Skip to main content
Trani er ferie i en af de mest fascinerende byer i Apulien, hvor du kan se en af de smukkeste katedraler i regionen og smage moscato.
Trani på 20 sekunder

Trani er placeret helt ud til Adriaterhavet og her ser du et broderi af hvide sten, et stemningsfuldt centrum, der emmer af historie, og ikke mindst den stemningsfulde havnepromenade.

Byen er nord for Bari, der er hovedstad i Apulien, og helt præcist er Trani placeret i Barletta-Andria provinsen.

Trani ligger i regionen Puglia
apulien (puglia) region på den italienske hæl
Ferie i Trani

Sådan kommer du til Trani

Byen er på togruten mellem Ancona og Lecce. En smuk togrute, der følger Adriaterhavskysten, og som jeg nok bør anbefale dig, hvis du skal på rundrejse i Puglia. Smukt.

Her på siden kan du købe din togbillet, så du kan gå direkte ombord og fremvise den QR-kode, som du har fået ved køb af billetten.

Med fly

Lufthavnen i Bari er den nærmeste lufthavnen. Den ligger godt 40 kilometer fra Trani. Har du ikke en bil, skal du ind til togstationen i Bari, for at komme videre nordpå.

Bil ferie i Italien

Med bil

Det er altid nemmest at have en bil, og hvis jeg må anbefale dig inden din tur til Puglia, så er det faktisk at leje en bil hernede.

Dels er det selvfølgelig nemmere at komme rundt, hvis du skal udforske den dejlige region, men derudover er det offentlige transport ikke så godt på disse kanter, hvis vi skal sammenligne det med det øvrigt Italien.

For at komme til Trani fra motorvejen, er det på vejen mellem Bologna og Taranto, der er forbundet med afkørslen til Trani.

Katedralen i Trani

San Nicola Pellegrino er et sted du ikke skal gå glip af på din rejse til Trani. Helt klart byens helt store symbol og et kendt sted for regionen Puglia, der med sin enorme højde, og sin tætte afstand til havet.

Katedralen er kendt over hele verden og når du står her, så forstår du hvorfor. Dens særlige placering er helt fantastisk.

San Nicola er bygget i apulisk-romansk arkitektur og blev bestilt af den byzantinske ærkebiskop, som også var ærkebiskop i Trani.

Katedralen i Trani
Hotel ved Fiumcino lufthavnen i Rom

Hotel i Trani

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Castello Svevo i Trani

Ikke så langt fra katedralen, du kan måske heller ikke undgå at se den, og der er ikke længere end dine to ben kan klare det, kan du se det enorme slot, Castello Svevo.

Slottet blev bygget i 1233 under den sicilianske konge, Frederik II. Slottet har været et nationalt monument siden 1936.

Slottet er ligeledes et kendt symbol for byen, og med slottets 4 tårne og den gangbare mur, er dette bestemt et besøg værd.

Castello Svevo i Trani

Havnen i Trani

Der er noget ved disse små havne havne i syditalien. Når du kommer rundt til de forskellige byer, og især herude ved Adriaterhavet, er de små både et særdeles kendt syn.

Hyggeligt er det i hvert fald hernede og ofte kan du opleve forskellige arrangementer ved havnen, der typisk indeholder noget godt lokal mad, og når du er i Trani, skal du smage den lokale moscato.

Havnen i Trani
Det gamle centrum i Trani

Det gamle centrum

Antikke monumenter, brostensbelagte gader og enorme mursten der er benyttet til de gamle huse, som man ikke bare lige bærer rundt på eller flytter på.

Ligesom havnen, så kan disse gamle gader noget. Der er ligesom heller ikke noget der overgår dette, hvad angår at holde ferie et sted som dette.

Det behøver egentlig ikke være et stort 4-stjernet hotel, men måske blot ved en privat udlejer, hvor man kan holde sin ferie, og bo helt tæt på de lokale.

Når du gør det, så spiser du også lokalt, og det er 100% det bedste.

Puglia

Puglia er lang! Oppe fra Gargano halvøen, “sporen på hælen”, og ned til Otranto i salento, syd for Lecce, er der over 400 kilometer. Det kan derfor være en fantastisk god idé, at have rigtig god tid i regionen, for den har alt hvad I ønsker af Italien.

Landskabet i det nordlige Puglia er domineret af vidtstrakte sletter, hvor de eneste rigtig bjerge er vokset sammen i Gargano-forbjerget, en halvø der rækker sig ud i Adriaterhavet. Ned langs kystvejen forbi Bari og Brindisi, hvor det hele forandrer sig til det fladeste landskab, med den prægtige arkitektur som et smukt syn, hvor hen I bliver ført hen.

Castel Monte i Puglia