Skip to main content
Castellabate er et hyggeligt lille fiskerleje helt ude ved det Tyrrhenske hav, i den sydlige del af Salerno bugten i Cilento nationalpark.
Castellabate på 20 sekunder

Castellabate er en del af Cilentos nationalepark og heroppe fra byens torve har du en fantastiske udsigt over havet og det lille fiskeleje nede ved bugten.

Herude er vi langt fra Campanias verdenskendte attraktioner, Amalfikysten, Pompej og regionens hovedstad, Napoli.

Byen er et malerisk lille sted, hvor du hurtigt opdager den venlige og høflige befolkning og endnu hurtigere vil du opdage det milde og varme klima.

Castellabate ligger i regionen Campania
Her ligger Campania
Ferie i Castellabate
Bil ferie i Italien

Sådan kommer du til Castellabate

Med bil

Byen ligger i den sydlige del af Campania, 65 kiliometer syd for Salerno og Amalfikysten, mens der er 130 kilometer op til Napoli.

Tag dig rigtig god tid i bilen, for her kører du i et område, som dels er fredet, men smuk som bare pokker og med små snørklede hårnålesving.

Parco nazionale del Cilento

Området er et stort areal som er fredet, hvilket skyldes Parco nazionale del Cilento, Vallo di Diano e Alburni. I 1998 kom området på UNESCO’s verdensarvsliste, der bl.a. indeholder Pæstum, som du finder 30 kilometer nord for Castellabate.

Tag et par dage i Castellabate, langt fra de mange turister, der søger længere nordpå til de allerede nævnte attraktioner, og oplev den stilhed, som kun en syditaliensk landsby kan give dig det.

Solnedgangen kan være smuk mange steder, det er den naturligvis, men lige nøjagtig her, er den noget helt særligt Oplev dén og få kuldegysninger så lang tid du kan forestille. Et utroligt smukt syn udover havet!

Ferie og hoteller i Cilento
Grand Hotel Vesuvio i Napoli

Hotel i Castellabate

Det gælder om at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er supernemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen bookinggebyrer.

Castellabate

Romantikken i top

Udover solnedgangen og den hyggelige facon i byen, er der også tid til at opleve nogle af byens mange seværdigheder. Snyd ikke dig selv for at se Santuario kirken, og Chiesa di San Marco, som du finder nede på Piazza Giuseppe Comunale.

Kystlinjen strækker sig over 19 kilometer og er en meget varieret strækning i bjergene, bugter og gyldne strande, der alle inviterer én til at hoppe i.

Turisme er vigtig her, som rigtig mange andre steder i Italien, og i de senere år, er det blevet meget populært at tage herned og holde sit bryllup. Flere tusinder af turister fra især USA, England og Norge, er helt vilde med at blive gift i Syditalien.

Det kan vel heller blive mere romantisk?

Campania

Uanset hvad du er til og hvorfor, har Campania alt det som du forventer af Italien.

Ræk hånden ud og mærk følelsen af Italien! Se og hør en passioneret befolkning, som simpelthen elsker deres region, deres Napoli, og mærk deres stolthed.

Det er langs den smukke Middelhavskyst, bugten ved gigantiske Napoli og sidst, men aldrig nogensinde sidst, den fantastiske Amalfikyst, der tiltrækker millioner af mennesker til Campania hvert år.

Og det forstår man!

Piazza Plebsicito i Napoli