Skip to main content

Reggio di Calabria – ferie i en by i udvikling

Reggio di Calabria er en spændende by, som kan mønstre sig af stor tilgang af indbyggere i de sidste 20 år. Her er der i den periode, flyttet over 10.000 nye til byen. Det er meget i syditalien – og specielt i Calabrien
Reggio di Calabria på 20 sekunder

Reggio di Calabrias beliggenhed, mærkes bedst når I går tur på II Lungomare Falcomatá, hvor den maleriske udsigt over havet ses bedst, og Etna ovre på Sicilien tordner sig op i horisonten. Det er i sandhed en fantastisk oplevelse!

Calabrien er tyndt befolket, hvilket giver regionen meget uberørt land, med høje bjerge, skovklædte landskaber, fantastiske sandstrande, og små charmerende bjerglandsbyer, der er omgivet af tørke i sommermånederne.

Reggio di Calabria ligger i regionen Calabrien
her ligger calabrien
Ferie i Reggio di Calabria

Kom rundt i byen

Seværdigheder i Reggio di Calabria

Byens smukke beliggenhed, mærkes bedst når I går tur på II Lungomare Falcomatá, hvor den maleriske udsigt over havet ses bedst, og Etna ovre på Sicilien tordner sig op i horisonten.

Det er i sandhed en fantastisk oplevelse! Sæt jer for en stund nede ved Arena dello Stretto, der er en stor mindeplads for de omkring 100.000 døde, som følge af det forfærdelige jordskælv i 1908. Messina-jordskælvet, er med antal ofre, den største naturkatastrofe der har været i Europa.

Strand på Reggio di Calabria
God stemning i Reggio di Calabria1
Reggio di Calabria

Museer og nationalparker

Det verdenskendte museum, Museo Nazionale della Magna Grecia, som I finder inde på Piazza De Nava. Oplev aftenstemningen i Centro Storico, ved Piazza Castello og Corso Garibaldi, og nyd den syditalienske charme, der hersker dér og i hele byen.

Regionen byder på tre store nationalparker, hvor Parco Nazionale del Pollino, er Italiens største med sine 193.000 hektar.

Husk at drikke et glas, eller to, fra den lokale Librandi vin, og nyd de gyldne dråber, som I nyder Reggio di Calabria og Calabrien.

Sådan kommer du hertil

Reggio di Calabria, ligger byen i smukke omgivelser i Messina-strædet. Der er færgeoverfart til Messina på Sicilien, både fra Reggio di Calabria og fra Villa San Giovanni.

Beffe overfarter tager mindre end en time. Byen har naturligvis en lufthavn, men herfra Skandinavien, vil det foregå via Milano eller Rom. Lufthavnen i Lamezia Terma, cirka 120 kilometer nord for Reggio di Calabria, har direkte rute i sommersæsonen.

Motorvej A3, der går fra Napoli og ned til Reggio di Calabria, er betalingsfri, som den eneste motorvejsrute i Italien.

Strand på Reggio di Calabria
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Reggio di Calabria. 

Her skal du overnatte i Reggio di Calabria

Hoteller i Reggio di Calabria

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller i Reggio di Calabria her

Motta san Giovanni i calabrien

En søvnig provins

Motta San Giovanni

Motta San Giovanni, en lille søvnig provins by nede på tåen i Calabrien, men hvor der byder jer en henrivende udsigt udover det Ioniske hav.

Ren geografisk er vi syd for Calabrias største by, Reggio Calabria, hvorfra der er godt 35 minutters kørsel i bil. Fra Lazzaro, helt ud til kysten ved det Ioniske hav, er der kun 10 minutters kørsel, og herfra går det naturligvis kun opad.

6.000 indbyggere og fantastisk udsigt

Motta San Giovanni er en lille by med 6.000 indbyggere, er mest kendt for sin fantastiske panorama udsigt over til Sicilien, Etna vulkanen, på tværs af det Ioniske hav. Oplev stilheden, som netop de kan nede i syditalien, sammen med denne udsigt. Det er ganske enkelt fantastisk!

Kendt er den også for slottet, Castello di Sant’Aniceto, en gammel byzantinsk fæstning fra det 11. århundrede, ligger ude på toppen af en overhængende klippe over havet. Det er nemt at slottet til fods, der nærmest går hen at blive behagelig midt mellem bakkede former og fyretræer.

Renovering og kirker

Slottet har været stærkt medtaget igennem 5 århundreder, hvor der ikke blev varetaget noget renovering eller andet vedligeholdelse af det. Det blev der dog taget hånd om, men først da vi nåede hen til 2002, og renoveringen varede i nogle år frem.

Ikke langt fra Sant’Aniceto ligger der to små byzantinske kirker, en af dem ligger lidt mod syd. Desværre er de ikke i den bedste stand, men det er muligt at se de flotte fresker.

Det var den udsigt vi kom fra – Oplev det!

Ved det Tyrrhenske hav

Ferie i Palmi

Vi er taget helt ud til kysten ved det Tyrrhenske hav i Calabrien. Her finder vi den lille landsby, Palmi, der i al sin blidhed ligger mellem havet, og skråningerne op til det imponerende Monte Sant’Elia.

Palmi ligger i Reggio Calabria provinsen, små 50 kilometer nord for byen. Skal I direkte dertil på jeres ferie, og lander i Lamezias internationale lufthavn, har I cirka en times kørsel ned til byen.

palmi - ud til vandet
Palmi - Monte Sant Ella

Et kulturelt kraftcenter

Palmi er i flere århundreder været et af de store, kulturelle kraftcentre i Calabrien. Byen er hjemsted for flere store komponister, derudover huser byen Casa della Cultura, der byder på bibliotek, statens arkiver i Calabrien, Musical Museum og meget mere.

Her finder I også den idylliske og rolige park, Parco Archeologico dei Tauriani, der med sine 3 hektar, dominerer Costa Viola, som er den 35 kilometer lange kyststrækning fra Messina strædet og op til Tirreno i nord.

Palmi er omgivet af hav, og intet er mere naturligt, end at tage en dukkert i det azurblå hav. Der er oceaner af fine badestrande, hvad enten I er til liv og glade dage på strand, eller til ro og fred lidt længere fra byen.

Monte Sant’Ella

Toppen af Monte Sant’Elia ligger 579 meter over havet, og den finder I 8 kilometer fra Palmi’s centrum. Heroppe fra får I en pragtfuld udsigt over havet, de Æoliske øer til vest, og Siciliens skønne kyst mod syd.

Et særligt punkt på bjerget, er de tre kors, som har prydet Sant’Elia siden år 1900. Der er også plads til at nyde en god frokost på en af de mange rastepladser, der rent faktisk er hyggelige, og også kan tilbyde legepladser. Festa di Sant’Elia Profeta, finder sted hvert år, den 3. søndag i juli, hvor både lokale og turisterne deltager ved festlighederne.

Nede i Palmi er der også fest. Varia di Palmi finder sted hvert år i august, er en festival der er kommet på UNESCO’s verdensarvsliste for kulturarv, som den har været siden 2013. Det er da fantastisk?!

Scilla strand
Både i Scilla
Udsigt i Scilla

Ved Messina strædet

Ferie i Scilla

Vi har taget den lange tur ned til Calabriens nordlige del, hvor Scilla skal aflægges et besøg, der godt kan forventes at blive varmt besøg, men det gør så absolut ikke forventningerne mindre. Vi er i Reggio Calabria provinsen, 22 kilometer derfra og altså også tæt på Messina strædet mellem Calabrien og Sicilien.

Scilla er en populær badeby, og er en af de smukkeste og mest karakteristiske badebyer i Italien, og er da også at finde som en afde smukkeste landsbyer i Italien. Alle de byer kan I finde på den hjemmeside her.

Den internationale lufthavn ved Lamezia Terme, er der lidt over en times kørsel ned til Scilla. Motorvej A3 fører jer hele vejen langs ruten, der kun bliver smukkere og smukkere langs kysten.

På opdagelse i Scilla

Scilla kan på alle måder udmærke sig. Byen har en strålende udsigt over havet, Castello Ruffo og stranden, der gør byen til en af de mest populære badebyer i Calabrien. Byen er rig på historie, kultur, der især er omhandlende sin udstrækning ved havet.

Ruffo er med sin placering, ude i vandet på den enorme klippe, der strækker sig ud i strædet. Det ødelæggende jordskælv i 1783, der beskadigede området ved Messina strædet, og store dele af regionens sydlige del, og her gik Ruffo slottet altså heller ikke fri af ødelæggelser. Det blev overtaget af staten i 1808, og herefter restaureret i 1810. Det enorme jordskælv i 1908, der dræbte mellem 90.000 og 120.000 mennesker, ramte også Ruffo slottet, der denne gang mistede sin oprindelige struktur.

Castello Ruffo di Scilla er i dag hjem for udstillinger og forskellige konferencer.

Marina Grande er et kvarter ved Scilla. Dette er også kendt som Scilla Marina, Marina di Scilla og Scilla Lido. Kvarteret af afgrænset af en imponerende stor klippe, der er med til at placere stedet i en hyggelig bugt. Se husene der bevæger sig opad klipperne, gør dette til et imponerende flot syn. På dette stenede kompleks finder vi Belvedere Morselli, er tilbyder en flot panorama udsigt over strædet og byen.

Er dykning din store interesse, eller ønsker du at udforske dette fænomen, er dette det helt rette sted at tage hen. Her er alt det nødvendige for at dykke. Her er der mange “ruter”, hvor man kan udforske det undersøiske flora og fauna ved Costa Viola. Scilla Diving Center er behjælpelig med alt. Find yderligere informationer på deres hjemmeside, som I finder her.

Det er vigtigt at understrege, at rejser I midt på sommeren, er der utrolig varmt i Calabrien, og solen er ekstra hård ude ved kysten. Sørg derfor for, at nok solcreme med og på, og det kan eksempelvis købes her.

Seværdigheder nær Scilla

Favazzina der ligger på den Tyrrhenske kyst, et par kilometer nordpå, er en dejlig og fredelig lille badeby. Melia er en også en mulighed at besøge, den finder I 800 meter over havet, 15 minutter i bil fra Scilla.

Solano Superiore er beliggende ved foden af Aspromonte, er meget værdsat for sit utrolig milde klima, og her taler vi i store dele af året, og naturligvis især om sommeren. Det er som om, at der ikke findes kulde på disse kanter!

Tag ind til Reggio Calabria og se de berømte bronzestatuer, den smukke plads, Piazza Vittorio Emanuele II, eller gå en tur på Lungomare Falcomatá, hvor I kan se hele vejen over til Sicilien.

Og hvad angår Middelhavets største ø, og vel egentlig den smukkeste, dog i hård konkurrence med Sardinien, er der færgeforbindelse fra San Giovanni og over til Messina.

Dette område har meget kultur og mange seværdigheder omkring sig, men det er solen og badningen, der er mest dominerende.