Skip to main content

Sorrento er et paradis i Syditalien

Sorrento kan vise dig den skønneste natur og charme, citrontræer, appelsintræer og ægte syditaliensk stemning.
Sorrento på 20 sekunder

Sorrento er en lille malerisk by ude på halvøen, nord for Amalfikysten.

Med de lodrette klippeskråninger ud til vandet, med de smalle gyder med citrontrænerne, er byen et populært turistmål i de fleste måneder om året.

Sorrento ligger i regionen Campania
Her ligger Campania
Ferie i Sorrento

Sådan kommer du til Sorrento

Byen ligger ude på Sorrenthalvøens nordlige side, altså vi er syd for Napoli og nord for Amalfikysten, som er på halvøens sydlige side.  Når du kommer i din bil fra nord på motorvejen, skal du tage afkørslen ved Castellammare di Stabia, hvorfra du har cirka 45 minutters kørsel på de små 25 kilometer.

Med fly fra Rom eller Napoli

Fra de to lufthavne i Rom, Ciampino og Fiumcino, er der cirka 3 timers kørsel til Sorrento, mens der fra lufthavnen i Napoli, er mindre end 1 times kørsel.

Sorrento i Campania

Med bus fra Rom eller Napoli

Flere busselskaber kan køre dig til Sorrento. Fra Rom kører bussen fra Tiburtina, mens den fra Napoli kører inde fra Piazza Garibaldi. Fra Napoli tager det lidt mere end 2 timers kørsel at komme frem.

Med båd fra Napoli

Fra Molo Beverello kan du komme med båd til Sorrento. For de fleste er dette en anderledes oplevelse og en stor en af slagsen, som du bør læse om mulighederne for på denne hjemmeside.

Ankomsten til Sorrento

Denne giver dig fra første øjeblik indblik i den gæstfrihed som du bliver mødt med. Der er ingen tvivl om indbyggerne er vant til at se og mærke mange turister om året, men de ved også hvordan de skal behandle dig med varme, som de kære syditalienere bare kan og er født med.

Sorrentos beliggenhed på den stenede ryg på Sorrentohalvøen, har gjort den til et populært feriemål i flere århundreder, der med god hjælp fra klimaet, er vært for en god ferie. Det varme klima kan du opleve hernede næsten hele året.

Sorrento emmer af skønhed med sine arkitektoniske perler, historien, landskabet og naturligvis det lokale køkken, der er lige så sikkert som resten af Italien. Maden her på disse kanter er i verdensklasse, og så skal du selvfølgelig prøve deres limoncello, der kommer fra de lokale citroner.

Sorrento i Campania

Shopping

Det historiske centrum er det naturlige valg når du skal på shopping. Her finder du en uendelig række af butikker, som tilbyder et væld af souvenirs, lokalt håndværk, primært i keramik, men også krydderier og tekstil finder du i mange af butikkerne.

Træhåndværkerne sidder ved deres små butikker, og giver en fantastiske glæde at se og møde disse lokale håndværkere, der giver en farverig oplevelse midt i hele shoppingen, som kræver en cappuccino, selvom der er varmt, eller et iskoldt glas limoncello.

Seværdigheder i Sorrento

Cattedrale dei Santi Filippo e Giacomo, der er bygget på et gammelt græsk tempel, har en gotisk facade fra 1924. Se de flotte fresker i loftet og de marmorbaserede relieffer i kirkens højre side.

Basilica di Sant’Antonino, en basilika bygget i det 11. århundrede og som indeholder resterne af byens skytsengel, Sant’Antonino.

Chiesa dei santi Felice e Baccolo finder du I byens centrum og har været katedral i flere århundreder.

Fra Villa Silvana får du en lækker udsigt over Napolibugten og Vesuvio. Gå ned af trapperne og ned mod havet, hvor du bliver omringet af citrontræer, fyrretræer og vinstokke, mens bugten sejler sig for sine fødder.

Piazza Tasso

Der er ingen tvivl om, at dette er pladsen hvor folk mødes, blot for det, at mødes, eller for at få den kop kaffe, som længe har ventet på at blive drukket og nydt.

Alt imens du sidder på Piazza Tasso og mærker den ro, som der er på denne plads, og når du har drukket din espresso, kan du spise lokalt på en af de mange restauranter.

Pladsen er godt beskyttet med smukke bygninger. Her kan vi fortælle om Palazzo Correale med den flotte flisebelagte gårdhave, og om barokkirken, Santa Maria del Carmine, der har stået her siden 1572.

Du ser en statue af Torquato Tasso, renæssancedigter og ham, som pladsen er opkaldt efter. I midten ser du en statue af Sant’Antonio, byens skytshelgen, som søgte ly her i Sorrento på det tidspunkt, hvor lombarderne angreb.

Du kan sagtens have store forventninger til mødet med Sorrento, for den vil med garanti ikke skuffe dig.