Skip to main content
Ferrara skal ses når du bevæger dig rundt i Emilia-Romgnas østlige del. Byen er tilpas til en en-dags tur og er ikke på nogen måde overrendt af turister.
Ferrara på 20 sekunder

Ferrara er mest kendt for sin gigantiske borg, som ligger lige midt i centrum og hedder Castello Estense.

Besøg det og mærk den dystre historie, som udspillede sig her under Este dynastiet, som startede i 1200-tallet og varede i flere hundrede år.

Ferrara ligger i regionen Emilia-Romagna
Her ligger Emilia Romagna
Ferie i Ferrara

Sådan kommer du til Ferrara

Byen ligger lige i smørhullet mellem Bologna og Venedig, hvor den luner sig godt op ad motorvej A13 på byens vestlige side.

Der er fremragende togforbindelse til byen, ligeledes fra de to ovennævnte byer og distancen er faktisk så kort, at du i denne forbindelse kan komme fra A til B på under 1 time.

Læs vores Rejs med det offentlige artikel.

Ferrara

Med fly til Ferrara

Kan du dog ikke komme, men du har ikke langt fra hverken lufthavnen i Bologna eller fra lufthavnen i Treviso, som er den de fleste benytter til deres ferie i Venedig.

Fra Guglielmo Marconi lufthavnen i Bologna, er der 55 kilometer. Dem kan du selvfølgelig vælge at køre i bil, ellers er der også mulighed for både bus og togforbindelse mellem de to byer.

Fra lufthavnen i Treviso og skal til Ferrara med det offentlige, er der lige en omvej omkring togstationen i Venedig, hvorfra du kan komme videre sydpå. Der er adskillige busser som kører mellem Treviso og stationen i Venedig.

Kender du Ferrara?

Spørgsmålet er egentlig, hvor mange skandinaviske turister, rent faktisk kender denne fremragende by?! Men det vil vi forsøge at gøre bod på her, for byens historie er ganske enestående og farverig.

Byens sydlige del er smukt bevaret, med det bedårende middelalderkvarter, og i Ferraras nordlige del, er der brede boulevarder, palæer fra renæssancen, og smukke, grønne haver.

Book din ferie i Ferrara

Ferrara

Castello Estense

Der blev skrevet farverig historie, men også en blodig sag af slagsen, sat af Dynastiet d’Este, der sad på magten i byen fra sent i 1200-tallet til slutningen af 1500-tallet.

Hele denne lange historie, får du dog ikke på denne side, men den findes med garanti på andre her på internettet.

Dominerer byen

Byen er stærkt domineret af Castello Estense, byens imponerende middelalderborg, med voldgrave, tårne og brystværn.

Blot et par gader fra Castello Estense, ligger byens Duomo, der med sin facade, skaber på en eller anden måde, en enorm uhygge.

Sådan kommer du til Castello Estense

Slottet ligger blot 20 minutters gang fra togstationen og 10 minutters gang fra Centro Storico parkeringspladserne.

Vælger du at tage bussen skal du med nr. 1 eller nr. 9 fra banegården, ellers er der også stoppested ved haverne ved Cavour.

UNESCOs verdensarv i Ferrara

Ferraras bymidte er naturligvis på UNESCOs verdensarvsliste, hvorpå den har været siden 1995.

Ikke langt fra Ferrara finder du det enorme Po-delta, der også indeholder Parco regionale del Delta del Po. Området kom i 1999 på UNESCOs verdensarvsliste, som en forlængelse af Ferraras samme udmærkelse.

Ferrara