Skip to main content

Ferie i Parma – med velstand og god mad

Parmesanosten eller og parmaskinken, er vidunderlige bekendtskaber, når du køber det hos de lokale forhandlere, du finder overalt i skønne Parma.
Parma på 20 sekunder

Parma rummer en række flotte bygninger fra middelalderen, et af de bedste opera huse i Italien, og har et væld af flotte og elegante butikker. Piazza Duomo, med den lombardisk-romanske duomo, der er en af de største i norditalien, er et fortræffeligt og betagende sted, med Campanilen og dåbskapellet, som noget af det mest seværdige i byen.

Udover det kan du nyde mad fra det fremragende køkken i Parma, der er masser af smukke seværdigheder og kulturelle aktiviteter omkring byen. I hele oktober måned er der Verdi festival, eller oplev ture ud i landskabet, og smag på maden, lige der hvor det bliver skabt.

Pescara ligger i regionen Emilia-Romagna
Her ligger Emilia Romagna
Ferie i Parma
Skinke, kunst og musik

Lidt om Parma

Skinkebyen Parma, ligger i den nordvestlige del af Emilia-Romagna, hvorfra der er godt en times kørsel til regionens hovedstad Bologna.

Parma ligger to timers kørsel fra Milano lufthavnen, Linate, og 170 kilometer syd for Orio Al Serio lufthavnen i Bergamo. Motorvej A15 ligger ved byen, som fører dig ned til pragtfulde naturscener i Cinque Terre ved La Spezia og Massa Carrara i det nordlige Toscana.

Se mere på Parmas officielle turistinformation.

Giuseppe Verdi

Sørg nu for at nyde Parmas skinke, oste og gode vine på din ferie! Udover at spise fra byens fantastiske køkken, er det også muligt at komme ud og besøge stederne, hvor de fantastiske produkter stammer fra. Dette takket være organisationen, Parma nel cuore del gusto.

Fra god mad til kunst, kultur og ikke mindst musik og til byens ubetinget største kunstner, Giuseppe Verdi. For Verdi bliver hvert år i oktober hyldet på byens storslåede teatre og i Busseto, og det er som skrevet, i hele oktober. Forskellige arrangementer i festlige afskygninger finder sted, nogle af dem er gratis.

Seværdigheder

Castello di Torrechiara, piazzaen inde i Parma, eller den flotte Piazza Grande inde i Modena. Vi bliver aldrig færdige med Parma, eller Emilia-Romagna for den sags skyld.

Byen ligger som skrevet op ad motorvej A1, og skal du se andet end den elegante by, kan området også byde på mange andre vidunderlige muligheder. På vej ind mod Bologna, kan du tage en afstikker til Modena eller ned til Maranello, hvor Ferrari hører hjemme. Måske er byen Cremona, en lidt ukendt sag, men byen er en meget hyggelig markedsby, og er berømt for sine violinbyggere.

Bestil flybilletter og overnatning i Parma

Hoteller i Parma

Starhotels Du Parc ligger midt i hjertet af Parma med kort afstand til banegården. I centrum finder du ligeledes Savoy Hotel, der er tæt på domkirken og Regio-Tetret, og Hotel Torino, som ligger i byens historiske centrum.

Starhotels Du Parc

Starhotels du Parc i Parma

Starhotels Du Parc via Booking.com

Se hotellet her

Hotel Torino

Suite Hotel Santa Chiara

Hotel Torino via Booking.com

Se hotellet her

Savoy Hotel

Hotel Savoy i Parma

Savoy Hotel via Booking.com

Se hotellet her

Bestil flybilletter til Parma

Parma ligger to timers kørsel fra Milano lufthavnen, Linate, og 170 kilometer syd for Orio Al Serio lufthavnen i Bergamo.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Parma

Billige flybilletter

labirinto della masone
Verdens største labyrint

Labirinto della Masone

Labirinto della Masone er en labyrint, i en park, der ligger i byen, Fontanellanto, der ligger 25 kilometer fra Parma, og vi er i samme provins. Fra Parmas centrum skal du mod øst, hvor du hopper på SS9, og følger den hele vejen til Fontanellato.

Labirinto della Masone er den største labyrint i verden. Skabt af Franco Maria Ricci sammen med arkitekt, Pier Carlo Bontempi. Den komplekse labyrint afsluttes med flotte bygninger, bygget i håndlavede mursten, og i typisk materiale fra Emilia-Romagna, her ved Po-floden.

Disse bygninger huser kulturelle værelser fra Franco Maria Riccis kunstsamling, og et kæmpe bibliotek med de mest berømte eksempler på grafisk design og typografi.

Åbnet for offentligheden i 2015

Inde i centrum af labyrinten finder du en stor gård med et flot indgangsparti, og store, rummelige værelser. Her er stedet vært for forskellige arrangementer som koncerter, festivaler og andre kulturelle arrangementer.

Franco Mario Ricci fik idéen til labyrinten i 2005, og i 2015 blev den åbnet for offentligheden.

Hvis du bevæger dig ind i Fontanellato, hvilket vi anbefaler, er en aftentur ikke at undervurdere. Se for din egen skyld, Santuario della Beate Vergine del Santo Rosario, hvor kirken virkelig ser ekstra godt ud om aftenen, når mørket har sænket sig, og lyset derfra er en nydelse.

Verdi festivalen

Giuseppe Verdi bliver hvert år i oktober fejret i Parma og omegn, der, hvor den kendte komponist blev født. Det omfangsrige program til Verdi Festival er forlængst blevet færdiglavet, og mesteren bliver æret på alle mulige punkter i Teatro Regio i Parma, Teatro Giuseppe Verdi i Bussete, samt i år, og de næste 3 år i Teatro Farnese.

Under navnet “Verdi Off”, er der rundt i Parma 50 andre events, og mere end 100 arrangementer af forskellige arter, der tæller opera, teater, musik, film, kunst og gastronomi, hvor hyldesten af Verdi tager os op et højere niveau. Næsten alle disse arrangementer, er der fri entré.

Parma nel cuore del gusto

Smag hjertet af Parma

Organisationen, “Parma nel cuore del gusto”, er dedikeret til mad og vin, og at promovere deres produkter samt Parma provinsen.

Parma nel cuore del gusto = Smag hjertet af Parma.

Tiltrækning af turister

Formålet med Parma nel cuore del gusto er at øge konkurrenceevnen og tiltrække turister indenfor den gastronomiske verden. Økonomien skal styrke og udvikle områder i Parma og omegn.

Firmaerne der er medlemmer af Parma nel cuore del gusto, skal hermed opbygge et netværk, der gør deres produkter konkurrencedygtige, og skabe endnu større profit på deres guddommelige mad i den store verden.

Tag på tur

Parma nel cuore del gusto arrangerer halv- eller dagsture rundt i provinsen, til Modena og i regionen, Emilia-Romagna. Turen er en uovertruffen dag i de mest berømte vine og fødevarer i omegnen. Parmigiano, parmaskinke, balsamico! Rundvisning og smagsprøver på de autentiske gårde, frokost i en lille middelalderby, som fuldender en dag i det fantastiske køkken.

Læs mere om deres tilbud og ture på deres hjemmeside, og book din tur til Parma.

Castello di Torrechiara
Smuk, velbevaret arkitektonisk slot

Castello di Torrechiara

Castello di Torrechiara ligger på bakkerne ved landsbyen, Langhirano, 18 kilometer syd for Parma. Der er ikke nogen motorvej i nærheden, så inde fra Parmas centrum, bevæger du dig ud mod motortrafikvejen, SP665, der fører dig direkte ud til slottet.

Torrechiara anses for at være et af de mest velbevarede arkitektoniske slotte i Italien, fordi den kombinerer middelalderen med den italienske renæssance.

Firkantede tårne

Torrechiara er meget karakteristisk med de firkantede tårne, der har været med til at give beskyttelse, når der i tidernes morgen har været hårde kampe.

Historien fortæller, at når fuldmånen falder, og slottet indhylles i tåge, vises spøgelses af en smuk hertuginde. Dette kan dog ikke bekræftes herfra, derfor er du selv nød til at se det, før det kan blive bekræftet.

Kulturuge og musikfestival

Slottet er vært for mange forskellige slags events i løbet af året. I april er slottet vært for en kulturuge, og i juli og august, er der hvert år en stor musikfestival.

Torrechiara har åbent hele året, undtagen på mandage. Billetprisen ligger på cirke 3 euro, men det er også muligt at købe guidede ture på stedet.