Skip to main content

Lev længere i Cilento

Cilento ligger i den sydlige del af Campania, ud til det Tyrrhenske hav, gudesmukt, nøjagtig som i paradis.
Cilento på 20 sekunder

Cilento er et fantastisk område i Campania, dækket ind i bløde bakker, pragtfulde kyststrækninger, olivenlunde, som om det hele er omgivet af magi.

Derudover er området indbydende med sine hyggelige landsbyer, hvor nogle måske synes, at de mest seværdige er ude ved kysten. Et pragtfuldt landskab i et fantastisk afslappet miljø.

De to lufthavne i Napoli og Salerno bringer tusinder af turister til dette område hvert år.

Cilento ligger i regionen Campania
Her ligger Campania
Ferie i Cilento

Fantastisk område i Campania

Oplevelser i Cilento

Cilento ligger i den sydlige del af Campania, ud til det Tyrrhenske hav, gudesmukt, nøjagtig som i paradis. De to lufthavne i Napoli og Salerno bringer tusinder af turister til dette område hvert år.

Cilento er så smukt et område, at det er en seværdighed i sig selv, og det er ligeså sandt, som du kan læse det på denne side.

Kyststrækningen ud til det Tyrrhenske hav, Parco Nazionale del Cilento, de mange hyggelige feriebyer, især de små fiskelejer, der virkelig er indbydende og hyggelige. Og så er der naturligvis de fantastiske templer ved Paestum.

Når vi er på disse kanter, er det ganske enkelt en nødvendighed, at nævne Amalfi kysten, der kun er en 100 kilometers penge nordpå.

Landskabet i Cilento
Ferie i Cilento
Seværdigheder i Cilento

Smukke kyststrækninger og olivenlunde

Cilento er et fantastisk område i Campania, dækket ind i bløde bakker, pragtfulde kyststrækninger, olivenlunde, som om det hele er omgivet af magi.

Derudover er området indbydende med sine hyggelige landsbyer, hvor nogle måske synes, at de mest seværdige er ude ved kysten. Et pragtfuldt landskab i et fantastisk afslappet miljø.

Parco Nazionale del Cilento, Vallo di Diano, templerne ved Paestum og Certosa di Padula, har været på UNESCO’s verdensarvsliste siden 1998.

Men hvad menes der med overskriften “Lev længere i Cilento”?

Der menes i al sin enkelthed, det som overskriften hedder. Det er et længe kendt begreb, at den livsstil, som der leves i Italien, og især i den sydlige del, Mezzogiorno, der betragtes livet, som noget der skal leves.

Jo vist, har vi nordboere, og andre det vel samme måde, men hernede virker det hele bare lidt mere afslappet. Det mærker man ved de allerførste skridt. Stress, jag, job og de mange aftaler i en på alle måder travl hverdag, er forsvundet med ét i Italien.

Det er måske overdrev, men det er på den måde skribenten har det med Il bel Paese!

Høj gennemsnitsalder

I Cilento bor der cirka 60.000 mennesker, heraf er der + 2.000, som er over 100 år. Det er da imponerende. Hemmeligheden bag det lange liv, er måske det rolige liv i de små fiskerbyer, i de smukke olivenlunde på de bløde bakker.

Forskere har brugt et halvt år på opdagelsen bag dette. De ældre mennesker på disse kanter, har en god blodcirkulation, som hjælper med de rette næringsstoffer, og som effektivt fjerner “affald” fra kroppen. Blodcirkulationen hos de ældre mennesker, der deltog i undersøgelsen, havde faktisk så flot et niveau, at det er at sammenligne med unge mennesker i 20’er og 30’erne. Endnu mere imponerende!

De præcise årsager til dette, er svære at få øje på, men sund kost baseret på grøntsager, fisk og urter, blandet med masser af motion og gentiske faktorer, der har været udviklet i de sidste mange århundreder.

2.000 mennesker ud af cirka 60.000, der er over 100 år gammel, er ret usædvanligt, og er på samme niveau, som det indre Sardinien. Ja, igen et sted fra Italien!

En længere undersøgelse af de over 2.000 over 100 år, forventes snart at finde sin start, for at fnde yderligere oplysninger.

Strandhotel
Agruturismo
Luksushotel

Booking.com har et fantastisk udvalg af hoteller, feriehuse og meget mere i Cilento. 

Her skal du overnatte i Cilento

Hoteller

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til ferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

  • Prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel
  • 24/7 dansk kundeservice
  • Ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller her

Bestil flybilletter

Husk at bestille dine flybilletter til ferien i Cilento i god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Cilento

Billige flybilletter

Ferie i Acciaroli
Acciaroli i Pollica, Italien

Flere sunde, ældre mennesker

Acciaroli

Det er ganske vist ikke en by, som vi hører om hver dag i medierne, ej eller i de mange rejsebøger om Italien og Campania.

MEN! Byen er verdenskendt for den lange levealder blandt sine indbyggere, der tæller cirka 1000. Mere end én ud af 10 indbyggere, har rundet de 100 fødselsdage.

Masser af diætkost!

Byen ligger i Pollica kommunen, og repræsenterer måske området ved kysten bedst. Byen har noget af den reneste kyststrækning i Italien, der samtidig tæller over 20 år i træk med det blå flag grundet strandende i Acciaroli og Pioppi.

Byen er hovedstad for Dieta Mediterranea, Middelhavets diætkost, der tæller masser af olivenolie og grøntsager. Dette har givet byen et massivt pres fra turister, primært om sommeren, hvor turismen har øget år for år.

Alle ønsker vel at blive gammel, og samtidig være sund og rask, nøjagtig som de er her i Acciaroli og mange andre steder i Cilento. Så der er vel ikke andet for, end at pakke tasken, og drage afsted til syditalien.