.

Cavalcata di Sant’Oronzo finder sted den 25., 26. og 27. august.

Ostuni skal på alle måder opleves og det dejlige klima gør det heldigvis, at du kan gøre det hele året rundt.

Ostuni – Den hvide by

Se disse billeder, uden det er den helt store praleværdi, men så kan du se hvor hvid byen er og dette for at overbevise dig om, at du må ned og se den.

Billeder er taget i juni 2021.

Ostuni
Ostuni
Ostuni