Skip to main content

Capri er romantik i eksklusive omgivelser i Middelhavet

Capri er omgivet af det safirgrønne vand og kendt for den Blå Grotte.
Capri på 20 sekunder

Capri er en begavelse i smukke omgivelser, fra de højeste tinder på Monte Solaro og ned til den Blå Grotte.

Capri har været et populært turistmål i mange hundrede år, og når du har været her i nogle timer, eller sekunder, finder du stille og roligt ud af hvorfor.

Capri ligger i regionen Campania
Her ligger Campania
Ferie på Capri

Sådan kommer du til Capri

Færgerne til Capri sejler fra mange byer i Campania. Napoli, Castellammare, Sorrento, Amalfi og Positano, har alle afgange til øen.

Herunder får du dog kun oplysninger om afgangen fra Napoli, Sorrento og Amalfikysten.

Bemærk at bilkørsel er forbudt på Capri fra april til november.

Sådan kommer du til Capri

Fra Napoli

Der er to moler i Napoli, hvorfra der er færgeafgange til Capri. Mole Beverello og Calata di Massa hedder de og fra Beverello, er der højhastighedsfærger, mens der fra Calata di Massa, er de langsommere færger.

Du skal holde øje med afgangstider, for de kan ændre sig meget ofte, derfor vil jeg råde dig til at holde øje med denne, enten dagen før du skal afsted, eller kontakte færgeselskabet.

Tid

Varighed med langsom færge er 80 minutter, færge 50 minutter og højhastighedsfærge, har en tid på 40 minutter. Har du tendens til søsyge, så tag den langsomme færge.

Fra Sorrento

Færgen til Capri afgår fra Marina-Piccola havnen i Sorrento. Fra centrum er der busser til havnen, eller du kan tage den til fods fra Piazza Tasso.

Højhastighedsfærgen fra Sorrento til Capri har den smukkeste kyststrækning på din venstre side, så sørg for at placere dig der på færgen.

Fra Amalfikysten

Fra april til oktober er der færgeruter mellem denne pragtfulde kyst og til Capri. Færgerne sejler fra Salerno, Positano og Amalfi, mens der i juli og august også er en færge fra Maiori.

Villa san Michele på Capri

Seværdigheder på Capri

Når vi taler højsæson, og den er heldigvis lang i Italien, og i særdeleshed nede sydpå, hvor vi befinder os lige nu. Men her er Capri, nærmest overrendt af turister, hvilket heldigvis giver et dejligt liv.

Capris rygte som en enorm turistdestination, kan og skal vi ikke tage fra den, men tag ikke fejl, for de lokale er klar til at tage imod alle turister og vise alle seværdighederne på Capri.

Monte Solaro

Anacapri er øens næststørste by. I byens centrum ved Piazza Vittoria er der lift op til Monte Salero, der rejser sig 589 meter over havet, og giver dig udsigten over Napoli bugten. Bliv stående her i nogle minutter!

Stoleliften der bringer dig op til bjerget, koster 12 euro, men dette beløb hæfter vi ikke for, for det kan ændre sig. Turen tager 12 minutter og kører fra 9.30 – 17-30 fra marts til oktober.

Hvis du vælger at gå ned fra bjerget, skal du først og fremmest være i god form, og så skal du sætte en halv times tid af til det.

Villa San Michele

Hvis ikke du har set nok fantastiske udsigter denne dag, så får du endnu flere inde fra Villa San Michele. En fin ældre have.

Den svenske læge, Axel Munthe boede her efter han havde trukket sig tilbage og nyde pensionen. Jeg må gentage, at de udsigter du får heroppefra, er ganske enkelt fuldstændig enestående.

Du skal slippe med 7 euro for at komme ind, som du kan fra kl. 9.00 til en time før solen går ned.

Den Blå Grotte

Udover de føromtalte “attraktioner”, er den største Grotta Azzura (den blå grotte), der er en hule med indgang fra havet. Grotten er “gemt” inde i et blåt lyshav, og har givet det tilnavnet, Duomo Azzurro (den blå domkirke).

Den Blå Grotte på Capri

2 timers sejlads

Bådene dertil sejler fra Marina Grande, det er her du også kommer til øen, hvorfra der er små to timers sejlads til Den Blå Grotte. du kan også tage turen derud med bus fra Capri by eller Anacapri, hvorfra turen fortsætter i en lille robåd.

Et lille tip

Det er ikke tilladt at komme ind i grotten 24 timer i døgnet, men undersøg det nærmere, inden du skal derud.

Få skipperen til at sætte dig af ved trapperne ved siden af grotten, så du slipper for turen tilbage til Marina Grande. Derfra går du op og tager bussen til Anacapri, så du kan se Monte Solaro.