Skip to main content
Rimini er den helt store berømthed ved Adriaterhavskystens sandstrande. Byen ligger smukt klemt inde mellem Adriaterhavet og Appenninerne.
Rimini på 20 sekunder

Rimini kan byde dig på 15 kilometer lang sandstrand, et væld af hoteller og andre ferieboliger, underholdning, kultur og sportslige aktiviteter.

Der er nok at tage sig til, om du er til afslapning eller aktivitet til en eller flere ugers sommerferie.

Rimini ligger i regionen Emilia-Romagna
Her ligger Emilia Romagna
Ferie i Rimini

Sådan kommer du til Rimini

Vi kan godt sætte byen ind under kategorien, kør-selv-ferie, for så langt er den faktisk heller ikke fra Danmark, selvom den lige er nogle hundrede kilometer syd fra den populære Gardasø.

I bil

For sætter du bilen i gang fra den dansk/tyske grænse, så har du godt 16 timers kørsel til Rimini, hvis du tager turen direkte, uden nogen stop i f.eks. Tyskland.

Det er dog de færreste som kører turen direkte, for jeg er klar over, at 16 timer i en bil, i træk, og måske med nogle mindre børn på bagsædet, så er der selvfølgelig behov for en pause, eller en overnatning.

Rimini

Med fly til Rimini

Med fly

Den nærmeste lufthavn finder du i Bologna. Hertil kan du komme til direkte med fly fra både København og Billund (2022). Lufthavnen i Bologna er en destination for flere flyselskaber i det meste af året, men når vi taler om Rimini, er det selvfølgelig primært en sommerdestination.

Det er selvfølgelig også muligt at komme til Rimini, hvis du lander i lufthavnene ved Treviso, Bergamo og Milano, men om du så er i bil eller tog, er køreturen altså på et par timer.

Med tog

Riminis placering gør, at det er let at komme dertil, hvilket naturligvis også spiller ind med, at det er en populær sommerby.

Skal du med toget, er der fra Bolognas banegård under 1 times kørsel til Rimini, og med det in mente, om du så tager afsted fra Bologna eller andre byer, kan du altid komme dertil med det offentlige.

Book din ferie i Rimini

Sandstranden i Rimini

Besøg Rimini

Byen har været et populært besøgsmål i mere end 160 år, hvor de mange feriegæster er blevet mindet om, at drømme også kan blive til virkelighed.

Indbyggernes venlighed og gæstfrihed har de intakte, selv på trods af de mange millioner turister, som de ser her hver eneste sommer.

Det ska nemlig med til historien, at Rimini er blandt de mest besøgte byer i Italien. De seneste tal som vi kan bruge, for at sætte tal på, er fra 2019 og her var der mere end 7 millioner turister i byen.

Stranden i Rimini

Er nok den største attraktion og med mere end 15 kilometer sandstrand, er der masser af plads at boltre sig på, også selvom der skulle være kamp om liggestolene.

Der er heller ikke skortet på hoteller eller campingpladser i byen. Mere end 1200 hoteller er klar til at byde dig velkommen til en solskinsferie.

Derudover kan du se frem til et væld af badeanstalter, hvor den ene er mere farverig end den anden og så er der mulighed for at få brændt masser af energi af i en af de mange forlystelsesparker.

Perfekt ferie

Det er byen berømt for. Her er der mulighed for at slappe af på stranden, men byen er altså kendt for sine mange forlystelser, parker og utallige sportslige aktivitetsmuligheder.

Underholdning og sjov til sommerferien, er med til at give byen det præg der gør, at millioner af både italienske og udenlandske turister valfarter til byen.

Det brede udbud er ideelt til dig og familien.

Federico Fellini

Du kan ikke bevæge dig rundt i Rimini uden at se skilte om Federico Fellini. Den store filmskaber er nemlig født her i byen, og i dag er lufthavnen i byen opkaldt efter ham, og samtidig er der flere gadeskilte, som er opkaldt efter ham.

Du kan ikke sige Rimini uden at sige Fellini, og omvendt. Den berømte filminstruktør har godt nok aldrig filmet i byen, men det er her fra hans hjemby, at han har fået meget inspiration til hans mange film.

Fellini er hovedmand bag mange film, men er mest kendt for filmen ”La Dolce Vita”, hvor du kan se Anita Ekberg bade i Trevifontænen.

Få et endnu større indblik i Fellinis magiske filmverden og besøg museet som hedder Museo Fellini.

Augustusbuen i Rimini

Buen her er den ældste af de bevarede romerske buer. Den blev bygget i år 27 f.Kr. til ære for kejseren.

I dag fremstår den som en stor triumfbue, og det er den da også, da den af sin slags, er en af de mest berømte buer i norditalien.

Buen blev påbegyndt af kejser Augustus og sluttede med Tiberius i 21 f.Kr.

Castel Sismondo

Bygget af Pandolfo Malatesta, som startede byggeriet i 1437 på et tidspunkt, hvor hans herredømme havde stor fremgang.

Herredømmet under Malatesta begyndte sin nedgangsperiode i 1500-tallet, og herfra startede den nedtur, hvor slottet gik fra at være bolig og udelukkende blev benyttet til militære formål.

I de senere år er en større restaurering gået i gang og med godkendelse fra det offentlige, er slottets struktur og oprindelse, stadig en del af bevarelsen trods fornyelsen.

Udsigten over Rimini

For mange år siden var vi på en ferie i Marche. Hvorfor vi ikke kørte omkring Rimini, må guderne stadig vide, og derfor er mine billeder fra byen, og omkring, eller ikke specielt imponerende.

Men jeg har dog dette, som er taget oppe fra San Marino.

Rimini