Skip to main content
Sperlonga er en populær badeby finder vi i den sydlige del af Lazio og er en af de smukkeste landsbyer i Italien med lækre strande.
Sperlonga på 20 sekunder

Sperlonga er en af de smukkeste landsbyer i Italien.

Der er den lækre strand som du kan boltre dig ved i dagevis og fre vild i de snævre og trængte gader inde i den gamle bydel.

Den smukke natur, det krystalklare vand og et historisk centrum, er med til at give en fantastisk ferie i Italien.

Sperlonga ligger i regionen Lazio
Her ligger Lazio
Ferie i Sperlonga

Sådan kommer du til Sperlonga

Med bil fra Rom

Du skal ud på motorvej A1, Autostrada del Sole og køre ned til du rammer afkørslen ved Frosinone. Herefter kører du mod Terracina og når du kommer dertil, er der skilte ned mod Sperlonga.

Bemærk, at når du kommer af motorvejen, har du over 1 times kørsel på trods af den korte afstand på knap 150 kilometer. Men det er, som du måske har regnet ud, temmelig kringlet.

Med bil fra Napoli

Hvis du kommer fra Napoli, skal du ligeledes på motorvej A1. Når du kommer på den anden side af Caserta, skal du køre af ved Capua afkørslen. Herfra kommer du ind på motortrafikvejen mod Rom, hvor du skal følge skiltene mod Formia, Gaeta og Sperlonga.

Sperlonga

Med fly

Vi befinder os godt 2 timers kørsel syd for Fiumicino lufthavnen i Rom. Her kan du tage den smukke tur ned langs kysten, eller køre ind mod Rom og følge motorvej A1.

Fra Roms anden, mindre lufthavn, Ciampino, har du ned langs Autostrada del Sole, motorvej A1, godt halvanden times kørsel.

Med tog

Hvis du skal med offentlig transport til Sperlonga, er der togstation ved Fondi-Sperlonga. Foran stationen holder busserne som kører til Sperlonga.

Busselskabet hedder Piazzoli.

Ferie i Sperlonga

Sperlonga er et populært feriested, hvilket det har været i mange århundreder for romerne, og er det formentlig den dag i dag.

Byen er spækket med og omgivet af strande, der indbyder til total afslapning på de indbydende liggestole, med dertilhørende parasol, for ikke fuldstændig blive tørret ind af den bagende sol, der hilser dig velkommen til dette ferieparadis syd for verdens hovedstad.

Byen er en indviklet og kringlet sag. Den gamle bydel ligger på en klippe, smurt inde i små gader og stræder, der går på kryds og på tværs, nærmest som én stor labyrint.

Byens charme er indlysende, og de hvidkalkede huse og endnu mindre stræder, gør da i særdeleshed også et pragtfuldt stykke arbejde i den sag.

Heroppe fra, er der selvfølgelig muligheder for at få nogle fantastiske udsigter over middelhavet. Nede ved vandet, ligger byens mere moderne bydel.

Ferie i Sperlonga Lazio

En af de smukkeste landsbyer i Italien

Sperlonga er registeret som en af de smukkeste landsbyer i Italien, og er på listen, Borghi piu bell d’Italia.

Bemærkelsesværdige bygninger, er naturligvis også en årsag til at besøge byen. Bl.a. kirken, Chiesa Santa Maria di Sperlonga, men også de gamle romerske villaer, der er linet op langs kysten, i og omkring den lille by.

Her er det naturligvis værd at nævne Villa di Tiberio, den romerske kejser, Tiberios luksusvilla, der blev gravet frem tilbage i 1957. Villaen ligger i byens sydlige del, hvor du også finder La Grotta di Tiberio, der blev anvendt som en kølig spisestue i de glade romerdage.

Stranden i Sperlonga

Det er denne sag som gør byen til et populært feriested for romere og mange andre. Stranden kan prale af t være indehaver af det Blå Flag, som den har haft siden 1997.

Det krystalklare vand er en gave til os, både under og over vandet, hvilket har tiltrukket mange store kunstnere til byen igennem årtusinder.

Dette er gjort for det unikke landskab og store variation af fisk og natur under vandet, som også du vil blive fascineret af og forelsket i på din ferie.

Storslåede naturoplevelser er lige rundt hjørnet. Parco regionale Riviera di Ulisse, strækker sig langs kysten ved Gaeta bugten, og også indeholder det beskyttede område omkring Monte Orlando.