Skip to main content

Tag til fodbold på San Siro

Det bliver bogstavelig talt ikke større i Italien, end når du tager til fodboldkamp i Milano. San Siro er nemlig hjemmebane for både AC Milan, Inter og det Italienske landshold!
Fodbold i Milano på 20 sekunder

Milano har på alle måder alt at byde på, og er på lige så mange måder en gigantisk fodboldby, hvor to af de største klubber i verden har til huse.

Det er nemlig her både Inter og Milan spiller på deres hjemmebane, templet, og Italiens suverænt største stadion.

San Siro, eller Giuseppe Meazza, som Inters fans helst kalder det, kan klemme over 80.000 italienske tifosis på plads.

Milano ligger i regionen Lombardiet
Her ligger lombardiet
Fodboldferie i Milano

Inter og AC Milans hjemmebane

Udover San Siro benyttes af Inter og Milan, bruges stadionet også af det italienske landshold, og UEFA, der arrangerer kampe her, senest Champions League finalen i 2016, samt til koncerter, hvor de største kunstnernavne har spillet her.

Men det skal ikke handle om musik, men om at tage til fodbold i Milano, for at se Inter eller Milan, eller det klassiske opgør mellem de to klubber, Derby della Madonnina.

san siro stadion fodboldrejse

Men det skal ikke handle om musik, men om at tage til fodbold i Milano, for at se Inter eller Milan, eller det klassiske opgør mellem de to klubber, Derby della Madonnina. Inter spiller i sort og blåt, kaldes Nerazzurri, Milan spiller i rød og sort og kaldes for Rossoneri. To af sværvægterne i international fodbold igennem historien.

Begge klubber har adskillige mesterskaber og internationale trofæer på CV’et, og har gennem tiden haft de allerstørste spillere på deres hold. Det er et faktum, og det er ligeledes et faktum, at dette vil vare ved i de næste mange år. Nogle klubber kan man bare ikke tage fra toppen, og det skal man vel heller ikke?!

Lokalopgøret mellem de to klubber, er, vil nogen mene, det absolut største lokalopgør i verden. Derby della Madonnina er da også gigantisk, og har man mulighed for at være i byen, eller omkring, bør man ikke snyde sig selv for den store oplevelse, som denne kamp giver én.

Der er dog altid udsolgt til dette opgør, derfor skal der bestilles billet hjemmefra, for at få denne oplevelse med sig. En kamp på San Siro, Giuseppe Meazza, findes næppe større andre steder på denne klode.

Tag metroen

Metroen kører dig ud til San Siro med den lilla linje. Befinder du dig på den røde linje, og måske ikke har fået skiftet, står du af på Lotto stationen, hvorefter der er en gåtur på et par kilometer.

Rød linje: M1 kører fra Sesto 1′ Maggio FS til både RHO FIERA og Bisceglie. Her skal du sørge for at hoppe på metroen, som kører mod RHO.

Lilla linje: M5 kører mellem Bignami og Stadio San Siro. Fra den røde linje står du af på Lotto stationen. Her skifter du metro og hopper på den lilla linje, der tager dig det sidste stykke ud til San Siro.

Få det fulde overblik over metroen i Milano her.

Inter fans

Inters tilhængere står på Curva Nord på San Siro. Billetter til deres kampe kan købes i hele Milano, og i hele regionen.

Du kan ligeledes købe billetter i Inter Store Milano, der har åbent alle dage fra kl. 10.00 til kl. 20.00.

Butikken findes i Galleria Passarella 2, blot et stenkast fra domkirken. Bemærk her, at fodboldbilletter kun kan købes fra torsdag til lørdag i tidsrummet 12.00-19.30.

AC Milan fans

Milans fans står på Curva Sud. Milan sælger naturligvis også deres billetter i hele byen, og sågar også i hele Lombardiet, nøjagtig ligesom Inter.

Milan har flere butikker i byen. Milan Megastore, der er på 500 kvm. ligger i Galleria San Carlo, tæt på domkirken.

Det nye Casa Milan, der er klubbens hovedkontor, hvor vi finder museum og butik finder du på Via Aldo Rossi, der er i byens nordøstlige del.

San Siro Store er også et besøg værd, hvor du kan få guidet tur på stadion, og se det store, flotte museum.

Booking.com

Bestil hotel til fodboldrejsen

Det gælder om, at være ude i god tid, hvis du skal have de bedste priser på hotellet til fodboldferien.

Vi anbefaler Booking.com, når du skal bestille hotel i Milano. Det er super nemt, og de har nogle gode fordele.

Booking.com har prismatch, så du er sikker på at få den bedste pris på dit hotel. Desuden har de 24/7 dansk kundeservice, og der er ingen booking gebyrer.

Se de bedste hoteller her

Bestil flybilletter til Milano

Husk at bestille dine flybilletter til fodboldferien i Milano god tid. Der er penge at spare, hvis du bestiller mindst et par måneder inden afrejse.

Lidt om Momondo

Momondo sammenligner priser på flyrejser til hele verden. De er smarte at bruge, fordi priserne på billetterne er konstante, og fordi de ikke tilføjer gebyrer eller ekstraudgifter ved bestilling.

Find billige flybilletter til Milano

Billige flybilletter