Skip to main content

Svæv mellem Castelmezzano og Pietrapertosa

Over de smukke Lucane Dolomiter, inde i hjertet af Basilicata regionen i syditalien, får du mulighed for at hægte dig på et højt hængende stålkabel, der forbinder de højeste toppe i de to byer, Castelmezzano og Pietrapertosa.
Ferie i Basilicata
Basilicata oplevelser 1
Basilicata oplevelser 2

En unik måde at opleve naturen på

1 km. høj svævebane i Basilicata

Volo del Angelo er et nyt koncept, der giver en storslået og unik oplevelse. Det er en innovativ måde, hvor du kan opleve naturen, og søge nye udfordringer på at søge dit næste adrenalin-kick, når du svæver i 1.000 meters højde.

De besøgende glider ind i en fantastisk oplevelse på det enorme stålkabel. En oplevelse, som kun findes her i Italien, det har faktisk ikke sin lige andre steder i verden.

En unik oplevelse

Ved ankomsten til en af de to smukke landsbyer, er det et must at gå inde i de små gyder og gader, oplev historien og smage på de lokale produkter der bugner på hvert hjørne.

Men frem for alt skal naturen omkring sig nydes, der giver en rig og usædvanlig følelse af frihed. En frihed I kommer til at opleve med Volo dell’Angelo (flyv med englene).

Det ene startsted hedder San Marino, som starter fra Pietrapertosa i 1020 meters højde og slutter i Castelmezzano, hvor I ankommer i 859 meters højde. Turen er på 1415 meter og når en maksimal hastighed på 110 kilometer i timen.

“Flyveturen” fra Castelmezzano starter i 1019 meters højde, den ankommer i Petrapertosa i 888 meters højde, og når en tophastighed på 120 kilometer i timen på en strækning på 1452 meter.

Turen kan flyves alene eller som par.

Pietrapertosa

Pietrapertosa er en lille by i Potenza provinsen, der er beliggende ved de maleriske tinder ved Dolomitterne i Lucania. Pietrapertosa er en af de smukkeste landsbyer i Italien, som du kan læse mere om her.

Byen viser hvordan en gammel landsby har formået, at bevare sit middelalderlige udseende, flot kombineret med sine flotte kirker og slotte. Dertil ligger vi smalle gader og blindgyder oven i hatten, og gør bare byen endnu mere charmerende, som vi kender de små italienske landsbyer.

Når du besøger Pietrapertosa vil du føle, at turen derop, er en lang tur på sten. Der er sten overalt, hvilket skyldes det noget ujævne tærren, som byen er befindende i. Byen ligger 1088 meter over havet, hvor husene er spredt over klippen, der i tidernes morgen beskyttede byen mod eventuelle angreb fra dalen.

Du skal naturligvis se kirken, San Giacomo Maggiore, der indeholder et smukt interiør. Se Cappella di San Cataldo, og ikke mindst Castello Normanno-Svevo, der daterer sig tilbage til romertiden, og blev en vigtig fæstning for nomannerne i det 9. århundrede.

L’Arabata er det ældste kvarter i byen. Navnet stammer fra dengang araberne dominerede byen i år 50, sådan cirka.

Castelmezzano

Castelmezzano er den anden by, der forbinder den imponerende svævebane. Byen er, ligesom Pietrapertosa, også at finde på Borghi Piu belli d’Italia, som en af de smukkeste landsbyer i Italien. Det bevis finder du her.

Det mest fascinerende syn ved Castelmezzano, er dens beliggenhed inde i Dolomitterne, hvor tidens vejrlige guder har skåret klipperne ud, for at give plads til denne lille by. Ankomsten til byen, er meget usædvanlig, fordi du ankommer til en tunnel, der er gravet ind i klipperne. Allerede her tænker man, dette, det kan kun blive en imponerende oplevelse!

Castelmezzano er en typisk middelalder by. Gå en tur igennem det historiske centrum, og se husene, der klæber sig til klipperne. Find et højt punkt i byen, og nyd den storslåede udsigt fra byen og udover de fantastiske dolomitter.

Hjertet i byen foregår omkring Piazza Caizzo, der prydes med den flotte kirke, Santa Maria dell’Olmo, med sin majestætiske, romanske facade, klædt i lokale stenvægge, præget af 4 søjler, og en overligger, der er dekoreret med blomster.

Det er umuligt andet, end at nyde livet langs hovedgaden igennem byen. Syditalien og Basilicata, som giver sit liv endnu mere næring. Ganske enkelt!

Begge byer er tætte på Parco Regionale di Gallipoli Cognato Piccole Dolomiti Lucane, med sit imponerende flora og fauna.