Skip to main content
Tivoli kan prale af nogle de flotteste og storslåede haver i verden. Villa d’Este og Villa Adriana er begge på UNESCOs verdensarvsliste.
Tivoli på 20 sekunder

Tivoli ligger smukt i bjergene øst for Rom, og her bør du trække hen for at trække vejret fra Roms hektiske centrum.

Villa d’Este og Villa Adriana er begge værd at bruge mange timer på og begge er da også på UNESCOs verdensarv.

Tivoli ligger i regionen Lazio
Her ligger Lazio
Ferie i Tivoli

Sådan kommer du til Tivoli

Byen Tivoli finder du i retning mod Abruzzo, øst for Rom, godt 30 kilometer fra byens centrum. På skråningerne ved Tiburtini og langs Aniene floden, er stedet et klimatisk paradis.

I bil

Som skrevet er der ikke langt til Tivoli inde fra den italienske hovedstad. Har du en bil, så finder du motorvej A24, som kører dig øst for byen og retning mod Tivoli.

P-pladser i Tivoli

Kommer du i ferier og weekender kan du risikere at du skal holde langt fra centrum af byen, hvor de kendte villaer befinder sig.

For godt nok er der mange parkeringspladser, men der er virkelig også mange mennesker, og det kan være temmelig presset at både køre og parkere nede i centrum.

Tivoli i Lazio Italien

Med fly

Fiumcino lufthavnen er 64 kilometer fra Tivoli, mens Ciampiano lufthavnen er 36 kilometer derfra.

Med tog

Kommer du til regionen og skal til Tivoli, vil turen uanset hvad gå omkring Termini stationen inde i Rom.

Derfra går der naturligvis tog ud til Tivoli flere gange i timen, og turen tager cirka 50 minutter.

Villa D’Este

Denne pragtfulde have er bestående af en koncentration af planter, springvand og huler, mens den enorme bygning er spækket om med smukke malerier, som bl.a. er malet af Livio Agresti og Federico Zuccari.

Den lækre have er designet af maleren og arkitekten, Pirro Ligorio og blev bygget af hofarkitekten, Alberto Galvani, samt en masse kunstnere og håndværkere.

Svigt af haven

Efter en stor og lang periode med pragt og mage blev haven svigtet og var ved at gå i forfald mellem det 18. og 19. århundrede.

Først i midten af det 19. århundrede kom der gang i den igen og en større renovering gik i gang, således haven kunne vende tilbage til det den var. Storslået og fornem.

Storheden vendte tilbage og haven er i dag en af de mest besøgte seværdigheder i Lazio, men så sandelig i hele Italien.

Tivoli Villa d'Este

UNESCO

Pragtfulde Villa d’Este kom på UNESCOs verdensarv i 2001og den er en del af et fascinerende område som danner vandfald, kløfter og huler.

Bygningen er en skønhed, men det finder du også i den skønne have med springvand, nymfer og hydraulisk musik. De mange skulpturer som står ved de forskellige vandfunktioner, er dedikeret til de græske guder, der bl.a. tæller Grotta di Diana, Fontana del Pegaso eller Loggia di Pandora.

Billetinfo

Det er klart, at når vi taler om en populær seværdighed, som tilmed er på UNESCO, så er der en stor interesse for at komme ind og se det.

Derfor kan køen ved billetlugen også godt være lang, og især i de mest besøgte perioder på året.

Jeg oplevede en lang kø, sågar den første søndag i februar for nogle år siden, men trods dette, gik det faktisk ret stærkt.

Hotel Cagliari d'Amare Via Roma

Book din ferie i Tivoli

Villa Adriana i Tivoli

Denne villa er ligesom Villa d’Este på UNESCOs verdensarv. Den blev bygget på opfordring af kejser Hadrian, og er et monumentalt boligkompleks, der den i dag viser den pragt, som det antikke Rom var.

Et ønske af Kejser Hadrian i 117 e.Kr., blev boligen bygget på en allerede eksisterende bygning, der var ejet af hans kone Vibia Sabina.

Bygningerne du finder her, er alle forbundet med hinanden på den ene eller anden måde. Alle har dog deres egen funktion. I hvert eneste værelse finder du gengivelser og monumenter af steder, som havde fascineret kejseren på en af hans utallige rejser.