Skip to main content

Pompeji er en fortælling om rædslerne fra den skæbnesvangre nat for mange år siden

Pompeji er resterne af den antikke by som blev begravet under Vesuvs udbrud.
Pompeji på 20 sekunder

Pompeji er en af de mest besøge seværdigheder i Italien, hvor folk og masseturismen kommer for at få et indblik i dagligdagens antikke Italien.

Jeg vil anbefale dig at få en guidet tur, da der kan være meget som man ikke får med, hvos du går turen på egen hånd. Blot et godt råd.

Pompeji ligger i regionen Campania
Her ligger Campania
Ferie på Campania

Sådan kommer du til Pompeji

Med bil fra nord

Kommer du fra nord, altså fra Napoli, kører du motorvej A3 Napoli-Salerno og tager afkørslen Pompei Ovest. Herfra fortsætter du på SS18, hvor du drejer ind på Via dei Misteri og hvor du efterfølgende komemr til din destination.

Med bil fra syd

Kommer du fra syd, stadig på motorvej A3 drejer du af ved Pompei Est. Herfra fortsætter du på Antonio Morese mod S. Giovanni Battista, tag via Sacra og ind på SS18 indtil du kommer til destinationen.

Pompeji

Med Circumvesuviana

Dette jernbanenet ligger i Napolis østlige del. I Napoli står du på ved Piazza Garibaldi stationen og her skal du kigge efter Napoli-Sorrento linjen. For at komme til Pompeji står du af ved Pompei Scavi.

Denne bane har togene Napoli-Torre Annunziata-Poggimarino også det samme stoppested ved Pompeji.

Med tog

Du kan naturligvis også tage Trenitalia. Dette kan køre dig direkte mellem Napoli og Pompeji.

Med bus

Inde fra Piazza Garibaldi stationen har du mulighed for at komme med bus ned til Pompeji. Herfra kan du tage med selskaberne EAV eller SITA-busserne

SITA-busserne kører også fra Capodichino lufthavnen.

Med fly

Den førnævnte Capodichino lufthavn ved Napoli, er den nærmeste internationale lufthavn. Som skrevet, er der mulighed for at komme direkte ned til Pompeji derfra, eller du kan tage ind til Piazza Garibaldi i Napolis centrum og hoppe på et tog derfra.

Pompeji

Pompeji og Vesuvs aske

Pompeji er blandt Italiens mest besøgte seværdigheder, og er naturligvis at finde på UNESCO’s liste for verdensarv. Langt mere end 2 millioner besøgende hvert år, er forbi, for at se dette spektakulære sted, der i år 79 e.kr. blev begravet under Vesuvios aske.

Pompeji i dag

I dag finder du en uovertruffen mulighed for at se et samfund og en dagligdag, som foregik for mange, mange år siden. Udgravningerne til dette, er ganske enkelt exceptionelle og er på alle måder en fortælling, som tager dig tilbage til den tid.

Opdagelsen

I år 62 e.kr. blev byen delvist ødelagt af et jordskælv, og mens genopbygningen fortsat var i gang den 24. august år 79 e.kr. skete denne enorme katastrofe, som nedlagde en hel by. Hele byen plus forstæder med store villaer blev begravet.

Opdagelsen af Pompeji fandt sted i det attende århundrede, og det er der altså blevet dette verdenskendte sted ud af, og forskere er stadig på stedet, for at finde nye uopdagede steder og nedgravninger.

Gammelt feriested

Pompeji var faktisk et feriested for de rige romere, der tog til byen for at opleve det sunde klima og skønheden i landskabet. Byen var berømt for de smukke villaer, som lå langs de smukkeste veje.

Casa del Chirurgo er en af disse, men også villaerne i Fauno og Casti Amanti, er fremragende eksempler på arkitekturen fra den tid.

En af de største karakteristika for byen, er den guddommelige graffiti, som du kan se på væggene i mange af bygningerne. Tidspunktet for udbruddet, var kort tid før valget, og på væggene er der skrevet og lavet ideogrammer af politisk og seksuel art.

UNESCOs verdensarv

Pompeji og Herculaneum har siden 1997 været optaget på UNESCOs verdensarv.

På Campanias officielle turisthjemmeside, er der flere oplysninger om Pompeji, og der kan du måske også få opdaterede åbningstider og priser, som du kan se her nedenfor. Hjemmesiden er ligeledes tilgængelig på engelsk, og du kan finde den her.

Åbningstiderne og pris

Fra 1. november til den 31. marts hedder de fra 8.30-17.00, mens den fra 1. april til 31. oktober hedder den 8.30-19.00.

Prisen er 11 euro. Men du kan for 20 euro få adgang til Pompeji, Herculaneum, Oplonti, Stabia og Boscoreale. Den billet er gyldig i 3 dage.

Pompeji